Xtreamer Sidewinder 2

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Sidewinder 2

Διαβαζοντας το νημα καταλαβα οτι τουλαχιστον στο θεμα της διαμαρτυριας στο site της xreamer πρωτοστατησες και μαλιστα σε μπαναρανε .
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι γιατι ενω οπως φαινεται ειχες λογω του powerbuy αρκετα συχνα επαφες με τον εδω αντιπροσωπο και απεκτησες μια οικειοτητα και γνωριμια δεν του μετεφερες την απογοητευση και την αγανακτιση των παιδιων που αγορασαν την συσκευη .
Σε παρακαλω μην παρεξηγησεις την απορια μου δεν υπονοω κατι απλα μου κανει εντυπωση οτι μου ειπε οτι δεν γνωριζε τιποτα για τα προβληματα τησς συσκευης

Αλλοίμονο αγαπητέ μου ...Εγώ προσπαθώ να είμαι όσο περισσότερο αντικειμενικός μπορώ και δεν "χαρίζομαι" σε κανέναν.
Ο αντιπρόσωπος είναι ο πρώτος ο οποίος ενημερώθηκε για τα στραβά του Sidewinder 2 , από τότε που ήρθε στην Ελλάδα αφού τότε δεν είχε βγεί το firmware που διόρθωνε τα πάμπολλα bugs που είχε . Οταν βγήκε το firmware αυτό που απέμεινε κατά την διάρκεια της δικής μου χρήσης είναι η ταχύτητα του gui που για μένα δεν είναι ακαριαία , έτσι όπως μου αρέσει και δεν αντιμετώπισα κανένα τυχαίο restart. To μόνο restart που είχα δημιουργήθηκε εξ αιτίας μου .

Re: Απάντηση: Xtreamer Sidewinder 2

Απο τι μεσο παιζεται τα αρχεια σας ? Μονο εμεις ειμαστε που ειναι οι υπολοιποι ? ποσες συσκευες αγοραστηκαν απο το powerbuy ?
Μπορειτε να γραψετε ποσα mA στα 12 volt αναφερει το τροφοδοτικο της συσκευης σας ?

Εμένα είναι 2.0A (οπότε 2000mA).

Έχετε κάνει μια εκτίμηση πόσες ώρες το έχετε δουλέψει από Δεκέμβριο που το πήραν οι περισσότεροι μέχρι σήμερα (ίσως με έναν ΜΟ/εβδομάδα ; )

Εμένα είναι 2.0A (οπότε 2000mA).

Έχετε κάνει μια εκτίμηση πόσες ώρες το έχετε δουλέψει από Δεκέμβριο που το πήραν οι περισσότεροι μέχρι σήμερα (ίσως με έναν ΜΟ/εβδομάδα ; )

Το ίδιο έχει και το Prodigy παιδιά. ΔΕΝ είναι εκεί το πρόβλημα.

Πιστεύω ότι πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους .
Δεν υποστηρίζω την Xtreamer αλλά είναι απαραίτητο για να είμαστε σωστοί να μπορούμε να αναγνωρίζουμε την πραγματικότητα με σωστή ματιά.
1) Η ταχύτητα μεταφοράς αρχείων δεν εξαρτάται από το εάν έχεις gigabit καλώδιο ή το pc σου έχει gigabit card. Οι παράγοντες είναι πολλοί. Π.χ. το switch εάν υπάρχει να είναι gigabit . H ταχύτητα ανάγνωσης του μέσου στο οποίο μεταφέρεται το αρχείο. Η επίσης..Δεν μπορείς να περιμένεις gigabit transfer rate όταν μεταφέρεις αρχεία στον εξωτερικό usb σκληρό που έχεις πάνω στον gigabit media player.
2) Μην ξεχνάτε ότι αργή απόκριση δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ( βλέποντας το βίντεο). Γυρνάει το θέμα σε υποκειμενική κρίση αφού η ταχύτητα του navigation στο μενού του SW2 δεν είναι αργή. Απλά δεν είναι ακαριαία.
3) Δεν έχω γνώμη για τα restarts. Θα ξαναγράξω μόνο αυτό που ξέρω προσωπικά. Εάν την ώρα που ανοίγει το iso ( βλέπε βιντεο πάλι ) τσαντιστεί κανείς και πάτησει return και μετά stop και μετά κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο , είναι λογικό το restart. ( Μου το έχουν κάνει τριπλάσιας ποιότητας μηχανήματα....)

