Xtreamer Ultra!

Οχι:flipout:

Εχω μια ερωτηση σχετικα με αυτα που ειπε ο onlineN:

Ας δεχτουμε οτι το HD bitstreaming ειναι θεμα software και οχι hardware. Σε περιπτωση που βγει νεα εκδοση XBMC (Eden) που θα υποστηριζει HD ηχο, πως θα γινει η εγκατασταση? Απο πανω θα περαστει? Με προβληματιζει λιγο αυτο που λενε οτι ειναι ειδικα σχειδασμενη για το Ultra.

Είναι ειδικά σχεδιασμένο όλο το πακέτο στο στικ , για να μπορεί να παίζει με το που θα ανοίξεις τον player.
Λένε ότι updates και firmware δεν θα υπάρχουν.
Εγώ πιστεύω ότι την δυνατότητα προσαρμογής νέων εκδόσεων σε προεγκατεστημένα προγράμματα θα την δώσουν.
Αλλιώς....θα την κάνουμε μόνοι μας :D

Προσωπικά εγώ ....δεν το συζητώ. Το θεωρώ passe-partout .
Μπορώ να το κάνω ότι μούρθει. Παιχνδομηχανή....media player , pc , pvr , να το παραμετροποιήσω και να του δώσω την όψη που θέλω εγώ.

Φυσικά θέλω να πιστεύω την εκδοχή του software related και ότι το XBMC θα παρουσιάσει την έκδοση που θα επιτρέπει το bitstreaming.

Αν παρ' ελπίδα δεν γίνει αυτό, τα πολλά και διαφορετικά οφέλη που θα έχω σαν return on investment θα είναι πολλαπλάσια . Εδώ ένα απλά πολύ καλό media player να αγοράσω.....τα ιδια λεφτά θα πληρώσω.....:D

Δηλαδη δεν θα το συγκρινες με ενα ΑΜD fusion DIY?
Παντως μπορεις να περνας LCPM τα HD με decoding της Realtek??
Aλλο λιγο και με ψηνεις ξανα ενω ειχα ξενερωσει.

Δηλαδη δεν θα το συγκρινες με ενα ΑΜD fusion DIY?
Παντως μπορεις να περνας LCPM τα HD με decoding της Realtek??
Aλλο λιγο και με ψηνεις ξανα ενω ειχα ξενερωσει.

Κοίτα....εάν πας για ένα htpc ...ικανό να σου παίζει και το Batman : Arkham Asylum στα 79fps .....ε τότε δεν σου κάνει . Θέλεις AMD.
Αλλά ...πόσοι από εμάς θέλουν κάτι τέτοιο?
Ασε που θα μου έρθει ακριβότερα.....θα ψαχτώ πολύ για να το φτιάξω κτλπ.
Το Realtek chip που δίνουν ...δεν είναι το 888 που συναντάς σχεδόν σε όλες τις "έτοιμες" λύσεις htpc. Είναι το 889. Λένε ότι είναι capable για HD ήχο και για bitstreaming.
Και τελικά....να σου πω την αλήθεια γι αυτό το πάλεψα το θέμα .....αφού θα ρισκάρω με το προιόν....ας το πληρώσουμε όσο γίνεται λiγότερο...:D

