Για να κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση!
Προσωπικά αγόρασα έναν WD blue, sata 320gb και του πέρασα τα win 7 ultimate 32 από usb.
Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για να πω ότι, η διαδικασία του περάσματος του λειτουργικού από το usb, τείνει να είναι ελαφρώς περιπετειώδης και φασαριόζικη!
Συγκεκριμένα αφού κάποιος καταφέρει να κάνει bootable ένα usb με τα windows 7 (Προσωπικά με εκνευρίζει η χρήση cmd line, επειδή την έχω "φάει στη μάπα" και έτσι βρήκα
αυτό και έκανα τη δουλειά μου), πρέπει σε δεύτερη φάση να μπεί στο BIOS (πατώντας το clear του control κατά την έναρξη) και να δηλώσει στη σειρά boot πρώτο το usb με τα windows. Καλό είναι το Xtreamer usb να το βγάλετε για να μην έχετε μπερδέματα. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και γίνει η επανεκκίνηση πρέπει να μπεί κάποιος στο BIOS και να αλλάξει πάλι τη σειρά booting με τον HDD πρώτο αυτή τη φορά αλλά και να μη κάνει το λάθος να βγάλει το usb stick από τη θέση του γιατί θα αποτύχει η εγκατάσταση και θα πρέπει να την κάνει από την αρχή.
Γι'αυτούς τους λόγους λοιπόν καλύτερα αν έχετε εξωτερικό DVD κάντε από εκεί την εγκατάσταση ειδάλως λάβετε υπόψη τα παραπάνω!
Μετά από τα παραπάνω και αφού εγκατέστησα και όλα τα drivers που βρίσκονται στο στικάκι διαπίστωσα πόσο φασαριόζικο είναι το στήσιμο ενός htpc. Εντάξει δεν είμαι και από αυτούς που τα θέλουν όλα έτοιμα αλλά ρε παιδάκι μου για να το κάνεις να δουλεύει μόνο από το τηλεκοντρόλ έχει φασαρία ειδικά αν έχεις στην κατοχή σου ένα προβληματικό πληκτρολόγιο (βλέπε Rii της Xtreamer).
Όλα τα παραπάνω με κάνουν να στρέφομαι και σε άλλες λύσεις, μεταξύ αυτών και το OpenELEC, που φαντάζει πολύ ελπιδοφόρο και απλό. Το UltraOS δεν με πολυενδιαφέρει γιατί με βάζει σε διαδικασία μάθησης ενός νέου άλλου λειτουργικού που μπορεί και να είναι πολύ καλό αλλά, λίγο ο χρόνος που διαθέτω, λίγο η ηλικία (άρνηση νέων βάσεων) με αποτρέπουν από το να δείχνω πολύ ενθουσιασμό.
Σε αυτό το σημείο θέλω να μου υπενθυμήσει κάποιος τον καλύτερο τρόπο για να έχω την δυνατότητα να τρέχω OpenELEC και windows 7 με το πρακτικότερο και ταχύτερο τρόπο. Το dual boot είναι εφικτό ή να βάλω το OpenELEC με XBMC (όχι με βαρύ skin) σε ένα stick και να ξενοιάσω??! Για δώστε μου λίγο τα φώτα σας γιατί η πληροφορία υπάρχει αλλά είναι διάσπαρτη.
Ο σκοπός μου (φαντάζομαι και πολλών άλλων) είναι να έχω ένα htpc που να λειτουργεί τόσο ως άριστος media player με οργάνωση των αρχείων μου αλλά και ως αυτόνομος υπολογιστής καναπέ!