Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Τελικά το αγόρασα κι εγώ. Έκανα παραγγελία online και μου το έστειλαν στο κοντινό μου κατάστημα από όπου το παρέλαβα. Του έβαλα πάνω τον WD20EARS και έτρεξα το full installation file για το 1.05 . Απλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Το ρυθμίζω πρώτη φορά μετά το format και τα συναφή, κάνω shutdown και όταν το ξανανοίγω έχει χάσει τις ρυθμίσεις αφού ούτε καν στο web interface του δεν μπορώ να μπω. Καμιά ιδέα;

Αδύνατον....Κάνε hard reset .Θα βρείς στο πισω μέρος του από που. Μετά ακολούθησε τις οδηγίες του manual αναλυτικά και με την σειρά που τις παραθέτει...

Τελικά το αγόρασα κι εγώ. Έκανα παραγγελία online και μου το έστειλαν στο κοντινό μου κατάστημα από όπου το παρέλαβα. Του έβαλα πάνω τον WD20EARS και έτρεξα το full installation file για το 1.05 . Απλά αντιμετωπίζω ένα πρόβλημα. Το ρυθμίζω πρώτη φορά μετά το format και τα συναφή, κάνω shutdown και όταν το ξανανοίγω έχει χάσει τις ρυθμίσεις αφού ούτε καν στο web interface του δεν μπορώ να μπω. Καμιά ιδέα;
Είναι σεταρισμένο να παίρνει ip address αυτόματα από το router. Μήπως το σετάρεις σε συγκεκριμένη address και απλά γίνεται μπέρδεμα;

Είναι σεταρισμένο να παίρνει ip address αυτόματα από το router. Μήπως το σετάρεις σε συγκεκριμένη address και απλά γίνεται μπέρδεμα;

Επίσης ...άμα ο router σου δίνει το δικαίωμα (για τις απαραίτητες ρυθμίσεις) μπορείς να δώσεις στο eTRAYz μία συγκεκριμένη IP την οποία κάθε φορά που θα κάνεις restart θα παίρνει αυτόματα πάντα αυτή και όχι άλλη.

Απάντηση: Re: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Τελικά το αγόρασα κι εγώ. Έκανα παραγγελία online και μου το έστειλαν στο κοντινό μου κατάστημα από όπου το παρέλαβα.
Σε πόσες μέρες σου ήρθε, από την παραγγελία;
Γιατί σ'εμένα ακόμη, δεν...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Οι δίσκοι έπρεπε νάναι εκεί stand by.....:flipout:
Δεν περίμενα,αφού έλεγε "κατόπιν παραγγελίας' και αφού στο κατάστημα μου είπαν πως δεν υπάρχει, ότι θα ερχόταν τόσο γρήγορα (τρεις εργάσιμες)!
Την ίδια μέρα είχα παραγγείλει και τους δίσκους.
Παρήγγειλα και ένα Switch Gigabit (για να συνδέσω το Etrayz με το PC).
Αρκεί ή θέλω και router Gigabit;

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Δεν περίμενα,αφού έλεγε "κατόπιν παραγγελίας' και αφού στο κατάστημα μου είπαν πως δεν υπάρχει, ότι θα ερχόταν τόσο γρήγορα (τρεις εργάσιμες)!
Την ίδια μέρα είχα παραγγείλει και τους δίσκους.
Παρήγγειλα και ένα Switch Gigabit (για να συνδέσω το Etrayz με το PC).
Αρκεί ή θέλω και router Gigabit;

Καλορίζικο!

Το Gigabit switch όταν παρεμβάλλεται μεταξύ των PC και e-Trayz είναι αρκετό.
Όταν με το καλό τα συνδέσεις και για να εκμεταλευτείς το μέγιστο στην ταχύτητα μεταφοράς μεγάλων αρχείων προσπάθησε να βρεις τα jumbo frames που υποστηρίζονται από την κάρτα δικτύου του PC και ειδικά του switch, που συνήθως τα πράγματα είναι χειρότερα, και βάλε στο PC και το etrayz (το switch συνήθως δε ρυθμίζεται) τη μέγιστη κοινή τιμή που υποστηρίζουν όλα!
Καλό στήσιμο!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Καλορίζικο!