ενα επιτυχημενο player πρεπει να ----
1) να υποστηριζει ολα τα αρχεια βιντεο απροβληματιστα και με καλη κινηση
2) να υποστηριζει ολα τα φορμα ηχου
3) να εχει ευκολο και ομορφο Interface
4)να εχει υποστηριξη σε firmware
5)να εινα μαζεμενο σαν συσκευη και αθορυβο μια και προοριζεται για σαλονι
6)να δικτυονεται ευκολα και να ειναι σχετικα γρηγορο αν οχι πυραυλος :D
7)να εχει καλο αντιπροσωπο, για καθε παροχη βοηθειας
8) να μην τρως πικρα οταν θες να <τρεξεις> Blu Ray .Μενου ή οχι δεν ειναι κριτηριο
9)Να εχει καλη τιμη γιατι ο συναγωνισμος ειναι αγριος και ανελεητος
10) να μπορει να αναβαθμιζεται (hardware) και να μην αχρηστευεται.Εδω ΟΛΑ αποτυχαινουν εκτος απο τα Htpc.
Για μενα αυτες ειναι οι 10 εντολες.
Αν νομιζεται οτι εχω το τελειο media player οχι δεν το εχω.Αν νομιζεται οτι ειναι το ultra δεν το ξερω.Τα 8 απο τα 10 να καλυπτει οτιδηποτε πλαυερ ειναι επιτυχια

Κοίτα....εάν πας για ένα htpc ...ικανό να σου παίζει και το Batman : Arkham Asylum στα 79fps .....ε τότε δεν σου κάνει . Θέλεις AMD.
Αλλά ...πόσοι από εμάς θέλουν κάτι τέτοιο?
Ασε που θα μου έρθει ακριβότερα.....θα ψαχτώ πολύ για να το φτιάξω κτλπ.
Το Realtek chip που δίνουν ...δεν είναι το 888 που συναντάς σχεδόν σε όλες τις "έτοιμες" λύσεις htpc. Είναι το 889. Λένε ότι είναι capable για HD ήχο και για bitstreaming.
Και τελικά....να σου πω την αλήθεια γι αυτό το πάλεψα το θέμα .....αφού θα ρισκάρω με το προιόν....ας το πληρώσουμε όσο γίνεται λiγότερο...:D

Δεν εννουσα για gaming. Ουτε το αλλο μπορει! Το realtek ειναι το 892 νομιζω

Γιατι να μην μπορει? Για HD ηχο θα πρεπει το τσιπ ηχου να ειναι συνδεδεμενο με την HDMI. Κατι που οπως λενε δεν ισχυει.

Γιατι να μην μπορει? Για HD ηχο θα πρεπει το τσιπ ηχου να ειναι συνδεδεμενο με την HDMI. Κατι που οπως λενε δεν ισχυει.

Το δηλωσαν οι ιδιοι? Γιατι αυτο που ειχα ποσταρει ηταν απο παρομοιο μηχανακι με ION .

Οι ιδιοι κανουν τους κινεζους:a0210:

http://www.mediasmartserver.net/2011/03/25/xtreamer-ultra-what-i-will-be-looking-at/

After digging around I found out that supposedly the included Realtek ALC892 Sound Chip would make HD Audio bitstreaming possible. However, there was very little information on this chip and my understanding in order to bitstream HD Audio this would need to be done via HDMI (The Realtek ALC892 Sound Chip should only be for the analog and S/PDIF outputs, and the HDMI port would be tied in to the ION2 GPU which does not support HD Audio).

