Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

papdoux

Supreme Member
14 December 2007
3,422
Λοιπόν, έχω την ταινία blade σε ματρόσκα, 1080p, 12 GB περίπου, έκδοση xander. Δεν έχω δει όλη την ταινία από τη ματρόσκα αλλά τεστ που κάνω στην αρχή της ταινίας, τα πρώτα 5' με 10' έχω το εξής:

Μέσω των επιλογών NFS, SMB, eTRAYz από το xtreamer pro μέσω δικτύου με etrayz, έχω κολλήματα στην αρχή, μετά φαίνεται να την παίζει καλά.
Όταν την έβαλα σε USB τότε κανένα κόλλημα, μία χαρά.

Έκανα το παραπάνω τρικ αλλά τα κολλήματα μέσω δικτύου συνέχισαν.
Και οι σκηνές δεν είναι τίποτα ιδιαίτερες από όσο νομίζω, απλά κάποιοι γιατροί σπρώχνουν ένα φορείο γρήγορα με μία ασθενή πάνω.

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,650
By the Lake
Με την απλούστατη ρύθμιση που περιγράφετε παραπάνω δηλαδή από την ρύθμιση του nfs μέσα στο web interface του Xtreamer η αναπαραγωγή γίνεται χωρίς κανένα πρόβλημα είτε μέσω eTRAYz επιλογής είτε μέσω shares.
Μη ξεχνάτε πως το Xtreamer (Pro ή απλό) δεν έχουν gigabit άρα η μέγιστη ταχύτητα μεταξύ τους δεν μπορεί να ξεπεράσει πρακτικά τα 7-8 Mb/sec (θεωρητική 12,5 Mb/sec). Το γεγονός αυτό καθιστά την ρύθμιση JFrames στο eTRAYz άσχετη με την επικοινωνία του με το XT!

Το θέμα με το NFS δεν είναι μόνο η επικοινωνία με το XT, αλλά και η σύνδεση και μεταφορά δεδομένων από και προς το PC ή σε κάποιο άλλο κομμάτι του δικτύου (άλλο ΝAS, κλπ) Εκεί οι ρυθμίσεις πρέπει να γίνουν επάνω στο eTRAYz και ειδικότερα στο nfs server κομμάτι. Αυτό είναι ένα θέμα που απαιτεί γνώσεις linux και βέβαια πολύ πειραματισμό!

Υ.Γ.

Βλέπω πως αρκετοί έχουν προβλήματα με την αναπαραγωγή υψηλού bitrate αρχείων ειδικά bl rips ή mkv. Δοκιμάστε το παραπάνω και θα δείτε το πρόβλημά σας να λύνεται σε αναπαραγωγή από το δίκτυο.
Το πρακτικό μέγιστο όριο αρχείου που μπορεί να αναπαραχθεί μέσω fast ethernet από το ΧΤ (Pro ή απλό) είναι 60 με 70 Μbit/sec (και πολύ λέω) πράγμα που σημαίνει πως μπορεί να αναπαραχθεί αρχείο με μέγεθος π.χ. 50Gb διάρκειας 120 λεπτών (περίπου 7,0Mb/sec ή bitrate 57Μbits/sec) Αυτό αποτελεί ένα όριο (στο περίπου γιατί εξαρτάται και από άλλους παράγοντες) το οποίο δε νομίζω πως κανένα αρχείο που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή το ξεπερνά. Από εκεί και πέρα μόνο το gigabit κάνει δουλειά και αυτό είναι ένα πράγμα που το βρίσκουμε σε ελάχιστα άλλα media player!

Last edited:

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
πάντως με το PopcornHour παίζω 40mbit clips με μεγάλη άνεση και χωρίς κανένα σπάσιμο...μήπως κάτι δεν πάει καλά στο Xtreamer?

parisal

AVClub Enthusiast
16 March 2007
949
Απάντηση: Re: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

πάντως με το PopcornHour παίζω 40mbit clips με μεγάλη άνεση και χωρίς κανένα σπάσιμο...μήπως κάτι δεν πάει καλά στο Xtreamer?
Σίγουρα είναι θέμα ΚΑΙ του Xtreamer, αφού με τις manual ρυθμίσεις που περιγράφηκαν παραπάνω, παίζει κανονικά από το Etrayz.
Αντίθετα, από το PC και με εγκατεστημένο το hanewin NFS server, παίζει κανονικά και με τις default ρυθμίσεις (με το 2.4 firmware, γιατί πριν δεν...)
Το Egreat A 1080, παίζει κανονικά NFS από το Etrayz, χωρίς διαφορετικές ρυθμίσεις.

