Xtreamer Pro

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

καλησπέρα για να ρωτήσω κάτι σε συνέχεια της ερώτησής μου, κάνω σhare μέσω ενσύρματου δικτύου κάποια αρχεία από τον υπολογιστή μου κ σε σκηνές με ένταση(πολλά οπτικά κ ηχητικά εφέ )έχω σπασίματα.Τι λέτε να φταίει?o δίσκος είναι οκ, gigabit ethernet controller, cat 5e καλώδιο (10μ), και media player.υπάρχει περίπτωση να φταίει το καλώδιο?

Οταν λες υπολογιστή, τι πρωτόκολλο σύνδεσης έχουν; SMB ή NFS;

Τεράστια διαφορά! Αν συνδεθώ με smb τα ίδια ακριβως αρχεία στο ίδιο δίκτυο καρακολλάνε.

Επειδή χρησιμοποιώ NAS δεν ξέρω στο pc πως γίνεται το nfs. Αλλά πάντως σου ξαναλέω οπωσδήποτε να "μιλάνε" με nfs. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει αρχείο να μην παίζει.

ξέρει κανείς αν υπάρχει λίστα με συμβατούς σκληρούς; σκέφτομαι για 2ΤΒ της Samsung (HD203WI ), έχω ένα ήδη στο etrayz αλλά για να μη βρεθώ προ εκπλήξεως.

Σε ευχαριστώ για τη λίστα

Βρήκα το τόπικ που συζητάνε για τους συμβατούς δίσκους. Ο samsung που κοιτάω είναι συμβατός αλλά δεν τον βρίσκω σε καλή τιμή.

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Οταν λες υπολογιστή, τι πρωτόκολλο σύνδεσης έχουν; SMB ή NFS;

Τεράστια διαφορά! Αν συνδεθώ με smb τα ίδια ακριβως αρχεία στο ίδιο δίκτυο καρακολλάνε.

Επειδή χρησιμοποιώ NAS δεν ξέρω στο pc πως γίνεται το nfs. Αλλά πάντως σου ξαναλέω οπωσδήποτε να "μιλάνε" με nfs. Μέχρι στιγμής δεν μου έχει τύχει αρχείο να μην παίζει.
δοκίμασα και με τα δύο αλλά δεν είδα καμία διαφορά παρόλο που σε πολλά φόρουμ εκθειάζουν το Nfs, πάντως με hdmi 5m από pc σε ενισχυτή καμία διακοπή κ πάλι..

Εάν κάνεις streaming από τον υπολογιστή αρχεία με μεγάλη αυξομοίωση σε bitrate και όλα στις συνδέσεις σου είναι ομαλά και καλά (gigabit , καλώδια κτλπ. ) αυτά που μένουν να φταίνει είναι .
1) Κάνει το PC παράλληλες δουλειές . (κατέβασμα , ή προσπάθεια αναβαθμίσεων , ανοικτό το outlook...και άλλα.
2) Ο δίσκος θέλει deframgentation.
3) Αλλη πηγή "αναζητά" από το PC σου αρχεία .
4) και τελευταίο : Ο media player δεν υποστηρίζει σωστά και flowless το network share.

