Xtreamer Ultra!

Αυγερινός Παπαδάκης

AVClub Addicted Member
29 November 2006
1,621
Νέα Ιωνία, Αθήνα
Να ρωτήσω κάτι. Ακόμα κι αν υπάρχει πρόβλημα με το hd audio bitstreaming που λέτε στο ΠΑΡΟΝ ΣΤΑΔΙΟ, δεν υπάρχει περίπτωση ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ που θα βγει η καλύτερη έκδοση xbmc να το υποστηρίζει κανονικά;

(Ελπίζω να βγάζει νόημα όπως το έγραψα.)

Εννοώ το εξής: το hd audio bitstreaming στο Ultra δεν υποστηρίζεται τώρα λόγω του hardware του ultra ή λόγω του software; Απ' ότι κατάλαβα λόγω του software. Σωστά;

Δηλαδή στο μέλλον όταν θα ετοιμαστεί το κατάλληλο λογισμικό (xbmc eden) το ultra θα παίζει απροβλημάτιστα hd audio bitsreaming ή δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να παίξει γιατί δεν έχει το hardware να υποστηρίξει αυτή τη δυνατότητα.

Αν κάνουμε δηλαδή υπομονή 1-2 χρόνια, εν τέλει το ultra μας με τις ΠΑΡΟΥΣΕΣ προδιαγραφές του τελικά.... θα μπορέσει παίξει hd audio bitstreaming, αφού θα έχει εν τω μεταξύ ωριμάσει το λογισμικό;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Δείχνει να είναι καθαρά θέμα Hardware προς το παρών. Αλλα ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί, στην πράξη θα δείξει.

NGeorgoulis

Established Member
23 February 2011
133
Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Εννοείται! Εξ 'άλλου άμα σου πω τι ταλαιπωρία τραβάει κι αυτός - απ' ότι κατάλαβα-....θα δεις ότι οι άνθρωποι της Xtreamer ναι μεν είναι marketing oriented....και το παίζουν πολύ έξυπνα με τα προιόντα τους .....αλλά σαφείς σε σχέση με τις υποσχέσεις που δίνουν δεν είναι πάντα (γνωστόν εξ άλλου..).

Στα δικά μας τώρα.

Μετά από αρκετή ώρα επικοινωνίας τα πράγματα έχουν ως εξής:

Τιμή : 295 ευρώ (με μεταφορικά και φπα) μόνο για τα μέλη του avclub και για ένα power buy. Απαραίτητη προυπόθεση είναι να μαζευτούμε τουλάχιστον 25 άτομα.
Παράδοση: Τέλος Μαίου. ( Οι αποστολές της Xtreamer ξεκινούν 5/5/2011

Για την τιμή αυτή τον πίεσα όσο γινόταν αφού δεν είχε νόημα να υπάρξει power buy χωρίς όφελος για εμάς. ( γλυτώνουμε 50 ευρώ το κομμάτι)

Τα σχόλιά σας παρακαλώ........:D

Καλημέρα σε όλους, είναι πολύ καλή η τιμή! Συγχαρητήρια Νίκο! Χρειάζομαι λίγο χρόνο ακόμη για να αποφασίσω...

vadergr

Super Moderator
Staff member
17 August 2007
28,046
Μεταμορφωση
Η τιμή που κατάφερε ο Νικος είναι απλά εξαιρετική .
Όσοι ψάχνετε small factor htpc/media player νομίζω θα βρείτε αυτό που θέλετε και με ενα σωρό καλούδια .
Αρχίζω και ψηνομαι και εγω τώρα !

mh76

New member
Η τιμή είναι όντως πολύ καλή ακόμη και αν λάβουμε υπόψιν την έλειψη σκληρού δίσκου.

Μόνο μια-δύο διευκρινήσεις, υπάρχει επιπλέον κόστος για όσους μένουν εκτός αθηνών; Με λίγα λόγια πως θα φτάσει στα χέρια μας;

Θα λάβουμε κάποια απόδειξη αγοράς την οποία θα μπορούμε να έχουμε για την φορολογική μας δήλωση αλλά και ως απόδειξη για λόγους εγγύησης;

Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσουμε την τελική μας συμμετοχή ή μη;

NGeorgoulis

Established Member
23 February 2011
133
Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Φυσικά και θα κοπεί απόδειξη η τιμολόγιο !

Ομαδικό ή ξεχωριστό για τον καθένα? Πρέπει να έχουμε, όπως είπε και ο προηγούμενος φίλος, ένα αποδεικτικό για θέματα εγγύησης/εφορίας!
Just in case :antlers:

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Η τιμή είναι όντως πολύ καλή ακόμη και αν λάβουμε υπόψιν την έλειψη σκληρού δίσκου.

