Ξυλεία...

Καλησπέρα σε όλους,έχω στα σχέδια να φτιάξω ένα έπιπλο για επικαθημενο νιπτήρα όπως το σχέδιο λίγο πιο κάτω.Σκοπευω να είναι κρεμαστό αλλά σκέφτομαι να το ενισχύσω με δύο ποδαράκια μικρά 15cm στην μπροστινή πλευρά.Τι ξυλεία ενδείκνυται για το μπάνιο(νερά,υγρασία)?
Αν βάλω σημύδα μπορώ με βερνίκι να το προστατέψω αρκετά?
Σκέφτομαι και το υγρό γυαλί για αδιάβροχο ποίηση αλλά δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου.
Οι διαστάσεις θα είναι 85 x 60 x 45

Screenshot_2021-04-19-15-22-07-370_com.pinterest.jpgScreenshot_2021-04-19-15-32-43-686_com.android.chrome.jpg

Last edited by a moderator:
Αλέξανδρε μη βάλεις κ.π σημύδα κατά τη γνώμη μου. Είτε βάλε θαλάσσης, είτε κάνε την πάνω επιφάνεια μασίφ ξυλεία να βγεί και πολύ πιο όμορφο. Σε κάθε περίπτωση θα έχεις αθάνατο έπιπλο, με σημύδα θα το κλαις όσο καλό βερνίκωμα και να κάνεις. My 2 cents..

Μασιφ ξυλεια εκτός ελατο-πευκο δεν έχω δουλέψει....κάποια προτίμηση σε άλλο ξύλο?

Γνωμη μου ειναι οτι ασχετως τι ξυλεια θα επιλεξεις, η προστασια στο σημειο που θα μπει ειναι σημαντικοτερη....
Το βερνικι 2 συστατικων κατα την γνωμη μου δεν θεωρω οτι θα εχει αντοχες καθως με τις διαφορες θερμοκρασιων αναλογα με την εποχη δεν θα αντεξει...
Καλυτερα ενα βερνικι ενος συστατικου θαλασσης η πολυουρεθανικο....πολυ σημαντικη και η εξ αρχης προστασια με sealer και αντιμυκητοκτονο για προστασια....

Οσο αφορα την ξυλεια δρυς η οξια ειναι πολυ καλυτερα σαν μασιφ γερη ξυλεια απο τα 2 προανεφερθεντα αλλα οπως ειπα η δεν φτανει μονο αυτο....

• Like
Reactions: anastasg
Άρα η σειρά αντιμυκητοκτονο,sealer και μετά βερνίκι???
Θα δω από κοντά για ξυλεία, ή δρυς ή οξιά θα επιλέξω ανάλογα το χρωματισμό και τα νερα
Όσον αφορά το υγρό γυαλί που έχω δει σε κάνα δυο βιντεάκια θα κάνει δουλειά?

Sealer,αντιμυκητοκτονο και βερνικι...
Με το πρωτο κλεινεις πορους..
Με το δευτερο προστατευεις και προετοιμαζεις επιφανιας τελικης στρωσης...
..και με το τριτο "μονωνεις" και φραζεις το ξυλο....

Φανταζομαι μιλαμε για σατινε και γυαλιστερο...γιατι με το ματ καηκες...!!!

Το μυκητοκτονο πρεπει να εισχωρησει στο ξυλο για να κανει τη δουλεια, την οποια επικαλειται
Σωστα, το sealer κλεινει του πορους - σφραγιζει και κανει προσφυση για το τελικο
Το μυκητοκτονο δεν κανει καλη προσφυση και θελει τοσα χερια (πολλες φορες αρκει 1 χερι) ωστε να μη βγει στην επιφανεια ... δεν πρεπει να κανει κρουστα
η σειρα ειναι μυκητοκτονο - sealer - βερνικι

Αλεξ, εαν θες εμφανιση ξυλου θα πας σε μασιφ ξερο - νεκρο

Τα ιδια ισχυουν και αν οπου "μυκητοκτονο" γραψεις "εγχρωμο βερνικι εμποτισμου";

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις.Ναι,θέλω να έχει εμφάνιση ξύλου οποτε αντιμυκητοκτονο,sealer και βερνίκι κρούστας σατινε.Θα επανέλθω όταν με το καλό βρω λίγο χρόνο και το υλοποιησω

Με χλωρίνες κλπ καθαριστικά τι γίνετε;
Ναι οκ, θα κάθετε πάνω του ο νιπτήρας και αυτός πρέπει να καθαριστεί. Αλλά αν όποια/όποιος καθαρίζει το μπάνιο έχει μια τάση υπερβολής, θα την παλέψει το βερνίκι;

Καλημέρα, συναδελφοι!! Ακακια ξυλεια ξέρουμε κανέναν Αθήνα?? Είναι ακριβό σαν ξύλο? Μας κάνανε δώρο ένα τραπέζι εξωτερικου χώρου και θέλω να κάνω ένα παγκάκι.

Γιατι δεν κοιτας κατι σε ξυλακια χειροτεχνιας που ειναι τσαμπα και ειναι και απο οξια? Αυτο του Jumbo εχει παχος ~2μμ, πλατος ~2εκ και μηκος 15εκ.

Ναι τα έχω υπόψιν μου αυτά, είναι τζαμπε..

Αλλά ιδανικά θα ήθελα τουλάχιστον 5 εκατοστά πλάτος..

O Σοφιανος ειχει ακριβως αυτο που ζητας με ενα διευρακι χωρια τα μεταφορικα.

Ο,τι ξυλο θες με διασταση στανταρντ 5εκ πλατος χ 25 εκατοστα μηκος και παχος απο 1.5μμ και πανω.

Επισης εχει και κοντρα πλακε 2μμ, αλλα ειναι εξαντλημενο. Το βαζω για να ξερεις οτι συνηθως εχει.

Και εδω δες https://www.skroutz.gr/c/2340/Diafora-eidi-chirotexnias/f/1229902/fylla-xylou.html

Αν θές πολύ λεπτό θα βρείς στα καταστήματα μοντελισμού. Εγώ έχω πάρει κόντρα πλακέ πάχους 0,8 mm.
Βέβαια μην περιμένεις τιμές ξυλαποθήκης, για ένα κομμάτι πχ 50Χ60 μπορεί να πληρώσεις και 10€.

Με χλωρίνες κλπ καθαριστικά τι γίνετε;
Ναι οκ, θα κάθετε πάνω του ο νιπτήρας και αυτός πρέπει να καθαριστεί. Αλλά αν όποια/όποιος καθαρίζει το μπάνιο έχει μια τάση υπερβολής, θα την παλέψει το βερνίκι;

Τα τελευταία χρόνια υπάρχει η τάση, κυρίως στην πλάτη πάγκων κουζίνας, να μπαίνει πλέξιγκλας για προστατευτικό.
Κατά καιρούς μου έρχεται η ιδέα να έμπαινε κάτι τέτοιο και στο μπάνιο, επάνω στο έπιπλο και στον τοίχο.
Ξέχωρα από το αισθητικό σκέλος, για καταστάσεις όπως αυτή που περιγράφεις δεν θα βοηθούσε;

• Like
Reactions: KOSSTV