XTZ Room Analyzer. Τί ξέρουμε γι αυτό;

Νομίζω ότι το πιο ακριβό XTZ έχει καλύτερο μικρόφωνο σε σχέση με το απλό που είναι και το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτά τα συστήματα. Προσωπικά έχω μία προτίμηση για την λύση του Αλέξανδρου γιατί τέτοιο σύστημα είχε ο ακουστικός που με βοήθησε στο χώρο μου, έχω ήδη πολλές μετρήσεις στο REW και θα ήθελα να συνεχίσω με το ίδιο λογισμικό για να μπορώ να συγκρίνω. Επίσης το REW συνεργάζεται καλύτερα με miniDSP, Μπέρυ κλπ. ενώ το XTZ νομίζω μόνο με τους DSP ενισυχτές της εταιρίας. Παρόλα αυτά είμαι ΟΚ και με το XTZ.

- Έχεις ώρα?

- Ναι.....:ADFADF1:

Πείτε βρε τι γνωρίζεται για το θέμα.
hardware, software, τιμές/προμηθευτή, απαιτήσεις, συνδέσεις και ότι άλλο θεωρήσετε χρήσιμο (πχ εντυπώσεις από τη χρήση του και είναι ακρίβεια μετρήσεων)

:ernaehrung004:

Re: Απάντηση: XTZ Room Analyzer. Τί ξέρουμε γι αυτό;

Πάντως πολύ εύκολα την προσπεράσατε την πρόταση του exp4nder
Που γράφει και δυο τρία αντικειμενικά
Όπως για παράδειγμα για την ποιότητα του μικροφώνου
(αλήθεια έχει βρει κανείς μετρήσεις για το calibration του και τη συμπεριφορά του σε μπάσα, ένα σορό calibrated κυκλοφορούν σε διάφορες κατηγορίες τιμής)

Ενώ σίγουρα θα σας χρειαστεί βάση (όπως τα λέει ο exp4nder) για
Για να βάλετε το μικ στο κατάλληλο ύψος.

Και φυσικά 5μετρο καλώδιο κ.ο.κ. συμφωνώ και με την παραπάνω συνταγή, αν και έχω και άλλες συνταγές με παρόμοια :-)

το μικρόφωνο της XTZ μοιάζει σαν φασόν του 8000.
ή έστω και τα δυό ως φασόν κάποιου άγνωστου.

επαγγελματικά μηχανήματα είναι Τάσο....

Παιδιά ηθελα να το αναφέρω και πριν
οτι θέλετε
δεν χρειάζεται να αγοραστεί, για την ωρα τουλάχιστον, νέα συσκευή.
Έτσι και αλλιώς σε λίγο θα πάρω νέο εξοπλισμό οπότε θα μπορώ να το διαθέσω μόνιμα.
Μια μέρα να βρεθούμε όσοι ενδιαφέρομαστε να πουμε 2-3 πράγματα γιατί είναι πολύ εύκολο να μετράς λάθος

Πρώιμη λίστα :Banane0:

1) xtz analyser II pro (περίπου 280Ε)
Μελάς
dalanik
dapost

2) xtz analyser II (περίπου 170Ε)
dalanik
dapost

3) Behri (περίπου 300Ε)
?

4) κάρτα ήχου (πχ EMU0404)
καλιμπραρισμένο μικρόφωνο (πχ Behringer ECM8000)
free software (πχ rew)
(Το σύνολο περίπου 270Ε)

?

Last edited:
Παιδιά ηθελα να το αναφέρω και πριν
οτι θέλετε
δεν χρειάζεται να αγοραστεί, για την ωρα τουλάχιστον, νέα συσκευή.
Έτσι και αλλιώς σε λίγο θα πάρω νέο εξοπλισμό οπότε θα μπορώ να το διαθέσω μόνιμα.
Μια μέρα να βρεθούμε όσοι ενδιαφέρομαστε να πουμε 2-3 πράγματα γιατί είναι πολύ εύκολο να μετράς λάθος

Αυτά είναι....................:worshippy::worshippy::worshippy:

αλλά καλύτερα να πάρουμε κάτι που θα χρησιμοποιήσεις και εσύ.
αλλιώς μου φαίνεται εκμετάλλευση ρε συ. Δεν μου κάθετε πραγματικά!

@supersonic: ευχαριστώ.
Τις μετρήσεις πως τις βλέπεις? Συνδέεται σε pc ή monitor και με τι βύσματα?
Επίσης μια εκτίμηση του βαθμού δυσκολίας και ακρίβειας θα ήταν επιθυμητή.

δεν κατάλαβα
η λύση 4 προϋποθέτει μετά τη μέτρηση να μπούν τα settings στο rew και μετά να γίνεται ισοστάθμιση μέσω αυτού?
δηλαδή μετά ό,τι ακούς το ακούς μέσω λάπτοπ?

Απάντηση: Re: XTZ Room Analyzer. Τί ξέρουμε γι αυτό;

δεν κατάλαβα
η λύση 4 προϋποθέτει μετά τη μέτρηση να μπούν τα settings στο rew και μετά να γίνεται ισοστάθμιση μέσω αυτού?
δηλαδή μετά ό,τι ακούς το ακούς μέσω λάπτοπ?

