XTreamer Media Player

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Δεν μπορείς να ακούς ραδιόφωνο (με σύνδεση στον ενισχυτή), και ταυτόχρονα να βλέπεις κάποια ταινία στην τηλεόραση, αφού όταν θα παίζει η ταινία θα κόβει τον ήχο από το ραδιόφωνο. Φυσικά και μπορείς να έχεις κλειστή την τηλεόραση και να ακούς ραδιόφωνο αν δεν αναπαράγεται κάτι άλλο στο xtreamer (μπορείς όμως να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση και να βλέπεις ένα slideshow από φωτογραφίες, ταυτόχρονα με το ραδιόφωνο).

Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρ

Μήπως το usb του XT δεν δίνει επαρκές ρεύμα στον σκληρό? Αν δεν κάνω λάθος οι 2,5"άρηδες δεν έχουν ξεχωριστή τροφοδοσία!

Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις να ισχύει αυτό (με συγκεκριμένους δίσκους), πάντως έναν 320άρη Black Scorpio της WD που έχω σε εξωτερική θήκη τον βλέπει κανονικά χωρίς πρόβλημα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρ

Μήπως το usb του XT δεν δίνει επαρκές ρεύμα στον σκληρό? Αν δεν κάνω λάθος οι 2,5"άρηδες δεν έχουν ξεχωριστή τροφοδοσία!
Ενταξει το Ελυσα!
Ητανε φιλε αυτο που ειπες!
Θεμα Τροφοδοσιας!
Εβαλα το παρεχομενο καλωδιο τυπου Y USB που ειχε μαζι ο σκληρος δισκος και τον ειδε κανονικα!
Απλα ετσι μου καταλαμβανει και τις 2 θεσεις Usb του Xtreamer!
Δεν πειραζει ομως , δεν χρησιμοποιω την Wifi κεραια!
Εκτος αυτου σε λιγο καιρο θα βαλω εναν ενσωματωμενο!
Παντως τα επαιξε οτι και να του εβαλα!
Σε MKV ειδικα η ποιοτητα ειναι φανταστικη!
Σαν Blu Ray!
Πολυ καλο!
Ευχρηστο , γρηγορο και μονο του ψεγαδι που ακουγεται ο Ανεμιστηρας!
Αλλα Νο Problem!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλ

Ενταξει το Ελυσα!
Ητανε φιλε αυτο που ειπες!
Θεμα Τροφοδοσιας!
Εβαλα το παρεχομενο καλωδιο τυπου Y USB που ειχε μαζι ο σκληρος δισκος και τον ειδε κανονικα!
Απλα ετσι μου καταλαμβανει και τις 2 θεσεις Usb του Xtreamer!
Δεν πειραζει ομως , δεν χρησιμοποιω την Wifi κεραια!
Εκτος αυτου σε λιγο καιρο θα βαλω εναν ενσωματωμενο!
Παντως τα επαιξε οτι και να του εβαλα!
Σε MKV ειδικα η ποιοτητα ειναι φανταστικη!
Σαν Blu Ray!
Πολυ καλο!
Ευχρηστο , γρηγορο και μονο του ψεγαδι που ακουγεται ο Ανεμιστηρας!
Αλλα Νο Problem!

Μπορείς από τα settings να κατεβάσεις τις στροφές του ανεμιστήρα στο μισό...και δεν θ ακούγεται....

Δεν ξέρω αν είναι bug της 2.2 έκδοσης, αλλά μου αναγνώριζε τον ntfs εσωτερικό σκληρό αλλά όταν πήγαινα να τον ανοίξω τον έδειχνε κενό :AFADF0: Πέρασα την 2.1.3 έκδοση και τον είδα κανονικά και τα αρχεία που περιείχε :grandpa:

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Δεν μπορείς να ακούς ραδιόφωνο (με σύνδεση στον ενισχυτή), και ταυτόχρονα να βλέπεις κάποια ταινία στην τηλεόραση, αφού όταν θα παίζει η ταινία θα κόβει τον ήχο από το ραδιόφωνο. Φυσικά και μπορείς να έχεις κλειστή την τηλεόραση και να ακούς ραδιόφωνο αν δεν αναπαράγεται κάτι άλλο στο xtreamer (μπορείς όμως να έχεις ανοιχτή την τηλεόραση και να βλέπεις ένα slideshow από φωτογραφίες, ταυτόχρονα με το ραδιόφωνο).

