Xtreamer Ultra!

Ωραία μου έφτιαξες τη μέρα……......……
Για το πληκτρολόγιο δεν είχε μέσα cd με drivers?, γιατί βλέπω ότι η KeySonic έχει μέσα drivers για Windows.

cd οχι απο οτι ξερω , θα μας το επιβεβαιωσει ο onlineN.Καλα μην κολλαμε εκει-θα λυθει και αμεσα μαλιστα.Αν ειχαμε χρονο θα ψαχναμε στο νετ , αλλα σιγα μην ασχολουμασταν με αυτο στον περιορισμενο χρονο μας.

Ωραία μου έφτιαξες τη μέρα……......……
Για το πληκτρολόγιο δεν είχε μέσα cd με drivers?, γιατί βλέπω ότι η KeySonic έχει μέσα drivers για Windows.

Καλημέρα σε όλους, συμφωνώ με τον φίλο μας, μας φτιάξατε την ημέρα..!
Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους όσους ασχολήθηκαν, ξοδεύοντας χρόνο και κόπο!
:SFGSFGSF:
:a0210:

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Επειδη πολλα εχουν γραφτει για τον ΑΤΟΜ + ΙΟΝ , απο ασχημα μεχρι αποτρεπτικα ,εκεινο που εχω να πω ειναι :
mkv 720p ...παμε παρακατω δεν χρειαζεται να ασχοληθουμε
mkv 1080p..ανετα , αβιαστα,νερακι
m2ts κανενα προβλημα.Στιγμιαιο buffering , ΜΟΝΟ οταν παει να ξεκινησει, η οταν το πας μπροστα με χρονο (μεταπηδηση πχ μετα απο 20 λεπτα).Μετα νερακι και κινηση οπως ενα media player.Το δοκιμασαμε στο : 2012, Inception , Harry Potter , Little Fockers..ειδικα στο 2012 , και στην σκηνη της καταστροφης , αλλα και σε κατι αλλες σκηνες που νομιζω οτι ειναι δυσκολες , δεν καταλαβε τιποτα το εργαλειο...

Βρε συ, αφού τα έχουμε πει: όσο χρησιμοποιεί το υλικό σου το ΙΟΝ, ΔΕΝ θα εχεις πρόβλημα! Απλό είναι. Τα "άσχημα έως αποτρεπτικά" σχόλια έχουν να κάνουν καθαρά με την ισχύ του ΑΤΟΜ σαν γενικής χρήσης CPU (αν κάποιος θέλει να κάνει και άλλα πράγματα), ΑΛΛΑ ΚΑΙ όταν χρειαστεί να παίξει υλικό που ΔΕΝ είναι συμβατό με την επιτάχυνση CUDA της ΙΟΝ. WMV(HD) π.χ. παίξατε? (νομίζω δεν είναι συμβατό, αλλά δεν είμαι 100% σίγουρος)

Εαν πάντως το "πακέτο" του software που δίνεται μαζί δεν είναι plug'n'play, και ταυτόχρονα δεν αξιοποιεί όσο πρέπει το μηχάνημα όσο τα windows που τελικά βάλατε (συν το κόστος του έξτρα δίσκου που αναγκαστικά προστίθεται ώστε να εγκατασταθούν windows7), συνεχίζω να μην πείθομαι ότι τελικά μπορεί να είναι καλύτερη αγορά από ένα οποιοδήποτε DIY ΙΟΝ ή Ε350 FUSION μηχάνημα... Παραμένει η εμφάνιση (υποκειμενικό θέμα, αλλά και κάποιοι τα έχουμε "κρυμένα" μέσα σε ρακ οπότε δεν φαίνονται έτσι και αλλιώς), και τα περιφερειακά (πληκτρολόγιο κλπ) που επίσης δεν είναι απαραίτητα σε όλους να κάνουν την διαφορά, αν τελικά την κάνουν.

