XTreamer Media Player

Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Μμ, θα το δοκιμάσω τότε πιο αργά από το σπίτι, δεν το τέσταρα :)

Ξέρει κανείς αν υπάρχουν Ελληνικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί που μπορώ να βάλω στο Live Internet; Φαντάζομαι αυτά που υπάρχουν σε Live24 δεν θα παίζουν, σωστά;

ΥΓ

Το βρήκα μάλλον, για όποιον άλλον ενδιαφερθεί στο μέλλον:

http://www.listenlive.eu/greece.html

Αν εκεί δείχνει Mp3 τότε μπορούμε να το βάλουμε, αν δείχνει Windows Media Player (όπως δείχνουν οι πιο πολλοί), όχι :(

Αν υπάρχει κανά Workaround σε αυτό, γράψτε βέβαια !!

Last edited:

Μια ερώτηση άσχετη και να με συγχωρέσει ο mod,
Έχω κάποια mkv αρχεία, ταινίες οι περισσότερες, χωρίς υπότιτλους. Έχω διαβάσει πως ο ΧΤ τους παίζει όλους αλλά.... από που τους κατεβάζω?

Μια ερώτηση άσχετη και να με συγχωρέσει ο mod,
Έχω κάποια mkv αρχεία, ταινίες οι περισσότερες, χωρίς υπότιτλους. Έχω διαβάσει πως ο ΧΤ τους παίζει όλους αλλά.... από που τους κατεβάζω?

Ο Γούγλης ξέρει....

Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Οι υποσχόμενες λειτουργίες και βελτιώσεις του νέου beta firmware που κυκλοφόρησε (για τους beta-testers, όχι για μας).

The beta firmware has been released. If you are a beta tester, download it here and keep discussions in here.

For all others as usual, the changelog on which we are basing our tests…

I New features

Blu-ray simple navigation.
a. Chapter navigation.(GOTO or Next button)
b. Audio navigation(AUDIO button)
c. Subtitle navigation(SUBTITLE button)
Ken Burns
a. During Photo playback.
b. Setup->Playback-Ken burns.
Hue & Saturation
a. Setup->A/V->Hue, Saturation.
Multi Audio output.(HDMI only)
a. Output AAC/FLAC/OGG/WAV 5.1 PCM
b. Setup->A/V->Digital output.
Wireless network
a. Static IP
b. WPS
DVD/Blu-ray folder auto play.
a. If folder is DVD/Blu-ray folder structure, Appear select window of “Browser folder and Play folder”
Add 16:10 aspect ratio
a. Setup->A/V -> Aspect Ratio -> 16:10
Add Digital Noise Reduction(DNR) function
a. Setup-> A/V -> DNR -> Off or Auto
II Improvement

“Return” button operate stop, during video playback
Wireless Network performance.
e-TRAYz mount option from UDP to TCP
a. Media Library -> e-TRAYz.
Add Internet sites
a. Support H.264(mp4) streaming.
Internet video playback.
a. Default playback resolution from 320×240 to 640×480
b. Fast forward 1.0x->0.5x->0.8x->1.2x->1.5x->2.0x
When Skip button used during video playback, status window display progressive bar, current time and total time.
III Bugs fixed.

Official DVD can’t playback used by GL811 chip.
MKV+DTS out of sync.
External USB HDD detect error.
a. Samsung S1 mini (1.8inch external USB storage)
If TS file has internal subtitle, can’t display subtitle.
Upload window reload and “Tik-tik” sound while mouse dragging on Upload popup window of Xtreamer web UI.

Πολλά φρου-φρού κι αρώματα πάλι,αλλά από ουσία... (HD audio, 24p. κτλ) τζίφος.

Επίσης καμία λύση στα προβλήματα MKV & stuttering, DTS audio synchronization problems κλπ... :violent-smiley-030:

καλημερα μια ερωτηση μηπως καποιος μπορει να μου πει τις καλλυτερες normal ρυθμισεις στο a/v του xtreamer για συνδεση μεσω hdmi στην τηλεοραση και αναπαραγωγη mkv αρχειων ενω για ηχο συνδεση με οπτικη ινα σε ενισχυτη ?

Απάντηση: Re: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Ουτε και ασχημα ειναι...
Απ'ότι διαβάζω στο blog τους, θα είναι το v2.2 firmware και όχι το v3.0, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε στο επόμενο.

