Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τι ;
Πριονοκορδελα ;

Τα συγκεκριμένα κομμάτια επειδή προέρχονται από φέτες δεν μπορούν να δουλευτούν με κορδέλα.

Ο τρόπος που είδα είναι το κόλλημα πάνω σε άλλο πιο ψηλό κομμάτι ξύλου. Έτσι όταν περάσει από τον ξεχονδριστήρα, θα κατέβει πιο πολύ σε ύψος... ;)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Δεν αντεξα τελικά κ ανέβηκα για λίγο στο εργαστήριο - ταράτσα.

Θέλει παρα πολύ τρίψιμο κ βερνίκι.
Μου το ζήτησε ο father για να το προσφέρει στο ΚΑΠΗ που πηγαίνει.

Μακάρι να με αξιώσει ο Θεός (σε πολλά, πολλά, πολλά χρόνια όμως) να πίνω k εγώ το καφεδάκι πάνω σε αυτό.

Τέλειο παππού.
Προσωπικά θα προτιμούσα σκούρη απόχρωση για βάψιμο.

Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Τα συγκεκριμένα κομμάτια επειδή προέρχονται από φέτες δεν μπορούν να δουλευτούν με κορδέλα.

Ο τρόπος που είδα είναι το κόλλημα πάνω σε άλλο πιο ψηλό κομμάτι ξύλου. Έτσι όταν περάσει από τον ξεχονδριστήρα, θα κατέβει πιο πολύ σε ύψος... ;)

Τέλειο παππού.
Προσωπικά θα προτιμούσα σκούρη απόχρωση για βάψιμο.

Aha !
Μήπως όμως μια γιαπωνέζικη πλάνη χειρός, απο αυτές που βγάζουν διάφανο πριονίδι απο το πλανισμα, έκανε την τέλεια δουλειά για το πάχος που στοχεύεις ;

Aha !
Μήπως όμως μια γιαπωνέζικη πλάνη χειρός, απο αυτές που βγάζουν διάφανο πριονίδι απο το πλανισμα, έκανε την τέλεια δουλειά για το πάχος που στοχεύεις ;

Έχω μία Γιαπωνέζικη αλλά όχι σαν αυτή που λες... :p
Θα δοκιμάσω για να μάθω να την δουλεύω κιόλας!

Έχω μία Γιαπωνέζικη αλλά όχι σαν αυτή που λες... :p
Θα δοκιμάσω για να μάθω να την δουλεύω κιόλας!

Ωραία. Να πάρεις video και να το ανεβάσεις, να μαθαίνουμε κι εμείς.
Άντε και καλο βράδυ γιατι έχουμε πρωινό ξύπνημα πάλι αυριο.

Βίντεο ταυτόχρονα με πλάνισμα δεν γίνεται!!! :p

Βίντεο ταυτόχρονα με πλάνισμα δεν γίνεται!!! :p

Γίνεται, γίνεται.
Σταθερή κάμερα με κάδρο το χώρο εργασιας.
Πως τα γυρνάνε τα αμερικανακια ;

Σημερινές δημιουργίες.

P60504_224432.jpg

P60504_224453.jpg

Δύο κηροπήγια από οξυά και 1 μικρός σελιδοδείκτης από καρυδιά.
Αυτήν την φορά επειδή ήθελα να τονίσω τις γωνίες δεν χρησιμοποίησα έκκεντο για το τρίψιμο αλλά τριβείο δέλτα (Dremel Multimax mm40).
Τρίψιμο με 80 - 120 -240 άρι γυαλόχαρτο και φινίρισμα στο χέρι με 400άρι.

Γίνεται, γίνεται.
Σταθερή κάμερα με κάδρο το χώρο εργασιας.
Πως τα γυρνάνε τα αμερικανακια ;

Σιγά εσύ.
Θα φτάσω και εκεί!!! :p

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σημερινές δημιουργίες.

P60504_224453.jpg
Καλησπερα πολυ ομορφη κατασκευη, μπορεις να μου πεις αυτο το βαθουλωμα πως γινεται με τι εργαλειο;

αν δεν καταλαβες τι θελω να πω, οχι την τρυπα που εκανες για τα κερακια αλλα την επανω τρυπα.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Πολύ ωραία Νίκο, επαγγελματική εργασία.
Μπράβο σου.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Καλησπερα πολυ ομορφη κατασκευη, μπορεις να μου πεις αυτο το βαθουλωμα πως γινεται με τι εργαλειο;

αν δεν καταλαβες τι θελω να πω, οχι την τρυπα που εκανες για τα κερακια αλλα την επανω τρυπα.

