Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Εμένα δεν θέλει να μου τα αλλάξει πλεον. Το σετάρω στα 9000 μου κάνει save και το "κοντερ" λέει παλι 1500.......:rifle:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Επιβεβαιώνεται και επισήμως! Κάνανε m@λ@κί@!
Ε! εντάξει.
Θα βγάλουν καμιά ενημέρωση 1,07,1.
Φυλάχτε τους δίσκους σας!!!

Εμένα πάλι έγινε σωστά το upgrade (μόνο με ένα δίσκο μέσα) και θυμήθηκε να κάνει τα δικά του μία βδομάδα μετά...

Καθώς μετέφερα αρχεία από τον εξωτερικό δίσκο στο etrayz (μέσω της usb θύρας του και μέσω ssh) ξαφνικά κόλλησε το ssh... Δοκίμασα να ανοίξω άλλο... τίποτα. Δοκίμασα να μπω στο web interface, καμία απάντηση.

ΟΚ λέω, κολλάει και το linux καμιά φορά. Κλείνω το διακόπτη του... το μηχάνημα δεν κλέινει... Ωραία λέω, κάποιος έκανε λαλακία με τον διακόπτη! Το βγάζω από την πρίζα, το ξαναβάζω, ανοίγω τον διακόπτη και μερικά δευτερόλεπτα μετά... Μπίπ και το λαμπάκι του USB να αναβοσβήνει χωρίς τίποτα συνδεδεμένο σε αυτό...

"Installing software or not installed the software" όπως λέει και το manual...

Αντε τώρα να κοιτάξω αν σβήστηκαν όλα ή αν απλά είναι corrupted το λειτουργικό, να βρώ δίσκο για να μεταφέρω 1.2Τ μπρός και πίσω και να το σετάρω από την αρχή...

Εμένα πάλι έγινε σωστά το upgrade (μόνο με ένα δίσκο μέσα) και θυμήθηκε να κάνει τα δικά του μία βδομάδα μετά...

Καθώς μετέφερα αρχεία από τον εξωτερικό δίσκο στο etrayz (μέσω της usb θύρας του και μέσω ssh) ξαφνικά κόλλησε το ssh... Δοκίμασα να ανοίξω άλλο... τίποτα. Δοκίμασα να μπω στο web interface, καμία απάντηση.

ΟΚ λέω, κολλάει και το linux καμιά φορά. Κλείνω το διακόπτη του... το μηχάνημα δεν κλέινει... Ωραία λέω, κάποιος έκανε λαλακία με τον διακόπτη! Το βγάζω από την πρίζα, το ξαναβάζω, ανοίγω τον διακόπτη και μερικά δευτερόλεπτα μετά... Μπίπ και το λαμπάκι του USB να αναβοσβήνει χωρίς τίποτα συνδεδεμένο σε αυτό...

"Installing software or not installed the software" όπως λέει και το manual...

Αντε τώρα να κοιτάξω αν σβήστηκαν όλα ή αν απλά είναι corrupted το λειτουργικό, να βρώ δίσκο για να μεταφέρω 1.2Τ μπρός και πίσω και να το σετάρω από την αρχή...

Μακάρι το eTRAYz να ήταν ένα plug & play μηχάνημα! Δεν είναι σε καμία περίπτωση και γιαυτό έχουμε όλα αυτά τα θέματα! Παρόλα αυτά δεν πρέπει κανείς να χάνει την ψυχραιμία του και να βιάζεται. Στο τέλος μπορεί να κάνουμε εμείς την ζημιά!
Το eTRAYz δεν κλείνει αμέσως όταν του κλείσουμε το κουμπί! Περνάει περίπου 1 λεπτό μέχρι να κλείσει μιας και κανονικά πρέπει να κλείσει τις ανοικτές εφαρμογές και να θέσει τους δίσκους σε αναστολή λειτουργίας.
Σιγουρέψου πριν κάνεις οτιδήποτε πως το μηχάνημα δεν μπαίνει στο webif. Συνήθως το λαμπάκι usb αναβοσβήνει όταν υπάρχει πρόβλημα στο file structure του δίσκου ο οποίος θα εμφανίζεται ως degraded. Μου το έχει κάνει 1-2 φορές (σε raid1) χωρίς να υπάρξει πρόβλημα. H διαδικασία αν μετά από 2 ώρες δεν ολοκληρώνεται τότε μπορούμε να πούμε πως δεν μπορεί να επισκευάσει τον εαυτό του και προχωρούμε σε ένα OS partition full install με τη διαδικασία που περιέγραψα παραπάνω.
Αν και τότε δε διορθωθεί το πρόβλημα, τότε και μόνο τότε πάμε σε απομάκρυνση του δίσκου και σε μοντάρισμα σε linux PC ή PC με UFS Explorer!

