Xtreamer Ultra!

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Με βλέπω να ακυρώνω την απευθείας παραγγελία μου και να επιστρέφω στο power buy, εάν έχουμε την Δευτέρα την τελική τιμή από τον Έλληνα αντιπρόσωπο.
Υπάρχει κάτι που δεν καταλαβαίνω , εάν ξέρει κάποιος ας μας πει : Το προϊόν περνάει τελωνείο (δεν πληρώνει δασμούς αφού είναι υπολογιστής) και χρεώνεται στον παραλήπτη το + 23% για τον ΦΠΑ. Με ποιά διαδικασία το ποσό αυτό καταλήγει στο Ελληνικό κράτος? Ζητάει ο courier τα επιπλέον χρήματα από τον παραλήπτη? Περίεργα πράγματα...

Αν υπάρχει κάποια έξτρα χρέωση ο courrier που φέρνει το δέμα στη διεύθυνση του παραλήπτη τον ενημερώνει πως υπάρχει και έξτρα χρέωση και εισπράτει αυτός τα χρήματα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Αν υπάρχει κάποια έξτρα χρέωση ο courrier που φέρνει το δέμα στη διεύθυνση του παραλήπτη τον ενημερώνει πως υπάρχει και έξτρα χρέωση και εισπράτει αυτός τα χρήματα.

Τελικά μου απάντησαν από την xtreamer ότι ο ΦΠΑ δεν συμπεριλαμβάνεται στην τιμή!. Μου είπαν ότι εάν θέλω να γλυτώσω τον ΦΠΑ μπορώ να περιμένω και να αγοράσω το xtreamer από τον Έλληνα αντιπρόσωπο.. Οπότε μόλις ο Νίκος μας πει την τελική τιμή από τον αντιπρόσωπο, με βλέπω να επιστρέφω στο power buy.
:drummer:

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Διάβασα καλά ? Ξαφνικά δεν υποστηρίζει bit streaming of TrueHD? Πρακτικά τι σημαίνει αυτό παιδιά? Έχω έναν ενισχυτή 7.1 (Harman Kardon) που υποστηρίζει True HD και έχω συνδέσει 5.1 ηχεία επάνω του.

+1.

Βρωμάει η ιστορία από παντού. Πολύ πιθανό να είναι απλά ένα HTPC χωρίς λειτουργικό.

- Θές την Flash των 16Gb έχεις XBMC Live ή Boxee. (Χωρίς HD Bitstreaming και με "κόλπα" για να πάρεις σωστό 23,976).
- Θές HD Bitstreaming και σωστό 24p, βάζεις έναν μικρό SSD και WIN 7 και η τιμή του πλησιάζει αυτή, των λοιπών με ION2.

Δεν ξέρω, δεν ξέρω με προβληματίζει η γενικότερη πολιτική της Xtreamer!

Μάλλον μέσα είχα πέσει στην εκτίμηση μου. :music-smiley-005:

Υ.Γ.http://www.mediasmartserver.net/2011/03/25/xtreamer-ultra-what-i-will-be-looking-at/ . Το ανωτέρο άρθρο είναι παντελώς εύστοχο.

Last edited:
Καλο ειναι να μην μπερδευουμε καποια πραγματακια.

Θεωρω πολυ λογικο να μην περναει hd audio απο την linux διανομη.
Δεν το εχει καταφερει κανεις μεχρι τωρα, δεν περιμενα να βγαλει η xtreamer το φιδι απο την τρυπα.
Εννοειται οτι αν καποιος θελει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατοτητες του ultra θα πρεπει να βαλει windows 7 κτλ κτλ .Αυτα ειναι εξτρα κοστος που καλα κανει η xtreamer και δεν τα περιλαμβανει.
Στο διαταυτα , ο εξοπλισμος με τον οποιο ερχεται το ultra ΔΕΝ υπαρχει σε αλλη εταιρεια με παρεμφερη τιμη (4gb,hdmi 1.4 , wireless k/b ,hdmi cable, dual core intel , ion 2,16gb usb stick) .To πως θα τα εκμεταλλευτει ο καθενας αυτα ειναι στην διακριτικη του ευχερια , οπως δηλαδη συμβαινει και με αλλα επωνυμα htpc τυπου asus/asrock.Κανενα δεν δινει out of the box hd audio .
Ας σκεφτει λοιπον ο καθενας απο εμας γιατι ειδους χρηση θέλει το μηχανημα και ποσο διατεθειμενος ειναι να κοπιασει για αυτο και μετα ας αποφασισει αν θελει το μηχανημα η οχι.
Θελω να πιστευω οτι λεω τα πραγματα με το ονομα τους.

Εννοειται οτι αν καποιος θελει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατοτητες του ultra θα πρεπει να βαλει windows 7 κτλ κτλ .Αυτα ειναι εξτρα κοστος που καλα κανει η xtreamer και δεν τα περιλαμβανει.
Tip: Όποιος έχει MSDNAA (νομίζω ισχύει και για το MSDN), έχει αμέσως αμέσως 4 άδειες για win7 pro (2x 32bit, 2x 64bit, GR + ENG) ;)

Tip: Όποιος έχει MSDNAA (νομίζω ισχύει και για το MSDN), έχει αμέσως αμέσως 4 άδειες για win7 pro (2x 32bit, 2x 64bit, GR + ENG) ;)

Ναι γιατι η αδεια μας εκαιγε.Θα την δανειστω απο ενα φιλο!
Παντα φιλικα

Το θεμα ειναι, οτι δεν ξερουμε σιγουρα αν το περναει τουλαχιστον απο Win 7. Εγω τουλαχιστον αυτο καταλαβαινω απο το παραπανω αρθρο.

