Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος ο ξυλογλύπτης!

Αψογα και με ιδιαιτερη προσοχη στην λεπτομερεια ! Like !!!!!!!

Πολύ όμορφες δημιουργίες, μπράβο σε όλους!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μ for Μιχάλης. Ωραία στο σύνολο αλλά πιστεύω τα δύο μπροστινά παίρνουν βελτίωση στης λαβές.
Πιο σωστά αυτά με τις κλειστές λαβές.

Καλημέρα στην παρέα,

βλέπω και αρκετοί από εσάς χρησιμοποιείτε λινέλαιο για το φινίρισμα των κατασκευών σας.

Το υλικό αυτό από που μπορώ να το προμηθευτώ; Επίσης, αφήνει στην κατασκευή κάποια λιπαρότητα;

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Λινέλαιο βρίσκεις όπου πουλάνε χρώματα, και σε πολυκαταστήματα και στο ιντερνετ.
Η λιπαρότητα εξαφανίζεται μετά από 1-2 ημέρες.

εξαιρετικός ο μιχάλης,άψογες δημιουργίες!! :a0210:

Καλημέρα στην παρέα,

βλέπω και αρκετοί από εσάς χρησιμοποιείτε λινέλαιο για το φινίρισμα των κατασκευών σας.

Το υλικό αυτό από που μπορώ να το προμηθευτώ; Επίσης, αφήνει στην κατασκευή κάποια λιπαρότητα;

Το ωμό λινέλαιο αφήνει μία λιπαρότητα η οποία όπως αναφέρεται φεύγει.
Ωστόσο αν θες να στεγνώνει γρήγορα προτίμησε το βρασμένο λινέλαιο ή πρόσθεσε διαλυτικό στο ωμό λινέλαιο.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μ for Μιχάλης. Ωραία στο σύνολο αλλά πιστεύω τα δύο μπροστινά παίρνουν βελτίωση στης λαβές.
Πιο σωστά αυτά με τις κλειστές λαβές.

χεχε ακριβως, ειναι συμπαθητικα στο συνολο, γιαυτο τα βαζω ολα μαζι και οχι ξεχωριστα:)))

Σαφως και παιρνουν βελτιωση οι λαβες. Εχουν ικανο μεγεθος οχι μονο για περισσοτερη εκλεπτυνση αλλα και για μικρα σχεδιακια/μοτιβα επανω τους.

Αμα υπηρχε υπομονη και μερακι, αλλο πραμα θα'βλεπες :)))

Ένα μικρό κλασσικό σκαμνάκι,που μου ζήτησε ένας φίλος.
Αστοχίες πολλές,αλλά τελικά μάλλον καλό βγήκε:)
IMG_20160310_191226.jpg
Αύριο θα τριφτεί πάλι και θα ξαναπεραστεί με βερνίκι,αλλά ήδη καλό μου φαίνεται.(οι κόκκινες καβίλιες ήταν ιδέα της στιγμής και τελικά μου άρεσε το αποτέλεσμα,όπως μου άρεσε και η "ατζουμπαλιά" στον χρωματισμό του ξύλου.Δεν το ξαναπέρασα μετά το τρίψιμο με κάσια για να το κάνω όλο ίδιο)

Μπράβο σέ όλους συνάδελφοι
Μιχάλη πολύ ωραία τά γιαταγάνια καί τά γράμματα.

Ένα μικρό κλασσικό σκαμνάκι,που μου ζήτησε ένας φίλος.
Αστοχίες πολλές,αλλά τελικά μάλλον καλό βγήκε:)
View attachment 125489
Αύριο θα τριφτεί πάλι και θα ξαναπεραστεί με βερνίκι,αλλά ήδη καλό μου φαίνεται.(οι κόκκινες καβίλιες ήταν ιδέα της στιγμής και τελικά μου άρεσε το αποτέλεσμα,όπως μου άρεσε και η "ατζουμπαλιά" στον χρωματισμό του ξύλου.Δεν το ξαναπέρασα μετά το τρίψιμο με κάσια για να το κάνω όλο ίδιο)

Παγκος εργαστηριου ειναι αυτος? μας εχεις δειξει το εργαστηρι σου?

