Xtreamer Ultra!

αν τσιμπάμε και δωρεάν κεραία + keyboard είμαστε ready for take off :D
καλά που δεν αγόρασα το eeebox !!

Αν μας το αφήσουν 240 ευρώ θα έχουμε Xtreamer Ultra/Wifi Keayboard (240e) + eSata docking station (30e) + 2 TB Green HDD (80e) = 350e !

Παρεπιμπτόντως, εσωτερικό HDD έχει ή πρέπει να βάλουμε; Νομίζω στο announcement site κάτι πήρε το μάτι μου για 250GB προεγκατεστημένο σκληρό, άλλα τώρα δεν βρίσκω κάτι. Γιατί αν ΔΕΝ έχει, ψήνομαι να του ρίξω έναν 40αρη value X25-V ssd (τον έχω στον σταθερό με win7 64bit pro + drivers + MS Office + basic programs και έχει ακόμη 15GB free) να τελειώνει εκεί η υπόθεση :)

Έχε χάρη που έχω ακόμα CRT ,Phillis 29pt9417 και δεν έχει είσοδο hdmi ,και θα έκανα και εγώ κίνηση.αναμένεται μετακόμιση και μετά πάμε σε οθόνη 50+ και προτζεκτορα...Κρίμα . To μηχάνημα φαίνεται πολύ καλό

οκ και εγώ αυτή τη στιγμή το σκέφτομαι για το powerbuy.

Μήπως θα ήταν εφικτό από κάποιο από τα παιδιά από το φορουμ που μιλάνε με τον αντιπρόσωπο να έχουμε κάποια στιγμή το τι θα περιλαμβάνει το τελικό πακέτο (π.χ. ο admin onlinen αναφέρει 16gb stick, στο xtreamer.net λέει για 8gb εκτός αν εγώ δεν είδα καλά) και ποια θα είναι η τελική τιμή με αναλυτικό breakdown σε ευρώ δηλ.
κόστος μονάδος Α (συμπεριλαμβανομένης κάποιας πιθανής έκπτωσης),
μεταφορικά Β,
ΦΠΑ Γ,
τελωνείο Δ και ότι άλλο μπορεί να υπάρχει
ΣΥΝΟΛΟ ΧΧΧΧ ανά τεμάχιο

επίσης μηπως υπάρχουν νεώτερα για την τιμή του blu-ray drive?

Τέλος έχουμε καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συμμετοχής στο powerbuy και αν ναι μέχρι πότε θα πρέπει να έχουμε αποφασίσει; Μήπως θα ήταν συνετό να περιμένουμε μέχρι να βγεί κάποιο review;

Last edited:
Να κανω και μια πολυ σημαντικη ερωτηση στους htpc-αδες...

Απο αυτα που ξερετε και διαβαζετε, το ΙΟΝ 2 υποστηριζει 23.976?
Για hd audio δεν θα ρωτησω γιατι πιστευω οτι θα γινει μυλος και ισως να μην παιξει σωστα απο την αρχη, σιγουρα οχι απο το στικακι.

Καλημέρα σε όλους !!!
Μόλις μίλησα με τον αντιπρόσωπο. Οπως είναι ευνόητο υπάρχει αναβρασμός επικοινωνίας μεταξύ Xtreamer και αντιπροσώπων για τις ημερομηνίες , τα κόστη και γενικά την αποπεράτωση των διαπραγματεύσεων τους . Σε 2 μέρες θα έχουμε ακριβή προσδιορισμό του κόστους του Ultra για εμάς που θέλουμε να κάνουμε το power buy. Λογικά, θα πρέπει να το έχουμε πριν από όλους όσους το παράγγείλουν μεμονωμένα, αφού η εμπορική λογική επιβάλλει οι αποστολές στους αντιπροσώπους να προηγούνται αυτών που απευθύνονται σε καταναλωτές. Επίσης το κόστος προσδιορίζεται στην καλύτερη δυνατή τιμή για τους συμμετέχοντες . Μόλις έχω νεότερα θα ενημερώσω!!

εμένα να με βγάλετε απο Power buy.

Γιατί δε μπορώ να με κοροιδεύουν , με counters, υποτιθέμενες τιμές, και ράδιο αρβύλες.

Κλασσικά marketing για τη δημιουργία hype.

Θα πάω σε boxee box, Να τελειώνω.

εμένα να με βγάλετε απο Power buy.

