Δεν δουλεύει.
Είναι bug του firmware.
Ε! εντάξει.Επιβεβαιώνεται και επισήμως! Κάνανε m@λ@κί@!
Εμένα πάλι έγινε σωστά το upgrade (μόνο με ένα δίσκο μέσα) και θυμήθηκε να κάνει τα δικά του μία βδομάδα μετά...
Καθώς μετέφερα αρχεία από τον εξωτερικό δίσκο στο etrayz (μέσω της usb θύρας του και μέσω ssh) ξαφνικά κόλλησε το ssh... Δοκίμασα να ανοίξω άλλο... τίποτα. Δοκίμασα να μπω στο web interface, καμία απάντηση.
ΟΚ λέω, κολλάει και το linux καμιά φορά. Κλείνω το διακόπτη του... το μηχάνημα δεν κλέινει... Ωραία λέω, κάποιος έκανε λαλακία με τον διακόπτη! Το βγάζω από την πρίζα, το ξαναβάζω, ανοίγω τον διακόπτη και μερικά δευτερόλεπτα μετά... Μπίπ και το λαμπάκι του USB να αναβοσβήνει χωρίς τίποτα συνδεδεμένο σε αυτό...
"Installing software or not installed the software" όπως λέει και το manual...
Αντε τώρα να κοιτάξω αν σβήστηκαν όλα ή αν απλά είναι corrupted το λειτουργικό, να βρώ δίσκο για να μεταφέρω 1.2Τ μπρός και πίσω και να το σετάρω από την αρχή...
Στο web interface δε μπαίνει (το είχα άφησει 20-30 λεπτά με το usb λαμπάκι να αναβοσβήνει) αλλά δεν είδα καμία διαφορά, οπότε το έκλεισα και του έβγαλα το δίσκο. Για να ξαναφτιάξει το λειτουργικό χρειάζεται να κάνω κάτι ή απλά το ανάβω και περιμένω;
Δεν άντεξα πάντως, έβγαλα τον δίσκο και τον έβαλα σε εξωτερική θήκη για να τον σύνδεσω σε Linux PC, όπου είδα πως όντως όλα τα αρχεία είναι εντάξει. Οπότε γλυτώσαμε τα χειρότερα.
Καμιά καλη ιδέα για γρήγορο backup;
Άσχετο, οι "μεγάλοι" (qnap, synology, thecus) δουλεύουν με αντιστοιχο τρόπο; Χρησιμοποιώντας τον δίσκο για το λειτουργικό τους ή έχουν ξεχωριστή μνήμη γι αυτό το σκοπό;
Τελικά με re-installation μόνο του λειτουργικού δούλεψε κανονικά.
Thanks για το tip![]()
Τελικά δε δούλεψαν όλα κανονικά.
Πλέον μου βγάζει πως και τα 3 partitions (OS/Swap/Data) είναι "degraded". Δε με αφήνει να γράψω στο δίσκο, μόνο να διαβάσω. Υπάρχει τρόπος να επανέλθει ή τώρα που βλέπω τα αρχεία μου τα αντιγράφω και κάνω rebuild το "raid"; (1 δίσκος, raid 1, linear οι ρυθμίσεις που έχω).
Εγώ δεν πληρώνω τίποτε και έχω λογαριασμούς στην DynDNS και έχω ήσυχο το κεφάλι μου.Πάλι έχει πέσει ο server τους. ....Οποιος έχει free DDNS δεν μπορεί να μπεί απ'έξω στο web interface του eTRAYz. Πάλι καλά που πήρα απόφαση και πληρώνω 15 δολάρια τον χρόνο για pro account στην DynDNS κι έχω ξενοιάσει γιατί άμα στηριζόμουνα στην Xtreamer.....σώθηκα.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.