Για ρίξτε εδώ μια ματιά στο τεστάκι που σας έλεγα....

http://youtu.be/oY7SaW0iD0s

Να ξεκαθαρίσω κάτι για τα restarts. Τόσο εγώ όσο και άλλοι χρήστες έχουν αναφέρει restarts κατά το playback σε random σημεία χωρίς να κάνουν κάτι. Εκεί που κάθονται κάνει επανεκίνηση. Και δεν είναι στο ίδιο σημείο ενός αρχείου. Μπορεί να το κάνει πχ στο 2ο λεπτό, να το βάλεις να ξαναπαίξει και μετά να περάσει το 2ο και να το κάνει στο 3ο.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αστοχία υλικού που βγαίνει με τον χρόνο. Γι'αυτό ρώτησα και τι χρόνο λειτουργίας κάνει κατά ΜΟ το SW2 σας. onlineN, βλέπω ότι έχεις και άλλα media player. Ίσως να μην έχει 'φτάσει ακόμα τις ώρες του'. Εγώ το είχα δουλέψει υπερβολικά καθώς έπαιζα από αυτό Break In ISO και θόρυβο σχεδόν 18ώρες την ημέρα. Όταν ξεκίνησαν τα restarts δεν είχαν τελειωμό. Είτε του έβαζα αρχεία που είχαν ξαναπαίξει απροβλημάτιστα, είτε νέα, δεν 'άντεχε' πάνω από 5-10 λεπτά. Για εμένα αυτό ήταν critical. Αν δεν τα είχε, θα το κατάπινα για 1-2 χρόνια (ελέω και εποχών δύσκολων) και θα βολευόμουν.

Πιστεύω ότι η Xtreamer γνώριζε για την παύση υποστήριξης του 1185 (δεν χάφτω τα περί 'βιαστήκαμε λόγω γιορτών') και απλά έβγαλε άρον-άρον το SW2 για να μην πάει το project στα σκουπίδια. Σπάνια μια εταιρία σταματάει κάτι επειδή της κάπνισε μια μέρα χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως τους αγοραστές των chip. Έχω συνεργαστεί με εταιρίες παραγωγής h/w κι έχω μια άποψη επί του θέματος. Γι'αυτό και πιστεύω ότι το SW2 έχει και αστοχία υλικού (πάντα μιλάω για h/w). Θέλεις γιατί δεν σχεδιάστηκε ορθά πάνω στη βιασύνη, θέλεις γιατί χρησιμοποιήθηκαν υλικά μη κατάλληλα, θέλεις για κάτι άλλο. Και το ότι ανακοίνωσαν το SW3 τόσο σύντομα μετά την επίσημη ανακοίνωση της Realtek μου δείχνει ότι ήδη δούλευαν από πριν σε νέο PCB το οποίο στρίμωξαν στα ήδη υπάρχοντα κουτιά που είχαν για το SW2. Έκαναν ότι μπορούσαν αρπακτή για να μειώσουν τη χασούρα και τέλος. -30% για αγορά prodigy μόνο από web δηλαδή αγοράζεις prodigy σε full τιμή γλυτώνοντας τον τελώνη.

Να ξεκαθαρίσω κάτι για τα restarts. Τόσο εγώ όσο και άλλοι χρήστες έχουν αναφέρει restarts κατά το playback σε random σημεία χωρίς να κάνουν κάτι. Εκεί που κάθονται κάνει επανεκίνηση. Και δεν είναι στο ίδιο σημείο ενός αρχείου. Μπορεί να το κάνει πχ στο 2ο λεπτό, να το βάλεις να ξαναπαίξει και μετά να περάσει το 2ο και να το κάνει στο 3ο.

Προσωπικά πιστεύω ότι είναι αστοχία υλικού που βγαίνει με τον χρόνο. Γι'αυτό ρώτησα και τι χρόνο λειτουργίας κάνει κατά ΜΟ το SW2 σας. onlineN, βλέπω ότι έχεις και άλλα media player. Ίσως να μην έχει 'φτάσει ακόμα τις ώρες του'. Εγώ το είχα δουλέψει υπερβολικά καθώς έπαιζα από αυτό Break In ISO και θόρυβο σχεδόν 18ώρες την ημέρα. Όταν ξεκίνησαν τα restarts δεν είχαν τελειωμό. Είτε του έβαζα αρχεία που είχαν ξαναπαίξει απροβλημάτιστα, είτε νέα, δεν 'άντεχε' πάνω από 5-10 λεπτά. Για εμένα αυτό ήταν critical. Αν δεν τα είχε, θα το κατάπινα για 1-2 χρόνια (ελέω και εποχών δύσκολων) και θα βολευόμουν.