papdoux

Supreme Member
14 December 2007
3,422
Re: Απάντηση: Re: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Σίγουρα είναι θέμα ΚΑΙ του Xtreamer, αφού με τις manual ρυθμίσεις που περιγράφηκαν παραπάνω, παίζει κανονικά από το Etrayz.
Αντίθετα, από το PC και με εγκατεστημένο το hanewin NFS server, παίζει κανονικά και με τις default ρυθμίσεις (με το 2.4 firmware, γιατί πριν δεν...)
Το Egreat A 1080, παίζει κανονικά NFS από το Etrayz, χωρίς διαφορετικές ρυθμίσεις.
Πως συνεργάζεται το A1080 με το etrayz; παίζει χωρίς κολλήματα;
Μέσω NFS; αν ναι, με εξωτερικούς υπότιτλους έχει κανένα πρόβλημα;

parisal

AVClub Enthusiast
16 March 2007
949
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Πως συνεργάζεται το A1080 με το etrayz; παίζει χωρίς κολλήματα;
Μέσω NFS; αν ναι, με εξωτερικούς υπότιτλους έχει κανένα πρόβλημα;
Από smb τα παίζει όλα, εκτός από πλήρη δομή Bluray, που κάνει κολλήματα (αν παίξεις το m2ts αρχείο, σκέτο, το παίζει κανονοκά).
Από NFS παίζει τα πάντα όλα!!!
Με εξωτερικούς υπότιτλους δεν έχει πρόβλημα.

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Εγώ θα συνεχίσω να επιμένω :

Εχω DIR-655 gigabit router
Assus gigabit switch
Cat 6 cable
Dlink gigabit router

To etrayz είναι επάνω στο Assus switch που είναι επάνω στον DIR-655. Από αυτόν ξεκινάει 15 μετρο καλώδιο και πάει σε ένα Dlink switch gigabit poy επάνω του είναι συνδεδεμένα το XT Pro , o ενισχυτής , το PS3 , to HDX BD1 kai to WDTVLive. a! και το Dreambox . Από την επιλογή ΝΕΤ του XT Pro (net share) παίζω τα πάντα !! χωρίς σπάσιμο , χωρίς stuttering χωρίς προβλήματα. Το Avatar - που τυγχάνει να είναι και η πρώτη δοκιμή όταν το πήρα και το ανέβασα εδώ σε βίντεο έπαιζε και πάιζει νεράκι . Μεταξύ μας δεν έχω συναντήσει προβλήματα σπασίμάτων από τότε. Εκτός αυτού το etrayz με το MediaTomb και ιδιάιτερα το θαυματουργό miniDLNA μου έλυσε και τα προβλλήματα που είχα στο δίκτυο του BD1 . Μια δοκιμή θα σας πείσει :D

parisal

AVClub Enthusiast
16 March 2007
949
Το miniDLNA παίζει δομή Bluray και εξωτερικούς υπότιτλους srt;
γιατί συνήθως τα UPNP προγράματα δεν...
Οπότε...

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Το miniDLNA παίζει δομή Bluray και εξωτερικούς υπότιτλους srt;
γιατί συνήθως τα UPNP προγράματα δεν...
Οπότε...

Δομή blueray με μενού ...οχι ! Κατευθείαν την ταινία όμως ναι . Εξωτερικούς όχι . pgs ενσωμετωμένους όμως ναι .

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,650
By the Lake
Εγώ να υπενθυμίζω πως το Pro (όπως και το απλό) δεν έχουν gigabit αλλά απλή fast οπότε η ύπαρξη gigabit συσκευών δεν βοηθά σε τίποτε περισσότερο από την εξασφάλιση πως η fast ethernet σύνδεση το Xtreamer Pro θα δουλεύει στην μέγιστη πρακτική τιμή του bandwidth που μπορεί να επιτευχθεί στο εκάστοτε δίκτυο. To πρόβλημα δηλαδή που παρουσιάζουν φίλοι με την αναπαραγωγή συγκεκριμένων αρχείων από το Pro ή άλλο player μέσω του eTRAYz ΔΕΝ μπορεί να είναι το eTRAYz γιατί οι δυνατότητες υπερκαλύπτουν αυτές του XT. Αλλού* πρέπει να αναζητηθεί είναι το πρόβλημα και είναι αλήθεια πως χωρίς εξειδικευμένες γνώσεις και πειραματισμό δεν βγάζεις εύκολα άκρη!

* Φόρτωση δικτύου λόγω διακίνησης δεδομένων με αποτέλεσμα το "μπούκωμα" του streaming, ρύθμιση router, Quality of services (QoS), torrent clients, προβληματικά καλώδια ή και ακροδέκτες αυτών και πολλά άλλα!!!

papdoux

Supreme Member
14 December 2007
3,422
Εγώ έχω το εξής δίκτυο:
eTRAYz <----> netgear GS605 switch (gigabit) <-----> Pro

Το Prο βλέπει το etrayz μία χαρά, είτε μέσω επιλογής etrayz, είτε μέσω επιλογής Network Shares (NFS, Samba), είτε μέσω Net.

