Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ναι Χιωτης ακρυλικα κυριως και τα σχεδια ειναι απο το ιντερνετ η φωτο που βρισκω (παλι απο το ιντερνετ google is our friend)και τα βαζω στο coreldraw και τις κανω σχεδιο!

Εγω παλι τωρα τελευταια κοβω μονο γραμματα καθως εχουν γινει αναρπαστα στους φιλους και στο γραφειο!!

Με την μικρη πριονοκορδελα της proxxon ειναι θεμα πλεον δευτερολεπτων, αντε ενος λεπτου και κατι στα δυσκολα γραμματα, τωρα που εχω παρει τον αερα :)))
Ο χρονος ειναι στο τριψιμο, το λινελαιο, το ξανατριψιμο κλπ.

26052018486_d0f8c589dd_b.jpg

Ωραιοτατο! Ακρυλικα χρωματα ειπαμε βαζεις? Τα σχεδια που τα βρισκεις? Ειναι απλα αλλα πανεμορφα.

++++

Νικο μου αρεσε η φαλτσοκοπη στη μολυβοθηκη :))
Yπαρχει τιποτα να βαζουμε μεσα στο λινελαιο για να μοσχομυριζει η κατασκευη? Εχω κατι αρωματικα χωρου που τα ζεσταινεις με ρεσω, κανουν αραγε?

Μιχάλη υπάρχουν 2 λύσεις που τσούζουν στο μάτι αλλά η διάρκεια τους είναι τόσο μεγάλη όπως και η ποιότητα τους που σίγουρα θα υποκείψεις.

1) Έτοιμο μίγμα για την χρήση που θες με ωραίο άρωμα πορτοκαλιού (το χρησιμοποιεί ο φίλος μου και μοσχοβολάει). Στα 27 ευρώ αλλά τα αξίζει αν δεις και την καλυπτικότητα του και στα συν ότι βάφεις ότι θες γιατί είναι 100% φυσικό.

http://www.auro.gr/index.php?act=viewProd&productId=24

2) Σκέτο πορτοκαλέλαιο (φυτικό διαλυτικό)

http://www.auro.gr/index.php?act=viewProd&productId=46

Χιωτης η πριονοκορδελα τα κοβει τοσο ευθεια η τα φερνεις και με τριψιμο? Αψογα κομμενα, επαγγελματικα!!!
Ποιο μοντελο ειναι?

Last edited:

Thanks!
Η ετοιμη λυση ειναι ιδανικη καθως οι επιφανεις που βαφω ειναι συνηθως μικρες και η συσκευασια του λιτρου θα με κραταει πολυ. Θα δω μηπως βρω κατι αντιστοιχο εδω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Χιωτης η πριονοκορδελα τα κοβει τοσο ευθεια η τα φερνεις και με τριψιμο? Αψογα κομμενα, επαγγελματικα!!!

Η πριονοκορδελα τα κοβει ευθεια. Εχω επανω την παχεια κορδελα που βοηθα πολυ στις ευθειες, η οποια ομως δεν βολευει στα κλειστα κοψιματα. Υπαρχουν ομως τροποι για τα κλειστα κοψιματα οπως βλεπεις στο E παραπανω.

Αν και εχω παρει και στενη κορδελα για τα κλειστα κοψιματα/καμπυλες, βλεπω οτι η παχεια ειναι πιο χρησιμη ακριβως για τον λογο των πολυ καλων ευθειων κοψιματων και δεν την αλλαζω.

Thanks!
Η ετοιμη λυση ειναι ιδανικη καθως οι επιφανεις που βαφω ειναι συνηθως μικρες και η συσκευασια του λιτρου θα με κραταει πολυ. Θα δω μηπως βρω κατι αντιστοιχο εδω.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η πριονοκορδελα τα κοβει ευθεια. Εχω επανω την παχεια κορδελα που βοηθα πολυ στις ευθειες, η οποια ομως δεν βολευει στα κλειστα κοψιματα. Υπαρχουν ομως τροποι για τα κλειστα κοψιματα οπως βλεπεις στο E παραπανω.

