Ξυλεία...

Ψιλό κ/π σημύδα σε νορμάλ τιμές έχει ο URL="https://www.kounouvelis.gr/"]Κουνουβέλης[/URL], σε ολόκληρα φύλα 2,5Χ1,25μ και πουλάει και ρετάλια με το τετραγωνικό. Αυτά για 4mm και 3mm, σε τιμές γύρω στα 6 και 4 το τετραγωνικό μέτρο.

Επίσης,έχω βρει κ/π poplar 3mm στον Σαχλό EPS αλλά μόνο σε φύλα 1,1Χ1,1μ στα 4 .

Για πιο εξωτικές διατομές (2mm, 1.5mm) έχω βρει μόνο σε μοντελομάγαζα, όπου έχει μόνο μικρά κομμάτια και εξωτικές τιμές...

ευχαριστουμε για τις πληροφοριες....

τωρα ψαχνω κατι πιο ''εξωτικο''

οκουμε 6mm σε φυλλο 4 μετρων....:flipout:

Υπαρχει στην Κορινθο εργοστάσιο που φτιαχνει οκουμε, ο Μουρίκης αλλα δε δίνει λιανική. Ειναι αυτο που έχει το leroy merlin.
Δε ξερω και αν φτιαχνει 4μετρα. Λογικα θα στελνει εξωτερικο (εχω βρει σε ρουμανια αν θυμαμαι καλα και λεγανε οτι είναι ελληνικο, αλλα δε θυμαμαι λεπτομερειες ουτε που το είχα βρει)....

αλλιως θα πρεπει να κανω ενωσεις (ταλαιπωρία μεγαλη)
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ειχα καποιον καιρο να παω στο ξυλουργειο του leroy, και χθες παρατηρησα οτι εχει προσθεσει κοντρα πλακε.
Συγκεκριμενα, παλια ειχε μονο ενα, σκουροχρωμο, που εγραφε κ/π θ. (Θαλασσης, φανταζομαι).
Τωρα, εχει 3, που (αν θυμαμαι καλα και εβγαλα καλα τα γραμματσ) ελεγαν: "Σημυδα", "Οκουμε" και "μουρικης αφρικης". Αυτο το τελευταιο ειναι, νομιζω, αυτο που ειχε μονο αρχικα.
Μου εκανε εντυπωση οτι το σημυδας, που ειναι και το πιο ανοιχτοχρωμο, αν και ειχε τις πιο πολλες στρωσεις ανα mm, ηταν το πιο φτηνο. Το αναποδο δεν ισχυει κανονικα; Τα αλλα δυο ειχαν παρομοια τιμη. Νομιζω, παντως, οτι η σημυδα ειχε πιο εντονα νερα.
Γενικα, τι διαφορες εχουν αυτα και ποτε προτιμαται το καθενα;
(Ηθελα να ρωτησω και τον υπαλληλο, αλλα ηταν πνιγμενος και τον λυπηθηκα).

Καλημερα.
Το μουρικης ειναι το οκουμε. Ο μουρικης ειναι το εργοστασιο στην κορινθο

Το τριτο ειναι το μπικαντορ ή καπως ετσι.
Το οκουμε ειναι εξωτερικης χρησης.
Η σημυδα οχι.
Το τριτο δεν το ξερω. Νομιζα οτι ειναι το πιο φτηνο.
Edit Bindangor τελικα
Edit no2 bintangor

Πρίν από ενάμιση - δύο χρόνια το είχα αγοράσει.
Ο υπάλληλος που κόβει την ξυλεία μου το είχε συστήσει ως κινέζικο.
Το πήρα για τον πάγκο που έφτιαχνα. Όχι κάτι ιδιαίτερο αλλά την δουλειά του την κάνει.
Νομίζω πως αυτός είναι ο σκοπός του κόντρα πλακέ ούτως ή άλλως.