Σε κάθε περίπτωση όμως, ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις! :ernaehrung004:

Χαζομαρα και ειχα WMV και οχι δεν το δοκιμασαμε.Παντως προσπαθησαμε να <σκεφτουμε στον μεσο ορο>.Δεν ανεφερα ας πουμε τιποτα για παιχνιδια , ενω δοκιμασαμε ενα call of duty.
Απενεργοποιωντας το DXVA2 απο το XBMC τα πραγματα γινονται χειροτερα , φτανωντας ευκολα τον επεξεργαστη στο 75% της δυναμης του.
Αντιπαραθετω βεβαια , οτι αν καποιος χρησιμοποιησει το ελαφρυτερο mpc-hc με ffd ισως να εχει καλυτερα αποτελεσματα.Επισης powerdvd 11 με BR folder, παλι δεν εκανε σπασιματα και επαιξε μια χαρα, δεν το ανεφερα παντως για τον λογο επειδη το ultra αυτη την στιγμη βρισκεται στο νημα με τα m/p πρεπει να σκεφτομαστε (υποθετω),απλα ,και κατω απο το κελυφος του XBMC.
Τωρα για το υλικο που δεν θα ειναι συμβατο με τον επιταχυντη CUDA συμφωνω μαζι σου , δεν μας ετυχε (και ελπιζω να μην τυχει σε κανεναν).
Ξερεις ειναι και ρισκο να γραψεις την γνωμη σου , γιατι αν κανεις λαθος?? τι γινεται?Οτι ειδα , ειπα.Ισως ο onlineN που εχει και στην κατοχη του το μηχανημα να μας γραψει και πιο αναλυτικα.
Απλα να ξεκαθαρισω κατι : ειμαι παντελως ασχετος με Ubuntu-ισως το μηχανημα εκει να βγαλει φτερα..δεν εχω ιδεα.Ουτε ξερω πως σεταρεται ουτε πως στηνεται ουτε τιποτα.Γιατι αν εκει τα πραγματα ειναι καλυτερα , τοτε αποφευγεις και τον δισκο , και φυσικα το μηχανημα θα ειναι Out of box οκ!

Wmv..αψογα (ασχετο..γραφω απο iPhone - δεν μπορω να τονισω τις λεξεις απο εδω?..any way..)
Μετα τα τεστακια στο σπιτι του Zilmer( τον οποιο ευχαριστω για την υπομονη και την διαθεση του-στις 11:30 το βραδυ τελειωσαμε) συνεχισα λιγο δοκιμαζοντας στο σπιτι μου την γνωστη σειρα των file tests που κανουμε στα media players. Ολα παιξανε αψογα , ακομα κι αυτο με τα 30fps που στα περισσοτερα κολλαει. Στο μονο που δεν εδωσε εικονα ηταν σε ενα αρχειο απο καμερα Sony.

Πολύ γρήγορα σας αναφέρω ότι το μόνο που μένει είναι να δοκιμάσω και το εξωτερικό blu ray ( μόλις τελειώσει η μικρή τον Σαμμυ το χελωνάκι γιατί άμα την κόψω ....κόπηκα..)
...και θα ξεκινήσω να γράφω αναλυτικά το review

Δυστυχώς ...ούτε η Openelec μπόρεσε να δώσει την δύναμη που χρειάζεται για flawless αναπαραγωγή video files. Σπασίματα, κομπιάσματα.....(θα τα δείτε μόνοι σας όταν το δοκιμάσετε. Επίσης conflicts με το ήχο και την συνεργασία με την NVidia.

.............................................................

Win 7

Δυστυχώς ...ούτε η Openelec μπόρεσε να δώσει την δύναμη που χρειάζεται για flawless αναπαραγωγή video files. Σπασίματα, κομπιάσματα.....(θα τα δείτε μόνοι σας όταν το δοκιμάσετε. Επίσης conflicts με το ήχο και την συνεργασία με την NVidia.

.............................................................

Win 7

Περίεργο.. Σύμφωνα με τον rexgremlin, http://forum.xtreamer.net/topic/22430-openelec-running-on-xtreamer-ultra/page__st__40 , το Openelec λειτουργεί θαυμάσια..?

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Περίεργο.. Σύμφωνα με τον rexgremlin, http://forum.xtreamer.net/topic/22430-openelec-running-on-xtreamer-ultra/page__st__40 , το Openelec λειτουργεί θαυμάσια..?

Ο καθένας λέει ότι θέλει...:D .
Εγώ κατέληξα ότι η NVidia θέλει Win 7. Το VDPAU δεν δίνει το acceleration που χρειάζεται.
Ενώ με DXVA κάνεις την δουλειά σου. Χρειάζεσαι ffdshow κι ένα μικρό xml file για το XBMC ώστε στα βαριά αρχεία να δανείζεται τον MPC-HC χωρίς αυτός να εμφανίζεται.

Υ.Γ. Κακά τα ψέμματα.....Θα δώσει κάποιος τα 300+ ευρώ για να δουλεύει μόνο το XBMC?

