Xtreamer Ultra!

Εχεις τσεκαρει το ultra σου οτι γίνεται αυτο ?

Αν ανοίξεις την θύρα του σκληρού θα δεις πως δεν φαίνεται να υπάρχει κάπου σε αυτόν τον χώρο η θέση mini pci-e για την κάρτα SSD και έτσι η ύπαρξη κάποιου δίσκου δεν εμποδίζει την τοποθέτηση άλλου περιφερειακού (π.χ. κάρτα mini pci-e του μεγέθους* της Xtreamer SSD) Επειδή δεν άνοιξα το κουτί, πιθανολογώ (πιστεύω βάσιμα) πως η mini itx motherboard εχει την θύρα pci-e σε άλλο σημείο που έχει τον απαιτούμενο χώρο!
Σε αυτή την περίπτωση μπορούν να συνυπάρξουν άνετα και SSD κάρτα και sata δίσκος!

*Αν ψάξετε θα δείτε πως υπάρχουν και άλλες λύσεις ίσως οικονομικότερες της Xtreamer σε κάρτες SSD. Επίσης αυτό το ...από 1 Αυγούστου με χαλάει ιδιαίτερα διότι θα γίνει 1 Σεπτεμβρίου!

Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

CUDA acceleration μόνο με CoreAVC Pro ή LAVCUVID σε media players που τους υποστηρίζουν (DirectShow compatible), π.χ. MPC-HC.

Χα! Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση μου.. Το έχω αγοράσει το COREAVC pro, παλιότερα, αλλά δεν έχω καταφέρει να το χρησιμοποιήσω... :bigcry:
Πως το ενεργοποιώ ρε παιδιά αυτό το codec?
Με ενδιαφέρει η χρήση του στο xbmc και media player classic...

Ευχαριστώ!

-bye-

Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Χα! Αυτή ήταν η επόμενη ερώτηση μου.. Το έχω αγοράσει το COREAVC pro, παλιότερα, αλλά δεν έχω καταφέρει να το χρησιμοποιήσω... :bigcry:
Πως το ενεργοποιώ ρε παιδιά αυτό το codec?
Με ενδιαφέρει η χρήση του στο xbmc και media player classic...

Ευχαριστώ!

-bye-

Πέρνα από εδώ ή από άλλους παρόμοιους οδηγούς στην HTPC.. Μετά μπες στις ρυθμίσεις του CoreAVC Pro και ενεργοποίησε τη δυνατότητα CUDA.

Στο τέλος πες μας και εντυπώσεις.. -bye-

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Πέρνα από εδώ ή από άλλους παρόμοιους οδηγούς στην HTPC.. Μετά μπες στις ρυθμίσεις του CoreAVC Pro και ενεργοποίησε τη δυνατότητα CUDA.

Στο τέλος πες μας και εντυπώσεις.. -bye-

Χάλασε το keyboard, αναμείνατε στο ακουστικό σας...

:smash:

Για να κάνουμε μια μικρή ανακεφαλαίωση!

Προσωπικά αγόρασα έναν WD blue, sata 320gb και του πέρασα τα win 7 ultimate 32 από usb.

Εδώ θα κάνω μια παρένθεση για να πω ότι, η διαδικασία του περάσματος του λειτουργικού από το usb, τείνει να είναι ελαφρώς περιπετειώδης και φασαριόζικη!

Συγκεκριμένα αφού κάποιος καταφέρει να κάνει bootable ένα usb με τα windows 7 (Προσωπικά με εκνευρίζει η χρήση cmd line, επειδή την έχω "φάει στη μάπα" και έτσι βρήκα αυτό και έκανα τη δουλειά μου), πρέπει σε δεύτερη φάση να μπεί στο BIOS (πατώντας το clear του control κατά την έναρξη) και να δηλώσει στη σειρά boot πρώτο το usb με τα windows. Καλό είναι το Xtreamer usb να το βγάλετε για να μην έχετε μπερδέματα. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και γίνει η επανεκκίνηση πρέπει να μπεί κάποιος στο BIOS και να αλλάξει πάλι τη σειρά booting με τον HDD πρώτο αυτή τη φορά αλλά και να μη κάνει το λάθος να βγάλει το usb stick από τη θέση του γιατί θα αποτύχει η εγκατάσταση και θα πρέπει να την κάνει από την αρχή.
Γι'αυτούς τους λόγους λοιπόν καλύτερα αν έχετε εξωτερικό DVD κάντε από εκεί την εγκατάσταση ειδάλως λάβετε υπόψη τα παραπάνω!

