Xtreamer Pro

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Ωραία λίστα.
Δυστυχώς αυτά που έχουν 7.1 ήχο είναι λίγο σπάνια.

Δεν μπορούμε να πούμε ακόμα ότι είναι καθιερωμένο το 7.1.Και από τη λίστα που έβαλε ο onlineN μερικά κυκλοφορούν και σε άλλες εκδόσεις όπως το Jumper με 7.1 DTS-HD MA

Με 7.1 setup τα 5.1 τα κάνει ο ενισχυτής up mix και το αποτέλεσμα είναι εξίσου φανταστικό.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Καλά....Βάλτα εσύ...έτσι όπως σου είπα..:D και θα τα βλέπεις κ από την επιλογή Internet Radio.

Εχεις δίκιο. Οντως εμφανίζονται και στο Internet Radio μέσα στο folder "My Radio". Συμβαίνει όμως το εξής: σε μερικούς σταθμούς που μάλλον είναι λάθος η διεύθυνση ή τέλος πάντως για κάποιο λόγο δεν κάνει connect, αντί για να βγάλει κάποιο μήνυμα , μαυρίζει η οθόνη περιμένω μερικά δευτερόλεπτα και μετά με πετάει στο Home . Λες και κομπλάρει το μηχανάκι επειδή δεν βρίσκει να κάνει connect server. Ετσι πρέπει;

λοιπόν παιδιά ήρθε και σε μένα το εργαλείο! :award:σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις ευχές σας και προχωρώ σε 2 ερωτησούλες που έχω να κάνω. το xtreamer στέλνει ήχο μέσω hdmi από tv σε dac. το default volume είναι πολύ χαμηλό (σε σύγκριση με το egreat poy ήταν αρκετά δυνατά) και έτσι το ανέβασα από το τηλεκοντρόλ στο μάξιμουμ. θεωρείτε ότι έτσι δίνω υπερβολικό output που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα; και κάτι άλλο: με το καλώδιο hdmi που είχε στο κουτί η μουσική έπαιζε με διακοπές. έτσι έβαλα ένα άλλο hdmi που έκανε διακοπές σε άλλη συσκευή (xbox 360) και παίζει κανονικά! γιατί γίνεται αυτό; είναι θέμα καλωδίου ή ρύθμισης;

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

λοιπόν παιδιά ήρθε και σε μένα το εργαλείο! :award:σας ευχαριστώ προκαταβολικά για τις ευχές σας και προχωρώ σε 2 ερωτησούλες που έχω να κάνω. το xtreamer στέλνει ήχο μέσω hdmi από tv σε dac. το default volume είναι πολύ χαμηλό (σε σύγκριση με το egreat poy ήταν αρκετά δυνατά) και έτσι το ανέβασα από το τηλεκοντρόλ στο μάξιμουμ. θεωρείτε ότι έτσι δίνω υπερβολικό output που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα; και κάτι άλλο: με το καλώδιο hdmi που είχε στο κουτί η μουσική έπαιζε με διακοπές. έτσι έβαλα ένα άλλο hdmi που έκανε διακοπές σε άλλη συσκευή (xbox 360) και παίζει κανονικά! γιατί γίνεται αυτό; είναι θέμα καλωδίου ή ρύθμισης;

Εγώ το έχω στο τέρμα το volume. Δεν τρέχει τίποτα. Μην μασάς. Για το καλώδιο hdmi, δεν χρησιμοποιώ το δικό του για τον απλούστατο λόγο ότι έχω εγκατεστημένα στα συστήματα μου μόνιμα hdmi καλώδια. Δεν έχω παρατηρήσει ποτέ διακοπές στον ήχο. Για παίξε με αυτό που έχει στο menu που το λέει HDMI Compatibility Set (αν και νομίζω ότι αυτό αναφέρεται στν εικόνα).