Το πιθανότερο πάντως είναι να θέλει ένα απλό φρεσκάρισμα το OS άρα θα χάσεις το πολύ 15 λεπτά από τη ζωή σου μέχρι να το φτιάξεις.

Καλή επιτυχία!

Στο web interface δε μπαίνει (το είχα άφησει 20-30 λεπτά με το usb λαμπάκι να αναβοσβήνει) αλλά δεν είδα καμία διαφορά, οπότε το έκλεισα και του έβγαλα το δίσκο. Για να ξαναφτιάξει το λειτουργικό χρειάζεται να κάνω κάτι ή απλά το ανάβω και περιμένω;

Δεν άντεξα πάντως, έβγαλα τον δίσκο και τον έβαλα σε εξωτερική θήκη για να τον σύνδεσω σε Linux PC, όπου είδα πως όντως όλα τα αρχεία είναι εντάξει. Οπότε γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Στο web interface δε μπαίνει (το είχα άφησει 20-30 λεπτά με το usb λαμπάκι να αναβοσβήνει) αλλά δεν είδα καμία διαφορά, οπότε το έκλεισα και του έβγαλα το δίσκο. Για να ξαναφτιάξει το λειτουργικό χρειάζεται να κάνω κάτι ή απλά το ανάβω και περιμένω;

Δεν άντεξα πάντως, έβγαλα τον δίσκο και τον έβαλα σε εξωτερική θήκη για να τον σύνδεσω σε Linux PC, όπου είδα πως όντως όλα τα αρχεία είναι εντάξει. Οπότε γλυτώσαμε τα χειρότερα.

Κάνε μια δοκιμή, αφού έχεις πάρει backup (αυτό πρέπει να το έχουμε ουτως ή άλλως πάντα) να φρεσκάρεις το OS partition όπως περιγράφεται και στο επίσημο site αλλά και όπως αναφέρω και εγώ σε λίγα post πιο πίσω.
Θα δεις πως θα αποκατασταθεί πλήρως η λειτουργικότητα του eTRAYz.
Όχι τίποτε άλλο αλλα για να γλυτώσεις την επόμενη φορά που θα έχεις πρόβλημα με το λειτουργικό, από την φασαρία του βάλε βγάλε τον HDD!

Καμιά καλη ιδέα για γρήγορο backup;

Άσχετο, οι "μεγάλοι" (qnap, synology, thecus) δουλεύουν με αντιστοιχο τρόπο; Χρησιμοποιώντας τον δίσκο για το λειτουργικό τους ή έχουν ξεχωριστή μνήμη γι αυτό το σκοπό;

Τελικά με re-installation μόνο του λειτουργικού δούλεψε κανονικά.

Thanks για το tip :)

Τελικά δε δούλεψαν όλα κανονικά.

Πλέον μου βγάζει πως και τα 3 partitions (OS/Swap/Data) είναι "degraded". Δε με αφήνει να γράψω στο δίσκο, μόνο να διαβάσω. Υπάρχει τρόπος να επανέλθει ή τώρα που βλέπω τα αρχεία μου τα αντιγράφω και κάνω rebuild το "raid"; (1 δίσκος, raid 1, linear οι ρυθμίσεις που έχω).

Last edited:
Καμιά καλη ιδέα για γρήγορο backup;

