XTreamer Media Player

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Mπορει καποιος κατοχος του etrayz να ποσταρει καποια φωτογραφια διπλα στο xtreamer για να καταλαβουμε ποσο μεγαλο ειναι?

Διαστάσεις ......egreatM34 άμα το βάλεις ξαπλωτό με λίγο παραπάνω υψος

Η αλλιώς εάν έχεις το Xtreamer όρθιο είναι πιο κοντό από αυτό κι έχει 2,5 φορές το πάχος του.
Δυστυχώς δεν μπορώ να το ξεσυνδέσω τώρα από εκεί που το έβαλα...χαμός καλωδίων.. Το περίμενα μεγάλο ! Αλλά είναι διακριτικό και καλοφτιαγμένο.

μπορείς (-έιτε) να μας πεις ταχύτητες μεταφοράς αρχείων στο NAS?
εστω και μία γενική, πχ μεταφορά 9GB σε 30 λεπτά
αν επίσης στο απευθείας download torrent και rapidshare ανταπεξέρχεται καλά στις ταχύτητες δικ´τυου;

Μεταφορά mkv 7 giga από εξωτερικό δίσκο συνδεδεμένο στο Xtreamer που παίρνει δίκτυο από router ......στον εσωτερικό δίσκο του eTRAYZ που είναι συνδεδεμένο πάνω στο wireless modem router 15 λεπτά.

Download rapidshare links 800mb απόλυτα συγρονισμένες με την ταχυτητα δικτύου. ( ίδιες με αυτές του IDM που θεωρώ τον πιο γρήγορο download manager)

Last edited:

thnx φίλε, καλα ακούγεται

αν δεν σκεφτόμουν να τραβήξω καλώδιο στο χτ και διόρθωναν το ασύρματο, δεν θα ειχα κανένα λόγο να σκεφτώ το etrayz, αλλα μια και μ' αυτά τείνω προς την καλωδίωση, σκέφτομαι να το κάνω καλά.... :hmmmm:

thnx φίλε, καλα ακούγεται

αν δεν σκεφτόμουν να τραβήξω καλώδιο στο χτ και διόρθωναν το ασύρματο, δεν θα ειχα κανένα λόγο να σκεφτώ το etrayz, αλλα μια και μ' αυτά τείνω προς την καλωδίωση, σκέφτομαι να το κάνω καλά.... :hmmmm:

Εάν έχεις gigabit modem router και gigabit switch βάλε CAT 5 e και πάνω. και CAT 6 δεν θα έπεφτε άσχημα. Κιαν υπάρχει απόσταση (όπως σ'εμένα) πάρε καναλάκι λεπτό (πολύ φθηνό στο εμπόριο) και κρύψτο εκεί μέσα περνώνας το καναλάκι αυτό πάνω στο κάτω μέρος του κάθε τοίχου ...γύρω -γύρω από την κάσα της πόρτας κτλ. Εγώ έτσι έχω κάνει και δεν φαίνεται τίποτα. Δεν το παίρνεις χαμπάρι δηλαδή. Ασπρο αυτό ..άσπροι οι τοίχοι ...

Έκανα και εγώ τις πρώτες δοκιμές με το etrayz.
Λοιπόν το DNS service με τους DNS *.myetrayz.net:8080 δουλεύει μια χαρά.
Τοπικά γίνεται σα map drive πχ: \\etrayz\Public disk ή \\etrayz\etrayz disk.
Ταχύτητες copy over netfaster router 9,5-9,8 ΜΒ/sec για ένα φάκελο με μια ταινία ~9GB, υπότιλοι και poster.

Προσωπικά το ξέχασα ανοικτο όλο το βράδυ και δεν είχε πρόβλημα.
Το άλλο θετικό που είδα είναι ότι η ψύκτρα δεν έκαιγε πολύ.
Πιστεύω άξιζε τα λεφτά του.

Μπορεί κάποιο παληκάρι να μου εξηγήσει γιατί όταν του συνδέσω εξωτερικό σκληρό ενώ τον βλέπει στα multimedia όταν πάω να τον ανοίξω μου βγάζει ένα κενό φάκελλο? Επίσης όταν έχω τον έξωτερικό συνδεδεμένο στο laptop τον βλέπει κανονικά και μου παίζει HD ταινίες στα 24p ενσύρματα χωρίς κανένα πρόβλημα.Μόλις συνδέω τον εξωτερικό στον player χάνω τα πάντα όταν μπαίνω δίκτυο -workgroup σταματάει να βλέπει το pc, τι στο καλό συμβάινει ξέρει κανείς?

Προσωπικά το ξέχασα ανοικτο όλο το βράδυ και δεν είχε πρόβλημα.
Το άλλο θετικό που είδα είναι ότι η ψύκτρα δεν έκαιγε πολύ.
Πιστεύω άξιζε τα λεφτά του.

Αυτό είναι το νόημα μιας τέτοιας συσκευής. Να την έχεις ανοικτή συνέχεια 24/7/365 χωρίς πρόβλημα!!!