Τριφτηκαν και γυαλιστηκαν με λινελαιο τα αρματα και τα γραμματα :))

24967944343_7bff3d7677_b.jpg

Φοβερά τα γράμματα...

Παγκος εργαστηριου ειναι αυτος? μας εχεις δειξει το εργαστηρι σου?

Πλάκα κάνεις;;;;;;;Αυτός πάγκος εργαστηρίου;Αυτό είναι έργο τέχνης!
Είναι ένας μπουφές 80-90-100 ετών;Ούτε εγώ ξέρω πόσο είναι.Ξέρω μόνο ότι τον κληρονόμησε η μάνα μου απ`την γιαγιά της!(και η μάνα μου είναι ήδη κοντά στα 70)
Δύο περιπτώσεις:Πρώτη σε ηλικία περίπου 25 χρονών περνάω ανεμοβλογιά....έρχεται ο γιατρός στο σπίτι,και φεύγοντας μου λέει:"αν ποτέ θες να πουλήσεις τον μπουφέ,πάρε `με τηλέφωνο".
Δεύτερη περίπτωση πριν περίπου 2-3 χρόνια.Ανακαινίζω την κουζίνα μου και έρχεται ο μαραγκός σπίτι,ο οποίος έχει κολλήσει και κοιτάει τον μπουφέ....Τι κοιτάς ρε ψηλέ του λέω;
Τι να κοιτάω;;;;;Μου λέει.Αυτό είναι έργο τέχνης!

Πλάκα κάνεις;;;;;;;Αυτός πάγκος εργαστηρίου;Αυτό είναι έργο τέχνης!
Είναι ένας μπουφές 80-90-100 ετών;Ούτε εγώ ξέρω πόσο είναι.Ξέρω μόνο ότι τον κληρονόμησε η μάνα μου απ`την γιαγιά της!(και η μάνα μου είναι ήδη κοντά στα 70)
Δύο περιπτώσεις:Πρώτη σε ηλικία περίπου 25 χρονών περνάω ανεμοβλογιά....έρχεται ο γιατρός στο σπίτι,και φεύγοντας μου λέει:"αν ποτέ θες να πουλήσεις τον μπουφέ,πάρε `με τηλέφωνο".
Δεύτερη περίπτωση πριν περίπου 2-3 χρόνια.Ανακαινίζω την κουζίνα μου και έρχεται ο μαραγκός σπίτι,ο οποίος έχει κολλήσει και κοιτάει τον μπουφέ....Τι κοιτάς ρε ψηλέ του λέω;
Τι να κοιτάω;;;;;Μου λέει.Αυτό είναι έργο τέχνης!

Συγχωραμε αλλα δεν φανταστηκα οτι θα εβαζες το σκαμπο στο μπουφε να το φωτογραφισεις. Απεναντιας φανταστηκα καποιο παγκο εργασιας, οπως ειπες εργο τεχνης απο παλιο μαστορα εκλεπτυσμενων εργασιων.

Σε συγχωράω ιερόσυλε;) (πλάκα κάνουμε έτσι;)
Πάντως εργαστήριο δεν έχω,οπότε κάνω ό,τι μπορώ στο μπαλκόνι σ`ένα (ας πούμε) πάγκο που έφτιαξα από παλέτες.(γι`αυτό και το σκαμνάκι μπήκε μέσα αφού περάστηκε,γιατί φύσαγε λίγο και θα γινόταν ρελιεφ μέχρι να στεγνώσει)

παιδια ψαχνω για ηλεκτρικο σκαρπελο και το μονο που βλεπω ειναι της proxxon που ειναι και πανακριβο... 118 ευρω

ιδανικα θα θελα αυτο που ειχε βγαλει το lidl της parkside αλλα που...

γνωριζει καποιος κατι αλλο??