Μόνο μια-δύο διευκρινήσεις, υπάρχει επιπλέον κόστος για όσους μένουν εκτός αθηνών; Με λίγα λόγια πως θα φτάσει στα χέρια μας;

Θα λάβουμε κάποια απόδειξη αγοράς την οποία θα μπορούμε να έχουμε για την φορολογική μας δήλωση αλλά και ως απόδειξη για λόγους εγγύησης;

Μέχρι πότε πρέπει να δηλώσουμε την τελική μας συμμετοχή ή μη;

Πολύ σωστές ερωτήσεις . Ζητώ συγγνώμη που δεν τις περιέλαβα χτες βράδυ στην βιαστική ανακοίνωση του αποτελέσματος των διαπραγματεύσεων...:D

1)Είναι λογικό ότι το κόστος για αποστολή εκτός Αθηνών βαρύνει εμάς. Από κει και πέρα επιλέγουμε εάν θέλουμε να δώσουμε λεφτά για courier (δεν ξέρω πόσο παίρνουν εντός Ελλάδος αυτοί) ή πάει φθηνότερα μέσω ταχυδρομείου. Οι παραδόσεις εντος Αθηνών θα γίνουν φυσικα δωρεάν.
2)Τα χρήματα θα κατατεθούν μέσω του easypay.gr σε λογαριασμό που θα συνδέεται με την εταιρεία του αντιπροσώπου ( Elnetcom) . Ολα αυτά μέσω του site του , το οποίο θα εκδίδει αυτόματα τιμολόγιο στο όνομα του κατόχου( εάν κατάλαβα καλά...όπως κάνει και η Xtreamer όταν αγοράζεις από αυτήν)
3)Οι συμμετοχές πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι τις 25/4/2011. Εχουμε δηλαδή 2 εβδομάδες να συγκεντρωθούμε.

Επειδή έχω καταβάλει μεγάλη προσπάθεια για αυτό το power buy τόσο για εμάς όλους όσο και για να έχει το avclub το προνόμιο να το τεστάρει πρώτο, θα ήθελα να δώσετε σημασία. ΔΕΝ θα ξαναγίνει τέτοιο power buy σε αυτή την τιμή. Λογικό το βρίσκω βέβαια αφού δεν συμφέρει τον αντιπρόσωπο εμπορικά . Οπότε ....όσοι θέλετε μαζευτείτε να το εκμεταλλευτούμε. Εγώ έχω ( όπως κι o simacom ) μια λίστα. Καλό θα ήταν επειδή τις τελευταίες μέρες δημιουργήθηκε μια αναπροσαρμογή ενδιαφερόντων να την ξανακάνουμε από την αρχή

Tsop

Senior Member
5 November 2007
645
Βριλήσσια
Μηπως ειναι καλο για το Powerbuy να ανοιχτει νεο θεμα ωστε αυτο εδω να το εχουμε για τυχον αποριες-νεα κτλ για το Ultra?

edit: Με προλαβανε:a0210:

simacom

Senior Member
1 February 2010
522
Ρε παιδια ο απ'τους σημαντικοτερους λογους που αναβαθμιζω το λαπτοπ σε κατι τετοιο ειναι για να μπορω να παιζω τις ματροσκες μου που ειναι και 20-25gb η καθεμια λογω του HD audio που κοιταω να εχουν. Δεν ξερω αν θα ειναι η τελικη μου αποφαση αλλα πιστευω οτι αξιζει η σιγουρια ενος review για 50 ευρω. Δεν ξερω...... θα δουμε!

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Δεν κάνετε ένα ξεχωριστό νήμα ειδικά για το powerbuy? Για να φαίνεται αφενός, και για να μην γεμίζει offtopic το παρόν αφετέρου..

Πω..πω... (ένα μυαλό χειμώνα- καλοκαίρι.....τι να σου κάνει...) Πολύ σωστά !!!!!!:D

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Εάν θελήσω να δώσω την δυνατότητα του DVB-T στο Ultra .....έχει κανείς να προτείνει καμμιά καλή add-on συσκευή ?

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
ενα HTPC χωρις σκληρο δισκο δηλαδη με πολυ ωραια εμφανιση.Μια χαρα δηλαδη.Η τιμη τι συμπεριλαμβανει?

Tsop

Senior Member
5 November 2007
645
Βριλήσσια
ultra-shp-desc.jpg

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
ενα HTPC χωρις σκληρο δισκο δηλαδη με πολυ ωραια εμφανιση.Μια χαρα δηλαδη.Η τιμη τι συμπεριλαμβανει?

Οτι λέει εδώ : http://xtreamer.net/Ultra/

Εκτός από : 1) Αντί για 16gb stick --> 8 gb
2) Χωρίς δωρεάν κεραία Wi-Fi

Ολα τα άλλα... ναι !! (NVidia 3D , Haiwi , Mini wireless keyboard , MCE remote control , HDMI 1,4 )

zilmer

AVClub Addicted Member
20 October 2008
2,327
καλα το στικ γιατι το δινουν? τελος παντων
η τιμη παντως ειναι μια χαρα
το wireless keyboard , πιστευω ειναι κατα , απο την αποψη οτι δεν θα <πιανει> πανω απο 2 μετρα.Το remote μια χαρα
Σε γενικες γραμμες ας το σκεφτει και οποιος θελει και ενα δευτερο pc . :D