Άσχετο, οι "μεγάλοι" (qnap, synology, thecus) δουλεύουν με αντιστοιχο τρόπο; Χρησιμοποιώντας τον δίσκο για το λειτουργικό τους ή έχουν ξεχωριστή μνήμη γι αυτό το σκοπό;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για γρήγορο και αξιόπιστο Backup από και προς το eTRAYz. Επειδή το θέμα έχει αρκετές προεκτάσεις μπορώ να σου πως για αρχή πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το SyncToy το οποίο είναι της Microsoft και δωρεάν. Είναι ουσιαστικά πρόγραμμα συγχρονισμού μεταξύ δύο folders είτε αυτά είναι στο PC είτε σε διαφορετικά σημεία. Κάνει εξαιρετική δουλειά και όταν έχεις μεταφέρει άπαξ τον "βασικό κορμό" των δεδομένων τότε μπορεί ταχύτατα να κρατά συγχρονισμένα τα δύο folder.
Ο περιορισμός βέβαια είναι πως τρέχει μόνο σε PC! Το θέμα είναι όπως καταλαβαίνεις να τρέχει σαν πρόσθετο πρόγραμμα αυτό ή κάτι αντίστοιχο στο eTRAYz! Λένε πως σε επόμενο firmware (το παπαγαλίζουν βέβαια από το ξεκίνημα) θα έχουν πρόγραμμα που θα κάνει αυτή τη δουλειά όπως εξάλλου το κάνει και το ενσωματωμένο SyncFolder το οποίο λειτουργεί προς το παρόν αποκλειστικά μεταξύ κατόχων eTRAYz και από το διαδίκτυο.

Υπάρχει και το Robocopy των Win 7 αλλά αυτό τρέχει μόνο σε command line. Η σύνταξή του πάντως είναι απλή και μοιάζει ως εξής για την περίπτωση που γράφεις από το eTRAYz σε έναν δίσκο που έχει γίνει mount στο PC "ROBOCOPY \\etrayz\public\ E:\etrayz\public\ /MIR /NDL /R:2 /W:1". H εντολή αυτή κάνει backup το folder public του eTRAYz στο δίσκο Ε: και προσθέτει μόνο τα αρχεία που έχουν αλλάξει από την τελευταία φορά που το τρέξαμε! Μπορεί ο καθένας να προσαρμόσει την εντολή στα δικά του στοιχεία!

Θα πούμε και για άλλες λύσεις από το PC ή το eTRAYz (υπάρχουν κάποια πακέτα και γι'αυτό στο APP Installer) σε επόμενα post γιατί το θέμα είναι πιστεύω σημαντικό!

Τελικά με re-installation μόνο του λειτουργικού δούλεψε κανονικά.
Thanks για το tip :)

Χαίρομαι! Νομίζω πως η ψυχραιμία είναι σωτήρια από ... κακοτοπιές μερικές φορές!

Τελικά δε δούλεψαν όλα κανονικά.

Πλέον μου βγάζει πως και τα 3 partitions (OS/Swap/Data) είναι "degraded". Δε με αφήνει να γράψω στο δίσκο, μόνο να διαβάσω. Υπάρχει τρόπος να επανέλθει ή τώρα που βλέπω τα αρχεία μου τα αντιγράφω και κάνω rebuild το "raid"; (1 δίσκος, raid 1, linear οι ρυθμίσεις που έχω).

Περίμενε λίγη ώρα/ες και ξαναέλεγξε την κατάσταση των partition. Αν ο δίσκος δουλεύει τότε γίνονται rebuilt τα partition. Από ότι διαβάζω από το fw 1.07 και μετά το μοντάρισμα γίνεται αυτόματα αλλά αν μετά από λίγες ώρες δεν έχουν γίνει clean από degraded τα partition δοκίμασε και ένα άλλο κόλπο. Από την SSH κονσόλα του Putty (login σαν root) να δώσεις την εντολή "mdadm /dev/md2 -a /dev/sda3" χωρίς τα ""! (sda3 αν ο δίσκος βρίσκεται στη θέση Α ή sdb3 για τη θέση B)
Αν όλα πάνε καλά μετά από μερικές ώρες (εξαρτάται από το μέγεθος και το πλήθος των δεδομένων του δίσκου σου) θα γίνουν clean!

Καλή επιτυχία!

Last edited:
Πάλι έχει πέσει ο server τους. ....Οποιος έχει free DDNS δεν μπορεί να μπεί απ'έξω στο web interface του eTRAYz. Πάλι καλά που πήρα απόφαση και πληρώνω 15 δολάρια τον χρόνο για pro account στην DynDNS κι έχω ξενοιάσει γιατί άμα στηριζόμουνα στην Xtreamer.....σώθηκα.

Έχει βαλθεί να μου σπάσει τα νεύρα... Ήδη άρχησα να μετανιώνω που δεν έστησα τον WHS που σκεφτόμουνα, έστω και με πολλαπλάσιο κόστος...

