Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραία φαίνεται και γεροδεμένη (λογικά ο φράκτης δεν έχει τζόγους έτσι?)

O φρακτης, ο οποιος εχει τη δυνατοτητα να ρυθμιστει ευκολα απο 90 εως 45 μοιρες -και ισως λιγοτερο, δεν εχει τζογο.
Η ολη κατασκευη Νικο οχι μονο φαινεται αλλα ειναι solid. Το αισθανεσαι.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Χθες απογευμα ξεκινησα με αυτα

Οπου μετα απο λιγη ωρα εφτιαξα αυτα

Και σημερα κατεληξα με αυτο!

Δεν ειναι αριστο μιας και δεν περιποιηθηκα πολυ το βαψιμο. Επισης στις τρυπες και το φινιρισμα δεν εχει δοθει η απαραιτητη προσοχη στην ακριβεια.
Ακομη και οι ροδες γυριζουν δυσκολα μιας και μετα το βαψιμο και και κυριως τη κολλα εσφηξαν λιγακι.

Αλλα σε γενικες γραμμες με ικανοποιησε οπως και τις γυναικες μου!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

με ικανοποιησε οπως και τις γυναικες μου!

¨'Nuff said... (Stan Lee)

Καλως τον Τολη!

Εδω φιλε μου ειναι το καταλληλο θεμα.

Ο στοκος δεν εχει να κανει με την διασταση, απλα αν θελεις να καλυψεις μεγαλες επιφανιες θα πρεπει να χρησιμοποιησεις καποια γαζα για να μην σου σπασει.

Για την βαφη θελεις ασταρωμα με βαψιμο με λαδομπογια που θα σου δωσει την οψη πλαστικου που θελεις.

To ασταρωμα στα ξυλακια παγωτου μπορει να το αποφυγει καθως η επιφανεια τους ειναι σα γυαλι και η λαδομπογια θα πιασει καλα.
Κανονικος ξυλοστοκος κανει μια χαρα. Η διασταση δεν παιζει ρολο.

Βεβαια η λαδομπογια ειναι καπως too much για χειροτεχνιες. θα προτεινα να δεις σωληναρια ακρυλικου χρωματος (βαση το νερο) τα οποια μπορεις να τα χρησιμοποιησεις απ ευθειας πανω στο ξυλο, η να τα αραιωσεις με λιγο νερο, αναλογα την πυκνοτητα που θες στη βαφη.
Ευχαριστω πολυ για πληροφοριες... Συντομα θα επιστρεψω για περισσοτερα ινφο... και σιγουρα θα σας δειιξω το αποτελεσμα...

Πολύ όμορφο Νεκτάριε,μπράβο

Και ενα flashακι usb που ξεκινησα σημερα απο τα ρεταλια που εμειναν απο το τασακι!

Τι λες τωρα....Λιγο φαντασια και λιγο να πιανει το χερι... γινονται παπαδες... :)

Ομορφο και πολυχρωμο το τραινακι !! Ωραιο και το φλασακι και εξυπνη ιδεα!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Και ενα flashακι usb που ξεκινησα σημερα απο τα ρεταλια που εμειναν απο το τασακι!
Wow!

Ωραίες οι δημιουργίες σας!
Νεκτάριε θέλω και εγώ ένα να παίζω, θα μου φτιάξεις?

Πολύ όμορφο το παιχνιδάκι, ΜΠΡΑΒΟ, το μικρό θα το αγαπήσει σίγουρα. Είχα ξεκινήσει και εγώ ένα τρένο και ένα φορτηγάκι αλλά τα άφησα στην μέση.

Σας ευχαριστω πολυ,ειναι πολυ ωραιο να ακους θετικα λογια οταν εισαι στο ξεκινημα και αχολεισαι με κατι πρωτη φορα!
Σημερα τελειωσε το τασακι και το usb,αυριο παλι συνεχεια με δυο τασακια ακομα!
Επισης θελω να φτιαξω μια σφραγιδα,αλλα δεν εχω τορνο που βοηθαει σε αυτη την κατασκευη,μπορειτε να μου προτεινετε καποιον αλλο τροπο?

Επισης θελω να φτιαξω μια σφραγιδα,αλλα δεν εχω τορνο που βοηθαει σε αυτη την κατασκευη,μπορειτε να μου προτεινετε καποιον αλλο τροπο?

Ο Νεκτάριος είναι ειδικός σε αυτά !!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καταρχην χρειαζεσαι ενα τορνο. Εχεις? αν δεν εχεις, τοτε πρεπει να παρεις.
Υπαρχει ομως καινμια εναλλακτικη αν εχεις παγκοτρυπανο. Εχεις? αν δεν εχεις, τοτε πρεπει να παρεις.:idea:

Αφου παρεις, παγκοτρυπανο, καπου μεσα στο φορουμ που δεν μπορεσα ακομη να το βρω δειχνω μια πατεντα που το εχω μετατρεψει σε καθετο ξυλοτορνο.
:grandpa:

Άμα δεν θυμάσαι εσύ που το έβαλες ....άντε να θυμηθώ εγώ...
Τόση ώρα ψάχνω !!!!

Είχα δει και μια άλλη πατέντα με σκέτο δράπανο.
Ανδρέα ρίξε καμιά ματιά στο Youtube όλο και κάτι θα βρείς

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Καταρχην χρειαζεσαι ενα τορνο. Εχεις? αν δεν εχεις, τοτε πρεπει να παρεις.
Υπαρχει ομως καινμια εναλλακτικη αν εχεις παγκοτρυπανο. Εχεις? αν δεν εχεις, τοτε πρεπει να παρεις.:idea:

Αφου παρεις, παγκοτρυπανο, καπου μεσα στο φορουμ που δεν μπορεσα ακομη να το βρω δειχνω μια πατεντα που το εχω μετατρεψει σε καθετο ξυλοτορνο.
:grandpa:

Οχι τορνο δεν εχω,το εχω γραψει και πιο πανω,ουτε παγκοτρυπανο εχω,εχω την καθετη βαση για δραπανο ομως απο το lidl,που δεν νομιζω οτι θα βοηθησει γιατι εχει αρκετο τζογο ο αξονας.Εχω δει σε κατι diy site που την κανουν αυτη την πατεντα που λες.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Άμα δεν θυμάσαι εσύ που το έβαλες ....άντε να θυμηθώ εγώ...
Τόση ώρα ψάχνω !!!!

Είχα δει και μια άλλη πατέντα με σκέτο δράπανο.
Ανδρέα ρίξε καμιά ματιά στο Youtube όλο και κάτι θα βρείς

Oτι εχω βρει,χρησιμοποιουν τορνο δυστυχως!

Καλημέρα.Το πρωί διαβάζοντας το ποστ σου,είχα μια ιδέα με χρήση απλών εργαλείων και ήθελα να δω αν λειτουργεί.Τελικά λειτουργεί:
IMG_20160225_105720.jpg
Έγινε στα γρήγορα μ`αυτή τη μικρή ράσπα στο δράπανο.Λογικά αν το κάνεις πιο προσεκτικά το αποτέλεσμα θα μοιάζει αρκετά με σφραγίδα.