Πιστεύω ότι η Xtreamer γνώριζε για την παύση υποστήριξης του 1185 (δεν χάφτω τα περί 'βιαστήκαμε λόγω γιορτών') και απλά έβγαλε άρον-άρον το SW2 για να μην πάει το project στα σκουπίδια. Σπάνια μια εταιρία σταματάει κάτι επειδή της κάπνισε μια μέρα χωρίς να ενημερώσει εγκαίρως τους αγοραστές των chip. Έχω συνεργαστεί με εταιρίες παραγωγής h/w κι έχω μια άποψη επί του θέματος. Γι'αυτό και πιστεύω ότι το SW2 έχει και αστοχία υλικού (πάντα μιλάω για h/w). Θέλεις γιατί δεν σχεδιάστηκε ορθά πάνω στη βιασύνη, θέλεις γιατί χρησιμοποιήθηκαν υλικά μη κατάλληλα, θέλεις για κάτι άλλο. Και το ότι ανακοίνωσαν το SW3 τόσο σύντομα μετά την επίσημη ανακοίνωση της Realtek μου δείχνει ότι ήδη δούλευαν από πριν σε νέο PCB το οποίο στρίμωξαν στα ήδη υπάρχοντα κουτιά που είχαν για το SW2. Έκαναν ότι μπορούσαν αρπακτή για να μειώσουν τη χασούρα και τέλος. -30% για αγορά prodigy μόνο από web δηλαδή αγοράζεις prodigy σε full τιμή γλυτώνοντας τον τελώνη.

Ti να πω..Τυχαίνω πάντα στο καλό κομμάτι εγώ....(έχει ξανασυμβεί...:D) .
Οσο για τα media players που έχω....δεν είδες τίποτα...Στην ντουλάπα του γραφείου υπάρχουν αλλά 5-6..:D
Εγώ νομιζω ότι δεν ξέρανε ...Δεν συμφέρει αυτό που έκαναν με το SW2. Ας μην το αναλύσουμε εδώ.

Οπως ειπες να λεμε τα πραγματα με το ονομα τους το Gigabit ethernet υποστηριζει ταχυτητες 110 Mb/s οι σκληροι δισκοι υποστηριζουν ταχυτητες απο 25 mb/s (usb 2.0 5500 στροφες 2.5'' εως και πανω απο 170 mb/s σε raid 0 7200 στροφες ) το κατοσταρι lan υποστηριζει ταχυτητες 11 mb/s .
Οταν συνδεεσαι σε ταχυτητες 1 gbit στην συνδεση σου στο pc το αναφερει οσο και να σου ριξει την ταχυτητα το switch και τα μετρα του καλωδιου δεν φτανει να την υποβαθμιση κατω απο 10 mb/sec .
Αυτο ειναι προβλημα του xtreamer και δοκιμαστηκε και απευθειας συνδενδεμενο με το pc και με utp 5e καλωδιο και με utp 6
Συμφωνεις η διαφωνεις ?

2) Το οτι αρνειται να ξεκινησει να παιζει blu ray iso οταν εχεις ενεργοποιημενο στο setup το blu ray menu ειναι προβλημα της συσκευης ?

3)Ωραια αφου δεν δουλευει μενου στα Blu ray iso εχει καταφερει κανεις σε ριπαρισμενο blu ray folter να καταφερει την συσκευη να δειξει μενου ?

4) Δεν εχω δοκιμασει να παιξω blu ray ταινια η οποια θα βρισκεται σε πολλα αρχεια m2ts μσα στο folder θα δοκιμασω αυριο και θα σας πω

5) Το αργο ξεκινημα στα iso και στα blu ray folder δεν το εχουν αλλα media players οπως το himedia 900 a που περασε απο τα χερια μου .

6) Ενω μεχρι χθες εγκαθιστουσε της εφαρμογες extreaming αφου εκανε download τωρα δειχνει οτι κανει εγκατασταση αλλα οταν τελειωσει και προσπαθησεις να τρεξεις την εφαρμογη ξαναξεκιναει το download .

Τα θετικα της συσκευης ειναι η πολυ καλη εικονα αλλα μεχρι εκει .
Δεν καταλαβαινω ομως γιατι εχει απαξιωθει τοσο πολυ η τιμη του σαν μεταχειρισμενο ωστε να το πουλανε 60 ευρω και να μην το αγοραζει κανεις .
Προσφατα πουλησα ενα egreat Μ34 στα 60 ευρω ειναι δηλαδη χειροτερη συσκευη απο το egreat ?

