Ξυλεία. Προτάσεις - Τιμές - Καταστήματα.

καλησπέρα, ξυλεία στην Πάτρα που θα κοιτάξουμε?
Λόγω περιοχής που μένω ρώτησα σε Ξυλεμπορική (Shelman) και Βασιλόπουλοι.
Επειδή δεν ξέρω πως παίζουν οι τιμές (μήπως με έχουν "δαγκώσει" δλδ), πως τα βλέπετε:
Ξυλεμπορική καδρόνι 45*95*6μ=18
50*150*5,1μ=25
Αφοί Βασιλόπουλοι 4τμχ 22*115*4,2μ μαζί με 3τμχ 50*125*4,2μ = 56

Ελάτη;

Για το κόντρα-πλακέ λεύκας (poplar) υπάρχει καμιά άποψη; Αρχικά το έψαξα επειδή απ' ότι θυμάμαι είναι πιο ανοιχτόχρωμο από την σημύδα και θεώρησα ότι θα δένει καλύτερα με το χρώμα του έλατου - τώρα βλέπω ότι είναι και πολύ πιο φτηνό από την σημύδα. Το προορίζω για πλαινά/πλάτες για βιβλιοθήκες/ντουλάπια από έλατο.

Eιχα δοκιμασει να επεξεργαστω κοντρα πλακε λευκας στην Ρουμανια αλλα ειδα οτι ξεφτιζει/ραγιζει ευκολοτερα απο τα αλλα ειδη.
Οντως ηταν φτηνοτερο απο τα υπολοιπα αλλα δεν μου εκανε. Αν το θες για σημεια που δεν φαινονται, φανταζομαι οτι ειναι οκ.

Eιχα δοκιμασει να επεξεργαστω κοντρα πλακε λευκας στην Ρουμανια αλλα ειδα οτι ξεφτιζει/ραγιζει ευκολοτερα απο τα αλλα ειδη.
Οντως ηταν φτηνοτερο απο τα υπολοιπα αλλα δεν μου εκανε. Αν το θες για σημεια που δεν φαινονται, φανταζομαι οτι ειναι οκ.

Ευχαριστώ Μιχάλη, τότε θα πάρω ένα φυλλαράκι αλλά θα βάλω μόνο στην πλάτη (που δεν θα φαίνεται τόσο), έτσι για δοκιμή.

Πριν εναμιση χρονο ειχα παρει osb 3 απο λεροι και εφτιαξα ενα σκυλοσπιτο και το κομματι που ειχα βαλει για σκεπη φουσκοσε στα σοκορα απ το νερο.

Πριν εναμιση χρονο ειχα παρει osb 3 απο λεροι και εφτιαξα ενα σκυλοσπιτο και το κομματι που ειχα βαλει για σκεπη φουσκοσε στα σοκορα απ το νερο.
περίμενες κάτι διαφορετικό δηλαδή?
2 χειμώνες και πολλά πλυσίματα με το λάστιχο στο δικό μου από κόντρα πλακέ.....0 φθορά...εκτός ίσως από το χρώμα που θέλει ένα πέρασμα πάλι...

Να σου πω την αληθεια σωτηρη περιμενα κατι καλητερο απ το osb 3 που ειναι χαρακτηρισμενο για εξωτερικους χωρους !

Re: Απάντηση: Ξυλεία. Προτάσεις - Τιμές - Καταστήματα.

2 χειμώνες και πολλά πλυσίματα με το λάστιχο στο δικό μου από κόντρα πλακέ.....0 φθορά...εκτός ίσως από το χρώμα που θέλει ένα πέρασμα πάλι...

+1
Τό OSB απλά ειναι λίγο καλύτερο απο Μελαμίνη,δέν τό έχω ότι αντέχει έξω (καί άς λένε),ίσως άν περαστεί οχι βερνίκια,αλλά 3 χέρια λαδομπογιά ίσως νά κρατήση λίγα χρόνια.
Σωτήρη Σημύδα μέ ψιλές καί πολλές στρώσεις ,η τό Poplar μέ τίς χοντρές καί λιγότερες στρώσεις,η τό Οκουμέ,έχεις έξω ? καί τό έχεις βαμένο νά υποθέσω.

Ευκαιρια για μαστορεμα ομως!θα κοψω τα σοκορα 1ποντο και θα καρφωσω φιλετο 0.5 cm με καρφακια και μπολικη κολλα να μην τραβαει υγρασια .μετα τριψιμο και βαψιμο με λαδομπογια!πιστευω θα γινει μια χαρα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλεία. Προτάσεις - Τιμές - Καταστήματα.

Να σου πω την αληθεια σωτηρη περιμενα κατι καλητερο απ το osb 3 που ειναι χαρακτηρισμενο για εξωτερικους χωρους !

+1
Τό OSB απλά ειναι λίγο καλύτερο απο Μελαμίνη,δέν τό έχω ότι αντέχει έξω (καί άς λένε),ίσως άν περαστεί οχι βερνίκια,αλλά 3 χέρια λαδομπογιά ίσως νά κρατήση λίγα χρόνια.
Σωτήρη Σημύδα μέ ψιλές καί πολλές στρώσεις ,η τό Poplar μέ τίς χοντρές καί λιγότερες στρώσεις,η τό Οκουμέ,έχεις έξω ? καί τό έχεις βαμένο νά υποθέσω.

Οταν λετε εξω?
Σε εξωτερικο σκεπαστο ή εκτεθειμενο στα καιρικα φαινομενα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Ξυλεία. Προτάσεις - Τιμές - Καταστήματα.

+1
Ρώσικη σημύδα πολυστρωματική....και βαμμένη 2 χέρια με το ας το πούμε βερνίκι του λιντλ για εξωτερικούς χώρους...