Θα ήθελα να λάβω και εγώ μέρος στο power buy μα μια μικρή επιφύλαξη που θα την ξεκαθαρίσω σίγουρα μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας. Τώρα μερικές ερωτήσεις.
1.Η πληρωμή πως θα γίνει; Θα μας πει κάποιος π.χ.από σήμερα πληρώνουμε;
2.Η πληρωμή θα γίνει μόνο μέσω πιστωτικής ή υπάρχει και άλλος τρόπος;Δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε power buy και δηλώνω άγνοια για τα διαδικαστικά.
3.Ο σκληρός που παίρνει μέσα το ultra αν δεν κάνω λάθος είναι 2,5αρης. Μέχρι τι χωρητικότητας δίσκο παίρνει και τι γίνεται με το θέμα της απαγωγής θερμότητας. Προτίθεμαι να αντικαταστήσω ένα pc 7ετίας που έχω με το συγκεκριμένο.Διευκρίνηση ότι δεν παίζω παιχνίδια και το χρειάζομαι για τα απολύτως απαραίτητα.
4.Απ ότι είδα στις φωτογραφίες πρέπει να έχει αναλογική είσοδο για να του συνδέσω τα ηχεία του υπολογιστή μου. Ισχύει;
5.Η οθόνη του υπολογιστή μου δεν έχει hdmi. Θα χρειαστώ μετατροπέα από hdmi σε vga ή έχει και άλλη έξοδο για εικόνα;
Κάθε βοήθεια ή υπόδειξη δεκτή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Θα ήθελα να λάβω και εγώ μέρος στο power buy μα μια μικρή επιφύλαξη που θα την ξεκαθαρίσω σίγουρα μέχρι το τέλος της άλλης εβδομάδας. Τώρα μερικές ερωτήσεις.
1.Η πληρωμή πως θα γίνει; Θα μας πει κάποιος π.χ.από σήμερα πληρώνουμε;
2.Η πληρωμή θα γίνει μόνο μέσω πιστωτικής ή υπάρχει και άλλος τρόπος;Δεν έχω συμμετάσχει ξανά σε power buy και δηλώνω άγνοια για τα διαδικαστικά.
3.Ο σκληρός που παίρνει μέσα το ultra αν δεν κάνω λάθος είναι 2,5αρης. Μέχρι τι χωρητικότητας δίσκο παίρνει και τι γίνεται με το θέμα της απαγωγής θερμότητας. Προτίθεμαι να αντικαταστήσω ένα pc 7ετίας που έχω με το συγκεκριμένο.Διευκρίνηση ότι δεν παίζω παιχνίδια και το χρειάζομαι για τα απολύτως απαραίτητα.
4.Απ ότι είδα στις φωτογραφίες πρέπει να έχει αναλογική είσοδο για να του συνδέσω τα ηχεία του υπολογιστή μου. Ισχύει;
5.Η οθόνη του υπολογιστή μου δεν έχει hdmi. Θα χρειαστώ μετατροπέα από hdmi σε vga ή έχει και άλλη έξοδο για εικόνα;
Κάθε βοήθεια ή υπόδειξη δεκτή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

1. Με το που έχω την επιβεβαίωση ότι το site του κατασκευαστή έχει ενσωματώσει την διαδικασία πληρωμής θα το αναφέρω αμέσως.
2. Μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής VISA σίγουρα . Για άλλον τρόπο δεν ξέρω ακόμα αλλά θα ρωτήσω και θα ενημερώσω.
3. Η Xtreamer λέει......"any size"
4. Ισχύει
5. Έχει DVI

Υ.Γ. Εάν αποφασίσεις να λάβεις μέρος στο Power Buy σε παρακαλώ να το ποστάρεις στο ειδικό νήμα που έχει ανοίξει για τον σκοπό αυτό.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=77798

1. Με το που έχω την επιβεβαίωση ότι το site του κατασκευαστή έχει ενσωματώσει την διαδικασία πληρωμής θα το αναφέρω αμέσως.
2. Μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής VISA σίγουρα . Για άλλον τρόπο δεν ξέρω ακόμα αλλά θα ρωτήσω και θα ενημερώσω.
3. Η Xtreamer λέει......"any size"
4. Ισχύει
5. Έχει DVI

Υ.Γ. Εάν αποφασίσεις να λάβεις μέρος στο Power Buy σε παρακαλώ να το ποστάρεις στο ειδικό νήμα που έχει ανοίξει για τον σκοπό αυτό.
http://avclub.gr/forum/showthread.php?t=77798

Εννοείται ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις :grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043:grinning-smiley-043

Αυτο το cam-trax ειναι μονο software?
Το AIWI το κατεβαζεις και το τοποθετεις οπου θελεις. Και παιζει και με android

Αυτο το cam-trax ειναι μονο software?
Το AIWI το κατεβαζεις και το τοποθετεις οπου θελεις. Και παιζει και με android

Ναι . Software ( καλο...εγώ προσωπκά θα το χρησιμοποιήσω. ) Οσο για το άλλο το AIWI....βέβαια. Το πληρώνεις όμως . (Δεν πιστεύω να εννοείς ότι θα βάλουν μέσα το free που κατεβάζεις από το Application Store.......:D)

Λοιπόν ρώτησα το help desk της realtek αν το ALC892 κάνει bitstream HD audio.