@onlineN συγνωμμη για την ερωτηση που σου εκανα πριν αλλα την Παρασκευη ο αντιπροσωπος μου ειπε οτι πρψτη φορα ακουει προβληματα με την συγκεκριμενη συσκευη και οτι μονο μια συσκευη εχει παει εκει με υποτιθεμενη βλαβη και αυτη δεν παρουσιαζει τις επενεκινησεις που ανεφερε ο χρηστης

@ vertical γνωριζεις τι παθαινει ο επεξεργαστης του ps3 λογω της αυξημενης θερμοκρασιας που υπαρχει κατα την χρηση στο εσωτερικο της συσκευης .
Αυτο επαθε και το δικο σου 18 ωρες χρησης την ημερα με burn-in αρχεια και ψαχνεις να δεις γιατι σου κανει restart ?
Αφου ανοιγει και ξεκιναει να παιζει παλι καλα .
Η συσκευη δεν εχει καν ανεμιστηρακι μεσα .

@ onlineN το βιντεακι σου πολυ καλο και σε ευχαριστουμε για τον κοπο σου .
Το εχεις δοκιμασει καθολου με ασυρματο δικτυο ?
Μπορεις να κανεις εναν οδηγο πως θα συνδεθει δικτυακα με nas server και pc ?

@ vertical γνωριζεις τι παθαινει ο επεξεργαστης του ps3 λογω της αυξημενης θερμοκρασιας που υπαρχει κατα την χρηση στο εσωτερικο της συσκευης .
Αυτο επαθε και το δικο σου 18 ωρες χρησης την ημερα με burn-in αρχεια και ψαχνεις να δεις γιατι σου κανει restart ?
Αφου ανοιγει και ξεκιναει να παιζει παλι καλα .
Η συσκευη δεν εχει καν ανεμιστηρακι μεσα .

Συγνώμη αλλά ή κάνεις πλάκα ή είσαι παντελώς άσχετος με το θέμα. Αν οι ηλεκτρικές συσκευές δίνονταν με την προοπτική να μην τις δουλεύεις για πάνω από κάποιες ώρες, τότε δεν θα έτρεχε τίποτε σήμερα. Μήπως να κλείνω το router μου; Μήπως να κλείνω και τον NAS μου; Μήπως να κλείνω και το PC μου ελέω fanless κάρτας; Μήπως να κλείνω και το WDTV Live που επίσης είναι fanless και δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό απροβλημάτιστα; Συγνώμη, αλλά μην πετάμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι. Αν μια συσκευή έχει πρόβλημα με 17C θερμοκρασία δωματίου τότε είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ να βγει στην αγορά. Γιατί πολύ απλά, το καλοκαίρι με 30 βαθμούς, θα κρασάρει σε μισή ώρα. Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος, με γεια σου και χαρά σου. Τουλάχιστο μην πετάς ότι σου κατέβει στο κεφάλι χωρίς να έχεις την παραμικρή γνώση επί θεμάτων hardware. Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Xtreamer Sidewinder 2

Συγνώμη αλλά ή κάνεις πλάκα ή είσαι παντελώς άσχετος με το θέμα. Αν οι ηλεκτρικές συσκευές δίνονταν με την προοπτική να μην τις δουλεύεις για πάνω από κάποιες ώρες, τότε δεν θα έτρεχε τίποτε σήμερα. Μήπως να κλείνω το router μου; Μήπως να κλείνω και τον NAS μου; Μήπως να κλείνω και το PC μου ελέω fanless κάρτας; Μήπως να κλείνω και το WDTV Live που επίσης είναι fanless και δουλεύει εδώ και αρκετό καιρό απροβλημάτιστα; Συγνώμη, αλλά μην πετάμε ότι μας κατέβει στο κεφάλι. Αν μια συσκευή έχει πρόβλημα με 17C θερμοκρασία δωματίου τότε είναι ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΗ να βγει στην αγορά. Γιατί πολύ απλά, το καλοκαίρι με 30 βαθμούς, θα κρασάρει σε μισή ώρα. Αν εσύ είσαι ευχαριστημένος, με γεια σου και χαρά σου. Τουλάχιστο μην πετάς ότι σου κατέβει στο κεφάλι χωρίς να έχεις την παραμικρή γνώση επί θεμάτων hardware. Ευχαριστώ.

Τι υφος ειναι αυτο επειδη δεν σε βολευει η αποψη μου θα με βριζεις ? ωραιοι τροποι τελος συζητησης .