Δεν το πιστευω ... επεσα απο τα συννεφα τωρα :flipout:

Ευκαιρια για μαστορεμα ομως!θα κοψω τα σοκορα 1ποντο και θα καρφωσω φιλετο 0.5 cm με καρφακια και μπολικη κολλα να μην τραβαει υγρασια .μετα τριψιμο και βαψιμο με λαδομπογια!πιστευω θα γινει μια χαρα.
Το καλυτερο που εχεις να κανεις, ωραια ιδεα για τα φιλετα στα σοκορα.

Παιδια σε ντουλαπι εξωτερικου χωρου απο κοντρα πλακε εκτεθιμενο στον καιρο στην ταρατσα του πατρικου μου το ψεκασα με λευκη πισσα πιστολιου.
Μηδεν φθορα απο τον καιρο εδω και δεκα χρονια.

Εμ αμα εισαι "καραβισιος" ξερεις "αλλα κολπα". Αλι απο μας τους "στεριανους".

Αγόρασα πρόσφατα ένα φύλλο κόντρα πλακέ λεύκας (poplar) και άλλο ένα σημύδας, και τα δύο στα 6mm πάχος.
Στα μείον της λεύκας: σαν στιβαρότητα υλικού είναι στο μέσο μεταξύ σημύδας και χοντρού χαρτονιού .Έχει 3 στρώσεις ξύλου έναντι 5 της σημύδας. Η επιφάνεια του υλικού είναι πορώδης και ρουφάει το βερνίκι αβέρτα. Τέλος, σε διάφορα σημεία είχε κενά στην ενδιάμεση στρώση.
Στα συν: αρκετά φτηνότερη με το φύλλο 1,25Χ2,5 να βγαίνει στα 16,3 (από Madeira, K.Κηφισιά) έναντι της σημύδας (25,5 από Σαχλό, Μενίδι). Επίσης, έχει το μισό περίπου βάρος από την σημύδα και έχουν περίπου την ίδια απόχρωση.
Νομίζω αξίζει σαν υλικό για εφαρμογές χωρίς μεγάλες απαιτήσεις εμφάνισης και σε σημεία που δεν θα κοπανιούνται.
ΥΓ: αν έχει βρει κανείς καλύτερες τιμές σε προμηθευτή στην Αθήνα να μας το πει να τον προτιμήσουμε.

Αγόρασα πρόσφατα ένα φύλλο κόντρα πλακέ λεύκας (poplar) και άλλο ένα σημύδας, και τα δύο στα 6mm πάχος.
Στα μείον της λεύκας: σαν στιβαρότητα υλικού είναι στο μέσο μεταξύ σημύδας και χοντρού χαρτονιού .Έχει 3 στρώσεις ξύλου έναντι 5 της σημύδας. Η επιφάνεια του υλικού είναι πορώδης και ρουφάει το βερνίκι αβέρτα. Τέλος, σε διάφορα σημεία είχε κενά στην ενδιάμεση στρώση.
Στα συν: αρκετά φτηνότερη με το φύλλο 1,25Χ2,5 να βγαίνει στα 16,3 (από Madeira, K.Κηφισιά) έναντι της σημύδας (25,5 από Σαχλό, Μενίδι). Επίσης, έχει το μισό περίπου βάρος από την σημύδα και έχουν περίπου την ίδια απόχρωση.
Νομίζω αξίζει σαν υλικό για εφαρμογές χωρίς μεγάλες απαιτήσεις εμφάνισης και σε σημεία που δεν θα κοπανιούνται.
ΥΓ: αν έχει βρει κανείς καλύτερες τιμές σε προμηθευτή στην Αθήνα να μας το πει να τον προτιμήσουμε.

Καί περνάω 3 φορές τήν εβδομάδα από τήν Τοσίτσα καί δέν είχα πάρει χαμπάρι ότι υπάρχει η Madeira νά μπώ νά ρίξω μιά ματιά τί ξύλα έχει,μήπως θυμάσαι τήν Σημύδα Ρωσίας πόσο έχει τό φύλλο στήν Madeira,έν συγκρίση μέ τόν Σαχλό ? Kαί γενικά έχει καλές τιμές η Madeira καί άν χρεώνει τήν κοπή έξτρα ?.
Popplar έχει τό Praktiker τό έχω δεί καί είναι όπως τό αναφέρεις,πολυ υποδεέστερο σέ αντοχή από τήν Σημύδα,αλλά γιά κάτι πρόχειρο πού δέν χρειάζεται πολλά ζόρια μιά χαρά είναι.

27,90 το φύλλο Σημύδας (6mm) στην Madeira. Από εκεί τα πήρα και τα δύο φύλλα για να γλυτώσω το πήγαινε-έλα, απλά έγραψα την τιμή του Σαχλού που είναι η καλύτερη που έχω βρει. Ο Σαχλός όμως δεν έχει καθόλου κ/π λεύκα.
Κι' εγώ περνάω από την περιοχή χρόοοονια τώρα και δεν το 'χα πάρει χαμπάρι. Δεν βάζει και καμιά ταμπέλα ο χριστιανός. Πρώτη φορά πήγα και δεν ξέρω για τις υπόλοιπες τιμές που έχει.
Στο Madeira ρώτησα μόνο για πρόχειρη κοπή (πχ στα δύο για να το κουβαλήσεις) και στο κάνουν δωρεάν. Τώρα, να στο κάνουν πολλά κομμάτια και με ακρίβεια, μόνο στο Leroy έχω δει (φαντάζομαι και στο πράκτικερ) αλλά εκεί τελευταία δεν έχει καθόλου ποικιλία. Πρώτα σταμάτησαν να φέρνουν σημύδα, και τελευταία φορά που πήγα δεν είχε ούτε κινέζικο - μόνο κ/π θαλάσσης.