Το δικό μου configuration περιλαμβάνει 2Χ1Τb WD Green σε RAID1 και τη στιγμή αυτή, ενώ αντιγράφω μεγάλο όγκο δεδομένων σε αυτό (~700Gb) οι σκληροί έχουν θερμοκρασία 34oC και 35oC αντίστοιχα, δηλαδή είναι δροσεροί!!!

Μάλιστα διαπίστωσα με ικανοποίηση πως κάνει αυτό που λέει δηλαδή, μπορείς σήμερα να αγοράσεις έναν δίσκο τον οποίο να τον μοντάρεις σαν RAID1 και να τον λειτουργείς όπως με οποιοδήποτε άλλο format, γεμίζοντάς τον με δεδομένα και μελλοντικά να αγοράσεις άλλον ένα τον οποίο όταν τον μοντάρεις έχεις την επιλογή να τον κάνεις ζεύγος με τον υπάρχοντα δημιουργόντας ένα κανονικό RAID1, μεταφέροντας αυτόματα τα δεδομένα από τον ένα στον άλλον (mirroring) χωρίς απώλεια δεδομένων, και όλα αυτά με το πάτημα ενός κουμπιού!

Μέχρι στιγμής άψογο σε ότι κάνει, ενώ μπορεί να βελτιωθεί πολύ στο επίπεδο συνεργασίας του με το Xtreamer και με μερικά πραγματάκια να λείπουν στην διαχείριση δίσκων, τα οποία θέλω να πιστέυω πως θα διορθωθούν στο εγγύς μέλλον!

etrayz_xtreamer__68363.jpg

Να και μια φωτογραφία που δείχνει περίπου την σχέση διαστάσεων των δύο κουτιών (Τα δικά μου για να τα φωτογραφίσω δίπλα δίπλα πρέπει να βγάλω 20 καλώδια και να τα μεταφέρω κατά 2 ορόφους!)

Last edited:

Μια ιδέα για το πως φαίνεται το web page του (αυτό είναι το δικό μου) http://ntfamily.myetrayz.net:8080/

Καλημέρα σε όλους :

Το eTRAYz έχει μια επιλογή να δέχεται guests οι οποίοι έχουν φυσικά share privilleges καθωρισμένα απ´τον διαχειριστή του. Εχω δεχτεί πρόσκληση την οποία έκανα αποδεκτή γνωρίζοντας κατ'ονομα και μόνο αυτόν που έκανε την αίτηση. Δεν έχω πρόβλημα να δεχτώ αιτήσεις για sharing αλλά όσους δεν γνωρίζω δυστυχώς δεν μπορώ να αποδεχτώ. Δεν θάταν άσχημα ένα pm πρώτα λοιπόν ώστε να ξέρω τι να κάνω. Ευχαριστώ.
(Συγγνώμη για τον φίλο που έκοψα...απλά δεν τον γνωρίζω)

Νεο Firmware Ver 2.1.2

Improvements:

1. Web GUI NFS mount option .

- NFS mount is back in Web GUI.

- To mount a local directory input any name.

- The mounted directory will be visible in “Favorites” menu.

2. OSD font size increased 10%~20%.

3. File navigation speed increased for “Photos” tab.

Bugs Fixed:

4. User font selection bug.

5. External subtitle(ASS) detection bug.

6. Strange symbol displayed for missing character from user defined font.

7. Network shortcut login bug in “Favorites” menu.

http://gator884.hostgator.com/~xtreamer/Xtreamer_2.1.2.zip

Η πρώτη εμφανέστατη διαφορά που παρατήρησα ήταν η (default ελληνική) γραμματοσειρά είναι ευανάγνωστη, καμμία σχέση με αυτή τις 2.1.1 που ήταν χάλια. Και μόνο για αυτό πολύ χρήσιμο fw update για μένα. Κατά τα άλλα δεν εντόπισα διαφορές στο παίξιμο των ταινιών μου (που έτσι και αλλιώς ήταν άψογη). :)

Το μονο που του λειπει ειναι το DTS MA HR PCM (5.1 - 7.1) και Dolby true HD Plus passthrough για να γινει μια ολοκληρωμενη συσκευη και να κρατηση αρκετο καιρο.

Πέραν των οπτικών βελτιώσεων στα μενού τίποτα το φοβερό.

Παρατήρησα μια μικρή βελτίωση σε αρχεία με υψηλότερο bitrate που με την 2.1.1 ήταν προβληματικά. Τώρα οι περιβόητοι γλάροι σε αρχείο mkv 1920Χ1080p παίζει μεχρι τα 24Mbits ενώ πριν (αν δεν κάνω λάθος) έπαιζε μέχρι τα 20Mbits! (Μιλάμε για ενσύρματη δικτυακή SMB/CIFS αναπαραγωγή! Από USB δεν δοκιμάζω μιας και με απασχολεί αποκλειστικά η δικτυακή χρήση του!!

