Σήμερα έκατσα και έκανα σανίδες το κουρμουδάκι από το προηγούμενο ποστ. Πιο πολύ για να δοκιμάσω τον καινούριο οδηγό αλλά και για να δω τι θα βγει από ξύλο που έχει κοπεί σανίδες πριν στεγνώσει. Έχει ωραία νερά, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω να βγάζει καλή ξυλεία επειδή έχει μεγάλη διαμέτρου καρδιά.Έκοψα ένα δεντράκι με διάμετρο κορμού περίπου 15εκ, δεν ξέρω τι δέντρο είναι αλλά μου φάνηκαν ενδιαφέροντα τα χρώματα/νερά και είπα να δοκιμάσω να το κάνω ξυλεία. Σαν πρώτο βήμα, έχω κόψει τον κορμό σε δύο κομμάτια ίσια μήκους 1,5 μέτρο, έβαλα ξυλόκολα στα σημεία που κόπηκε και σκοπεύω να τα αφήσω έτσι στο υπόγειο για κάνα χρόνο να στεγνώσουν.
Εχει σημασια η εφαρμογη της κολλας ... αφου ειναι τεμαχισμενα?Σήμερα έκατσα και έκανα σανίδες το κουρμουδάκι από το προηγούμενο ποστ. Πιο πολύ για να δοκιμάσω τον καινούριο οδηγό αλλά και για να δω τι θα βγει από ξύλο που έχει κοπεί σανίδες πριν στεγνώσει. Έχει ωραία νερά, αλλά δυστυχώς δεν το βλέπω να βγάζει καλή ξυλεία επειδή έχει μεγάλη διαμέτρου καρδιά.
Έβαλα ξυλόκολα στις άκρες και τα έκανα μια ντάνα στην άκρη του εργαστηρίου όπου θα μείνουν μέχρι να στεγνώσουν (λογικά την άνοιξη).
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.