Χωρίς το manual NFS mount έχω κολλήματα. Με το manual NFS mount τότε δεν κολλάει στις επιλογές etrayz και Network Shares. Την επιλογή Net δεν την έχω τεστάρει.

Οπότε πιστεύω ότι το eTRayz έχει θέμα με το streaming, τουλάχιστον στο NFS και ενώ έχει gigabit κάρτα, η υλοποίηση πρέπει να είναι χάλια.

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,650
By the Lake
Εγώ έχω το εξής δίκτυο:
eTRAYz <----> netgear GS605 switch (gigabit) <-----> Pro

Το Prο βλέπει το etrayz μία χαρά, είτε μέσω επιλογής etrayz, είτε μέσω επιλογής Network Shares (NFS, Samba), είτε μέσω Net.

Χωρίς το manual NFS mount έχω κολλήματα. Με το manual NFS mount τότε δεν κολλάει στις επιλογές etrayz και Network Shares. Την επιλογή Net δεν την έχω τεστάρει.

Οπότε πιστεύω ότι το eTRayz έχει θέμα με το streaming, τουλάχιστον στο NFS και ενώ έχει gigabit κάρτα, η υλοποίηση πρέπει να είναι χάλια.

Εγώ έχω το eTRAYz επάνω σε ένα gigabit TP-Link (κινέζικο) το οποίο συνδέει μεταξύ τους gigabit συσκευές (PS3, PC, έτερο NAS κλπ) αλλά και ένα απλό ταπεινό fast ethernet switchάκι στο οποίo συνδέω το Xtreamer, δύο Wifi Access points ένα d-link media player και δύο παλαιότερα PC. Η καλωδίωση που χρησιμοποιώ είναι στην καλύτερη περίπτωση cat5e (gigabit συσκευές) ενώ τα υπόλοιπα είναι cat5. Μάλιστα μεταξύ του PC και του gigabit switch έχω cat5!!! Όπως καταλαβαίνετε το δίκτυο χαρακτηρίζεται από την ανομοιομορφία και πολυπλοκότητα! Tις ρυθμίσεις πάντως των επιμέρους συσκευών τις έχω απολύτως ελεγχόμενες και γνωρίζω τα χούγια και τις ιδιαιτερότητες του καθενός.
Παρόλα αυτά όμως δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα αναπαραγωγής αρχείου μέσω δικτύου στο Xtreamer 2,5" μου όταν χρησιμοποιώ nfs ή eTRAYz επιλογή!! Ίσως εμφανίζονται ορισμένα προβλήματα σε απαιτητικά αρχεία 1080p μέσω samba, αλλά όχι πάντα!
Την samba δεν την χρησιμοποιώ πιά!

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
http://www.xtreamer.net/downloads/etrayz/firmware/etrayz-software-ver-1-0-6.aspx

Ας λέει 1-0-6 ...είναι το νέο firmware 1.07 του eTRAYz.

Ωραίες αναβαθμίσεις ( HTTPS...system monitor...) και επιτέλους γρήγορη αναβάθμιση χωρίς κολλήματα . Enjoy!!

PS. Μόλις τεστάρισα επίσης το NFS και η βελτίωσή του είναι ορατή . (Αφού κατάφερα να παίξω Avatar μέσω του HDX BD1 που έχει προβλήματα μα το NFS σε τέτοιο βαθμό που δεν μου εμφάνιζε τους φακέλους του etrayz πριν την αναβάθμιση)

Last edited:

papdoux

Supreme Member
14 December 2007
3,422
Last edited:

sfortis

Administration Team
Staff member
3 August 2006
11,392
t3.large
θα πρότεινα να σταματήσετε ΟΛΑ τα προγράμματα που τρέχουν από τον installer (stop και disable auto-start)

αλλιώς το firmware update μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα!

δεν θα μπω σε λεπτομέρειες άλλα την πάτησα όταν έβαζα το 1.05 γιατι κάποιος δαίμονας είχε ανοικτά αρχεία στο /home/Public και μετα το script του update δεν μπόρεσε να κάνει unmount το filesystem.

(ναι, έκατσα και διάβασα τα scripts και βρήκα ακριβως το σημείο που χτύπησε).

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
θα πρότεινα να σταματήσετε ΟΛΑ τα προγράμματα που τρέχουν από τον installer (stop και disable auto-start)

αλλιώς το firmware update μπορεί να έχει καταστροφικά αποτελέσματα!

δεν θα μπω σε λεπτομέρειες άλλα την πάτησα όταν έβαζα το 1.05 γιατι κάποιος δαίμονας είχε ανοικτά αρχεία στο /home/Public και μετα το script του update δεν μπόρεσε να κάνει unmount το filesystem.