Last edited:

@ onlineN το βιντεακι σου πολυ καλο και σε ευχαριστουμε για τον κοπο σου .
Το εχεις δοκιμασει καθολου με ασυρματο δικτυο ?
Μπορεις να κανεις εναν οδηγο πως θα συνδεθει δικτυακα με nas server και pc ?

Δικτυακά με Nas server και PC ασύρματα?

1)Γιατί δεν παρακολουθείτε....και ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια? :D
Δεν είναι πρόβλημα θερμοκρασίας . Το είπαμε και δεν επιβάλλεται να το ξαναπούμε.
Το Sidewinder από χτες της δοκιμής είναι ανοιχτό , έπαιξε , ξανάπαιξε.....και παραμένει πάγος.
2) @ svellinis. Τα έχουμε ξαναπεί.....μην τα αναμασάμε : ΔΕΝ χρησιμεύει η ασύρματη επικοινωνία σε τίποτα άλλο παρά: α) καμμιά μουσικούλα....(mp3) , airpaly , άντε κανένα avi ...AYTA! <-- Kαι γι αυτά να επιβαρύνω τον εναέριο χώρο του σπιτιού μου ? Δεν μου φτάνουν τα laptop, iPhone κτλπ. ? Σύρμα φίλε μου. Σύρμα. Cat 6 κατά προτίμηση.

Με cat 5e εχω διαφορα με 1000 αρι δικτυο δεν ρωταω μονο για το xreamer πιο πολυ για την ταχυτητα του nas server με ενδιαφερει .
Εχω συνδενδεμενα εναν spiderbox , ps3, nas server (1000 λαν ) ,xtreamer και router netfaster II hol ,pc( 1000 λαν )με δυο ιδια tp link 1000 αρια switch .
χρησιμοποιησα 2 switch γιατι το pc και το router ειναι τοποθετημενα στην αλλη ακρη του καλωδιου στην αντιθετη πλευρα απο τα υπολοιπα.
Εχει καποια αξια να παρω 1000 ρουτερ για να καταργησω το ενα switch ?
Εσυ μου εφαγες το μυνημα ?

Με cat 5e εχω διαφορα με 1000 αρι δικτυο δεν ρωταω μονο για το xreamer πιο πολυ για την ταχυτητα του nas server με ενδιαφερει .
Εχω συνδενδεμενα εναν spiderbox , ps3, nas server (1000 λαν ) ,xtreamer και router netfaster II hol ,pc( 1000 λαν )με δυο ιδια tp link 1000 αρια switch .
χρησιμοποιησα 2 switch γιατι το pc και το router ειναι τοποθετημενα στην αλλη ακρη του καλωδιου στην αντιθετη πλευρα απο τα υπολοιπα.
Εχει καποια αξια να παρω 1000 ρουτερ για να καταργησω το ενα switch ?
Εσυ μου εφαγες το μυνημα ?

Οχι δεν έχεις διαφορά, αρκεί το 100άρι router να μην παρεμβάλεται ανάμεσα στην επικοινωνία του media player και του nas.
To Το μήνυμά σου δεν στό έφαγα εγώ. Αλλά αυτός που στο έφαγε.......κάποιο λόγο θα είχε....:frown:

Θα σου πρότεινα να δεις και άλλα UI από άλλα media players. Στο SW2 η αποκρισημότητα του UI είναι για γέλια. Πατάς ένα πλήκτρο κι εκτελείται η εντολή μετά από 3". UI δεν είναι αυτό που βλέπουμε αλλά όλο το πακέτο μαζί με τον χειρισμό και την αποκρισημότητα. Η μη ύπαρξη σταθερής IP σε wireless δεν είναι ελλάτωμα κατασκευαστικό αλλά ελλάτωμα εγκεφαλικό αυτού που το έβγαλε χωρίς να το υλοποιήσει.

+1000

Την προηγουμενη Δευτερα παρεδωσα το xtreamer στην αντιπροσωπεια και αφησα και σκληρο δισκο με υλικο. Αναμενω. . .

Τέλη Φεβρουαρίου. Βέβαια η Xtreamer με το καλό support ακόμη δεν έχει δώσει release notes. Βγήκε ένας Admin στο forum και παρήγγειλε τα release notes αλλά μάλλον τα έστειλαν με γάϊδαρο και ακόμη δεν υπάρχει η λίστα με τις αλλαγές.

Ο αντισπροσωπος μου αντικατεστησε το xtreamer sidewinder2 με ενα καινουργιο προς τιμη του. Ισχυριστηκε βεβαια οτι δεν του εκανε restart το παλιο μου.