Εάν κάνεις streaming από τον υπολογιστή αρχεία με μεγάλη αυξομοίωση σε bitrate και όλα στις συνδέσεις σου είναι ομαλά και καλά (gigabit , καλώδια κτλπ. ) αυτά που μένουν να φταίνει είναι .
1) Κάνει το PC παράλληλες δουλειές . (κατέβασμα , ή προσπάθεια αναβαθμίσεων , ανοικτό το outlook...και άλλα.
2) Ο δίσκος θέλει deframgentation.
3) Αλλη πηγή "αναζητά" από το PC σου αρχεία .
4) και τελευταίο : Ο media player δεν υποστηρίζει σωστά και flowless το network share.
για το μόνο που δεν είμαι σίγουρος έιναι για την ποιότητα του 10μ καλωδίου δικτύου αν κ νομίζω το cat5e είναι ικανοποιητικό, αν κ θα αγοράσω 10μ cat 6.Ο δίσκος στο pc είναι ολοκαίνουργιος κ γρήγορος (WD caviar black 1TB) οπότε από εκεί όλα οκ.το pc δεν κάνει τπτ την ώρα της αναπαραγωγής κ δεν υπάρχει κάποια άλλη πηγή.Το media player είναι το xtreamer pro οπότε θα μου πείτε τη γνώμη σας.έχω βάλει το 2.4.1 αναβάθμιση από 2.4.0 emergency με default settings.Για κάποια αρχεία παρατήρησα(bbc life) μεγάλο bitrate 25fps και για κάποια άλλα αρχεία με dts-hd σε στιγμές με πολλά εφέ κ άρα όγκο δεδομένων δεν ανταποκρίνεται καλά.έχω διαβάσει παρόμοια προβλήματα στα forum του xtreamer αλλά όλα λυνόντουσαν με nfs.Το ξέρω πως τα αρχεία είναι απαιτητικά αλλά περίμενα με καλώδιο να μην έχω κανένα πρόβλημα

για το μόνο που δεν είμαι σίγουρος έιναι για την ποιότητα του 10μ καλωδίου δικτύου αν κ νομίζω το cat5e είναι ικανοποιητικό, αν κ θα αγοράσω 10μ cat 6.Ο δίσκος στο pc είναι ολοκαίνουργιος κ γρήγορος (WD caviar black 1TB) οπότε από εκεί όλα οκ.το pc δεν κάνει τπτ την ώρα της αναπαραγωγής κ δεν υπάρχει κάποια άλλη πηγή.Το media player είναι το xtreamer pro οπότε θα μου πείτε τη γνώμη σας.έχω βάλει το 2.4.1 αναβάθμιση από 2.4.0 emergency με default settings.Για κάποια αρχεία παρατήρησα(bbc life) μεγάλο bitrate 25fps και για κάποια άλλα αρχεία με dts-hd σε στιγμές με πολλά εφέ κ άρα όγκο δεδομένων δεν ανταποκρίνεται καλά.έχω διαβάσει παρόμοια προβλήματα στα forum του xtreamer αλλά όλα λυνόντουσαν με nfs.Το ξέρω πως τα αρχεία είναι απαιτητικά αλλά περίμενα με καλώδιο να μην έχω κανένα πρόβλημα

Μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω κάπως. Εγώ , έτσι για τεστ , προηγουμένως ενω έκανα download κάποια αρχεία βιντεο , παράλληλα έκανα streaming από το pc μια ταινία με πολλά fps. Δεν είχα πρόβλημα. ...Ισως να φταίει to switch ή ο router σου...(έαν παρεμβάλονται ) το καλώδιο όμως αφού είναι cat5e δεν έχει πρόβλημα...

τώρα που είπες switch ή ρούτερ, συνδέω τον υπολογιστή μέσω της δευτερης lan θύρας απευθείας με το media player και του λέω να παίρνει Internet από την πρώτη(wired router-pc), νομίζω πως δεν παίζει ρόλο αλλά θα δοκιμάσω κ από ρούτερ κατευθείαν..

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

Ψάχνει σωστά ή μετά πρέπει να κάτσουμε από το web να τα φτιάξουμε ένα-ένα; έχει βελτιωθεί καθόλου η ταχύτητα;

Τελικά δεν έχει και καμμιά σπουδαία αλλάγή με το προηγούμενο. Κάτι γλώσσες παραπάνω υποστηρίζει και την Ιταλική βάση δεδομένων σε ταινίες . Δεν αξίζει τον κόπο αναβάθμισης . Δεν χάνονται οι ρυθμίσεις βέβαια που έχουν γίνει στον καθένα προσωπικά , ούτε ψάχνει πάλι τα favorites ωστε να αλλοιωθουν οι τυχόν επεμβάσεις που έχουμε κάνει .

