Να πω και εγώ δύο πράγματα για την ερώτηση του Κώστα.:
-Το Σουηδικό έλατο έχει ωραία νερά αλλά έχει και ρόζους οπότε δεν δείχνει πολύ όμορφο για σαλόνι. Εκτός αν θες να δώσεις ένα πιο χαλαρό στυλ στο χώρο, όπως άλλοι που βάζουν και έπιπλα από παλέτες. Φυσικά αυτό είναι καθαρά θέμα άποψης και γούστου.
-Στα μεγάλα έπιπλα το πάχος σανίδας 2εκ δείχνει "φτωχό" - θέλει παραπάνω πάχος, όπως και η φωτογραφία του καναπέ που έβαλες. Από την άλλη, με φυσικό ξύλο και χοντρές σανίδες θα σου βγει ακριβό και πολύ βαρύ.
Δεν ξέρω να σου πω περισσότερα γιατί και εγώ είμαι περίπου στην ίδια φάση με εσένα. Ξεκίνα με ένα είδος ξύλου που σου αρέσει και που έχεις δει ότι χρησιμοποιούν άλλοι σε παρόμοιες κατασκευές. Μετά ξυλεία θα βρεις εύκολα, παίρνεις απλά ένα τηλέφωνο στο μαγαζί και ρωτάς τι διαστάσεις έχουν από το ξύλο που σε ενδιαφέρει και σου δίνουν μια τιμή. Διευκρίνησε μόνο αν πρόκειται για πλανισμένη ή απλάνιστη ξυλεία. Η δεύτερη είναι φτηνότερη αλλά πρέπει να βρεις έναν ξυλουργό να στην πλανήσει.
Οι δύο Σαχλοί που αναφέρει ο Άγγελος είναι οι Timbersa και EPS. Είναι κοντά στην γέφυρα μεταμόρφωσης στην Εθν.οδό και έχουν καλές γενικά τιμές.
ΥΓ: αν θα είναι η πρώτη σου κατασκευή για σαλόνι, ξεκινάς από τα δύσκολα...