XTreamer Media Player

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Εχεις κολλησει σε μια καραμελα και την πιπιλας, συνεχισε ... Ετσι και αλλιως σε αυτα που εγραψα εγω και ο onlinen δεν απαντησες ...
Ενώ εσύ απάντησες σι δικές μου ερωτήσεις έτσι?

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Μe Tarzan , you Jane , σου απαντησα στο #3114 αλλα παλι γαργαρα τα κανεις.

Last edited:

Μιας κι έχω κι εγώ και τα 2 μηχανήματα μπορώ να πω ότι το xtreamer είναι κλασεις ανώτερο, hd εγγραφές απο δορυφορική το wd δεν διανοειται να παίξει, για να μην αναφέρω στις δυκτιακες δυνατότητες του xtreamer αλλα και γενικότερα στο πλήθος των ρυθμίσεων που έχει σε σύγκριση με το live, μακάρι να μπορούσα να απαλλαγω απο το live και να έπαιρνα ένα xtreamer

Εχω το xtreamer εδω και 1.5 χρονο χωρις κανενα προβλημα.Εχω κανει ολα τα upgrade αλλα μετα το 2.7.0 σταματησε να παιζει το youtube.Του εκανα downgrade....τιποτα.Μετα upgrade παλι την 2.7.0 με emergency ειδα μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα των menu αλλα παλι δεν παιζει ο σωληνας........κανενας με το ιδιο προβλημα?????

Υ.Σ

IP παιρνει κανονικα ,παιζει ιντερνετ ραδιο, στο youtube βλεπεις το menu με τα βιντεακια αλλα πατωντας play η το κεντρικο κουμπι δεν ανταποκρινεται.

------------????????????????????------------------

Ειχα μπει το πρωι στο επισημο φορουμ της xtreamer και ειδα σχετικο με αυτο που λες, τωρα δε μπαινει να στο κανα copy/paste!

Τελος παντων ψαξου εδω http://forum.xtreamer.net/

Εχω το xtreamer εδω και 1.5 χρονο χωρις κανενα προβλημα.Εχω κανει ολα τα upgrade αλλα μετα το 2.7.0 σταματησε να παιζει το youtube.Του εκανα downgrade....τιποτα.Μετα upgrade παλι την 2.7.0 με emergency ειδα μεγαλη διαφορα στην ταχυτητα των menu αλλα παλι δεν παιζει ο σωληνας........κανενας με το ιδιο προβλημα?????

Υ.Σ

IP παιρνει κανονικα ,παιζει ιντερνετ ραδιο, στο youtube βλεπεις το menu με τα βιντεακια αλλα πατωντας play η το κεντρικο κουμπι δεν ανταποκρινεται.

------------????????????????????------------------

Κάνε ένα emergency με την 2.5.2. Κάνε μετά restore defaults. Δοκίμασε και πες μας .........

Υ.Γ. Εκτός κι αν δοκιμάζεις να παίξεις μουσικά βίντεο , γιατί πολλά από αυτά δεν παίζονται πια λόγω της απαγόρευσης των εταιρειών . (Δεν τα αφήνουν να παίζονται σε media players και TV's )

καλημερα το καπακι μπροστα στον Xtreamer Prodigy τι κρυβει απο πισω και περνει εσωτερικο σκληρο δισκο και εαν ναι ποσες ιντσες

δεν ξερω αν εχει ξαναγραφτει αλλα πως μπορω να δω extra3 και kontrachannel στο xtreamer;

Κάνε ένα emergency με την 2.5.2. Κάνε μετά restore defaults. Δοκίμασε και πες μας .........

Υ.Γ. Εκτός κι αν δοκιμάζεις να παίξεις μουσικά βίντεο , γιατί πολλά από αυτά δεν παίζονται πια λόγω της απαγόρευσης των εταιρειών . (Δεν τα αφήνουν να παίζονται σε media players και TV's )

Εβαλα 2.5.2 και 2.4.0 με emergency τιποτα......το παραξενο ειναι οταν παταω το enter το λαμπακι του δικτυου αναβοσβηνει γρηγορα και μετα σταματα.Ολα τα υπολοιπα λειτουργουν ρολοι πριν απο λιγο εβαλα μια ταινια 4.6γιγα σε χρονο dt.

Μηπως ηρθε η ωρα για ULTRA ????