Υ.Γ. Μεγειές, πως θα παίζεις; με εσωτερικούς σκληρούς; με δίκτυο; τι είδους αρχεία ;

φιλε για αρχη του εβαλα ενα σκληρο και λέω να στήσω και ethernet δίκτυο. το ιδανικό ηταν wireless αλλά έχω πολύ κακή εμπειρία από το egreat.
όσο αφορά αρχεία ακούω κυρίως μουσική σε flac και από video κατεξοχήν ματρόσκες. θα τσεκάρω τώρα και κανα βαρύ αρχείο για να δω τι ζόρια τραβάει...

Re: Απάντηση: Xtreamer Pro

Καλά μιλάμε πολλοί σταθμοί είναι "τζούφιοι".

Μπορεί....χμμ...δεν τους έχω κοιτάξει όλους . Μερικοί δεν παίζουν στα 128 και παίζουν στα 96 ....Δεν βαριέσαι είναι τόσοι που παίζουν ...που ...μικρό το κακό. (νομίζω..)

Μέσω hdmi...από TV...σε dac ? Γιατί όμως ? Δεν έχεις ενισχυτή? αλλά το dac που κουμπώνει επάνω? Με έχεις μπερδέψει....

Χαζεύοντας και δοκιμάζοντας τις ταινίες μου, έπεσα πάνω σε μια που δεν εμφανιζόντουσαν οι υπότιτλοι. Μπάινω στο folder και παρατηρώ ότι οι υπότιτλοι ήταν αρχείο .sub
Επέλεξα χειροκίνητα τον υπότιτλο με το εικονίδιο που είχε, αλλά τίποτα. Μηδέν. Δεν καταλάβαινε ότι υπήρχε εξωτερικός υπότιτλος.

ωσπου έκανα απλά rename το .sub σε .srt και έληξε το θέμα.

Αλλά περίεργο. Αφού υποτίθεται ότι διαβάζει .sub υπότιτλους.... :chinscratch::chinscratch:

Μπορει να ειχε να κανει με την δομη του αρχειου.
Ισως εκανε λαθος ο δημιουργος του υποτιτλου και εβαλε λαθος extension.

Μέσω hdmi...από TV...σε dac ? Γιατί όμως ? Δεν έχεις ενισχυτή? αλλά το dac που κουμπώνει επάνω? Με έχεις μπερδέψει....

η tv μου βγαζει μόνο οπτική. οπότε στέλνω το σήμα σε dac για να γίνει αναλογικό και να καταλήξει στα αυτοενισχυόμενα ηχεία μου.

Επιτέλους μετά από 3 μήνες και 3 μέρες παρέλαβα πακέτο Pro και Etrayz!!!

Δεν το χω πολυψάξει, ίσα ίσα έβαλα στο Pro ένα σκληρό 2ΤΒ που τον είχα αγορασμένο κανα 2μηνο.

Ερώτηση: μέχρι να πατήσω από το μενού format δίσκου δεν τον έβλεπε. Είναι απαραίτητο;

Ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος για να ασχοληθώ διεξοδικά, θα πάρω τώρα και άλλους 3 σκληρούς 2ΤΒ για να ξεκινήσω σιγά σιγά να μεταφέρω τη συλλογή μου...

Μια στιγμή το άνοιξα μόνο, οι εντυπώσεις είναι καλές, έπαιξε απροβλημάτιστα και το βαρύ full bluray του avatar.

Επίσης θετικό ότι διάβασε και τον εξωτερικό των 1.5ΤΒ (νόμιζα ότι κάπου είχα δει ότι σε εξωτερικούς σκληρούς έχει όριο το 1ΤΒ, αλλά δεν ισχύει).

Ερώτηση 2: πως ελέγχονται οι αλλαγές της εικόνας στο background του βασικού μενού (μου χει σπάσει τα νεύρα..);

Επιτέλους μετά από 3 μήνες και 3 μέρες παρέλαβα πακέτο Pro και Etrayz!!!