Ναι κάνεις export στην ουσία και το χρησιμοποιείς σε άλλα προγράμματα (ακόμα και σε foobar) ή και συσκευές που δεχονται παραμετροποιηση απο pc

Αυτά είναι....................:worshippy::worshippy::worshippy:

αλλά καλύτερα να πάρουμε κάτι που θα χρησιμοποιήσεις και εσύ.
αλλιώς μου φαίνεται εκμετάλλευση ρε συ. Δεν μου κάθετε πραγματικά!

@supersonic: ευχαριστώ.
Τις μετρήσεις πως τις βλέπεις? Συνδέεται σε pc ή monitor και με τι βύσματα?
Επίσης μια εκτίμηση του βαθμού δυσκολίας και ακρίβειας θα ήταν επιθυμητή.

Nικόλα το χρειάζομαι αυτή τη περίοδο σχεδόν σε καθημερινή βάση
ζητώ αυτονομία:smash:

Το καταλαβαίνω bull.
Απλά θα σου φάμε πολύ χρόνο (σίγουρα καμιά δεκαριά ώρες ο καθένας σε 2-3 επισκέψεις: αρχική, 1η βελτίωση, 2η κοκ)

Kαι ξέρω επίσης ότι ο χρόνος σου αυτή την εποχή είναι υπερπολύτιμος.
Μάλλον αν δεν το είχες ήδη θα ήταν καλύτερα, μιας και θα είχες κάποιο όφελος, έστω και για επιβεβαίωση/σύγκριση των μετρήσεών σου σε σχέση με ότι άλλο είχες.

Η συνεισφορά σου βέβαια έστω και σε θεωρητικό επίπεδο (ότι προαιρείσθε που λένε - στη ζητιανιά είμαστε μια ζωή) είναι κάτι παραπάνω απο ζητούμενη και προσωπικά σε ευχαριστώ για άλλη μια φορά!

Να δούμε πως θα κινηθεί το πράγμα πρώτα Nικόλα (αλλιώς τρώμε και μπακλαβαδάκια -bye-)

+++
@Super: πες μας βρε πως βλέπεις τις μετρήσεις στο behri... απο τα γραφικά που έχει πάνω του? είναι εντάξει (βγαίνει εύκολα άκρη?)

Φαγώθηκες με τα χαράτσια (και τα βουβάλια...) :4592:

Να δούμε πως θα κινηθεί το πράγμα πρώτα Nικόλα (αλλιώς τρώμε και μπακλαβαδάκια -bye-)

+++
@Super: πες μας βρε πως βλέπεις τις μετρήσεις στο behri... απο τα γραφικά που έχει πάνω του? είναι εντάξει (βγαίνει εύκολα άκρη?)

Φαγώθηκες με τα χαράτσια (και τα βουβάλια...) :4592:

έχει μπάρες....

tragic.jpg

Re: Απάντηση: XTZ Room Analyzer. Τί ξέρουμε γι αυτό;

το μικρόφωνο της XTZ μοιάζει σαν φασόν του 8000.
ή έστω και τα δυό ως φασόν κάποιου άγνωστου.

επαγγελματικά μηχανήματα είναι Τάσο....

Έχετε υπόψη σας πως το ECM8000 από εκεί που πρότεινα να το πάρετε εγώ, το καλιμπράρει ο τύπος με βάση κορυφαίο και πανάκριβο μικρόφωνο...

Πάντως να σας πω και κάτι από την μικρή εμπειρία μου...αν δεν έχετε dedicated χώρο για το σύστημά σας, μην έχετε και πολλές ελπίδες να βελτιώσετε ουσιαστικά τα προβλήματα που θα δείτε στις μετρήσεις...θέλει μεγάλες παρεμβάσεις που δύσκολα γίνονται αποδεκτές σε ένα σαλόνι ας πούμε...
Για παράδειγμα εμένα βελτιώθηκε αισθητά όταν είχα φτιάξει και τοποθετήσει πάνω από 2 diffusers, 10 absorbers και 2 superchanks...φυσικά τα έβγαλα γιατί δεν βλεπόταν το σαλόνι μου....δυστυχώς δατς λαιφ....

Last edited:
Δημήτρη πιστεύω ότι οι μπάρες δεν είναι αρκετές, όχι τουλάχιστον με αυτό που είδα στο laptop απο το xtz.

Φαντάζομαι ότι είναι στα πολύ συν του ότι συνδυάζει μετρήσεις και λεπτομερή ισοστάθμιση, αλλά αμφιβάλω για το πως θα επεμβαίνει ένα κύκλωμα χαμηλού κόστους στην αλυσίδα του ήχου.

ΟΚ δε μετριούνται όλα με τα λεφτά αλλά και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν.

καλά...
ηρέμησε λίγο.
Δεν υπάρχει λεπτομερής ισοστάθμιση σε δωμάτιο.
Τα πράγματα είναι απλά χάος.