Το άφησα 3-4 ώρες για να κάνει rebuild τα partitions, αλλά απολύτως τίποτα. Δοκίμασα να τα κάνω rebuild manually με το mdadm, όπως ανέφερε ο xamurabi πιο πάνω, αλλά δεν έβρισκε το md2. Κάνω restart το σύστημα, και ξεκινάει... με το usb να αναβοσβήνει πάλι, κι εγώ δεν έχω καμία πρόσβαση στο δίσκο...

Ξανά η διαδικασία εγκατάστασης του λειτουργικού μόνο. Αυτή τη φορά χωρίς να πειράξω απολύτως τίποτα (για αν είμαι σίγουρος ότι δε φταίω εγώ) το αφήνω 8-10 ώρες μήπως και καταφέρει να φτιάξει τα partitions.... Καμία διαφορά! Degraded ήταν το πρωί.

Δε γίνεται, κάτι κάνω λάθος! Βάζω νέο δίσκο, νέα καθαρή εγκατάσταση με δημιουργία όλων των partitions από την αρχή και φορμάρισμα του δίσκου. Μετά την ολοκλήρωση, και τα 3 partitions είναι degraded! Το md2 πάλι δεν υπάρχει για να δοκιμάσω το mdadm, κι εγώ ετοιμάζομαι να περάσεω 1.0.5 έκδοση, μήπως κι αυτή δουλέψει σωστά!

Παιδιά καλησπέρα καλώς σας βρήκα, ενδιαφέρομαι για το συγκεκριμένο enclosure.
Θα ήθελα τη γνώμη σας σε κάποια θέματάκια.
Το δικτυακό set-up στο σπίτι έχει ως εξής:

XBOX/EGREAT M34A/WII (σαλόνι)---->
πάνω σε 3com 5αρι Gigabit switch--->
πάνω σε powerline 200άρι (σαλόνι)--->
powerline 200αρι (γραφείο)--->
πάνω σε thomson router 100mbps (λόγω netone δε μπορώ να αλλάξω router)--->
πάνω σε gigabit net card του κεντρικού PC.

Η χρήση ως τώρα είναι streaming στο egreat (απο το PC άψογα), online gaming/internet στο Wii/xbox 360.

Επειδή όμως κατεβάζω (όπως οι πιο πολλοί εδώ) ταινίες/games/programs απο Rapid/MU/Hotfile αβέρτα, δε με βολεύει να έχω το PC 24/7, και λόγω κατανάλωσης, και γιατί δε θέλω να έχω ένα πανάκριβο rig 24/7 ανοιχτό σκεφτόμουνα το ETRAYZ για automated αποθήκη των downloaded games/programs και σα δικτυακό δίσκο για streaming των ταινιών που κατεβάζω.

Κατά τη γνώμη σας να το αγοράσω?
Αν ναι υπάρχει κάτι να μου προτείνετε για να βελτιώσω το δικτυακό set-up? (το PC είναι μακρυά απο το router/poweline και συνδέεται μέσω gigabit 10μετρου καλωδιού).

Αν όχι υπάρχει κάποιο προιόν (σε λογικο budget) που να μου δώσει αυτό που ψάχνω?

Βέβαια εννοείται ότι όσο μεγαλώνω τόσο λιγότερο θέλω πλέον να παιδεύομαι με τα στησίματα/setup/τοκερατόμουδεδουλευειγιατιτοπειραξαομλκας

Ευχαριστώ,

Απάντηση: Re: Xtreamer e-TRAYz (Personal Storage)

Πάλι έχει πέσει ο server τους. ....Οποιος έχει free DDNS δεν μπορεί να μπεί απ'έξω στο web interface του eTRAYz. Πάλι καλά που πήρα απόφαση και πληρώνω 15 δολάρια τον χρόνο για pro account στην DynDNS κι έχω ξενοιάσει γιατί άμα στηριζόμουνα στην Xtreamer.....σώθηκα.
Εγώ δεν πληρώνω τίποτε και έχω λογαριασμούς στην DynDNS και έχω ήσυχο το κεφάλι μου.

καλά εννοείτα οτι για ένα απλο dyndns δεν χρειαζεται να πληρώσεις!

είμαι γραμμένος στο dyndns.org 5 χρόνια και δουλεύει πάντα άψογα!