Χτες σε μια βροχερη μερα ,διεξηχθηκαν πειραματα και τεστακια υποπτα στο σπιτι μου..οχι δεν ειναι επεισοδιο του Fringe
οσο μπορω πιο αντικεμενικα (και αυστηρα) 2 λογια για το ultra
Απο
εμφανιση δεν χρειαζεται να πω τιποτα.Σε αλλους αρεσει σε αλλους οχι.Προσωπικα το βρηκα στολιδι.Το βαλαμε πανω σε επιπλο και ηταν διακριτικοτατο.
Aπο
θορυβο , κρινεται σε γενικες γραμμες αθορυβο (για Htpc).Το ειχαμε με τον onlineN 3 ωρες αναμμενο , να παιζει συνεχεια ,και στο τελος ενω λεγαμε κατι , παρατηρησα οτι ειχαμε χωρις ηχο τον ενισχυτη , σε ηρεμια δωματιου , και δεν ακουγοταν τιποτα στα ~3 μετρα.Το λεω αυτο γιατι υπαρχουν καποιοι που εχουν μια παραπανω ευαισθησια στα db.Αν πας και βαλεις το αυτι σου διπλα , χαιρω πολυ ακουγεται.Κατα την γνωμη μου ,δεν χρειαζεται να απασχολει κανεναν αυτο.
Θερμοκρασια :στις 3 ωρες , ηταν απλα ζεστες οι παθητικες ψυχρες απεξω.Κοινως δεν καταβαινει τιποτα , και δεν νομιζω να ασχοληθει κανενας με αυτο.
Ubuntu ή Windows? να ζει κανεις ή να μην ζει? Εγω δεν εχω ασχοληθει καθλοθου με Ubuntu.Στην πρωτη δοκιμη που του καναμε με το λειτουργικο της Xtreamer , τα αποτελεσματα οχι μονο απογοητευτικα ηταν αλλα καταστροφικα.Τωρα , οσοι ξερουν , και ασχολουνται με τα ubuntu και τετοια , και γνωριζουν τι πρεπει να κανουν , ας το ποσταρουν γιατι εμεις τοτε , δεν ειχαμε βγαλει ακρη.Αρα παμε στα windows 7...
Το μηχανημα κυριολεκτικα μεταμορφωθηκε.Το μεσημερι της ιδια μερας , ειχα παει το δικο μου htpc στην τηλεοραση , και ειχα χαζεψει μερικα αποσπασματα απο ταινιες για να εχω μια οσο μπορω πιο πληρη εικονα.Το δικο μου Htpc ειναι dual core Ε6500 με ΑΤΙ σειρας 5χχχ.Θεωρητικα , ετη φωτος μπροστα απο το xtreamer..πρακτικα ομως???...
Πρακτικα , και αφου (απαραιτητο) η καρτα γραφικων ρυθμιστηκε στα 24p , απο το desctop , και χωρις καμμια περαιτερω ρυθμιση , και ΜΟΝΟ με την πλατφορμα του ΧΒΜC (και τους ενσωματομενους codecs του) , απεδωσε κινηση και εικονα , σε τετοιο βαθμο , που δεν το περιμενα !
Επειδη πολλα εχουν γραφτει για τον ΑΤΟΜ + ΙΟΝ , απο ασχημα μεχρι αποτρεπτικα ,εκεινο που εχω να πω ειναι :
mkv 720p ...παμε παρακατω δεν χρειαζεται να ασχοληθουμε
mkv 1080p..ανετα , αβιαστα,νερακι
m2ts κανενα προβλημα.Στιγμιαιο buffering , ΜΟΝΟ οταν παει να ξεκινησει, η οταν το πας μπροστα με χρονο (μεταπηδηση πχ μετα απο 20 λεπτα).Μετα νερακι και κινηση οπως ενα media player.Το δοκιμασαμε στο : 2012, Inception , Harry Potter , Little Fockers..ειδικα στο 2012 , και στην σκηνη της καταστροφης , αλλα και σε κατι αλλες σκηνες που νομιζω οτι ειναι δυσκολες , δεν καταλαβε τιποτα το εργαλειο...
Υπαρχει μια σειρα που λεγεται V.Στα επεισοδια της (720p) , καθε λιγα δευτερολεπτα κανει σπασιματακια.Αυτα μου τα εκανε ΚΑΙ στο ποπκορν ,αλλα και στο pc με οποιοδηποτε προγραμμα (λενε οτι φταιει η κωδικοποιηση του αρχειου). Χτες το μεσημερι που δοκιμασα στο Htpc μου , το εκανε , αλλα λιγοτερο.Στο ultra (με κουφανε) το κανει ακομα λιγοτερο!!
Ηχος :ΗD ηχος δεν περναει , αλλα δεν ειναι και λογος , που να αποτρεψει ή να απογοητευσει καποιον.Λοιποι ηχοι περνανε , και μεσα απο το XBMC , να μην πω καλυτερη αποδοση απο media player και φανω υπερβολικος, αντε να πω μια απο τα ιδια...
Αααα..εχω ενα mkv 1080p , αναφορας με υψηλο bitrate και HD ηχο.Περα οτι απλα περασε DTS η κινηση του (23,976) ηταν αψογη.
Πρεπει να σημειωθει οτι το Ulta δεν ειναι out of box, plug & play !Αυτο απλα το ξεχνατε.Θελει σεταρισμα , ενα εξωτερικο Rom για να περαστουν τα windows , ΧΒΜC και βηματα προσεκτικα , για να μην φορτωθει τσαμπα.
Ο εσωτερικος δισκος , που ειχε ο onlineN , ηταν ενας απλος 2,5αρης , και αυτο ανοιγει την ορεξη να δουμε τι θα κανει με SSD.
Το πληκτρολογιο και το remote ΔΕΝ δουλευαν στα windows , οχι λογο δυστοκιας υλικου , αλλα λογο ανεγκεφαλιας της xtreamer που δεν ειχε δωσει drivers για windows !! Ελεος δηλαδη...
Στο διαταυτα , οσοι το περιμενετε απο το power buy , κανατε μια παρα πολυ καλη αγορα , που για τα λεφτα που δωσατε ηταν ευκαιρια.Το μυστικο για μενα , ειναι το καλο στησιμο σε software του μηχανηματος.Δεν θελει πειραματισμους , αλλα ψαγμενες λυσεις.Για τους προχωρημενους εχει και πειραγμα στο BIOS

...με αγνωστα αποτελεσματα ομως...:BDBDG54:.Μαζι με το εντυπωσιακο ΧΒΜC , για οποιον θελει ενα Ηtpc , στο σαλονι του , νομιζω οτι το ultra δεν θα τον απογοητευσει.Αν υπαρχει μια αδυναμια του , και μας ξεφυγε (περα απο τον HD ηχο),ειχαμε μονο 3-4 ωρες δοκιμων και ο onlineN αρχισε να χασμουριεται (ειχε παει 12 παρα)

:ernaehrung004:
Καλες θεασεις σε οσους το περιμενουν :a0210:
PS
οι δοκιμες εγιναν
Εξωτερικος 2ΤΒ Mybook
Pioneer Vsx-920
Samsung 55' C7000
Roister 5.1
Δικτυο βρηκε αμεσως, και συνδεθηκε με το PC μου χωρις προβλημα
Ταινιες : 720p-1080p-BR δομες,3D SBS