το κοντρα πλακε ενδεικνυται για την αντοχη του στις καθετες πιεσεις, που σε ορισμενες περιπτωσεις μπορει να ειναι και πιο ανθεκτικο απο μασιφ ξυλεια.
με την ελευση των κινεζικων κ.π. μπερδευτηκε παρα πολυ η αγορα και μονο ενα εμπειρο ματι μπορει να καταλαβει τις ουσιαστικες διαφορες
τη χρηση του τη συνανταμε απο την επιπλοποιια μεχρι τα σπιτακια σκυλων και το καλουπωμα στην οικοδομη.
σε γενικες γραμμες, τα καλα κ.π. εχουν λεια επιφανεια χωρις ροζους και το σοκορο εχει πολλες στρωσεις και δεν εχει κενα

Και το κοντρα πλακε θαλασσης για την αντοχη του στο νερο και την υγρασια.
Πραγματι, διπλα στο BBQ στο πατρικο μου εχω κανει ενα ντουλαπακι με κπ θαλασσης εδω και 10 χρονια και δεν εχει κανει κιχ παρολο που απο το αρχικο του βερνικωμα δεν ξανασχοληθει μαζι του.

Αντιθετως κατι πορτακια που εφτιαξα σε κατασκευη αντιστοιχη αλλα με αλφαμπλοκ για σωμα και παρολλο που τα περασα με 2 χερια εμποτισμου και βερνικι κρουστας τελικη στρωση δεν τα βλεπω τοσο σοι.

Αποστολη για εσωτερικη χρηση ειναι μια χαρα.
Και εγω στον παγκο μου τετοια εχω βαλει.

Απάντηση: Re: Ξυλεία...

Ναι, δεν το συζητάμε.
Την δουλειά του, που είναι η αντοχή, την κάνει μια χαρά και όπως ανέφερε και ο Σώφρον σε ορισμένες περιπτώσεις ίσως να την κάνει καλύτερα από το ξύλο.

Θα αναγκαστώ δυστυχώς να κόψω μια απο τις ελιές μου για να γίνουν κάποιες απαραίτητες εργασίες.

Θα κόψω τον κορμό σε μερικά στρογγυλά φιλέτα ωστε να φτιάξω καμια κατασκευή.

Με το που τα κόψω, θέλω να μου πείτε 2-3 συμβουλές για φύλαξη, ενυδάτωση κτλ.

Σας ευχαριστώ!

Στάλθηκε από το SM-G973F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μην την κοψεις ακομα αν δεν ειναι απαραιτητο. Περιμενε να χειμωνιασει κι αλλο. Κοψε τη απογευματακι χωρις φεγγάρι
Θα πρέπει να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα...

Οσο πιο πολυ μπαινει ο χειμωνας τοσο λιγοτερη υγρασια θα εχει το ξυλο. Το ιδιο ισχυει για το βραδυ και το χωρις φεγγαρι.
Οταν το κοψεις περασε τα σοκκορα (εκει που κοβει το πριονι) με πλαστικο χρωμα ή κερι. Θα γινει η ξυρανση λιγο πιο αργα και δε θα σκασει (πολυ) το ξυλο. Ασε το αρκετο καιρο να ξεραθει σε χωρο με ρευμα

Οσο πιο πολυ μπαινει ο χειμωνας τοσο λιγοτερη υγρασια θα εχει το ξυλο. Το ιδιο ισχυει για το βραδυ και το χωρις φεγγαρι.
Οταν το κοψεις περασε τα σοκκορα (εκει που κοβει το πριονι) με πλαστικο χρωμα ή κερι. Θα γινει η ξυρανση λιγο πιο αργα και δε θα σκασει (πολυ) το ξυλο. Ασε το αρκετο καιρο να ξεραθει σε χωρο με ρευμα
Ευχαριστώ πολυ Γιώργο!

Νικο, φανταζομαι αναφερεσαι στον κανονα για τα ποσοστα υγρασιας, αναλογα την εποχη, που αναφερει ο Γιωργος, σωστα;
Ομως, για τον τροπο ξηρανσης, δε διαφωνεις, ετσι; Ή τελοσπαντων, με το να βαψεις/κολλησεις/σφραγισεις τα σοκορα, ως εναν απο τους πιθανους τροπους, σωστα;