Τάσο το θέμα ταχύτητας -από εκείνο το πρώτο που σερνότανε - εμένα έχει λυθεί. Δεν πάει σφαίρα ...αλλά είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα . Εάν τα δεδομένα είναι στους εσωτερικούς δίσκους δε , είναι ακόμα πιο γρήγορο.

Όποιος έχει το fw 2.4.1, έχει δει ταινία με trueHD;

χθες έκατσα να δω ταινία με trueHD αλλά δεν την έπαιζε με την καμία. Έκανα downgrade σε 2.4.0 όπου και λύθηκε το πρόβλημα.
Κανείς άλλος;

Επίσης να πω ότι το streaming μεταξύ etrayz και pro ήταν προβληματικό. Το steaming μάλλον έφτιαξε με ένα κόλπο που βρήκα στο xtreamer forum για το etrayz. Link έβαλα στο νήμα του ertayz

Απάντηση: Re: Xtreamer Pro

χθες έκατσα να δω ταινία με trueHD αλλά δεν την έπαιζε με την καμία. Έκανα downgrade σε 2.4.0 όπου και λύθηκε το πρόβλημα.
Κανείς άλλος;

Επίσης να πω ότι το streaming μεταξύ etrayz και pro ήταν προβληματικό. Το steaming μάλλον έφτιαξε με ένα κόλπο που βρήκα στο xtreamer forum για το etrayz. Link έβαλα στο νήμα του ertayz

Τι εννοείς δεν έπαιζε; καθόλου τίποτα ούτε εικόνα; ή έπαιζε εικόνα χωρίς ήχο;

Ηταν δομή bluray, ISΟ , ή σκέτο m2ts ;

Ποια ταινία ήταν;

Κανείς άλλος;

V for Vendeta , δομή Blueray , TrueHD. Παίζει κανονικά. Εκείνο που δεν παίζει είναι ταινία άνω των 30 fps με TrueHD. Αγνωστο γιατί.........

ΥΓ. Αλλά τέτοια ταινία....η τεστ βίντεο είναι ..ή υψηλή συμπίεση στην κωδικοποίηση, οπότε και δεν ανταποκρίνεται σε συνήθεις ταινίες...

Last edited:
Η ταινία ήταν το Matrix, το πρώτο.
Το αρχείο ήταν m2ts, μόνο αυτό κράτησα από όλο το bluray.
Η ταινία έχει νομίζω 8 διαφορετικούς ήχους, ο πρώτος DTS ή DD (δε θυμάμαι ποιο από τα δύο) με αγγλικά, ο δεύτερος TrueHD με αγγλικά, οι υπόλοιποι νομίζω DTS ή DD (δε θυμάμαι ποιο από τα δύο) σε άλλες γλώσσες.
Ξεκινώντας την ταινία, εικόνα και ήχος μία χαρά. Ξεκινάει με το DTS ή DD στα αγγλικά. Κάνοντας την προσπάθεια αλλαγής του ήχου με το δεύτερο στη σειρά που είναι το TrueHD τότε κολλάει η ταινία. Πατώντας το στοπ τότε σταματάει. Πατώντας το play τότε ξεκινάει με DTS ή DD όπου παίζει μία χαρά. Το άφησα για κάμποσο και δεν κόλλησε.

Κάνοντας downgrade στο fw 2.4.0 τότε η ταινία παίζει μία χαρά και η αλλαγή σε TrueHD γίνεται κανονικά χωρίς να κολλάει η ταινία.

V for Vendeta , δομή Blueray , TrueHD. Παίζει κανονικά. Εκείνο που δεν παίζει είναι ταινία άνω των 30 fps με TrueHD. Αγνωστο γιατί.........

ΥΓ. Αλλά τέτοια ταινία....η τεστ βίντεο είναι ..ή υψηλή συμπίεση στην κωδικοποίηση, οπότε και δεν ανταποκρίνεται σε συνήθεις ταινίες...
μήπως έχεις κανένα άλλο fw και δε μας το λες :flipout:

Σε αυτό που έβαλα εγώ, είναι 24 fps από ότι θυμάμαι