Το Gigabit switch όταν παρεμβάλλεται μεταξύ των PC και e-Trayz είναι αρκετό.
Όταν με το καλό τα συνδέσεις και για να εκμεταλευτείς το μέγιστο στην ταχύτητα μεταφοράς μεγάλων αρχείων προσπάθησε να βρεις τα jumbo frames που υποστηρίζονται από την κάρτα δικτύου του PC και ειδικά του switch, που συνήθως τα πράγματα είναι χειρότερα, και βάλε στο PC και το etrayz (το switch συνήθως δε ρυθμίζεται) τη μέγιστη κοινή τιμή που υποστηρίζουν όλα!
Καλό στήσιμο!
Ευχαριστώ!
Τα jumbo frames τα βρίσκω σε κάποιιες ιδιότητες της κάρτας δικτύου ή στα χαρακτηριστικά τους στο manual;

Όσο αφορά στην κάρτα δικτύου, αν δεν αναφέρεται στο manual θα βρείς τα jumbo frames (και θα μπορέσεις να τα ρυθμίσεις) μέσα από τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου σου, στην καρτέλα [Για Προχωρημένους], σε κάποιο σημείο τις λίστας που θα δεις.
Για το switch θα πρέπει να ανατρέξεις στο manual και πιο συγκεκριμένα στα τεχνικά χαρακτηριστικά του, και αν δεν υπάρχει εκεί κάποια πληροφορία για maximum jumbo frames (αναφέρονται και ως JFs) τότε το google θα σου φανεί πολύ χρήσιμο, όπως και στη δικιά μου περίπτωση όπου το switch μου, ως κινέζικο, δεν έχει όλες τις πληροφορίες διαθέσμες στο Manual.
Για το etrayz φαντάζομαι πως ξέρεις πως να το ρυθμίσεις (web interface - settings - System - Wired Network - Jumbo frames)

Last edited:
Βρήκα ένα review για το Switch που παρήγγειλα και μιλάει για jumpo frames of up to 4054 bytes.
Λέει όμως ότι είναι λίγα.Είναι σοβαρό γιατρέ;

μην νομίζεις οτι θα δείς και καμια μεγάλη διαφορά με jumbo frames. Εγώ με 9κ jumbo frame ,είδα μόνο στο FTP και εκεί μικρή. Μετά τα απενεργοποιήσα.

Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Βρήκα ένα review για το Switch που παρήγγειλα και μιλάει για jumpo frames of up to 4054 bytes.
Λέει όμως ότι είναι λίγα.Είναι σοβαρό γιατρέ;

Πάρε το Assus GX d1051 με 25 ευρώ. (τόχε το e-shop) Είναι up to 9000 jf .

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Πάρε το Assus GX d1051 με 25 ευρώ. (τόχε το e-shop) Είναι up to 9000 jf .
Τώρα το έχει 41Ε.
Τέλος πάντων.Πήρα ένα TP-LINK.
Αν διαπιστώσω πρόβλημα θα πάρω άλλο.

