Ξυλεία...

Τιμές κοντρα πλακέ σημύδα το m2 από το Στάση Ξυλουργείο στη Σωρού στο Μαρούσι

6mm 23.00€
9mm 28.00€
12mm 35.00€
15mm 45.00€

Από τις τιμές του Leroy που έχω δει είναι σχεδόν διπλάσια τιμή
Συγκρίνω αυτά των 9mm.
Στο Leroy έχει το 250cmx125cm στα 39,90€, άρα το m² το έχει 12,48€.
Λιγότερο κι απ' τη μισή τιμή σε σχέση με το ξυλουργείο!
Ρε παιδιά, η διαφορά είναι χαώδης. o_O

Μεγαλες διαφορες.
Απλως το leroy δεν εχει μασιφ ξυλεια. Δεν ξερω αν εχουν οι αλλοι.

Btw, το leroy εχει μεγαλες επιφανειες μελαμινης με ενα εικοσαρικο.

Συγκρίνω αυτά των 9mm.
Στο Leroy έχει το 250cmx125cm στα 39,90€, άρα το m² το έχει 12,48€.
Λιγότερο κι απ' τη μισή τιμή σε σχέση με το ξυλουργείο!
Ρε παιδιά, η διαφορά είναι χαώδης. o_O
Χαωδεις ειναι μεταξυ τους αλλα αυτο που πρeπει να αναρωτηθει κανεις ειναι απο που ερχεται τι....εαν ειναι ακριβως τα ιδια τοτε μιλαμε για κλεψια...ειναι ομως ετσι...;

• Like
Reactions: aetosa
Χαωδεις ειναι μεταξυ τους αλλα αυτο που πρeπει να αναρωτηθει κανεις ειναι απο που ερχεται τι....εαν ειναι ακριβως τα ιδια τοτε μιλαμε για κλεψια...ειναι ομως ετσι...;

Σύμφωνα με το Χιώτη, η ποιότητα που φέρνει το Leroy είναι αρκετά καλή, γι αυτό έκανα και τη σύγκριση:
Καλη πληροφορηση Αντωνη! Moνο που το Leroy δυστυχως δεν φερνει πλεον 6μμ κοντρα πλακε.
Αλλιως η ποιοτητα της σημυδας που φερνει ειναι αρκετα καλη και οι τιμες του ακομα καλυτερες.

To δωρεαν κοψιμο ειναι επισης μεγαλη υποθεση.
Την τελευταια φορα μου εκοψε τελεια ενα μεγαλο ρεταλι κ/π 4μμ, >1τμ2 σε μικρα κομματια μεγεθους Α4 που τα θελω για τις κατασκευες μου.

Χαωδης ομως ειναι και η διαφορα στις ποσοτητες που παραγγελει το Leroy -σε σχεση με το μαγαζακι της γειτονιας- πανω στις οποιες βασιζεται για μια μεγαλη εκπτωση απο τον προμηθευτη. (Οικονομιες κλιμακος).

Δευτερευοντως παιζει ρολο και η ποιοτητα.

Μιχαλη ξερω ξυλεμπορικα στα νοτια που φερνουν πολυ περισσοτερες ποσοτητες απο το Leroy και οι τιμες ειναι υψηλες....για μιλαω για ποιοτητα....
Εαν η ποιοτητα δεν παιζει ρολο η δεν υπαρχει διαφορα τοτε δεν υπαρχει και θεμα συγκρισης(τιμες)....

Μη συγκρινεις τοπικα το leroy με Ελληνικες εταιρειες ή μαγαζια, εχει διεθνεις συμφωνιες οποτε ειναι λογικο να εχει πολυ χαμηλες τιμες σε κινησιμα ειδη !

• Like
Reactions: KOSSTV
Είναι όντως πανάκριβες αυτές οι τιμές που βλέπω.
Ρωτήστε και σε μεγάλες ξυλαποθήκες για τιμές, πχ στον Κουνουβέλη. Πιο ακριβά απο Leroy αλλά όχι πολύ.
Αρκεί να συγκρίνετε τιμές από ίδια υλικά γιατί υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες στο εμπόριο, Κινέζικες, Ρώσικες κλπ

• Like
Αρκεί να συγκρίνετε τιμές από ίδια υλικά γιατί υπάρχουν διαφορετικές ποιότητες στο εμπόριο, Κινέζικες, Ρώσικες κλπ
Αυτο λεω και εγω...οτι τοση μεγαλη διαφορα υποδηλωνει μαλλον οτι κατι μπορει παιζει...

Δεν ξέρουμε και ποια ακριβώς είναι η ποιότητα της ξυλείας του Leroy νομίζω.
Προχθές που πήρα κάτι κόμματα ΚΠ Σημύδα 15mm, είχαν μπαλώματα και από τις δυο πλευρές.
Θυμάμαι πως είχαμε αναφέρει πως αυτό σημαίνει ΚΠ κατώτερης ποιότητας.

