Xtreamer Prodigy...

Re: Xtreamer PRODIGY...

Δεν δουλεύει....ή εγώ κάνω κάπου λάθος.....
Τι Ip ....τι paths του δίνω.....τι εναλλακτικές έχω χρησιμοποιήσει.......όλα failed.......

Τι Ip ....τι paths του δίνω.....τι εναλλακτικές έχω χρησιμοποιήσει.......όλα failed.......
το nfs γενικα ειναι απλο βαζεις ip του server και το ονομα ΜΟΝΟ toy export:a0210:

παιδια κατι για το κρυφτουλι αρχειων στον εσωτερικο δισκο....
οταν ειναι εξαφανισμενα τα αρχεια και δεν φαινονται παταμε το 6 απο το κομπιουτερ και επιλεγουμε να μας δειξει ολα τα μεσα (δλδ και βιντεο,φωτο,μουσικη) αν ειχαμε αυτην την επιλογη παταμε τοτε το 6 και επιλεγουμε βιντεο.
ετσι εμφανιζονται τα αρχεια και μπορουμε να τα επιλεξουμε για προβολη!

Μιά ακόμη ερώτηση....ψαχούλεψα μέσα στο φόρουμ της εταιρίας μετά από καιρό και είδα διάφορα σκριπτάκια..να ελέγχεις μέσω android κινητού τη συσκευή και διάφορα άλλα..τα έχει δοκιμάσει κανείς; Δεν εχω και δεν θέλω να βάλω σκληρό μέσα στη συσκευή αλλά μια sd μπορώ άνετα να διαθέσω.Θα παίξουν αυτά από την κάρτα μνήμης;
Επίσης έβαλα την ip του prodigy στον firefox και μου βγήκε ενα μενού με πολλά και διάφορα καλούδια. Πως κάνω όμως login? Ποιό είναι το user/pass?

Μπαίνω να γράψω κι εγώ το πρόβλημα μου με τα NFS και πέφτω πάνω στο post σου. Βάζω πρώτο IP και Path κι όλα καλά. Βάζω 2ο path και μόλις πατήσω Enter αρχιζουν απανωτά Reboot. Ξανακάνω restore factory και emergency install και πάλι τα ίδια. Με το mac έχουμε θέμα με τα SMB οπότε NFS μονόδρομος και με βλέπω μετά από καμιά δυο ακόμα προσπάθειες πίσω στο παλιό λειτουργικό. Αν πάντως βρεις καμιά λύση ή έγω θα πέσει ποστάρισμα ASAP!!! :-)

hanewin NFS Server αυτο το δοκιμασατε? αν καταλαβα καλα δηλαδη κατι τετοιο ψαχνετε

Απάντηση: Xtreamer PRODIGY...

φιλε αυτο εχω αλλα δεν μπορω να το σεταρω,μπορεις να βοηθησεις;

<<5) Το ίδιο και μέσω των πριζών τηλεφώνου.
6) Δίκτυο μέσω καλωδίων ρεύματος δεν γίνεται γιατί έχω τριφασικό.>>
ακριβως αυτα τα προβληματα ενοοουσα και εγω που το εγραψα και μετα λεγαμε για καναλλια κλπ και αυτα τα προβληματα υποψη ειναι σε σπιτι 15 ετων φανταστειτε σε σπιτι παλλιοτερο αφηνω δε οτι δεν ειναι δυνατον να περασω απο φωταγωγο υπαρχει αντικειμενικο προβλημα ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΦΩΤΑΓΩΓΟ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ :BDGBGDB55:και γυρω γυρω εξωρτερικα πρεπει να περικυκλωσω ενα οικοδομικο τετραγωνο ολοκληρο
τωρα για τις πριζες του τηλεφωνου θα ηταν μια λυση που την ψαχνω ακομα με την ενοια οτι βρηκα και τριτο καλωδιο μεσα στις πριζες και αφου τα δυο ειναι δεσμευμενα (ISDN) ισως το τριτο κανειι δουλεια αν φυσικα ειναι utp γιατι αν δεν ειναι δεν το εχω δει ακομα το να περασεις ατσαλινα για φερεισ καλωδιο ειναι δυσκολο αφου κανει πολλα σπασιματα και δεν ειμαι για βαψιμο αυτη την εποχη την αλλη λυση δεν υπαρχει στο 80% των σπιτιων δυσκολα θα βρεισ σπιτι αθηνα με μονοφασικο ρευμα
@kikonec μπορεις να το εξηγησεις λιγο περισσοτερο για παταω το 6 στο τηλεκοντρολ του prodigy και οπως και να τα βαλλω δεν τα εμφανιζει ασε που εσβησα και το folder εφτιαξα αλλο περασα καπια απο τα αρχεια μεσω αυρματου δικτυου απο αυτα που ειχαν εξαφανιστει και και παλι απλα δεν τα βλεπει
@FISHERMANDSL δεν βαζεις καποιο user και pass εκτος και αν θελουμε να ορισουμε ενα οποτε παμε στο setup και οριζουμε οτι θελουμε

Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

6) Δίκτυο μέσω καλωδίων ρεύματος δεν γίνεται γιατί έχω τριφασικό.>>

For your info dουλεύουν και σε τριφασικό. Εχω ένα ζευγάρι και παίζουν . ΑΛΛΑ με μειωμένη ταχύτητα. Σε καμιά περίπτωση δεν παίζουν σαν το καλώδιο. Δεν στο προτείνω για 1080p γιατί θα κάνει σπασίματα. Για να μεταφέρεις κανα internet είναι καλά για να μην τρως στο κεφάλι συνέχεια το wifi.

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

For your info dουλεύουν και σε τριφασικό. Εχω ένα ζευγάρι και παίζουν . ΑΛΛΑ με μειωμένη ταχύτητα. Σε καμιά περίπτωση δεν παίζουν σαν το καλώδιο. Δεν στο προτείνω για 1080p γιατί θα κάνει σπασίματα. Για να μεταφέρεις κανα internet είναι καλά για να μην τρως στο κεφάλι συνέχεια το wifi.
Έτυχε οι μπριζες που χρησιμοποιησες να είναι στην ίδια φάση , αν ήταν σε διαφορετική δεν θα δούλευε καθόλου.
Γενικά κανείς δεν προτείνει χρήση eop με τριφασικο , και όχι για λόγους ταχύτητας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

Έτυχε οι μπριζες που χρησιμοποιησες να είναι στην ίδια φάση , αν ήταν σε διαφορετική δεν θα δούλευε καθόλου.
Γενικά κανείς δεν προτείνει χρήση eop με τριφασικο , και όχι για λόγους ταχύτητας.

Κι εγώ έτσι ήξερα.
Γιατί όμως όταν κατεβάζω την μία φάση και η μία μπρίζα δουλεύει και ή άλλη όχι; Αρα ΔΕΝ είναι στην ίδια φάση οι μπρίζες, κι όμως το powerline παίζει. ΑΛΛΑ ξαναλέω με μειωμένη ταχύτητα. Δεν κάνει για μεταφορά 1080p.

Απάντηση: Xtreamer PRODIGY...

το devolo που έχω παίζει κανονικά σε πρίζες που είναι σε διαφορετικές φάσεις.
Μάλιστα μέσω DNLA παίζει mkv 1080p στα 15 mbps ίσως και 20 mbps άνετα (μπορεί και παραπάνω).
Και μιλάμε για απόσταση μεγάλη με τοίχους και πολλά εμπόδια ανάμεσα όπου μέσω wifi το mkv 720p μου κόλλαγε άσχημα.

@papdoux το devolohttp://www.devolo.com/consumer/90_dlan-500-avtriple_starter-kit_product-presentation_1.html?l=en απο οτι ειδα στο site τους παιζει και με τριφασικο οποτε συνδεειs τον ενα ανταπτορα στην πριζα που τωρα εχει το pc τον αλλον ας πουμε εκει που ειναι το prodigy και μετα συνδεεις το prodigy με το lan αλλα εκει που ειναι ο υπολογιστης το lan που παει ?στον υπολογιστη η στο router?υστερα απο που τα αγοραζεις?δεν ειδα για ελλαδα κατι αλλιως αν υπαρχει ειναι η λυση γιατι θεωρητικα δεν εχει σημασια η πριζα αν ειναι στην ιδια ασφαλεια

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

Κι εγώ έτσι ήξερα.
Γιατί όμως όταν κατεβάζω την μία φάση και η μία μπρίζα δουλεύει και ή άλλη όχι; Αρα ΔΕΝ είναι στην ίδια φάση οι μπρίζες, κι όμως το powerline παίζει. ΑΛΛΑ ξαναλέω με μειωμένη ταχύτητα. Δεν κάνει για μεταφορά 1080p.
Είσαι σίγουρος ( μάλλον θα είσαι ) αλλα τότε πως παίρνει ρεύμα το δεύτερο powerline για λειτουργήσει ;;

Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

@papdoux το devolohttp://www.devolo.com/consumer/90_dlan-500-avtriple_starter-kit_product-presentation_1.html?l=en απο οτι ειδα στο site τους παιζει και με τριφασικο οποτε συνδεειs τον ενα ανταπτορα στην πριζα που τωρα εχει το pc τον αλλον ας πουμε εκει που ειναι το prodigy και μετα συνδεεις το prodigy με το lan αλλα εκει που ειναι ο υπολογιστης το lan που παει ?στον υπολογιστη η στο router?υστερα απο που τα αγοραζεις?δεν ειδα για ελλαδα κατι αλλιως αν υπαρχει ειναι η λυση γιατι θεωρητικα δεν εχει σημασια η πριζα αν ειναι στην ιδια ασφαλεια
η σύνδεση πάει:
pc <-utp-> router (4 θέσεις switch) <---> devolo <-utp-> πριζα στο ένα δωμάτιο <---> πρίζα στο σαλόνι <---> devolo <---> prodigy

η σύνδεση του devolo πρέπει να πάει στο router/switch και εκεί στο router επίσης συνδέεται το pc, nas κλπ.
το δεύτερο devolo πάει στην πρίζα που είναι το prodigy και συνδέονται απευθείας.

έχω και τρίτο devolo που συνδέει άλλο player σε άλλο δωμάτιο. Και τα 3 devolo βλέπουν το ένα το άλλο χωρίς πρόβλημα.

εγώ έχω τα dLAN® 200 AVsmart+ Είναι καλύτερα επειδή βγάζουν πρίζα οπότε δε χάνουμε κάτι και επειδή αν μπούνε σε πολύπριζο τότε υπάρχουν μεγαλύτερες απώλειες.

Εγώ τα πήρα από τα amazon.de.

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

Μερικές ερωτήσεις:
1. Επηρεάζεται η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, εαν συνδεθεί το prodigy ενσύρματα απ' ευθείας στο PC, αντί να συνδεθεί στο router;
2. Αν ναι, η διαφορά στην ταχύτητα είναι άξια λόγου;
3. Αν ναι, θα παρακαλούσα κάποιον να περιγράψει τον τρόπο απ' ευθείας σύνδεσης.
Ευχαριστώ.

Last edited:

@papdoux οποτε η συνδεση ειναι devolo στο ρευμα απο εκει utp στο ρουτερ απο το pc utp στο ρουτερ και στο σαλονι πχ devolo στην πριζα και utp στο prodigy συγνωμμη που τα επαναλαμβανω απλα λιγο τα βελακια με μπερδεψαν αλλα ομως μετα στις 2 πριζες που συνδεσαμε τα devolo και απο την στιγμη ππου παιρνουμε τα συγκεκριμενα γιατι δεν χανουμε την ηλεκτρικη πριζα μπορουμε να εχουμε ,χωρις παρεμβολες ,και πολυπριζο για συσκευες?χωρις να δημιουργησουμε προβλημα?
φυσικα βεβαια υποθετουμε αν δεν κανω λαθος οτι οι δυο πριζες που συνδεουμε ειναι στην ιδια φαση σωστα?(αυτο βεβαια μονο με ηλεκτρολογο θα το βρουμε)
και αφου εχει ασχολιθει μια γνωμη για αυτα με την ενοια οτι υπαρχουν στην ελλαδα και δεν χρειαζονται μεταφορα κλπ κλπ http://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Powerline/Belkin-Powerline-AV-Surf-Kit-200MBPS-F5D4079CR.htm

@
shelter αν εχεις την δυνατοτητα να συνδεσεις ενσυρματα το prodigy πανω στο pc τοτε απο ταχυτητα θα εισαι πολυ καλλυτερα για μεταφορα δεδομενων αλλα δεν θα μπορεις να χρησιμοποιησεις τις οποιες ιντεερνετικες ευκολιες σου παρεχει το prodigy

Last edited:

παιδια οποιος εχει κανα κλειστο forum για να βρισκει οτιδηποτε καλο κυκλοφορει για το prodigy:ears: αν μπορει να μου στειλει ενα email εδω trepike@yahoo,gr!
ευχαριστω πολυ!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer PRODIGY...

Μερικές ερωτήσεις:
1. Επηρεάζεται η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, εαν συνδεθεί το prodigy ενσύρματα απ' ευθείας στο PC, αντί να συνδεθεί στο router;
2. Αν ναι, η διαφορά στην ταχύτητα είναι άξια λόγου;
3. Αν ναι, θα παρακαλούσα κάποιον να περιγράψει τον τρόπο απ' ευθείας σύνδεσης.
Ευχαριστώ.
για να συνδεθεί το prodigy πάνω στο PC κατευθείαν λογικά θέλεις καλώδιο UTP cross over. Ίσως και να μην χρειάζεται.
Αν το PC σου έχει δύο κάρτες δικτύου τότε μπορείς τη μία να τη συνδέσεις με το prodigy και την άλλη με το router.
Να κερδίσεις κάτι δε νομίζω, αν και δεν το έχω κάνει ποτέ.