Κατά τα άλλα το eTRAYz συνεχίζει να έχει πρόβλημα όταν χρησιμοποιείται μέσα από τα μενού ενώ από το Δίκτυο όλα κάλα.

Επιβεβαιώνεται επίσης πως το πρόβλημα στην αναπαραγώγη μέσω eTRAYz έχει να κάνει με την δικτύωση που στην προκειμένη περίπτωση είναι NFS που ούτως ή άλλως έχει πρόβλημα. To UPnp επίσης εμένα τουλάχιστον δεν μου λειτουργεί δηλαδή δεν βλέπω με την χρήση του τα περιεχόμενα του eTRAYz αλλά μάλλον αυτό έχει να κάνει με το UPnp του eTRAYz και όχι του Xtreamer.

Σε αναμονή για την 2.2 λοιπόν!!!

Μπορεί κάποιο παληκάρι να μου εξηγήσει γιατί όταν του συνδέσω εξωτερικό σκληρό ενώ τον βλέπει στα multimedia όταν πάω να τον ανοίξω μου βγάζει ένα κενό φάκελλο? Επίσης όταν έχω τον έξωτερικό συνδεδεμένο στο laptop τον βλέπει κανονικά και μου παίζει HD ταινίες στα 24p ενσύρματα χωρίς κανένα πρόβλημα.Μόλις συνδέω τον εξωτερικό στον player χάνω τα πάντα όταν μπαίνω δίκτυο -workgroup σταματάει να βλέπει το pc, τι στο καλό συμβάινει ξέρει κανείς?
Καλά κανείς δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση?

Καλά κανείς δεν μπορεί να δώσει μια απάντηση?
έχεις από πάνω σπό το μενού την επιλογή "ΟΛΑ" ' ή το έχεις στις φωτογραφίες ή μουσική? εγώ έτσι την είχα πατήσει και από τους φακέλους με τις ταινίες έβλεπα μόνο τις φώτο και όχι τα mkv αρχεια

Πέραν των οπτικών βελτιώσεων στα μενού τίποτα το φοβερό.

Παρατήρησα μια μικρή βελτίωση σε αρχεία με υψηλότερο bitrate που με την 2.1.1 ήταν προβληματικά. Τώρα οι περιβόητοι γλάροι σε αρχείο mkv 1920Χ1080p παίζει μεχρι τα 24Mbits ενώ πριν (αν δεν κάνω λάθος) έπαιζε μέχρι τα 20Mbits! (Μιλάμε για ενσύρματη δικτυακή SMB/CIFS αναπαραγωγή! Από USB δεν δοκιμάζω μιας και με απασχολεί αποκλειστικά η δικτυακή χρήση του!!

Κατά τα άλλα το eTRAYz συνεχίζει να έχει πρόβλημα όταν χρησιμοποιείται μέσα από τα μενού ενώ από το Δίκτυο όλα κάλα.

Επιβεβαιώνεται επίσης πως το πρόβλημα στην αναπαραγώγη μέσω eTRAYz έχει να κάνει με την δικτύωση που στην προκειμένη περίπτωση είναι NFS που ούτως ή άλλως έχει πρόβλημα. To UPnp επίσης εμένα τουλάχιστον δεν μου λειτουργεί δηλαδή δεν βλέπω με την χρήση του τα περιεχόμενα του eTRAYz αλλά μάλλον αυτό έχει να κάνει με το UPnp του eTRAYz και όχι του Xtreamer.

Σε αναμονή για την 2.2 λοιπόν!!!

Και νέο firmware του eTRAYz επίσης!!

έχεις από πάνω σπό το μενού την επιλογή "ΟΛΑ" ' ή το έχεις στις φωτογραφίες ή μουσική? εγώ έτσι την είχα πατήσει και από τους φακέλους με τις ταινίες έβλεπα μόνο τις φώτο και όχι τα mkv αρχεια
Φίλε μου Κevag τίποτα απο όλα αυτά είμαι άπειρος για να μη πώ ψιλομακάκακας,πήγαινα στα πολυμέσα και πατούσα σκληρός δίσκος και φυσικά δεν εύρισκε τίποτα, ξαφνικά μου ήρθε φλασιά και πάτησα usb και ως εκ θαύματος εμφανίστηκε ο σκληρός δίσκος.¨ολα καλά φορτώνω στον εξωτερικό ότι ταινίες θέλω και τις βλέπω άψογα χωρίς προβλήματα και ψιψιψίνια που διαβάζω εδώ στο φόρουμ.

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Βρε παιδιά, μετά την τελευταία beta6 και τις δύο επίσημες, το μηχάνημα κολλάει μετά από καμιά ώρα παιξίματος ταινίας.Μέχρι την πρώτη beta δεν το έκανε.
Νόμιζα ότι ανεβάζει θερμοκρασία, αλλά τη μέτρησα και είναι όπως παλιά.
Διαβάζω και στο δικό τους forum πολλές διαμαρτυρίες γι'αυτό το θέμα.
Το έχετε παρατηρήσει κι εσείς;