Η αλήθεια είναι πως πρώτη φορα μου έτυχε, για αυτό και δεν το παρατήρησα εκείνη την ώρα, γιατί ξέρω πως πάντα η μια πλευρά θα είναι καλή.

Ίσως να έτυχε. Ήταν άθλιο το φύλλο.
Ένα μάλιστα κομμάτι μόλις το έτριψα λίγο εμφανίστηκε μια σχισμή μεγάλη που ήταν καλυμμένη με στόκο. :mad:

(είδα όμως και κάτι Οκουμέ που ψώνιζε ένας άλλος που ήταν τέλεια.)

• Like
Δεν υπαρχει πιο ωραιο πραμα απο την δωρεαν πρωτη υλη για τα χομπυ μας, και εν προκειμενω, την δωρεαν ξυλεια!!

Θυμαστε τον κυριο με την σπασμενη κουταλα που την κολλησα με J&B weld?
Αυτος μου εφερε λοιπον σημερα καμμια 10αρια μεγαλα φυλλα MDF, 60εκ χ 60εκ το καθενα, ~9μμ παχος, με επιστρωση καπλαμα σε πραγματικα αριστη κατασταση!

Εκοψα ενα φυλλο απο αυτα στην πριονοκορδελα και σε διαστασεις Α4. Το Α4 καθως και το Α2 με βολευει πολυ για τις κατασκευες μου.
s7rtSOnh.jpg

Αριστερα ειναι η κατω πλευρα και δεξια ειναι η πανω πλευρα που ειναι και φινιρισμενη.

Στη συνεχεια περασα καποια ρεταλακια απο την πλανη για να δω σε ποσα δεκατα του χιλιοστου φευγει το βερνικι που ειχε επανω.
Μην καθομαστε και τριβουμε με γυαλοχαρτο δηλαδη εαν χρειαστει να φυγει το βερνικι.
ScIghdih.jpg

Τελευταια δοκιμη ειναι η εμβαπτιση στον νερο :)
4hj0JNCh.jpg

Eιναι καλο να ξερουμε εαν το MDF ειναι το ανυδρο, το καλο δηλαδη που αντεχει στην υγρασια... Αυριο θα ξερουμε :)

Last edited:
Mdf ειναι, ή νοβοπαν; Δεν καλοφαινεται απο τις φωτο, αλλα για νοβοπαν μου κανει.

Ωραιος ο κυριος....!!!

Μιχαλη εχω την εντυπωση οτι μαλλον δεν θα ειναι ανυδρο το mdf...

Ειναι μεγαλη η οπτικη διαφορα του MDF με το νοβοπαν. Λες να με γελουν τα ματια μου και να χαρηκα τσαμπα? :)

PdchMdfEn.jpg

Kωστη δεν ξερω πως ξεχωριζει το ανυδρο απο το κοινο MDF. Για αυτο το βουτηξα στο νερο να δω τι γινεται.
Θα κοιταξω να βρω αν υπαρχει και αλλος τροπος οπου μπορεις να πεις τι τυπος MDF ειναι.

Νομίζω πως το άνυδρο εσωτερικά είναι πράσινο...μπορεί να κάνω και λάθος όμως...

Μια χαρα φαινεται το MDF.

Εδω μολις το εβγαλα απο την κολυμβηθρα.
voM9rc5h.jpg

Εχει ποτισει ολο με νερο αλλα δεν φαινεται καποια ιδιαιτερη αλλοιωση στην συνεκτικοτητα και υφη του MDF.

Σε αυτη την φωτο βλεπουμε το βρεμμενο σε σχεση με το στεγνο MDF.
4fRXd9Hh.jpg

Το νερο προφανως εχει ποτισει και εχει διαστειλει το ρεταλι. Οχι ομως πολυ καθως η διαφορα δεν ειναι ευκολα εμφανης.
Το ενδιαφερον ειναι οτι το νερο εχει επηρρεασει κυριως το παχος του ρεταλιου (+8%) και σχεδον καθολου το μηκος (<1%).

Και εδω το ρεταλι μετα απο στεγνωμα με το πιστολι θερμου αερος της Proxxon :)
9fXa4XGh.jpg

Mπορω να πω οτι ειναι αδυνατον να καταλαβει κανεις οτι αυτο το ρεταλι εζησε για περισσοτερο απο 12 ωρες μεσα στο νερο!
Εκτος απο την σχεδον αμελητεα διαφορα στις διαστασεις (που φαινεται οτι θα παραμεινει μονιμα) δεν φαινεται η παραμικρη αλλη αλλοιωση!