Με ρούτερ και το κατάλληλο μπιτ (όποιο θες ανάλογα το σχέδιο που θες να κάνεις, αρκεί να έχει ρουλεμάν από κάτω). Με 2 ή 3 περάσματα γίνεται αυτό που βλέπεις. Εννοείται μετά τρίβεται με 80αρι -120-240άρι γυαλόχαρτο με το πολυεργαλείο για να πάρει αυτήν την υφή.

Πολύ ωραία Νίκο, επαγγελματική εργασία.
Μπράβο σου.

Ευχαριστώ Παππού.
Δεν είναι επαγγελματική αλλά πλέον νομίζω ότι είναι ενθουσιώδης ερασιτεχνική!!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Με ρούτερ και το κατάλληλο μπιτ (όποιο θες ανάλογα το σχέδιο που θες να κάνεις, αρκεί να έχει ρουλεμάν από κάτω). Με 2 ή 3 περάσματα γίνεται αυτό που βλέπεις. Εννοείται μετά τρίβεται με 80αρι -120-240άρι γυαλόχαρτο με το πολυεργαλείο για να πάρει αυτήν την υφή.

Ευχαριστώ Παππού.
Δεν είναι επαγγελματική αλλά πλέον νομίζω ότι είναι ενθουσιώδης ερασιτεχνική!!!

Ρε άστα αυτά τα diabοlistika.
Έχεις ξεφύγει πολύ προς τα πάνω λέμεεεεεεεεεεεεεε.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατα

Ρε άστα αυτά τα diabοlistika.
Έχεις ξεφύγει πολύ προς τα πάνω λέμεεεεεεεεεεεεεε.

Χαχαχα έχω ακόμα δρόμο μπροστά μου! :)

Ξύλινος Μοντελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Καλησπέρα παιδιά και από εμένα Χριστός Ανέστη και χρονιά πολλά σε όλους εδω στην ομάδα!!

Είμαι νέος στην σελίδα και με παρότρυνση ενός καλού φίλου μπήκα και εγώ στο ''Team'' Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας και ίσως κάποιος να μπορούσε να μου δώσει μια λύση σε αυτό που άνετα θα το έκανα και ΕΠΠΑΓΓΕΛΜΑ! καθώς το αγαπώ όσο τίποτα!!

Φτιάχνω και εγώ ξύλινα μοντέλα από το μηδέν όλα με ξύλο πεύκο η φλαμούρι και όλα στο χέρι δίχως ειδικά εργαλεία η κάτι σχετικό!
Έχω δημιουργήσει αρκετά κομμάτια και πολλά διαφορετικά μετάξι τους μοντέλα τα οποία (γονατίζουν) την λεπτομέρεια και την ομορφιά της υλοποίησης,
Από φόρμουλα 1 μέχρι τανκς με ερπύστριες που γυρίζουν πυροσβεστικό όχημα με σκάλα μαχητικά με συστήματα προσγειώσεις και δεξαμενές πύραυλους κτλπ! Αν θέλετε να ρίξετε μια μάτια δείτε την σελίδα μου καθώς δεν ξέρω να ανεβάζω φωτός εδώ στο σαιτ μου http://wooden-designs.blogspot.gr/
Θα χαρώ πολύ να τα πούμε με οποίο έχει την διάθεση και την χαρά για κάτι τέτοιο
Με εκτίμηση

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

οκ σε ευχαριστω

Re: Ξύλινος Μοντελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Αληθως Ανεστη και καλως ηλθες στο φορουμ!

Εξαιρετικη η δουλεια σου και νομιζω οτι ηδη το εχεις κανει 'επαγγελμα'.

Το ποστ σου θα μεταφερθει αργοτερα στις μικροξυλοκατασκευες αλλιως μπορει να θεωρηθει εμμεση 'διαφημιση' κατι το οποιο δεν συναδει με τις αρχες του φορουμ.

Βλεποντας το ταλεντο σου αναρωτιεμαι σε τι πραγμα ακριβως μπορουμε να σου δωσουμε λυση εμεις οι υπολοιποι ταπεινοι ερασιτεχνες :))

Συγχαρητηρια παντως και θα ειναι πραγματικα μεγαλη η χαρα μας να μοιραστεις μαζι μας τις τεχνικες σου.

Re: Ξύλινος Μοντελισμός σε όλο του το μεγαλείο!!!

Καλώς ήρθες στην παρέα μας!!!
Πραγματικά έχεις αναγει την ξυλογλυπτικη σε τέχνη και βγάζεις αριστούργηματα!!!