ΝΙΚΟΣ ΓΚΟΥΜΑΣ
New member
- 21 July 2006
- 24
Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...
Μήπως γνωρίζουμε και σε τι τιμή θα κυμαίνεται ;
ELNETCOM
Μήπως γνωρίζουμε και σε τι τιμή θα κυμαίνεται ;
ELNETCOM
Διαβαζω για το avatar
I tried the Avatar 3D ISO and there are no forced subs during the Navi'i speaking scenes
Επισης διαβαζω οτι εχει ακριβως τα ιδια προβληματα στις ιδιες ταινιες 3D με το himedia 900
Οποτε δεν παιζει ολες τις ταινιες 3D
Τελικα της ματροσκες της παιζει σε φουλ σκριν?διοτι ειχα διαβασει πριν απο κανα μηνα,οτι εβγαζε μπαρες δεξια και αριστερα.
Αυτό που λες δεν συμβαίνει, τόσο στο Prodigy , όσο πιθανόν και στο himedia 900.
Υπάρχουν rips τα οποία έχουν προβλήματα λόγω του τρόπου που δημιουργήθηκε το iso file από τα διάφορα προγράμματα που υπάρχουν. Το fab π.χ. δημιουργεί ενίοτε προβλήματα...
Εχω την απόλυτη αντιγραφή του Avatar σε full HD 3D και έπαιξε χωρίς κανένα πρόβλημα. Με εξωτερικούς srt υπότιτλους. (Τους οποίους μπορείς να ανεβοκατεβάσεις αλλάζοντάς τους ύψος με τα βελάκια του τηλεκοντρόλ.)
Οσον αφορά τις ίδιες ταινίες 3D.....εγώ μάλλον πιστεύω ότι είναι τα ίδια releases που κάνουν το πρόβλημα....![]()
Δεν νομίζω ότι είναι έτσι τα πράγματα όπως τα λες.
1. Για το Avatar λέω για τα σημεία που υπάρχουν hard coded υπότιτλοι. Δεν ξέρω αν υπάρχουν στην ελληνική έκδοση αλλά στην αμερικάνικη υπάρχουν και δεν εμφανίζονται με κανένα από τα 2 media player.
2. Αυτό με το fab είναι άλλο πρόβλημα από αυτό στο οποίο αναφέρομαι. Υπάρχουν 3D ταινίες που έχουν πάνω από μία γλώσσες και μάλιστα η αγγλική δεν είναι αυτή με το μεγαλύτερο m2ts αρχείο. Αυτό σημαίνει ότι ο Player επιλέγει το μεγαλύτερο αρχείο και επομένως δεν βλέπεις ποτέ την ταινία στα αγγλικά. Νομίζω μια τέτοια ταινία είναι το cars2 (είχα διαβάσει στο αμερικάνικο φόρουμ και για άλλες, αλλά δεν τις θυμάμαι)
3. Υπάρχουν 3D ταινίες που στέλνουν ανάποδα την πληροφορία στα μάτια. Δηλαδή στέλνουν πρώτα το αριστερό και μετά το δεξί (ή αντίστροφα τέλος πάντων). Αυτές λοιπόν δεν τις παίζει καθόλου κανένα Player εκτός αν έχει το μέσο προβολής επιλογή αντιστροφής του σήματος. Μία τέτοια ταινία αν θυμάμαι καλά είναι το RIO.
Όλα τα παραπάνω από ένα PC δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Επομένως για κάποιον που θέλει ένα media player που να παίζει ΟΛΑ τα 3D που έχει ή που θα βγουν, θα πρέπει να ξέρει ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή. Μπορεί με κάποιο μελλοντικό firmware να το φτιάξουν αλλά μέχρι να το φτιάξουν απαραίτητο είναι να έχουμε κάποιο PC ή 3d blue ray player για καβάτζα. Εκτός αν κάποιες ταινίες δεν μας ενδιαφέρει να τις δούμε (και ξέρουμε και ποιες θα βγουν τα επόμενα χρόνια που δεν θα μας ενδιαφέρουν :ears![]()
1.Δεν καταλαβαίνω την σκοπιμότητα των hard coded subs σε ένα μέρος της ταινίας όπως λές ....ή όπως λένε ...Υπάρχει λόγος ? Η κουβέντα να κάνουμε? Εγώ αυτό δεν το έχω δει πουθενά...εκτός κι αν είναι περιγραφή ιδιοκτησίας ή trademark.
2. O player θα επιλέξει την γλώσσα που του έχεις δηλώσει εσύ ότι θέλεις να επιλέγει. Αυτά τα περί μεγαλύτερου m2ts ισχύουν για την ταινία κι όχι για τους υποτίτλους. Οι υπότιτλοι είναι pgs streams.
3. Oι ταινίες οι οποίες πάνε κόντρα στα regulations της δομής της 3D ταινίας , όπως λες (δεν έχω δει ακόμα) μάλλον είναι δοκιμαστικές και δεν αποτελούν υλοποιήσεις εμπορικές.
1. Το ότι δεν καταλαβαίνεις την σκοπιμότητα των hard coded subs είναι άλλο πράγμα, κι άλλο πράγμα αυτό που λεω. Το πρόβλημα υπάρχει λοιπόν. Αν κάποιον δεν τον πειράζει είναι άλλο θέμα.
2. Για την ταινία μιλάω. Όχι για τους υπότιτλους.
3. Μάλιστα. Το RIO δεν είναι εμπορική υλοποίηση. Οκ.
ποιοι είναι οι hard coded subtitles;
εγώ τους forced ξέρω, μήπως λέτε για αυτούς;
γιατί οι forced υπάρχουν σε πολλές ταινίες
Χμμμ.. Λυπάμαι που η απάντησή μου σε οδήγησε σε ανταπάντηση ειρωνική.
Λοιπόν, - για να μας καταλαβαίνουν όλοι:
Εμπορικές bluray ταινίες με "καμένους" υπότιτλους ΔΕΝ υπάρχουν. Οτι μπορεί να είναι hardcoded έχει να κάνει με μηνύματα διαφημιστικά ή αυτά του τύπου " ότι διαβάζετε αναφέρετε σε φανταστικά πρόσωπα..μπλα μπλα μπλα..." εκτός κι αν εννοείς ότι κάποιοι από τους κατασκευαστές χρησιμοποιούν Ripbot264 για την παρασκευή bluray disks.
Eάν έχεις άλλη αποδεδειγμένη άποψη.......φέρε μας ένα παράδειγμα !!!
Εάν το RIO έχει τότε θα πάω να το αγοράσω.............( έστω κι αν τόχω σε 3 εκδόσεις.)
Υ.Γ. Δεν θάταν άσχημο για να μην χαλάμε το νήμα να ανοίξουμε ένα άλλο γι αυτό τον σκοπό......![]()
λοιπόν, εγώ έχω ένα θεματάκι κι όποιος έχει 3D TV ας το τσεκάρει παρακαλώ - σε Side by Side (SBS) παρόλο που του έχω ρυθμίσει το κόκκινο τετράγωνο σχεδόν να μήν φαίνεται στα όρια της οθόνης, μου μετατοπίζει την εικόνα αριστερά. Κάτι τέτοιο δεν το είχα με το MK1! όποιος μπορεί ας το ελέγξει! - υπόψιν ότι συμβαίνει και χωρίς ρύθμιση στην οθόνη!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.