Μπράβο. Με ενδιαφέρει να ακούω ραδιόφωνο. Το μεσημέρι που μπορεί να κάνω οτιδήποτε να συντονίζομαι σε κάποιο διαδικτυκακό ραδιόφωνο και να το ακούω απ οτο στερεοφωνικό. Δεν με ενδιαφέρει να βλέπω και ταινία απο την TV να παίζει και το ράδιο ταυτόχρονα. Με ενδιαφέρει ένα κάθε φορά αλλά σε ξεχωριστή συσκευή. Αυτό γίνεται; Και αν ναι, θα πρέπει ας πούμε η τηλεόραση να συνδέεται με την HDMI και το ραδιόφωνο με άλλο καλώδιο απο άλλη έξοδο;
Στο στερεφωνικό δεν παίζει οπτική και τέτοια η απλή παλιά κανονική παίζει. Επίσης δεν έχω ενισχυτή.

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Μπράβο. Με ενδιαφέρει να ακούω ραδιόφωνο. Το μεσημέρι που μπορεί να κάνω οτιδήποτε να συντονίζομαι σε κάποιο διαδικτυκακό ραδιόφωνο και να το ακούω απ οτο στερεοφωνικό. Δεν με ενδιαφέρει να βλέπω και ταινία απο την TV να παίζει και το ράδιο ταυτόχρονα. Με ενδιαφέρει ένα κάθε φορά αλλά σε ξεχωριστή συσκευή. Αυτό γίνεται; Και αν ναι, θα πρέπει ας πούμε η τηλεόραση να συνδέεται με την HDMI και το ραδιόφωνο με άλλο καλώδιο απο άλλη έξοδο;
Στο στερεφωνικό δεν παίζει οπτική και τέτοια η απλή παλιά κανονική παίζει. Επίσης δεν έχω ενισχυτή.

Όπως διαπίστωσες το Xtreamer (και όλα τα media player που κυκλοφορούν) δεν μπορεί να εκτελεί δύο εργασιές που απαιτούν την ταυτόχρονη χρήση των κυκλωμάτων ήχου για δύο εργασίες ήχου, ή τα κυκλώματα του video για δύο ταυτόχρονες εργασίες video! Ταινίες και ραδιόφωνο σημαίνει ταυτόχρονη χρήση των κυκλωμάτων ήχου!
Η μόνη ταυτόχρονη χρήση αφορά διαφορετικά κυκλώματα πάντα και μόνο όταν το ένα (video) δεν έχει δικό του ήχο. Γι' αυτό και είναι δυνατό, στο Xtreamer τουλάχιστον, να βλέπεις φωτογραφίες και να ακούς μουσική ταυτόχρονα ή να ακούς μουσική και να "κόβεις" βόλτες στο μενού.

Αυτό που μπορείς να κάνεις στο σύστημά σου είναι αυτό που κάνω εγώ που έχω "απλό" ενισχυτή που δέχεται stereo RCA. Συνδέω την τηλεόρασή μου με HDMI όπως και τα stereo RCA στον ενισχυτή. Έτσι μπορώ να έχω ήχο, intenet radio ας πούμε, από τα ηχεία του ενισχυτή μου και να παρακολουθώ ταυτόχρονα το πρόγραμμα της τηλεόρασης ή και να την έχω εντελώς κλειστή! Για να χειριστώ όμως το ραδιόφωνο στο ΧΤ απαιτεί να γυρίζω την τηλεόρασή μου στο XT όταν θέλω να πλοηγηθώ στα μενού του ή να αλλάξω κανάλι μιας και το XT δεν έχει δικιά του οθόνη!