Γιατί δε μπορώ να με κοροιδεύουν , με counters, υποτιθέμενες τιμές, και ράδιο αρβύλες.

Κλασσικά marketing για τη δημιουργία hype.

Θα πάω σε boxee box, Να τελειώνω.

Αγαπητέ φίλε scissorhands....είναι δικαίωμά σου να συμμετάσχεις ή όχι σε κάποιο power buy χωρίς να σου ζητάται η αιτιολόγηση της πράξης σου. Είναι προσωπική.
Ομως , όταν την αιτιολογείς με τον συγκεκριμένο τρόπο, αναγκαστικά "προκαλείς" την δημιουργία σκέψεων σε αυτούς που καλούνται να αποδεχτούν την αιτιολόγηση .

Ποιος σε κοροιδεύει ? H Xtreamer ? Με την marketing oriented προσέγγισή της ? Με το ίδιο σκεπτικό πιθανολογώ ότι δεν πίνεις καφέ , ούτε ελληνικό , ούτε Νescafe , αφού δεν πιστεύω ότι είσαι από αυτούς που χορεύουν πάνω σε ένα νησί στην Καραιβική , το καλοκαίρι (όπως σε καλεί να ταυτιστείς η διαφήμιση.)
Υποτιθέμενες τιμές ΔΕΝ υπάρχουν. Υπάρχουν οι τιμές που επιθυμούμε να επιτύχουμε όλοι μας μέσα από ένα power buy , όπου είναι απολύτως λογικό ότι το κάνουμε για να πληρώσουμε λιγότερο από την ανακοινωθήσα τιμή της .

Το ράδιο αρβύλα ......δεν το ξέρω και δεν σχολιάζω.....

Υ.Γ.1) Σεβαστή η επιθυμία σου και θα εκπληρωθεί .
2) Προς όλους τους ενδιαφερόμενους :

ΔΕΝ θα δεχθώ προσωπικά ακυρώσεις χωρίς σοβαρό λόγο , ούτε και επιπόλαιες συμμετοχές .
Εάν θέλετε να συμμετάσχετε παρακαλώ σκεφτείτε το σοβαρά και ας είναι η επιθυμία σας αποτέλεσμα απόφασης κι όχι παρόρμηση της στιγμής.

Επίσης εάν θέλετε να αναλάβει κάποιος άλλος να συννενοείται με τον αντιπρόσωπο της Xtreamer εδώ στην Ελλάδα ....κι αυτό δεκτό !!
Δεν συζητάμε ακαδημαικά όταν πρόκειται για power buy !
Δεσμευόμαστε ...ή όχι ....γιατί η απόφασή μας έχει αντίκτυπο τόσο στους άλλους συμμετέχοντεες όσο και στον αντιπρόσωπο ο οποίος έχει δεχτεί να μεσολαβήσει για το δικό μας power buy.

Αυτά ......

αγαπητέ φίλε.
θεωρώ σωστό πρώτα να προσδιοριστεί επακριβώς το κόστος αγοράς - τα έξοδα αποστολής (δεν μένουμε όλοι αθήνα) και τι θα περιέχει η συσκευασία και μετά να δηλώσουμε ποιοι θέλουμε να δεσμευτούμε για το powerbuy.οπότε αναμένουμε νεότερα από εσένα.

Καταρχήν onlineN

δεν έχει να κάνει με εσένα το όλο θέμα, έχει να κάνει με την εταιρεία, ούτε με μεσάζοντες, ούτε με αντιπροσώπους ούτε με παιδιά που θέλουν να κάνουν το καλό (όπως πχ εσύ) και θέλουν να συντονίσουν όλη την προσπάθεια.

Απλά μετά απο το countdown, την απλή αναγγελία χωρίς τίποτα στην έκθεση, τις προσφορές μέσω facebook που βγάλανε, την υποτιθέμενη θύρα hdmi 1.4 (που καθαρά πιστεύω πως την είχαν απο την αρχή) απλά θέλαν να δικαιολογήσουν την αύξηση κόστους, δε με ενδιαφέρει πλέον.

Και επίσης τόσο καιρό, δε λένε πότε θα κυκλοφορήσει πια.

Νυσάφι !

αγαπητέ φίλε.
θεωρώ σωστό πρώτα να προσδιοριστεί επακριβώς το κόστος αγοράς - τα έξοδα αποστολής (δεν μένουμε όλοι αθήνα) και τι θα περιέχει η συσκευασία και μετά να δηλώσουμε ποιοι θέλουμε να δεσμευτούμε για το powerbuy.οπότε αναμένουμε νεότερα από εσένα.