Μετά από τα παραπάνω και αφού εγκατέστησα και όλα τα drivers που βρίσκονται στο στικάκι διαπίστωσα πόσο φασαριόζικο είναι το στήσιμο ενός htpc. Εντάξει δεν είμαι και από αυτούς που τα θέλουν όλα έτοιμα αλλά ρε παιδάκι μου για να το κάνεις να δουλεύει μόνο από το τηλεκοντρόλ έχει φασαρία ειδικά αν έχεις στην κατοχή σου ένα προβληματικό πληκτρολόγιο (βλέπε Rii της Xtreamer).

Όλα τα παραπάνω με κάνουν να στρέφομαι και σε άλλες λύσεις, μεταξύ αυτών και το OpenELEC, που φαντάζει πολύ ελπιδοφόρο και απλό. Το UltraOS δεν με πολυενδιαφέρει γιατί με βάζει σε διαδικασία μάθησης ενός νέου άλλου λειτουργικού που μπορεί και να είναι πολύ καλό αλλά, λίγο ο χρόνος που διαθέτω, λίγο η ηλικία (άρνηση νέων βάσεων) με αποτρέπουν από το να δείχνω πολύ ενθουσιασμό.

Σε αυτό το σημείο θέλω να μου υπενθυμήσει κάποιος τον καλύτερο τρόπο για να έχω την δυνατότητα να τρέχω OpenELEC και windows 7 με το πρακτικότερο και ταχύτερο τρόπο. Το dual boot είναι εφικτό ή να βάλω το OpenELEC με XBMC (όχι με βαρύ skin) σε ένα stick και να ξενοιάσω??! Για δώστε μου λίγο τα φώτα σας γιατί η πληροφορία υπάρχει αλλά είναι διάσπαρτη.

Ο σκοπός μου (φαντάζομαι και πολλών άλλων) είναι να έχω ένα htpc που να λειτουργεί τόσο ως άριστος media player με οργάνωση των αρχείων μου αλλά και ως αυτόνομος υπολογιστής καναπέ!

Last edited:

Δεν μας ειπες ομως τις εντυπώσεις σου απο την χρηση των win 7 στο ultra σαν htpc.

Μετά την αγορά του πληκτρολογίου, που μου πρότεινε ο online, το σύστημα πάει μούρλια.. Πρέπει να μάθω τα keyb-commands , του xbmc όμως... :smash:

Δεν έχω δοκιμάσει hd αρχείο ακόμη, θα ενημερώσω αναλυτικά...

-bye-

Δεν μας ειπες ομως τις εντυπώσεις σου απο την χρηση των win 7 στο ultra σαν htpc.

Tα 7 είναι μια χαρά αν λάβει κανείς υπόψη του και το γεγονός του μεγέθους και των χαρακτηριστικών που διαθέτει το ultra. To 3.5 που παίρνω σαν βαθμό από τα win7 είναι μάλλον μικρό (βγαίνει από την απόδοση του επεξεργαστή) για την ταχύτητα που βλέπω με τα μάτια μου.
Πάντως επειδή το έστησα και το δοκιμάζω από τον καναπέ μου (μεγάλη απόσταση και έλλειψη πρόσβασης σε ποντίκια, πληκτρολόγια κλπ) είχα "θέματα" χειρισμού και πρακτικότητας γιατί το mini k/b μου έσπασε τα νεύρα μιας και έχανε κάθε λίγο και λιγάκι το pairing! Ειδικά μετά τη χρήση του XBMC έχανα τον συγχρονισμό και αναγκαζόμουν να βγάζω και να βάζω το donlge του k/b για να έχω πάλι χειρισμό.
Ο προσανατολισμός μου για την χρήση του ultra όπως προανέφερα είναι συγκεκριμένος. Να το ανοίγω και να βλέπω επιλογή XBMC ή HTPC. Το XBMC το προτιμώ για την πολύ καλή του αισθητική άποψη αλλά και την οργάνωση των αρχείων μου και την παραμετροποιησή του και επιθυμώ να τρέχει από ένα γρήγορο linux (ΟpenELEC) ενώ το HTPC τμήμα, το θέλω να τρέχει τα windows 7 για περαιτέρω "παιχνίδια". Αν κάποιος επιθυμεί linux βάζει εναλλακτικά και ubuntu αλλα εγώ είμαι "παραθυράς" και μη ξεχνάς (you can't teach new tricks to old dogs)

Last edited:

Μετά την αγορά του πληκτρολογίου, που μου πρότεινε ο online, το σύστημα πάει μούρλια.. Πρέπει να μάθω τα keyb-commands , του xbmc όμως... :smash:

Δεν έχω δοκιμάσει hd αρχείο ακόμη, θα ενημερώσω αναλυτικά...

