Xtreamer Ultra!

simacom

Senior Member
1 February 2010
522
Καλα οι τυποι δεν μπορουν στα lab που εχουν κανει να πουν οτι παιδια "δοκιμασαμε το ultra με windows7 και τον ταδε player και βγαζει HD bitstreaming" αλλα επιτηδες δεν ειναι ξεκαθαροι. Το εχουν αφησει στο φλου και σιγα σιγα κανουν οτι δεν το ειπαν ποτε!!!

NGeorgoulis

Established Member
23 February 2011
133
Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

http://www.hdland.fr/lang-en/lecteurs-multimedias/620-xtreamer-ultra.html

Παρτε και μια ευρωπαικη τιμουλα ...
Θα μπει ΦΠΑ τελικα οπως ολα δειχνουν.
Απο το power buy , count me ...out !

Λέει 359 ευρώ...!
Δεν περιμένουμε τι θα μας πει και ο τοπικός αντιπρόσωπος πρώτα? Εάν είναι τόσα πολλά , τότε την κάνουμε όλοι μαζί με ελαφρά πηδηματάκια...!
:BDGBGDB55:

simacom

Senior Member
1 February 2010
522
Ενταξει παρα ειναι τραβηγμενη η τιμη. Δεν νομιζω οτι θα βγει τοσο!

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,047
Μεταμορφωση
Η κανονικη τιμη καπου εκει θα ειναι.
Η τιμη του power buy θα ειναι προφανως χαμηλοτερη.
Εγω δεν το θελω επειδη πιθανοτατα θα εχω προβλημα με το hd audio.
Για ολα τα υπολοιπα, η τιμη του εξακολουθει να ειναι καλη και με τα 350 .

simacom

Senior Member
1 February 2010
522
Η κανονικη τιμη καπου εκει θα ειναι.
Η τιμη του power buy θα ειναι προφανως χαμηλοτερη.
Εγω δεν το θελω επειδη πιθανοτατα θα εχω προβλημα με το hd audio.
Για ολα τα υπολοιπα, η τιμη του εξακολουθει να ειναι καλη και με τα 350 .

Οντως αν ηταν σιγουρο το HD το αγοραζες και με δισκο ηταν ετοιμο!
Δεν ξερω αν ειδατε το ποστ στο φορουμ τους που αφορα το HD μαλλον το περιβοητο realtek δεν ειναι δεμενο με την HDMI και το ΙΟΝ που ειναι δεν κανει bitstream.

"If I understand right those Atom/Ion systems has 2 sound cards on board - one Intel ALCxxx (ALC888, ALC892) and one NVidia.
For example - http://ubuntuforums....d.php?t=1658032 - command aplay list this two for Zotac HD-ID11 (card 0, card 1):
$ aplay -l
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 0: Intel [HDA Intel], device 0: ALC888 Analog [ALC888 Analog]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
card 0: Intel [HDA Intel], device 1: ALC888 Digital [ALC888 Digital]
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 3: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 7: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 8: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]
card 1: NVidia [HDA NVidia], device 9: NVIDIA HDMI [NVIDIA HDMI]

So does ALC888/892 has anything to do with HDMI or not? I don't know.

"

Δεν εχει απαντησει καποιος σε αυτο!

simacom

Senior Member
1 February 2010
522
Ο global moderator λεει αυτο σε προηγουμενο ποστ

"According to info given, Ultra has Realtek ALC892 audio chip which supports PAP (Protected Audio Path) and therefore supports streaming DTS HD MA and Dolby TrueHD, unlike most competing Atom/Ion based systems which have ALC888 audio chip which does not support HD audio bitsreaming. "

papdoux

Supreme Member
14 December 2007
3,422
πάντως μέχρι τώρα δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι το realtek χειρίζεται το HDMI audio

επίσης από το site της realtek δε βλέπω να λέει για HDaudio bitstream μέσω HDMI

Last edited:

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Ξεκίνησε από τα 200Ε, και έφτασε στα 360Ε, και χωρίς δίσκο!!! Κοινώς 400Ε για πλήρες σύστημα. Μάλιστα. Αντε να δούμε και το prodigy τι και αν (δεν) θα τηρήσει από τις αρχικές προδιαγραφές και ανακοινώσεις.

Επίσης, τα ΙΟΝ κυκλοφορούν εδώ και πολύ καιρό. Είναι γνωστό ότι δεν περνούν φουλ HD audio. Επίσης αν μπορούσαν, τόσοι κατασκευαστές - κολοσσοί computer hardware (όπως asus, gigabyte κλπ) που έχουν βγάλει ΙΟΝ συστήματα θα είχαν "παρεμβάλει" κάποιο άλλο τσιπ στην hdmi (που προφανώς την ελέγχει η gpu, όπως γίνεται πάντα). Αλλά για να μην το έχει κάνει κανείς... Λέτε μόνο η xtreamer να γνωρίζει το μυστικό?

τα δύο σεντς μου...

simacom

Senior Member
1 February 2010
522
"The ALC892-GR/ALC892-DTS-GR is a high-performance multi-channel High Definition Audio Codec with Realtek proprietary lossless content protection technology that protects pre-recorded content while still allowing full-rate audio enjoyment from DVD audio, Blu-ray DVD, or HD DVD discs."

Τι εννοει?

NiKa

AVClub Addicted Member
11 June 2008
2,487
Για άλλη μια φορά η Xtreamer φάνηκε ""αντάξια"" των προσδοκιών όλων μας... :BDGBGDB55:

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
και άλλη μία (νομίζω λογική) απορία... Τα htpc πότε δώσανε HD audio passthrough? Αν δεν κάνω λάθος με το που άρχισε να το υποστηρίζει η ΑΤΙ (πρώτη), και μετά η Intel με τις ενσωματωμένες gpu μέσα στον επεξεργαστή, και τελευταία η Nvidia... Κοινώς οι ίδιες οι κάρτες γραφικών με τις hdmi τους.
Στις έξτρα κάρτες ήχου που κάποιοι έχετε, πως γίνεται η όλη φάση των HD audio? Με ποιο τρόπο δίνονται? Υπάρχει κάτι αντίστοιχο που μπορεί να κάνει η xtreamer?

lykman

Supreme Member
29 June 2006
5,798
Aθήνα
Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Υπαρχουν καρτες ηχου με hd audio bitstream (asus) οι οποιες ομως παλι εχουν hdmi.

Αυτό σκεφτόμουν... οτι αφού δλδ δεν θα έχει και 2ο hdmi για τον ήχο, μήπως κάνουν κανά πάντρεμα εσωτερικά στα pins της μιας hdmi... :afro:

αλλά αυτό με το που το ξανασκέφτομαι τώρα, μου φαίνεται έξω από κάθε προδιαγραφή... και μάλλον αποκλείεται

dinosgr

Established Member
5 April 2011
211
Παιδιά παρακολουθώ το νήμα εδώ και καιρό. Πρόσφατα έκανα εγγραφή. Η ερώτησή μου είναι η εξής: Αν σας έδιναν 350 ευρώ στο χέρι και σας έλεγαν "θέλω να μου αγοράσεις htpc μέσα στις επόμενες 15 ημέρες με αυτά τα 350 ευρώ" ποιο θα διαλέγατε (Ειδικά τώρα που μας πρόδωσε το ultra);;
Ευχαριστώ πολύ