Συμφωνώ απόλυτα, το έγραψα εξάλλου και παραπάνω μιας και είμαι και εγώ κάτοικος Θεσσαλονίκης. Αν υπάρχουν τα δεδομένα από εκεί και πέρα θα πρέπει να τεθεί μια διορία 1-2 ημερών μέσα στην οποία θα πρέπει να δοθεί η τελική δέσμευση για τη συμμετοχή μας ή μη.

Ας μην ξεχνάμε ότι όταν ξεκνήσαμε να συζητάμε για το powerbuy η τιμή - που είχε δοθεί από τον κατασκευαστή - ήταν 225. Σήμερα είναι 285 + VAT + DDU. Δεν παιρνω θέση αν είναι πολλά ή λίγα αυτό το κρίνει ο καθένας με βάση την τσέπη του.

Πρέπει όμως να παραδεχτούμε ότι τα δεdoμένα άλλαξαν και ότι πρέπει να είμαστε σωστά ενημερωμένοι πριν δεσμευτούμε καθ' οιονδήποτε τρόπο.

αγαπητέ φίλε.
αν και δεν οργανώνω εγώ τη συγκεκριμένη μαζική παραγγελία, από προηγούμενες όμως μπορώ να πω ότι η πορεία των πραγμάτων για ένα προιόν με ελλιπή στοιχεία (πχ. τελική τιμή, συμπεριλαμβανόμενα κτλ) είναι (1) δήλωση ενδιαφέροντος και αφού ανακοινωθούν τα πάντα-όλα, τότε (2) επικύρωση/απόσυρση ενδιαφέροντος και παραγγελία από αντιπρόσωπο. Αυτό γίνεται ώστε στις αρχικές συζητήσεις με τον αντιπρόσωπο να μπορείς να πεις "έχω 20-30 άτομα standby" και όχι να του μιλάς για power buy όταν από πίσω έχει 2-3 άτομα.

Ωστόσο, για τη συγκεκριμένη παραγγελία, πάνω-κάτω γνωρίζουμε ήδη το εύρος (230-260) και τι θα περιλαμβάνει (τα οποία παρεπιμπτόντως είναι extra που μπήκαν τελευταία στιγμή, κανονικά θα πέρναμε ένα 0 και θα τα χρεωνόμασταν αργότερα).

Τα γράφω αυτά γιατί βλέπω σύγχυση-εκνευρισμό από κάποιους χωρίς λόγο. Σε 3-4 μέρες θα τα ξέρουμε όλα. Στην τελική κανείς δεν έχει δώσει λέφτα κάπου, να είχα δώσει πχ. 250 ευρώ στον αντιπρόσωπο τότε ναι, και τηλέφωνο σπίτι θα τον έπαιρνα κάθε μέρα.

Μην ξεφεύγουμε από την "ουσία". Το Ultra είναι τουμπανάκι και για τα λεφτά του λουκουμάκι. Δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΑ άλλο στην αγορά τώρα σε αναλογία specs/value. Το Asus Eeebox που είχε αναφερθεί κάποια στιγμή το φτάνει, άλλα τώρα είναι στα 400e, και πάλι με 2gb ddr2 (έναντι 4gb ddr3 και ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η ram σε 1080i) και ενσύρματο πληκτρολόγιο. Εξωτερικό σκληρό κτλ πάλι χρειάζεται, ενώ το dvd player προσωπικά για μένα είναι περιττό, αφού όλη τη συλλογή μου από ταινίες τις κάνω αμέσως backup στο pc και τις παίζω από σκληρό.

Κάποιο παιδί είπε να περιμένουμε για review. Και εγώ όταν είναι να πάρω πχ. καμιά μητρική, ξεσκονίζω ότι έγκυρο review υπάρχει. Η διαφορά όμως εδώ όπως αναφέρθηκε παλιότερα είναι ότι υλοποιήσεις του ίδου hardware (atom+ion2) υπάρχουν ήδη, οπότε δεν έχει κάτι άλλο να δεις. Δες πχ reviews για Eeebox και σε ότι βλέπεις βάλε κάτι παραπάνω, αφού τώρα έχεις 4gb ddr3. Στην ουσία δλδ κοιτάς θύρες + form factor + after sales support.