Αν και εχω παρει και στενη κορδελα για τα κλειστα κοψιματα/καμπυλες, βλεπω οτι η παχεια ειναι πιο χρησιμη ακριβως για τον λογο των πολυ καλων ευθειων κοψιματων και δεν την αλλαζω.

Μπορεί να βρεις γιατί είναι Γερμανική εταιρεία.

Ποιο μοντελο ειναι?

http://www.proxxon.com/en/micromot/27172.php?list

http://www.amazon.de/Proxxon-27172-...ue&ref_=ox_sc_act_title_1&smid=A3JWKAKR8XB7XF

Eλαχιστη σε βαρος και διαστασεις!
21709730405_59fe4f7852_z.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ευχαριστω Κυριακο.
Που να δειτε τι ετοιμαζω ακομη...

Αλλα συνεχως σκεφτομαι τα proxxon, του Μιχαλη. Ελπιζω να μην τα γκαντεμιασω. :grandpa:
Γιατι καλα τα εργαλεια που εχω, αλλα ενα δισκοπριονα παγκου, ενα τριβειο για λεπτομερειες αλλα κυριως μια σεγα/κορδελα θα ηταν οτι πρεπει!
Δυστυχος δεν μπορω να ανοιχτω και να κανω τα γουστα μου αλλο.

Πανέμορφο το κάδρο και πάλι μπράβο σου. Εγώ έμπλεξα με τα βαφτίσια του μικρού γιου μου και του φτιάχνω μοτοσυκλετούλες κ.λ.π μπιμπλίκια για τις μπομπονιέρες.
Είναι από 4χιλ κόντραπλακέ θαλάσσης και είναι άτριφτο. Φυσικά θα τριφτεί θα βαφτεί και μετά ελφρύ τρίψιμο για πιο παλαιωμένη εμφάνιση.

Attachments

• 20160328_132013[1].jpg
    20160328_132013[1].jpg
    90.5 KB · Views: 159

Ωραια ιδεα για βαφτησια Jimaras! Να τον χαιρεσαι τον νεοφωτιστο και εκεινος τον μπαμπα του τον καλλιτεχνη!!!

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραια ιδεα και καλο κουραγιο!
Για ποσα τεμαχια μιλαμε, 100-200;

Ευχαριστώ πολύ παιδιά, να 'στε καλά.
Θα φτιάξω 100 κομμάτια και οι υπόλοιπες 50 θα έχουν εικονίτσα του Αϊ-Γιώργη.

Ωραίος.
Να τον χαίρεσαι τον μπόμπιρα!

Ευχαριστώ πολύ. Να χαίρεστε τα παιδάκια σας όσοι έχετε και την την ελευθερία σας ότι την έχετε...ακόμα!!!!

Παίδες, όπως πάντα ωραίες οι καλλιτεχνικές δημιουργίες σας.
Δημήτρη να τον χαίρεστε τον πιτσιρίκο σας!

Κύριοι γεια σας από Πάτρα.
Πέρα από το παρακάτω site:
http://www.stevedgood.com/catalog/index.php
από που αλλού μπορώ να κατεβάζω free patterns για scroll saw.

Επίσης από που μπορώ να αγοράσω μασίφ ξυλεία για Diy κατασκευές (τραπεζάκια, σκαμπό κλπ) από την Πάτρα ?
Αν δεν γνωρίζεται ποιον ή ποιους μου προτείνεται από Αθήνα κλπ, έτσι ώστε να μπορώ να αγοράζω online ξυλεία ?

Με το καλό οι κατασκευές σου. Εγώ από εκεί κατεβάζω και έχω επικοινωνία με το εν λόγω κύριο σε διάφορες απορίες μου, μέσω του φόρουμ που έχει φτιάξει.
Μασίφ ξυλεία θα βρεις άνετα στα πρακτικερ.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Jimaras1982 δυστυχώς το Praκtiker της Patras από ξυλεία .................last year !!!