Ξυλεία...

Εχω την εντυπωση οτι το γυαλι στην κουζινα δεν ειναι τοσο μακροπροθεσμη λυση....
Επειδη αναπτυσσονται διαφορες θερμοκρασιες ενδεχομενως καποια στιγμη να σπασει.....

Μαλλον θα εβαζα plexiglass σε τετοιο σημειο.....ακομη και στην προαναφερθεισα προς υλοποιηση κατασκευη...

Το γυαλι το τοποθετουν τα τελευταια 10 χρονια ... προκειται για υαλοπινακες ασφαλειας παχους 8 -10mm και ειναι πιο ανθεκτικοι απο το plexi
Στις θερμοκρασιες το γυαλι αντιστεκεται περισσοτερο, ενω το plexi τουλαχιστον θα στραβωσει.

Sealer,αντιμυκητοκτονο και βερνικι...
Με το πρωτο κλεινεις πορους..
Με το δευτερο προστατευεις και προετοιμαζεις επιφανιας τελικης στρωσης...
..και με το τριτο "μονωνεις" και φραζεις το ξυλο....

Φανταζομαι μιλαμε για σατινε και γυαλιστερο...γιατι με τ οξιας

Sealer,αντιμυκητοκτονο και βερνικι...
Με το πρωτο κλεινεις πορους..
Με το δευτερο προστατευεις και προετοιμαζεις επιφανιας τελικης στρωσης...
..και με το τριτο "μονωνεις" και φραζεις το ξυλο....

Φανταζομαι μιλαμε για σατινε και γυαλιστερο...γιατι με το ματ καηκες...!!!
Έχω καταλήξει σε πάνελ οξιάς για την κατασκευή και θα ήθελα κάνα δυο διευκρινήσεις.
Όσον αφορά το μυκητοκτόνο ενταξει.
Για το sealer μετά απο λίγο ψάξιμο βρίσκω ένα της benjamine moore νερού.Μετα για το τελικό βερνίκι(διαφανο) πρεπει να είναι κι αυτό νερου ή δεν έχει σημασία?Τα βερνίκια θαλάσσης που κοιτάζω είναι διαλυτου εκτός αν κάνω κάποιο λαθος

Ψάχνω ξυλεία που να είναι μασίφ και μικρού πάχους.
Φτιάχνοντας το μικρό φωτιστικό με led θα ήθελα να έχω ένα πιο λεπτό ξύλο αντί αυτού που έβαλα που ήταν στα 18mm
Κάτι σε 12 ή έστω 15 θα ταίριαζε καλύτερα.
Αλλά όλες οι τάβλες και οι επιφάνειες που βρίσκω στα μεγάλα μαγαζιά είναι 18 και πάνω.

Για κάποια μικρά πράγματα που θέλω να φτιάξω θα με εξυπηρετούσε ακόμα και πηχακι πλάτους 10 εκατοστών, αλλά ούτε τέτοιο βλέπω πουθενά.
(τη λύση του Σοφιανού δεν τη συζητώ γατί είναι εξωφρενικά ακριβά τα κομματάκια που πουλάει)

Έχουμε καμιά πρόταση;

Μασιφ ξυλεια σε τόσο λεπτό πάχος μόνο σε κομμάτια μικρά μακροστρενα θα βρεις...Όπως ταυλες κρεβατιού...
Μπορείς να πάρεις αυτες των 2,5 ποντων και κάποιος να στις κόψει με πριονοκορδελας στο πάχος που θες...
Υπάρχουν και λεπτομερές για μωροδιακα κρεβατάκι ευλιγιστες αλλά κοστίζουν...
Αν θες όμως κομμάτι ας πούμε 50Χ50 δύσκολο έως αδύνατο...η θα είναι πανάκριβο....

• Like
Reactions: nikfor
Να ρωτήσω. Μόλις παρέλαβα δύο κομμάτια καραγάτσι (φτελιά). Μέχρι να τα δώσω για επεξεργασία θα τα έχω σπίτι. Μήπως υπάρχει κάποια πανίδα σε αυτά; Πως το βλέπω; Να τα ψεκάσω με κάτι; Μην πεταχτεί κανά gremlin και έχω άλλα. Είναι καλή ιδέα να τα βγάλω στο μπαλκόνι; Ευχαριστώ.

Attachments

• Καραγατσι κ1.jpg
    Καραγατσι κ1.jpg
    414.7 KB · Views: 44
  • καραγατσι κ2.jpg
    καραγατσι κ2.jpg
    382.3 KB · Views: 44
  • Like
Reactions: mastroxalastis
Με γειά σου!
Το σίγουρο είναι πως αν τα περάσεις μια δύο φορές με κάποια συσκευή καθαρισμού με ατμό και τα βγάλεις έξω κακό δεν θα τους κάνεις.
Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. Με την προϋπόθεση βέβαια πως στο μπαλκόνι δεν κινδυνεύουν από γείτονες, περαστικούς κ.λ.π. κ.λ.π.

Με γειά σου!
Το σίγουρο είναι πως αν τα περάσεις μια δύο φορές με κάποια συσκευή καθαρισμού με ατμό και τα βγάλεις έξω κακό δεν θα τους κάνεις.
Αυτό είναι το ελάχιστο που μπορείς να κάνεις. Με την προϋπόθεση βέβαια πως στο μπαλκόνι δεν κινδυνεύουν από γείτονες, περαστικούς κ.λ.π. κ.λ.π.
Ευχαριστώ. Αυτό σκέφτηκα κι εγώ, να τα βγάλω στο μπαλκόνι. Δυστυχώς δεν έχω ατμοκαθαριστή. αν τα ψεκάσω με κάτι τύπου Baygon, θα κάνω κακό στο ξύλο;

Δεν έχω ακούσει να κάνει κακό στο ξύλο. Αλλά με την ποσότητα που θα χρειαστεί να ρίξεις φοβάμαι για σένα κι όποιον περάσει από εκεί κοντά για τις επόμενες ώρες...
Καλύτερα δοκίμασε κάτι τέτοιο: https://www.insituconservation.com/products/insecticides/insecticide_v33
Γενικώς κάτι άχρωμο και άοσμο ώστε να μην επηρεάσει την υγεία σου, ούτε να σε "δεσμεύσει" σε ότι έχει να κάνει με το χρώμα της κατασκευής σου.

Για να σου φυγει η ιδεα, βαλε το ξυλο στο μπαλκονι και ψεκασε το με οποιο εντομοκτονο για κατσαριδες θες ... δεν θα παθει τιποτα ... το εχω κανει πολλες φορες