Καλως σας βρήκα... και αλλοι etrayz-ites.
Το απέκτησα εδω και δύο εβδομάδες και μέχρι στογμής όλα σχετικά καλά.
Δύο ερωτήσεις έχω μήπως και ξερετε και με βοηθήσετε να βγάλω άκρη.
1) τελικά είτε μέσω e-connector είτε μέσω web το ανωτερω down/upload είναι τα 2gb?
2) έχει καταφέρει κανείς να συνδεθεί στο χχχ.myretrayz.net ? και εαν ναι πώς γιατί έχω κάνει τα πάντα. (άνοιξα ports, άλλαξα modem απο Oxygen σε Fritz) αλλά ΤΙΠΟΤΑ.
thanks

Σε JBOD μπορείς να βάλεις τους 2 δίσκους σε διαφορετικές χρονικές στιγμές; Διαβάζοντας το thread έβγαλα το συμπέρασμα πως δεν γίνεται αυτό αν το έχεις σε linear, αλλά δεν κατάφερα να καταλάβω (εκτός κι αν μου ξέφυγε κάτι) για το JBOD.

Σκέφτομαι να του ρίξω ένα WD Green 2TB (64MB Cache), προς το παρόν κι όταν κοντέβει να γεμίσει, να προσθέσω και δεύτερο.

Παιδιά ποιο είναι το τελευταίο software;
Βλέπω ένα 1.0.6 αλλά δεν κατεβαίνει.

Καλως σας βρήκα... και αλλοι etrayz-ites.
Το απέκτησα εδω και δύο εβδομάδες και μέχρι στογμής όλα σχετικά καλά.
Δύο ερωτήσεις έχω μήπως και ξερετε και με βοηθήσετε να βγάλω άκρη.
1) τελικά είτε μέσω e-connector είτε μέσω web το ανωτερω down/upload είναι τα 2gb?
2) έχει καταφέρει κανείς να συνδεθεί στο χχχ.myretrayz.net ? και εαν ναι πώς γιατί έχω κάνει τα πάντα. (άνοιξα ports, άλλαξα modem απο Oxygen σε Fritz) αλλά ΤΙΠΟΤΑ.
thanks

Καλώς ήλθες!

1. Η ταχύτητα μεταφοράς (upload(write)/download(read)) εξαρτάται απολύτως από τον τύπο του δικτύου σου (fast, gigabit, wifi) Σε gigabit ανάλογα με το πρωτόκολλο (smb,nfs,ftp) έχεις ταχύτητες έως 40Mb/sec
Στην smb και gigabit δύσκολα θα επιτύχεις μεγαλύτερη ταχύτητα από 18Mb/sec, και αν μιλάμε για σύνδεση μέσω internet τότε η ταχύτητα εξαρτάται και από την σύνδεση με τον πάροχό σου.

2.Η σύνδεση μέσω myetrayz.net προϋποθέτει να έχουμε ανοικτές θύρες που οι πάροχοι "κλείνουν" χωρίς να το ξέρουμε (80, 8080, 443 κλπ)
Στο παρελθόν έχω παιδευτεί πολύ και δεν εβγαλα άκρη, άσε που υπάρχουν και θέματα ασφαλείας στη μέση. Η καλύτερη λύση είναι να αφήσεις όπως έχουν όλες τις θύρες και να χρησιμοποιήσεις ένα VPN server όπως το hamachi. Χρησιμοποιείς απλά την static IP του και απλούστατα μπαίνεις δίχως πρόβλημα μέσω του etrayz connector!

Μέχρι χθές ήταν το 1.05 αλλά πράγματι βλέπω και εγώ ένα ανενεργό link για την 1.06. Πιθανότατα είναι έτοιμοι να το δώσουν σε κυκλοφορία!

To έβγαλαν στον αέρα για 6 ώρες και μετά το απέσυραν για να κάνουν κάποιες διορθώσεις.

Αυτό που αναφέρει ο sfortis στο post 151 ισχύει;
Γιατί προσπαθώ να εγκαταστήσω δεύτερο δίσκο και δεν μπουτάρει το μηχάνημα, όταν έχω εγκαταστήσει τον πρώτο μόνο του και μετά τοποθετώ τον δεύτερο.
Μόνο με πατημένο το reset δουλεύει, αλλά έτσι κάνει καινούρια εγκατάσταση και τους παρουσιάζει σαν ενιαίο (linear).