Μπα μουφα ηταν.........2.6.0

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Ψαχνω ενα wifi dongle για τη συσκευη. Μπορω να βαλω οποιοδηποτε του εμποριου ή θελει το δικο του; Και αν ναι, ξερει καποιος που μπορω να το βρω φθηνα (και οχι 40 ευρω που ζητανε στο Ελλαδισταν; )

Ψαχνω ενα wifi dongle για τη συσκευη. Μπορω να βαλω οποιοδηποτε του εμποριου ή θελει το δικο του; Και αν ναι, ξερει καποιος που μπορω να το βρω φθηνα (και οχι 40 ευρω που ζητανε στο Ελλαδισταν; )

παιζουν μονο συγκεκριμενα (2-3) με το ιδιο chipset & vendor i.d. και δεν υπαρχουν ελλαδα.
εγω πηρα ενα ιδιο εμφανισιακα με ιδιο chip και δεν επαιζε!

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Παντως με το Vonets VAP11G WiFi Bridge που δοκιμασα παιζει μια χαρα, για οποιον δε θελει να δωσει 40 ευρω για dongle.

δοκίμασα για πρώτη φορά να παίξω ένα bdrip των 34GB μέσω δικτύου και μου έκανε σπασίματα....
έχω συνδέσει xtreamer με switch και μετά με etrayz - τελικά για τέτοια αρχεία θέλει gigabit?

Οχι, το dune και το netgear 550 που εχω τα παιζουν αψογα και με 100αρι.

δοκίμασα για πρώτη φορά να παίξω ένα bdrip των 34GB μέσω δικτύου και μου έκανε σπασίματα....
έχω συνδέσει xtreamer με switch και μετά με etrayz - τελικά για τέτοια αρχεία θέλει gigabit?

Οχι ...δεν είναι απαραίτητο . Με τον ίδιο τρόπο το έχω κι εγώ συνδεδεμένο. Τι καλώδια ethernet χρησιμοποιείς? Το switch ας είναι 1000. Ευνοεί το buffering στο Xtreamer player. Ξεκινάς με gigabit από το etrayz ....ας μην το κόβει το καλώδιο και το switch....Ας κόβεται από τον player μόνο.

Αρχείο 34Gb που αναφέρεις είναι η μια παράμετρος. Η άλλη εξίσου σημαντική είναι ο χρόνος της ταινίας αυτής Για παράδειμα ταινία διάρκειας 2 ωρών περίπου σημαίνει 2h = 7200sec.
34Gb = 34.816 Mbytes δηλαδή 34.816/7200 μεταφορά κάπου 4,835 Mb/sec δηλαδή περίπου 40Mbits/sec τιμή ανεκτή σε fast ethernet 100Mbits/sec.
Βέβαια η αλήθεια είναι μερικές φορές διαφορετική, όχι μόνο γιατί το δίκτυο επιβαρύνεται από άλλες λειτουργίας μειώνοντας το διαθέσιμο για μεταφορά media bandwidth αλλά και γιατί το ονομαστικό 100Mbits/sec δεν επιτυγχάνεται ποτέ. Κάτι μεταξύ 70-80, κατά μέσο όρο είναι το πραγματικό και αυτό πάλι χωρά πολύ συζήτηση.
Αυτό σημαίνει πως όλες οι παραπάνω τιμές μας δίνουν εικόνα χωρίς σπασίματα σε "ήρεμα" δίκτυα (όχι torrent, upload κλπ) μόνο όταν μιλάμε για μέγιστη μεταφορά εικόνας/ήχου, σε στιγμιαία τιμή που δεν ξεπερνά τα 8Mb/sec (60-70Μbits) και αυτό μερικές φορές ακόμη και σε αρχεία με σχετικούς ανεκτούς για fast ethernet ρυθμούς, μπορεί να ξεπεραστεί σχετικά εύκολα σε σκηνές με απαιτήσεις (γρήγορη κίνηση πολλών μικρών αντικειμένων κλπ) από τη στιγμή που το bitrate είναι μεταβλητό, με αναπόφευκτο αποτέλεσμα το "τσάκισμα" σε μερικές σκηνές.

Με λίγα λόγια από το Xtreamer MK1 θα τα δεις όλα χωρίς σπασίματα από sata εσωτερικό δίσκο, αλλά από usb δίσκο ή το δίκτυο θα υπάρξουν αρχεία που θα έχουν πρόβλημα. Σε αυτή τη περίπτωση θεωρητικά μόνο το sidewinder ΙΙ θα σε κάλυπτε.

Με λίγα λόγια από το Xtreamer MK1 θα τα δεις όλα χωρίς σπασίματα από sata εσωτερικό δίσκο, αλλά από usb δίσκο ή το δίκτυο θα υπάρξουν αρχεία που θα έχουν πρόβλημα. Σε αυτή τη περίπτωση θεωρητικά μόνο το sidewinder ΙΙ θα σε κάλυπτε.

Μπα...μη το λες...εγώ π.χ. στο Pro δεν έχω αντιμετωπίσει ποτέ κανένα σπάσιμο.....και δεν έχει gigabit όπως ξέρεις...(με firmware πριν του 2.7 που δεν είχαν αλλάξει το pre buffering )