Μου απάντησαν με της εξής ερώτηση:
Could I know what HDMI Audio device is on your system ? Where's the HDMI Port ? ( On graphic card ? )

Απάντησα ότι πρόκειται για το xtreamer ultra το οποίο έχει ΙΟΝ2 και ALC892 και από όσο γνωρίζω το HDMI port βρίσκεται στο ΙΟΝ2.

H απάντηση είναι:
This look like the HDMI is not Realtek audio device ( ALC892 ). We suggest you try to contact computer's manufacturer to check it first.

Από ότι καταλαβαίνω, είναι θέμα της υλοποίησης του hardware, που βρίσκεται από το HDMI port. Αν μπορεί κάποιος να το ξεκαθαρίσει με την xtreamer (ανέκδοτο το κόβω αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

Πάντως και η realtek δεν ήταν ξεκάθαρη αν μπορεί το ALC892 να κάνει bitstream HD audio

Λοιπόν ρώτησα το help desk της realtek αν το ALC892 κάνει bitstream HD audio.

Μου απάντησαν με της εξής ερώτηση:
Could I know what HDMI Audio device is on your system ? Where's the HDMI Port ? ( On graphic card ? )

Απάντησα ότι πρόκειται για το xtreamer ultra το οποίο έχει ΙΟΝ2 και ALC892 και από όσο γνωρίζω το HDMI port βρίσκεται στο ΙΟΝ2.

H απάντηση είναι:
This look like the HDMI is not Realtek audio device ( ALC892 ). We suggest you try to contact computer's manufacturer to check it first.

Από ότι καταλαβαίνω, είναι θέμα της υλοποίησης του hardware, που βρίσκεται από το HDMI port. Αν μπορεί κάποιος να το ξεκαθαρίσει με την xtreamer (ανέκδοτο το κόβω αλλά ποτέ δεν ξέρεις)

Πάντως και η realtek δεν ήταν ξεκάθαρη αν μπορεί το ALC892 να κάνει bitstream HD audio

Δεν ξέρω τι στο καλό έχουν κάνει ρε παιδιά....Το Ultra....έρχεται με HDMI 1.4a.....H ION2 ...δεν βγαίνει με HDMI 1.4a αλλά με 1.3.
Από την ΙΟΝ2 δεν παίρνεις TrueHD/DTS-HD MA αλλά 8ch LPCM από την HDMI.
Ομως η Xtreamer μιλάει για την ALC892 όπου υποστηρίζει HD audio bitstream.

Βρε μπας και έχουν κάνει καμμιά μαιμουδιά όπως ανέφερε ο Γ.Δ. πιο πάνω?

Με αφορμή όσα αναφέρει παραπάνω ο OnlineN και ψάχνοντας (ελάχιστα οφείλω να ομολογήσω) βρήκα την εξής αναφορά στο AVS forum
http://www.avsforum.com/avs-vb/showpost.php?p=20274976&postcount=91

προσωπικά αν και το σκέφτομαι για το powerbuy, όλο αυτό το σκηνικό που περιγράφεται δεν μου αρέσει.

Όχι τόσο για τη θολή εικόνα για το bitstreaming κάτι που θα μπορύσε να ξεκαθαριστεί με μια απλή και καθαρή απάντηση από την εταιρεία αν το θέλανε, όσο λόγω αυτών που γράφονται σχετικά με το HDMI Adopter's List.

Βέβαια δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα στο τελωνείο όπως αναφέρεται για τις ΗΠΑ αλλά όλο το πράγμα μου φαίνεται κάπως.