Μια ερώτηση.Μου κάνει ένα κουφό.Όταν παίζει ταινία και το κουνήσω λίγο μου κάνει restart. Αν θυμάμαι καλά κάπου το διάβασα και σε κάποιο ξένο forum αλλά δεν θυμάμαι που. Εσείς έχετε διαπιστώσει κάτι τέτοιο ή συμβαίνει μόνο σε μένα. Υπάρχει κάποια λύση για το συγκεκριμένο "πρόβλημα"; Επίσης τι γίνεται με τα HD format του ήχου, θα τα υποστηρίξει ή όχι;

Μια ερώτηση.Μου κάνει ένα κουφό.Όταν παίζει ταινία και το κουνήσω λίγο μου κάνει restart. Αν θυμάμαι καλά κάπου το διάβασα και σε κάποιο ξένο forum αλλά δεν θυμάμαι που. Εσείς έχετε διαπιστώσει κάτι τέτοιο ή συμβαίνει μόνο σε μένα. Υπάρχει κάποια λύση για το συγκεκριμένο "πρόβλημα"; Επίσης τι γίνεται με τα HD format του ήχου, θα τα υποστηρίξει ή όχι;

Τελευταία διαπίστωση πριν από λίγο. Το restart το κάνει όταν ακουμπάω την αριστερή του πλευρά και αισθάνομαι ένα ανεπαίσθητο τσικ σαν στατικός ηλεκτρισμός και κάνει τότε το restart. Αυτό δεν ισχύει αν το ακουμπήσω από την δεξιά πλευρά και διορθώνω ότι και όταν είναι στα μενού το κάνει. Μου δίνει την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τα κυκλώματά του.Επίσης αυτό το κάνει μια φορά . Αν το ξαναακουμπήσεις άμεσα δεν το κάνει. Αν το αφήσεις λίγη ώρα και το ξαναακουμπήσεις πάλι κάνει restart. Το έχει παρατηρήσει-διαπιστώσει και κάποιος άλλος;

Τελευταία διαπίστωση πριν από λίγο. Το restart το κάνει όταν ακουμπάω την αριστερή του πλευρά και αισθάνομαι ένα ανεπαίσθητο τσικ σαν στατικός ηλεκτρισμός και κάνει τότε το restart. Αυτό δεν ισχύει αν το ακουμπήσω από την δεξιά πλευρά και διορθώνω ότι και όταν είναι στα μενού το κάνει. Μου δίνει την αίσθηση ότι κάτι δεν πάει καλά με τα κυκλώματά του.Επίσης αυτό το κάνει μια φορά . Αν το ξαναακουμπήσεις άμεσα δεν το κάνει. Αν το αφήσεις λίγη ώρα και το ξαναακουμπήσεις πάλι κάνει restart. Το έχει παρατηρήσει-διαπιστώσει και κάποιος άλλος;

Mου έχει συμβεί κι εμένα μια φορά. Εχει κουνηθεί ή πέσει ή δεν ξέρω τι άλλο το Xtreamer και δεν κουμπώνει καλά ο δίσκος.

Mου έχει συμβεί κι εμένα μια φορά. Εχει κουνηθεί ή πέσει ή δεν ξέρω τι άλλο το Xtreamer και δεν κουμπώνει καλά ο δίσκος.
Ευχαριστώ κατ αρχάς για την απάντηση.
Δεν έχει δίσκο μέσα από φλασάκι παίζει και δεν μου το έχει κάνει μια φορά αλλά πολλές και συγκεκριμένα αν το αφήσω 2-3 λεπτά χωρίς να το πειράξω και μετά ακουμπήσω την αριστερή πλευρά κάνει restart και αισθάνομαι στο δάχτυλό μου κάτι σαν τσικ, σαν στατικός ηλεκτρισμός και μετά κάνει restart. Το αγόρασα πριν 4 ημέρες από το Πλαίσιο και σκέφτομαι να το πάω πίσω να δω τι θα μου πουν. Φοβάμαι μήπως είναι κάποια γείωση ή κάποιο καλώδιο που δεν κάθεται καλά.

Τελικά το τι θα κάνει ο κάθε ένας είναι καθαρά δικό του θέμα και το τι ψάχνει από το media player που θα αγοράσει.

Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι όλα μα όλα τα chipset της realtek είναι ποιο αδύναμα από τα αντίστοιχα της sigmatech γι' αυτό και είναι και ποιο φτηνά στις εταιρίες που τα διαλέγουν(Άλλωστε η πρώτη εταιρία που έβγαλε chipset για την τοποθέτηση τους σε media players νομίζω ήτανε η sigma tech)).