-bye-

Κρίμα το XBMC να το χειριζόμαστε από πληκτρολόγιο. Δε θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να θέλει εν τάχει να δει η να ακούσει κάτι από το ultra και να κρατά παραμάσχαλα ένα, κατά τα άλλα, καλαίσθητο slim κ/b! H ευχρηστία πάει περίπατο. Από την άλλη βέβαια συμπληρωματικά μπορεί να γίνει και αυτό αλλά μόνο από power users και πάλι όχι όλες τις ώρες. Νομίζω πως αν κάποιος μπεί στον κόπο και στήσει το XBMC σωστά από την αρχή, ο πλήρης χειρισμός γίνεται κάλιστα από το MCE τηλεχειριστήριο μας.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Xtreamer Ultra!

Κρίμα το XBMC να το χειριζόμαστε από πληκτρολόγιο. Δε θέλω να φανταστώ τον εαυτό μου να θέλει εν τάχει να δει η να ακούσει κάτι από το ultra και να κρατά παραμάσχαλα ένα, κατά τα άλλα, καλαίσθητο slim κ/b! H ευχρηστία πάει περίπατο. Από την άλλη βέβαια συμπληρωματικά μπορεί να γίνει και αυτό αλλά μόνο από power users και πάλι όχι όλες τις ώρες. Νομίζω πως αν κάποιος μπεί στον κόπο και στήσει το XBMC σωστά από την αρχή, ο πλήρης χειρισμός γίνεται κάλιστα από το MCE τηλεχειριστήριο μας.

Δεν είχα χρόνο να το ψάξω.. από που μπορώ να βρω όλες τις εντολές που μπορώ να εκτελέσω , στο xbmc, από το mce?

Παίδες να σας θυμίσω ότι όποιος έχει XBMC, μπορεί να το χειρίζεται και από το smartphone του, αρκεί να έχει ασύρματο δίκτυο ή ΒΤ... Ούτε πληκτρολόγια, ούτε ποντίκια, ούτε καν τηλεχειριστήριο... Κανονικά movie sheets στο κινητό, και πλήρης έλεγχος της ταινίας με touch πλήκτρα στην οθόνη του κινητού...

Εάν εγκαταστήσετε το CIR από τα Utilities των Windows που βρίσκονται μέσα στο στικάκι της Xtreamer θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες από τις λειτουργίες του xbmc γίνονται και από το RC.

Ρε παιδιά......ΜΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ γιατί θα τρελλαθώ μιλάμε. ...
Ξαφνικά ... πάω να παιξω μια ταινία - όποια και νάναι - μέσω xbmc .....και από μέσα το λευκό ιδιαίτερα κάνει τρεμοπαίγματα ....λες και αναβοσβήνει....

Εχω δοκιμάσει ότι ρυθμίσεις μπορείτε να φανταστείτε.....και δεν αλλάζει τίποτα.!!!

Τι μπορεί να το προκαλεί?

Εχει κανείς καμμιά ιδέα ? ( Εχω ξεμείνει !!)

Υ.Γ. Παρουσιάστηκε ξαφνικά...έκανα κάποιες εγκαταστάσεις και απεγκαταστάσεις ......αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς παρουσιάστηκε και μετά από ποια αλλαγή....

Μόνο από xbmc?.
Από win 7?boxee?
Σε ρωτάω για να καταλάβεις αν είναι θέμα s/w η h/w.

Δεν ξέρω....ίσως έφταιξε που έβαλα τους νέους beta drivers της NVidia.
Μόλις το ξαναέστησα από την αρχή .....και πάει super.

Na.....αυτά είναι που δεν ήθελα να ξαναπιάσω στα χέρια μου .......:D

Δεν ξέρω....ίσως έφταιξε που έβαλα τους νέους beta drivers της NVidia.
Μόλις το ξαναέστησα από την αρχή .....και πάει super.

Na.....αυτά είναι που δεν ήθελα να ξαναπιάσω στα χέρια μου .......:D
Εχει παρει κανεις σας μαζι με το ultra external IR δέκτη? Διαβασα οτι επρεπε να ειχε μαζι, αλλα δεν ειχε...

Εχει παρει κανεις σας μαζι με το ultra external IR δέκτη? Διαβασα οτι επρεπε να ειχε μαζι, αλλα δεν ειχε...

Εννοείς για να λειτουργήσει τι minikeyboard ?