Αυτά και πάντα φιλικά ;)

Καταρχήν onlineN

δεν έχει να κάνει με εσένα το όλο θέμα, έχει να κάνει με την εταιρεία, ούτε με μεσάζοντες, ούτε με αντιπροσώπους ούτε με παιδιά που θέλουν να κάνουν το καλό (όπως πχ εσύ) και θέλουν να συντονίσουν όλη την προσπάθεια.

Απλά μετά απο το countdown, την απλή αναγγελία χωρίς τίποτα στην έκθεση, τις προσφορές μέσω facebook που βγάλανε, την υποτιθέμενη θύρα hdmi 1.4 (που καθαρά πιστεύω πως την είχαν απο την αρχή) απλά θέλαν να δικαιολογήσουν την αύξηση κόστους, δε με ενδιαφέρει πλέον.

Και επίσης τόσο καιρό, δε λένε πότε θα κυκλοφορήσει πια.

Νυσάφι !

Μην ανησυχείς ....Το γνωρίζω ότι δεν έχει να κάνει με μένα.
Απλά προσπαθώ να πω σε όλους - παίρνοντας ευκαιρία από το δικό σου μύνημα πιο πάνω- ότι η Xtreamer είναι marketing oriented.
Tα teasers αυτά που χρησιμοποιεί , είναι τακτικές που τις κάνουν όλοι όσοι θέλουν να διαφημίσουν το προιόν τους .
Τις προσφορές που κάνει μέσω Facebook φυσικά δεν είναι για να ευνοηθούν κάποιοι να το πάρουν φθηνότερα ... Το κάνει για να απλώσει την φήμη του προιόντος που βγάζει.
Το countdown πάλι είναι μια μορφή διαφήμισης. Ολοι ασχολούνται με την Xtreamer και το τι θα ανακοινώσει όταν τελειώσει to countdown .
Την τιμή του προιόντος την έβγαλε καθαρά , όπως και τι extra περιλαμβάνει η προσφορά μέχρι την 30/4/2011 .
Ολα υπάρχουν στο site της .

Οσον αφορά το HDMI 1.4 έάν πάτε στο Forum θα διαπιστώσετε ότι έγινε μεγάλο θέμα με αυτό ιδιαίτερα απ'ότι έμαθα από τους Γερμανούς - και μεταξύ μας δίκιο είχαν - αφού βγαίνει ένα state-of-the-art προίον και δεν έχει υποστήριξη 1.4 , ενώ έχει την δυνατότητα από άποψη hardware. ( Είναι σαν να παίρνεις υβριδικό αυτοκίνητο και σου λένε ότι δεν έχει την δυνατότητα να γεμίζεις τις μπαταρίες ...............) Αρα η απόφαση της τελευταίας στιγμής η οποία "ανεβάζει" λίγο το κόστος είναι απαίτηση των καταναλωτών .

Να σημειώσω ότι δεν υποστηρίζω την Xtreamer ...ε ? :D

Αλλά το σωστό να λέγεται.....

Κάποιο παιδί είπε να περιμένουμε για review. Και εγώ όταν είναι να πάρω πχ. καμιά μητρική, ξεσκονίζω ότι έγκυρο review υπάρχει. Η διαφορά όμως εδώ όπως αναφέρθηκε παλιότερα είναι ότι υλοποιήσεις του ίδου hardware (atom+ion2) υπάρχουν ήδη, οπότε δεν έχει κάτι άλλο να δεις. Δες πχ reviews για Eeebox και σε ότι βλέπεις βάλε κάτι παραπάνω, αφού τώρα έχεις 4gb ddr3. Στην ουσία δλδ κοιτάς θύρες + form factor + after sales support.

Στο review αναφέρθηκα μόνο επειδή κάποια άτομα μέσα στο φόρουμ έδειξαν ενδιαφέρον για το πακέτο software που θα έχει το Xtreamer, χωρίς να θέλουν να στήσουν κάποιο λειτουργικό. Γι' αυτό το κομμάτι και μόνο είπα αν θα πρέπει να περιμένουμε να διαβάσουμε κάτι. Σημειώνω ότι προσωπικά δεν με ελκύει η ιδέα να κάνω χρήση του usb stick

Κατά τα άλλα έχεις απόλυτο δίκιο ότι για το συγκεκριμένο configuration είναι γνωστές οι δυνατότητες του από άλλες ανάλογες υλοποιήσεις.