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
καλα το στικ γιατι το δινουν? τελος παντων
η τιμη παντως ειναι μια χαρα
το wireless keyboard , πιστευω ειναι κατα , απο την αποψη οτι δεν θα <πιανει> πανω απο 2 μετρα.Το remote μια χαρα
Σε γενικες γραμμες ας το σκεφτει και οποιος θελει και ενα δευτερο pc . :D

Χμμμ Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να εξηγηθούν κάποια πράγματα για τους φίλους που έχουν απορίες του τι παίρνουν και πως λειτουργεί :

1)Το Ultra έρχεται με ένα USB stick στο οποίο είναι προεγκατεστημένη μια Linux Ubuntu version σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη να λειτουργεί με την συσκευή
Περιεχει : Boxee με διάφορα add ons και tweaks
XBMC με διάφορα plug-ins προσαρμοσμένα για το Ultra
Skype, Firefox και κάποιον Instant Messaging client
Open Office.
Τα διαφορα plug ins και add ons περιγράφονται στην σελίδα του Ultra .

2) H Linux έκδοση που παρέχεται σαν μέρος του Ultra δεν είναι κάτι που έχουμε ξαναδεί, όπως λένε. Βασικά ισχυρίζονται ότι είναι σαν να έχεις αγοράσει έναν Apple MAC. Λειτουργεί άψογα με το μηχάνημα και μάλιστα λένε ότι φτιάχτηκε έτσι ώστε να μην χρειάζεται άμεσα να εγκαταστήσει κάποιος Windows για να το λειτουργήσει.
Επίσης ισχυρίζονται ότι κάποιοι ίσως εγκαταλείψουν την ιδέα να εγκαταστήσουν οτιδήποτε άλλο γιατί αυτό που παρέχουν φτάνει για όλες τις ανάγκες του player. (Παρ'όλα αυτά το στικ έχει όλους τους windows drivers σε περίπτωση που κάποιος θέλει να εγκαταστήσει αμέσως Windows)

3) Βέβαια εάν κανείς θέλει να εκμεταλλευτεί το 3D της NVidia, το AIWI και το CAM TRAX...πρέπει να βάλει Windows :D
4) Λένε ότι υποστηρίζει το τελευταίο Hackintosh iTakos 7 with both QE and CI and full HDMI support(αλλά αυτό ακόμα είναι unofficial)
5)By default με την Linux έκδοση που δίνουν - και χωρίς Windows installed - το Ultra "βγάζει" DTS ή LPCM 5.1 (θα το διευκρινίσω σύντομα)
Ισχυρίζονται ότι το bitstreaming δεν είναι θέμα HW αλλά SW γιατί το HW που δίνουν το υποστηρίζει.

Αυτά προς το παρόν για αρχή.......:D

P.S. Source : http://www.htpcreviews.org/xtreamer-ultra-faq

Last edited:

simacom

Senior Member
1 February 2010
522
Ρε παιδια εσεις που ενδιαφερεστε για bitstreaming θα το αγορασετε?

Tsop

Senior Member
5 November 2007
645
Βριλήσσια
Οχι:ROFLMAO:

Εχω μια ερωτηση σχετικα με αυτα που ειπε ο onlineN:

1)Το Ultra έρχεται με ένα USB stick στο οποίο είναι προεγκατεστημένη μια Linux Ubuntu version σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη να λειτουργεί με την συσκευή
Περιεχει : Boxee με διάφορα add ons και tweaks
XBMC με διάφορα plug-ins προσαρμοσμένα για το Ultra
Skype, Firefox και κάποιον Instant Messaging client
Open Office.
Ας δεχτουμε οτι το HD bitstreaming ειναι θεμα software και οχι hardware. Σε περιπτωση που βγει νεα εκδοση XBMC (Eden) που θα υποστηριζει HD ηχο, πως θα γινει η εγκατασταση? Απο πανω θα περαστει? Με προβληματιζει λιγο αυτο που λενε οτι ειναι ειδικα σχειδασμενη για το Ultra.

onlineN

Supreme Member
12 April 2009
5,317
ΑΘΗΝΑ
Ρε παιδια εσεις που ενδιαφερεστε για bitstreaming θα το αγορασετε?

Προσωπικά εγώ ....δεν το συζητώ. Το θεωρώ passe-partout .
Μπορώ να το κάνω ότι μούρθει. Παιχνδομηχανή....media player , pc , pvr , να το παραμετροποιήσω και να του δώσω την όψη που θέλω εγώ.

Φυσικά θέλω να πιστεύω την εκδοχή του software related και ότι το XBMC θα παρουσιάσει την έκδοση που θα επιτρέπει το bitstreaming.

Αν παρ' ελπίδα δεν γίνει αυτό, τα πολλά και διαφορετικά οφέλη που θα έχω σαν return on investment θα είναι πολλαπλάσια . Εδώ ένα απλά πολύ καλό media player να αγοράσω.....τα ιδια λεφτά θα πληρώσω.....:D