Αν θέλετε δείτε και τα παρακάτω χαρακτηριστικά του κάθε chipset και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.
Εδώ είναι το συγκριτικό ανάμεσα στα chipset realtek 1073/1283 που έχει το egreat και στο sigmatech 8652 που έχει το wd tv live.

Και αν τα θέλετε ακόμα ποιο αναλυτικά δείτε εδώ:
EGreat EG-R1 specifications VS Wd tv live specifications VS Xtreamer specifications

Σας έκανα και ένα specifications VS ανάμεσα στα 3 ποιο υποσχόμενα στη τιμές 80 - 120 ευρώ media player τις αγοράς για να δεις τι διαφορά έχει το κάθε ένα.

Μετά απ' όλα αυτά πιστεύω να καταλήξατε στο τι ακριβώς θα αγοράσετε και γιατί.

παδια μηπως σε καποιον εχει τυχει το εξης να τοθ σταματαει την αναπαραγωγη mkv το xtreamer χωρις λογο δηλλαδη ουτε το αρχειο χαλασμμενο ουτε οτιδηποτε αλλο?απλα να σε πεταει στην αρχη της ταινειας??

Re: Απάντηση: XTreamer Media Player και ο πόλεμος των Media Players καλά κρατεί...

Τελικά το τι θα κάνει ο κάθε ένας είναι καθαρά δικό του θέμα και το τι ψάχνει από το media player που θα αγοράσει.

Πληροφοριακά σας αναφέρω ότι όλα μα όλα τα chipset της realtek είναι ποιο αδύναμα από τα αντίστοιχα της sigmatech γι' αυτό και είναι και ποιο φτηνά στις εταιρίες που τα διαλέγουν(Άλλωστε η πρώτη εταιρία που έβγαλε chipset για την τοποθέτηση τους σε media players νομίζω ήτανε η sigma tech)).

Αν θέλετε δείτε και τα παρακάτω χαρακτηριστικά του κάθε chipset και θα καταλάβετε τι ακριβώς εννοώ.
Εδώ είναι το συγκριτικό ανάμεσα στα chipset realtek 1073/1283 που έχει το egreat και στο sigmatech 8652 που έχει το wd tv live.

Και αν τα θέλετε ακόμα ποιο αναλυτικά δείτε εδώ:
EGreat EG-R1 specifications VS Wd tv live specifications VS Xtreamer specifications

Σας έκανα και ένα specifications VS ανάμεσα στα 3 ποιο υποσχόμενα στη τιμές 80 - 120 ευρώ media player τις αγοράς για να δεις τι διαφορά έχει το κάθε ένα.

Μετά απ' όλα αυτά πιστεύω να καταλήξατε στο τι ακριβώς θα αγοράσετε και γιατί.

:chinscratch:..Θέλεις..να μας εξηγήσεις....με...δικά σου λόγια..για ποιούς λόγους ας πούμε να πάρω το WD TV live κι όχι το Xtreamer? :D

Ας φτιάξει πρώτα κανα firmware της προκοπής η WD και μετά συζητάμε για τσιπάκια και ποιο είναι ανώτερο.

Δεν αρκει μονο το chipset αλλα και η υποστηριξη του οπως και καποια αλλα οπως ευκολιες,συμβατοτητες κτλ.
Ο καθε ενας αγοραζει αυτο που του κανει πιο πολυ.

Απ'ότι βλέπω στα specifications, το Xtreamer παίζει τα περισσότερα είδη αρχείων (και flv που βρίσκουμε στο youtube).
Με το τελευταίο firmware δε, παίζει και γνήσια DVD με τα menu τους.
Παίζει τους εσωτερικούς υπότιτλους των αρχείων m2ts (αλλά και από τα Bluray.iso) και παίζει και αρχεία flac, μέχρι 192/24, ενώ το WD, μόνο μέχρι 48.
Στο μόνο που υστερεί, προς το παρόν, είναι στη διέλευση του HD ήχου(DTS-HD , TrueHD), αλλά αυτό κανένα από τα τρία παραπάνω δεν το κάνει.
Έχει δε, το πιο πλήρες και παραμετροποιήσιμο firmware από τα τρία, το οποίο βελτιώνεται σταθερά, κάθε ένα δυο μήνες (μέχρι τώρα τουλάχιστον).