Last edited:
σωστο το ερωτημα το τελευταιο αλλα γινεται σε 2 partition και ειμαστε ολοι ευχαριστημενοι.Αν γινεται δλδ ,θα το διαπιστωσουμε την Δευτερα το απογευμα σε ενα ακομη meeting :p

Αφού ξέρεις ότι τα εξετάζω όλα....:D Ο Χ server της Nvidia ....μπερδεύεται. Τον σετάρεις με τα Windows , μπουτάρεις μετά στο opnelec και χάνεται και θέλει πάλι σετάρισμα. ......Ελεος .....

Εγώ πάλι πιστεύω πως το Xtreamer Ultra θα τρέξει νερό το XBMC με όλες τις Linux διανομές (Θα φάω και εγώ δεν ξέρω τι αν δεν το πετύχουμε). Απλά το Openelec μετατρέπει ένα HTPC σε XBMC PC.

Τώρα στο ερώτημα του Zilmer για Dual Boot:

- Το Openelec δεν έχει Grub για να διαχειριστείς πολλαπλά λειτουργικά γι' αυτο δεν μπορούμε να έχουμε Dual Boot με WIn 7.
- Όμως αν κάνουμε 3 partitions και εγκαταστήσουμε πρώτα τα Win 7, μετά μια διανομή Linux με Grub (όπως ubuntu) και μετά στο 3 partition εγκαταστήσουμε το Openelec, τότε θα μπορούμε να θέσουμε ως Default Boot το Openelec (έλεω XBMC) και όταν θα θέλεουμε Blu-Ray ή HD Audio θα επιλέγουμε στο Boot Win 7. Και για "ψάρωμα" περνάμε και μια βόλτα από Ubuntu...

Το πιο πάνω στην θεωρία γίνεται και μάλιστα μην νομίζετε ότι θα βαρύνει το σύστημα ή ότι θέλουμε και μεγάλο σκληρό. Ένας 60GB SSD φτάνει και περισσεύει για πλάκα.

Re: Απάντηση: Xtreamer Ultra!

Εγώ πάλι πιστεύω πως το Xtreamer Ultra θα τρέξει νερό το XBMC με όλες τις Linux διανομές (Θα φάω και εγώ δεν ξέρω τι αν δεν το πετύχουμε). Απλά το Openelec μετατρέπει ένα HTPC σε XBMC PC.

Τώρα στο ερώτημα του Zilmer για Dual Boot:

- Το Openelec δεν έχει Grub για να διαχειριστείς πολλαπλά λειτουργικά γι' αυτο δεν μπορούμε να έχουμε Dual Boot με WIn 7.
- Όμως αν κάνουμε 3 partitions και εγκαταστήσουμε πρώτα τα Win 7, μετά μια διανομή Linux με Grub (όπως ubuntu) και μετά στο 3 partition εγκαταστήσουμε το Openelec, τότε θα μπορούμε να θέσουμε ως Default Boot το Openelec (έλεω XBMC) και όταν θα θέλεουμε Blu-Ray ή HD Audio θα επιλέγουμε στο Boot Win 7. Και για "ψάρωμα" περνάμε και μια βόλτα από Ubuntu...

Το πιο πάνω στην θεωρία γίνεται και μάλιστα μην νομίζετε ότι θα βαρύνει το σύστημα ή ότι θέλουμε και μεγάλο σκληρό. Ένας 60GB SSD φτάνει και περισσεύει για πλάκα.

Αυτά γίνονται ναι . (Εγώ επιμένω για τον Χ server της NVidia...)
Αλλά ας πούμε ότι έχω λάθος ....ποιος χρήστης ρωτώ θα πάρει το Ultra και θα τα κάνει όλα αυτά ?

10 το πολύ από εμάς.

Θα με θυμηθείτε.......Win 7 και τέλος....

ταπεινη μου γνωμη , να τα δοκιμασουμε ολα , να βαλουμε και εναν αναλυτικο οδηγο , και ο καθενας ας διαλεξει οτι θελει..

ταπεινη μου γνωμη , να τα δοκιμασουμε ολα , να βαλουμε και εναν αναλυτικο οδηγο , και ο καθενας ας διαλεξει οτι θελει..

+2

Αφού ξέρεις ότι τα εξετάζω όλα....:D Ο Χ server της Nvidia ....μπερδεύεται. Τον σετάρεις με τα Windows , μπουτάρεις μετά στο opnelec και χάνεται και θέλει πάλι σετάρισμα. ......Ελεος .....

τι εννοείς μπερδεύεται ο xserver της nvidia?

+3