Όπως διαπίστωσες το Xtreamer (και όλα τα media player που κυκλοφορούν) δεν μπορεί να εκτελεί δύο εργασιές που απαιτούν την ταυτόχρονη χρήση των κυκλωμάτων ήχου για δύο εργασίες ήχου, ή τα κυκλώματα του video για δύο ταυτόχρονες εργασίες video! Ταινίες και ραδιόφωνο σημαίνει ταυτόχρονη χρήση των κυκλωμάτων ήχου!
Η μόνη ταυτόχρονη χρήση αφορά διαφορετικά κυκλώματα πάντα και μόνο όταν το ένα (video) δεν έχει δικό του ήχο. Γι' αυτό και είναι δυνατό, στο Xtreamer τουλάχιστον, να βλέπεις φωτογραφίες και να ακούς μουσική ταυτόχρονα ή να ακούς μουσική και να "κόβεις" βόλτες στο μενού.

Αυτό που μπορείς να κάνεις στο σύστημά σου είναι αυτό που κάνω εγώ που έχω "απλό" ενισχυτή που δέχεται stereo RCA. Συνδέω την τηλεόρασή μου με HDMI όπως και τα stereo RCA στον ενισχυτή. Έτσι μπορώ να έχω ήχο, intenet radio ας πούμε, από τα ηχεία του ενισχυτή μου και να παρακολουθώ ταυτόχρονα το πρόγραμμα της τηλεόρασης ή και να την έχω εντελώς κλειστή! Για να χειριστώ όμως το ραδιόφωνο στο ΧΤ απαιτεί να γυρίζω την τηλεόρασή μου στο XT όταν θέλω να πλοηγηθώ στα μενού του ή να αλλάξω κανάλι μιας και το XT δεν έχει δικιά του οθόνη!

Κάτι τέτοιο λέω κι εγώ και μάλλον αυτό θα κάνω επίσης. Θα το δούμε μόλις μου έρθει το μηχάνημα. Το περιμένω μέσα στην εβδομάδα.

Δεν ξέρω αν είναι bug της 2.2 έκδοσης, αλλά μου αναγνώριζε τον ntfs εσωτερικό σκληρό αλλά όταν πήγαινα να τον ανοίξω τον έδειχνε κενό :AFADF0: Πέρασα την 2.1.3 έκδοση και τον είδα κανονικά και τα αρχεία που περιείχε :grandpa:

Mου φαίνεται ότι σου χρειάζεται ...ένα eTRAYz κι εσένα.....:D

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

μηπως καποος μπορει να μου εξηγησει τι σημαινει ι επιλογη 1080 24p που εχει το xtreamer ?σε τι μας χρειαζεται κλπ κλπ?ευχαριστω

εγω ειμαι ο 3ος

Το πρωτο που εκανα ηταν να πεταξω το antivirus που αν και απενεργοποιημενο, δε με αφηνε να μπω στις ρυθμισεις!!!

Είμαι ο 4ος...Το συστήνω ανεπιφύλακτα. Πράγματι ο συνδυασμός των δύο (xtreamer & etrayz) σκοτώνει :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players

Μπορεί να έχεις ήδη.
Αν είναι .mkv είναι 24p, αν έχεις κάποιο Divx ή Xvid κι αυτό έχει πολλές πιθανότητες να είναι.
Κατέβασε το mediainfo και δες το framerate αν γράφει 23,976.

Λοιπον, το 24p το έχω ενεργοποιήσει στο xtreamer, και βάζω mkv με framerate 23,9 αλλά οταν πατάω το κουμπί info το λαμπάκι 24p δεν ανάβει...
Θα πρέπει να είναι το framerate ακριβώς 23,976???

Mου φαίνεται ότι σου χρειάζεται ...ένα eTRAYz κι εσένα.....:D

Ευελπιστώ να βγει firmware που είναι πιο πλήρες για το Xtreamer :BDGBDGB53::BDGBDGB53: αλλιώς θα πάει για πούλημα :afro:

Αν δεν βγει firmware να μου φτιάχνει καφέ viennois, θα το πουλήσω κι εγώ! :jester: :p

Θέλω να το δουλεύω σαν torrent client αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη...θέλω να κλείσω το PC και να δουλεύω το Xtreamer :BDBDG54::BDBDG54:

Γι αυτό το λέω, ειδικά το Xtreamer ποτέ δεν διαφημίστηκε ως torrent client (παρά μόνο ως extra που προστέθηκε από τρίτο), αλλά και γενικότερα δε νομίζω ότι τα media player είναι και η καλύτερη επιλογή για torrent client. Κάθε πράγμα για τη δουλειά του δηλαδή! :smile: ;)

Θέλω να το δουλεύω σαν torrent client αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη...θέλω να κλείσω το PC και να δουλεύω το Xtreamer :BDBDG54::BDBDG54:

Γι αυτό ακριβώς ανέφερα το eTRAYz. :smile: Το ρυθμίζεις όπου θέλεις και το αφήνεις να κατεβάζει......από όπου του πεις!!!

