Xtreamer Ultra!

Περναει απο την hdmi ομως?

Εμ...εδώ μόνο το τεστ θα δείξει .....Ανυπομονώ πάντως. Μεταξύ μας ..κάθε μέρα ψήνομαι και περισσότερο με το μηχανάκι αυτό. Ξέρω ότι είμαι λίγο περίεργος με τον Master HD ήχο ....αλλά και το DTS core και το LPCM θα το ανεχτώ μπροστά στα τόσα άλλα που θα μου δώσει .

στο θεμα του home cinema ενα pc δινει λιγοτερα απο ενα media player.Τουλαχιστον out of box.Θελει δουλεια και υπομονη για να σεταριστει για να ειναι σχεδον ισαξιο με ενα mp.Συμφωνω παντως οτι ο ηχος δεν ειναι καταλυτικος παραγοντας αποριψης (τουλαχιστον οχι για ολους).
Με λιγα λογια και απλα : να ΜΗΝ κανει σπασιμο θελω να δω γραμμενο.Μονο αυτο.Αυτο το <πηδηματακι> στα καρε που κανουν τα pc , μου την δινει αφανταστα.Μετα ολα θα κυλησουν νερακι αν δεν το κανει...με ηρεμια παντα :p

Με το ΙΟΝ2 δεν θα εχεις θεμα με 23.976 (τσεκαρισμενο σε αλλο μηχανακι)

ΥΓ.Η διορια για το power buy ληγει αυριο?

στο θεμα του home cinema ενα pc δινει λιγοτερα απο ενα media player.Τουλαχιστον out of box.Θελει δουλεια και υπομονη για να σεταριστει για να ειναι σχεδον ισαξιο με ενα mp.Συμφωνω παντως οτι ο ηχος δεν ειναι καταλυτικος παραγοντας αποριψης (τουλαχιστον οχι για ολους).
Με λιγα λογια και απλα : να ΜΗΝ κανει σπασιμο θελω να δω γραμμενο.Μονο αυτο.Αυτο το <πηδηματακι> στα καρε που κανουν τα pc , μου την δινει αφανταστα.Μετα ολα θα κυλησουν νερακι αν δεν το κανει...με ηρεμια παντα :p

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό τη στιγμή που ένα PC έχει ισχυρότερο επεξεργαστή (και ενδεχομένως και κάρτα γραφικών); Πως γίνεται να μην μπορώ να δω πχ το Avatar 1080p (mkv) χωρίς σπασίματα(πολλά και εκνευριστικά και κάποιες φορές τόσα που κάνουν την αναπαραγωγή αδύνατη) στο laptop μου (2,2GHz core2duo, 2Gb RAM, Nvidia 8600M GS) τη στιγμή που παίζει απροβλημάτιστα στο απλό πλην τίμιο Xtreamerακι μου;;; :)

Last edited:
Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί συμβαίνει αυτό τη στιγμή που ένα PC έχει ισχυρότερο επεξεργαστή (και ενδεχομένως και κάρτα γραφικών); Πως γίνεται να μην μπορώ να δω πχ το Avatar 1080p (mkv) χωρίς σπασίματα(πολλά και εκνευριστικά και κάποιες φορές τόσα που κάνουν την αναπαραγωγή αδύνατη) στο laptop μου (2,2GHz core2duo, 2Gb RAM, Nvidia 8600M GS) τη στιγμή που παίζει απροβλημάτιστα στο απλό πλην τίμιο Xtreamerακι μου;;; :)
γιατί ο επεξεργαστής (CPU) δεν είναι optimized για video όπως είναι της κάρτας γραφικών (DXVA) ή των media players.

... παρότι δεν είναι όμως optimized για τέτοιες δουλείες όπως σωστά ειπώθηκε, χρησιμοποιώντας κάποιον ελαφρύ decoder όπως το coreAVC π.χ., ακόμα και αν δεν το αφήσεις να το δουλέψει με cuda μέσω κάρτας γραφικών και το έχεις σαν software decoding μέσω cpu, θα έπρεπε να μπορεί να το παίξει...
Αν και δεν έχω κάποιον αντίστοιχο mobile cpu για να δοκιμάσω, με c2d 6420 2.13GHz δεν είχα θέματα... αν και δεν θυμάμαι αν είχα δοκιμάσει το avatar στην έκδοση framestor (φυσικά και από encode κάποιου group σε encode άλλου group μπορεί να υπάρχουν πολύ μεγάλες διαφορές στις απαιτήσεις σε ισχύ, οπότε να χρειάζεται να αναφερόμαστε στο ίδιο αρχείο για να έχουμε κοινό σημείο αναφοράς)

Last edited:
από όσο γνωρίζω, το coreAVC χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών για το video decoding
αν τώρα η κάρτα γραφικών είναι παλιά χωρίς hardware acceleration δεν ξέρω τι καταφέρνει μόνο με τη CPU για να μην κτυπάει κόκκινο

από όσο γνωρίζω, το coreAVC χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών για το video decoding
αν τώρα η κάρτα γραφικών είναι παλιά χωρίς hardware acceleration δεν ξέρω τι καταφέρνει μόνο με τη CPU για να μην κτυπάει κόκκινο

Τίποτα!!

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Τίποτα!!

Ο coreAVC μπορεί να δουλέψει και με τους δύο τρόπους, αν επιλεγεί να μην χρησιμοποιεί την κάρτα γραφικών ή αν απλά η κάρτα γραφικών δεν υποστηρίζει cuda / dxva -προσφάτως στις τελευταίες εκδόσεις-, τότε είναι ένας από τους ελαφρύτερους (ίσως ο ελαφρύτερος?) decoder που υπάρχει για χρήση με cpu...

Μακράν ο ελαφρύτερος. Ανέκαθεν ήταν. Και χωρίς αξιόλογους συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας.

Γενικά, για συστήματα με αναιμικές CPUs και χωρίς δυνατότητες hardware acceleration ο CoreAVC Pro είναι μονόδρομος.

ειναι μονοδρομος , αλλα νομιζω δεν τον υποστηριζει το XBMC (ισως κανω λαθος, δεν το γνωριζω)

Στην πλειοψηφία τους οι πλατφόρμες που κυκλοφορούν έχουν δυνατότητες hardware acceleration, οπότε συνήθως το XBMC τα καταφέρνει χωρίς εξωτερική βοήθεια.

Φυσικά και έχει hardware acceleration (DXVA2) από το Dharma και μετά.
Το θέμα είναι .....τι συμφέρει το Ultra ?
Ενεργοποιημένη ή όχι ?