Δεν το χω πολυψάξει, ίσα ίσα έβαλα στο Pro ένα σκληρό 2ΤΒ που τον είχα αγορασμένο κανα 2μηνο.

Ερώτηση: μέχρι να πατήσω από το μενού format δίσκου δεν τον έβλεπε. Είναι απαραίτητο;

Ο χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος για να ασχοληθώ διεξοδικά, θα πάρω τώρα και άλλους 3 σκληρούς 2ΤΒ για να ξεκινήσω σιγά σιγά να μεταφέρω τη συλλογή μου...

Μια στιγμή το άνοιξα μόνο, οι εντυπώσεις είναι καλές, έπαιξε απροβλημάτιστα και το βαρύ full bluray του avatar.

Επίσης θετικό ότι διάβασε και τον εξωτερικό των 1.5ΤΒ (νόμιζα ότι κάπου είχα δει ότι σε εξωτερικούς σκληρούς έχει όριο το 1ΤΒ, αλλά δεν ισχύει).

Ερώτηση 2: πως ελέγχονται οι αλλαγές της εικόνας στο background του βασικού μενού (μου χει σπάσει τα νεύρα..);

Καλορίζικο και καλές θεάσεις....
Εάν ο δίσκος ήταν καινούριος καλά έκανε και δεν το έβλεπε..:) Ενα φορμάρισμα το ήθελε!! Επίσης στον δίσκο που θα βάλεις μέσα με την ονομασία sda1 βάλε χύμα εικόνες - εικόνα της αρεσκειας σου και ονομασέ τες "XtreamerPro-1" ( 2,3,4 κτλπ) διαστασης 1280Χ720 . Μετά πήγαινε στον δίσκο και μπες μέσα να δεις τις εικόνες σου από το media library. επέλεξε να ανοίξεις να δεις όποια θες και μετά πάτησε πάλι enter . Θα σου εμφανίσει ένα καταλογο με επιλογές όπου η μία είναι set as wallpaper (αν θυμάμαι καλα) επιλέγοντας αυτό , θα σε ρωτήσει ποια εικόνα θες να αντικαταστήσεις. Μετά όλα είναι εύκολα.....

παιδιά έχω ένα μικρό προβληματάκι με το xtreamer που μάλλον δεν άπτεται το φορουμ αλλά λέω να το εκθέσω μιας και αποότι καταλαβαινω οι περισσότεροι φορουμίτες έχουν αρκετές γνωσεις.
έχω συνδεδεμένο το xtreamer πάνω σε αυτό το σετ ηχείων:
http://aktimate.com/Features AktiMate Mini.htm

το προβλημα είναι ότι μολις πάω να αλλάξω την ένταση των ηχείων με το remote τους επηρρεάζεται το xtreamer (πιο συγκεκριμένα αν βλέπεις ταινία αλλάζει τη γλώσσα audio). γνωρίζει κανείς ένα universal remote που να δουλεύει με το xtreamer ή έχει να προτείνει κάποιοα άλλη λύση;

Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αλλάξεις command set είτε στο Xtreamer είτε στα ηχεία (αν κάποιο από τα δυο το υποστηρίζει - δύσκολο..).

Κανένα universal remote δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Τις ίδιες εντολές θα στέλνει και το ίδιο μπέρδεμα θα γίνεται.

Το μόνο που θα μπορούσες να κάνεις είναι να αλλάξεις command set είτε στο Xtreamer είτε στα ηχεία (αν κάποιο από τα δυο το υποστηρίζει - δύσκολο..).

Κανένα universal remote δεν μπορεί να σε βοηθήσει. Τις ίδιες εντολές θα στέλνει και το ίδιο μπέρδεμα θα γίνεται.

Πολύ σωστά... ( Εγώ απλώς ...ήθελα να ανακατευθύνω κάπως τον τρόπο σκέψης σου ως προς το XT Pro...:D )