μηπως καποος μπορει να μου εξηγησει τι σημαινει ι επιλογη 1080 24p που εχει το xtreamer ?σε τι μας χρειαζεται κλπ κλπ?ευχαριστω

Η επιλογή αυτή αφορά στην αναπαραγωγή αρχείων video με framerate 24 καρέ/δευτερόλεπτο (περίπου γιατί για την ακρίβεια είναι 23,976) και αντιπροσωπεύει την μεγάλη πλειοψηφία των ταινιών που γυρίζονται πλέον σε ψηφιακή μορφή. Τα άλλα δύο πρότυπα είναι το γνωστό PAL των 25 καρέ/sec και το αμερικάνικο NTSC των 30 καρέ/sec.

Πρακτικά επιτρέπει τον χρονισμό της αναπαραγωγής ακριβώς στην συχνότητα, δηλαδή με άλλα λόγια στον ρυθμό, εναλλαγής καρέ μιας ταινίας με τέτοιο ονομαστικό ρυθμό εναλλαγής εικόνων! Βέβαια για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει απαραιτήτως και το μέσο προβολής μας να έχει ακριβώς (ή ακέραιο πολλαπλάσιό του) ρυθμό εναλλαγής εικόνων δηλαδή η TV μας ή ο προβολέας μας να έχει ρυθμό 24 ,48, 96, 192 κ.ο.κ Hz.
Πολλές τηλεοράσεις και προβολείς πλέον έχουν τέτοια δυνατότητα!

Με λίγα λόγια, αν έχεις τηλεόραση με υποστήριξη 24p (όπως θα αναφέρεται στα χαρακτηριστικά της) τότε με την αντίστοιχη ρύθμιση στο XT θα έχεις την πιο ομαλή αναπαραγωγή της συντριπτικής πλειοψηφίας των ταινιών που κυκλοφορούν.

Εδώ πάντως υπάρχει ένα θεματάκι. Επειδή το Xtreamer συγχρονίζει την αναπαραγωγή, όχι ακριβώς στα 23,976 αλλά σε 23,98 καρέ (στα παλιότερα fw ήταν 23,99) υπάρχει ένα ελαφρό "κόμπιασμα" στην ταινία κάθε τόσο επειδή όπως κάποιοι αναφέρουν πως δεν έχει συνεπεξεργαστή κινητής υποδιαστολής για να έχει τέτοια ακρίβεια υποδιαίρεσης (τρίτο δεκαδικό). Τον ρόλο λοιπόν του υπολογισμού τον αναλαβάνει προφανώς το software που έχει περιορισμούς!

Εγώ μια φορά, δεν ενοχλούμαι μιας και πλεον το "κόμπιασμα" είναι τόσο αραιό που στα μάτια μου είναι σχεδόν ανύπαρκτο!

Δεν θα ήθελες με τίποτε να δουλέψεις 24 ώρες το 24ωρο το Xtreamer γιατί απλά θα του "τίναζες τα πέταλα".

Δεν φτιάχτηκε σίγουρα για κάτι τέτοιο ούτε και νομίζω πως μπορεί να αντέξει τέτοια συνεχή λειτουργία!

Το eTRAYz είναι θεωρητικά φτιαγμένο για τέτοια λειτουργία και γι'άυτό όλοι εμείς το αγοράσαμε δηλαδή ανάμεσα στις άλλες λειτουργίες (αποθηκευτικός χώρος, ασφάλεια δεδομένων RAID, χρήση πολλαπλών servers,) το λειτουργούμε και σαν torrent client!

Last edited:

τελικα ρε παιδια mkv με sub σε φακελο ξεχωριστα παιζει κανονικα?