(ναι, έκατσα και διάβασα τα scripts και βρήκα ακριβως το σημείο που χτύπησε).

Συμφωνώ !! Αυτό έκανα κι εγώ (στο λέει άλλωστε) μέχρι που έβαλα το Tune up Utilities στο turbo mode ώστε να κάψει ακόμα και τυχόν προσπάθειες του PC για αναβαθμίσεις . Κάνει update πιο γρήγορα από τις άλλες φορές , το περνάς από πάνω (εδώ είχα ένα φόβο...αλλά ευτυχώς κανένα πρόβλημα) και εκτός του restart του etrayz σου κάνει prompt για restart και στο PC σου. Δεν χάνει καμμία ρύθμιση ούτε στο Upnp ούτε στο DDNS. Μόνο στον mail server μου τις έχασε.

xamurabi

AVClub Addicted Member
9 February 2007
1,650
By the Lake
Ωραία πράγματα!!!

Η λίστα με τα ζητούμενα από μελλοντικά firmware μειώνεται σημαντικά.

What's new in this firmware?

- {System}{FAN} added fan stop function when eTRAYz is idle
- {System}{Kernel} supported cifs and smbfs client
- {System}(Kernel} supported posix message queue
- {Perl Modules} added perl module (Deep, Clone, Augeas, Copy, Fcntl, Syslog, Df, Lite, QuotedPrint, DBI, SQLite2, MQ, sense)
- {Monitoring} added resource monitoring function (CPU, Memory, Network, Volume, System Temperature, Fan Speed)
- {e-Torrent} added one rss site (fenopy)
- {e-Torrent} added the detail info display of torrent file
- {e-Torrent} added downloading function by torrent URL
- {Firmware Backup} added downloading function of firmware backup file
- {Firmware Upgrade} added auto refresh function after firmware upgrade
- {eTRAYz Web} added java applet for multiple file upload/download
- {Setting} supported secure SMTP Account
- {Setting} added FAN setting menu
- {e-Connector} added an e-Connector program for mac

Improvements

- {System}{USB Storage} fixed file copy fail error it happens when user use USB device as an window network drive
- {System}{Driver} upgraded wireless network device driver version
- {System}{Driver} upgraded smart fan control function
- {e-Connector} changed button name from 'save account' to 'save id'
- HTTPS port number : 8001 (https://(etrayz ip):8001)
- {System}{NFS} changed block size(max_block_size=262144)
- {System}{USB Storage} fixed writing problem that user can not write to all partition of USB storage
- {System}{THJ Request} recompiled PHP(to support PostgreSQL)
- {System}{THJ Request} fixed apache secure configuration file
- {System}{THJ Request} added detail apache log(combined)
- {System}{Network} fixed Wired and Wireless Network setting problem
- {Setting} upgraded setting GUI of Wired and Wireless Network
- {e-Torrent} changed RSS and download list UI

Bugs fixed

- {eDownloader} fixed download skip error of duplicate file
- {eDownloader} fixed the authentication method of rapidshare premium account
- {eDownloader} fixed download problem of file with special characters in hotfile.com
- {eDownloader} added auto restarting function about stopped jobs
- {eDownloader} added changing function of simultaneous download number
- {eDownloader} added setting function of whether to enable or disable the use of premium account
- {eDownloader} added multi-select function for stopping or deleting
- {eTRAYz Web} fixed folder's permissions problem which occurs when share folder is moved into another folder
- {eTRAYz Web} fixed the problem that sysadmin can not access folders and files which general users make in the share folder
- {eTRAYz Web} fixed user ID creation problem of email address starting with capital letter
- {e-Connector} fixed bug of win7 64bit OS
- {e-Connector} fixed auto reconnection problem which occurs when windows OS wake up in sleep mode
- {raid1} fixed auto resync when temporary disconnect of a hard drive
- {raid1} fixed booting problem which occurs when users turn off the power of device while resync
- {System}{SAMBA} fixed symbolic link problem of share in OSX
- {System}{NFS} fixed service script error

Τα χαρακτηριστικά με κόκκινο ήταν πολύ σημαντικές προσθήκες-βελτιώσεις!!!

Ένα ενσωματωμένο backup ή folder sync utility θα "σώσει" σε μεγάλο βαθμό την παρτίδα και θα ολοκληρώσει σχεδόν το επίσημο software!

Kyrgian

New member
14 January 2008
7
Athens
Παιδιά ξέρει κανείς να με διαφωτίσει για 2 ερωτήσεις που εχω ?
Ξέρει κανείς πως θα κάνω έναν κοινόχρηστο φάκελο που θα μπορούν να μπαίνουν όλοι οι lan χρήστες χωρίς κωδικό ?????????????????????
Πως μπορώ να κάνω φακέλους και να δώσω permissions σε συγκεκριμένους χρήστες μόνο.