After digging around I found out that supposedly the included Realtek ALC892 Sound Chip would make HD Audio bitstreaming possible. However, there was very little information on this chip and my understanding in order to bitstream HD Audio this would need to be done via HDMI (The Realtek ALC892 Sound Chip should only be for the analog and S/PDIF outputs, and the HDMI port would be tied in to the ION2 GPU which does not support HD Audio).

Δεν το εχει καταφερει κανεις μεχρι τωρα, δεν περιμενα να βγαλει η xtreamer το φιδι απο την τρυπα.
Στο διαταυτα , ο εξοπλισμος με τον οποιο ερχεται το ultra ΔΕΝ υπαρχει σε αλλη εταιρεια με παρεμφερη τιμη (4gb,hdmi 1.4 , wireless k/b ,hdmi cable, dual core intel , ion 2,16gb usb stick) .To πως θα τα εκμεταλλευτει ο καθενας αυτα ειναι στην διακριτικη του ευχερια , οπως δηλαδη συμβαινει και με αλλα επωνυμα htpc τυπου asus/asrock.Κανενα δεν δινει out of the box hd audio .
Ας σκεφτει λοιπον ο καθενας απο εμας γιατι ειδους χρηση θέλει το μηχανημα και ποσο διατεθειμενος ειναι να κοπιασει για αυτο και μετα ας αποφασισει αν θελει το μηχανημα η οχι.

DIY με FUSION APU... το μόνο που του λείπει είναι το hdmi 1.4... (με win7)

Βρε παιδια.
Ποσο εχει ενα HTPC με τα ιδια χαρακτηριστικα με αυτο?

Δεν είναι ακριβώς τα ίδια... αλλά μάλλον καλύτερα (αντί για intel / nvidia, ΑΤΙ/ΑΜD που έχει αυτήν την στιγμή καλύτερη μίνι λύση):
ASROCK E350M1 -> 100E
4GB DDR3 (που "άχρηστη" είναι για htpc, και 2GB μια χαρά είναι) -> 40Ε (ή 20E)
USB stick 16GB -> 20E
wireless usb dongle -> 20E (ebay -> 5E?)
κουτί / τροφοδοτικό -> από 60Ε

Και γω το ίδιο καταλαβαίνω.
Σε αυτό όμως δεν φταίει η xtreamer και από ότι έχω καταλάβει το απέσυρε σαν χαρακτηριστικό.
Αν ειδικά δεν παίζει σωστά και 23.976 την βλέπω την μαυρίλα να έρχεται νωρίς νωρίς.

Και γω το ίδιο καταλαβαίνω.
Σε αυτό όμως δεν φταίει η xtreamer και από ότι έχω καταλάβει το απέσυρε σαν χαρακτηριστικό.
Αν ειδικά δεν παίζει σωστά και 23.976 την βλέπω την μαυρίλα να έρχεται νωρίς νωρίς.

Αυτό νομίζω κάπου το είχαμε ξανασυζητήσει, οι nvidia δεν θυμάμαι να είχαν ποτέ πρόβλημα με το 23.976... με το HD audio είχαν (μέχρι προσφάτως).

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

DIY με FUSION APU... το μόνο που του λείπει είναι το hdmi 1.4... (με win7)

Δεν είναι ακριβώς τα ίδια... αλλά μάλλον καλύτερα (αντί για intel / nvidia, ΑΤΙ/ΑΜD που έχει αυτήν την στιγμή καλύτερη μίνι λύση):
ASROCK E350M1 -> 100E
4GB DDR3 (που "άχρηστη" είναι για htpc, και 2GB μια χαρά είναι) -> 40Ε (ή 20E)
USB stick 16GB -> 20E
wireless usb dongle -> 20E (ebay -> 5E?)
κουτί / τροφοδοτικό -> από 60Ε

Δηλαδη με 200 ευρω συν δισκο εχω μηχανακι που παιζει 23.976 και κανει bitsream (με καταλληλο player) ??? Usb και wifi δεν θελω.
Remote?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Δηλαδη με 200 ευρω συν δισκο εχω μηχανακι που παιζει 23.976 και κανει bitsream (με καταλληλο player) ??? Usb και wifi δεν θελω.
Remote?

Θεωρητικά ναι, αλλά ακόμα δεν έχω πιάσει κάποιο στα χέρια μου (πιθανότατα σύντομα). Ετσι αναφέρουν πάντως στα χαρακτηριστικά τους, δες για σίγουρα στις δοκιμές που τους κάνουν. ΑΤΙ 6310 κάρτα έχει, γιατί να μην κάνει bitstream και να δίνει 23.976? Αν οι οδηγοί είναι της προκοπής δλδ (ΑΤΙ βλέπεις).
ΠΧ εδώ: http://guru3d.com/article/amd-brazos-platform-tested-e350-apu-review/2

Remote υπάρχουν λύσεις, από φτηνές (ebay), μέχρι ότι θες...

Last edited:

+1 !!!!!!