Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα θεωρώ πολύ τραγικοποιημένο το δεύτερο λινκ.Πολύ ευαίσθητοι είναι οι αμερικάνοι μου φαίνεται.

:chinscratch: :chinscratch: :chinscratch: :chinscratch:

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κώστα θεωρώ πολύ τραγικοποιημένο το δεύτερο λινκ.Πολύ ευαίσθητοι είναι οι αμερικάνοι μου φαίνεται.

Νικόλα καλό είναι να ξέρουμε και να παίρνουμε πάντα τις προφυλάξεις μας. Ποτέ δεν ξέρεις το μπορεί να προκύψει, ειδικά με τα μικρά σωματίδια σκόνης που αναπνέουμε. Δες και τις οδηγίες φαρμάκων, γράφουν ένα κατεβατό. Δεν σημαίνει πως θα πάθει κάποιος ότι γράφουν αλλά κάποιος-κάποιοι μπορεί.

Κώστα :a0210:

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Νικόλα καλό είναι να ξέρουμε και να παίρνουμε πάντα τις προφυλάξεις μας. Ποτέ δεν ξέρεις το μπορεί να προκύψει, ειδικά με τα μικρά σωματίδια σκόνης που αναπνέουμε. Δες και τις οδηγίες φαρμάκων, γράφουν ένα κατεβατό. Δεν σημαίνει πως θα πάθει κάποιος ότι γράφουν αλλά κάποιος-κάποιοι μπορεί.

Κώστα :a0210:

Παναγιώτη αυτά κυρίως συμβαίνουν σε αυτούς που δουλεύουν 8ωρα καθημερινά και έρχονται σε επαφή με την λεπτή ξυλόσκονη. Σε εμάς που κάνουμε μια κατασκευή την εβδομάδα και με χρήση ακόμα και μιας φτηνής μάσκας, και που δουλεύουμε κυρίως πεύκο άντε και καμιά οξιά σίγουρα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και ούτε πρόκειται να αντιμετωπίσουμε κιόλας.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σωστά μαστρο-Παναγιώτη,δεν αντιλέγω.Το να βγάζει κανείς προειδοποιήσεις για τα...πριονίδια όμως σημαίνει απλά υποχονδρίαση.Εκτός αν έχουν εξαλλείψει οι γράφοντες όλους τους άλλους παράγοντες κινδύνου για την υγεία τους,όπως καπνό,οικοδομικά υλικά,οργανικούς διαλύτες,φάρμακα που λες,κορεσμένα λιπαρά και βρωμόλαδα,ζάχαρη,συντηρητικά,πλαστικά,τεχνητές ίνες κτλ.Εγώ πχ στο φροντιστήριο περιστοιχίζομαι απο εκτυπωτικές μηχανές,καπνίζω δε και σαν αράπης,το ξύλο της φύσης θα με αρρωστήσει;Οκ,το πιάσαμε το νόημα,αγοράστε σκούπες αναρρόφησης λέει.Και κάπως έτσι ο σύγχρονος άνθρωπος μαστίζεται απο αλλεργίες και αυτοάνοσα,επειδή αποστειρώθηκε.Προσωπικά αν μου δώσει ο Θεός απόγονο,θα τον\την μεγαλώσω έξω..

ΥΓ
Μαραγκό με χρόνια θέματα υγείας δε γνώρισα ποτέ.Συναδέλφους δασκάλους δεκάδες..

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εεεε! Βάλε πληθυντικό αριθμό.

...απογόνους. Θα τους / τις μεγαλώσω έξω.

Καλό βράδυ -bye-

Σωστά μαστρο-Παναγιώτη,δεν αντιλέγω.Το να βγάζει κανείς προειδοποιήσεις για τα...πριονίδια όμως σημαίνει απλά υποχονδρίαση.Εκτός αν έχουν εξαλλείψει οι γράφοντες όλους τους άλλους παράγοντες κινδύνου για την υγεία τους,όπως καπνό,οικοδομικά υλικά,οργανικούς διαλύτες,φάρμακα που λες,κορεσμένα λιπαρά και βρωμόλαδα,ζάχαρη,συντηρητικά,πλαστικά,τεχνητές ίνες κτλ.Εγώ πχ στο φροντιστήριο περιστοιχίζομαι απο εκτυπωτικές μηχανές,καπνίζω δε και σαν αράπης,το ξύλο της φύσης θα με αρρωστήσει;Οκ,το πιάσαμε το νόημα,αγοράστε σκούπες αναρρόφησης λέει.Και κάπως έτσι ο σύγχρονος άνθρωπος μαστίζεται απο αλλεργίες και αυτοάνοσα,επειδή αποστειρώθηκε.Προσωπικά αν μου δώσει ο Θεός απόγονο,θα τον\την μεγαλώσω έξω..

ΥΓ
Μαραγκό με χρόνια θέματα υγείας δε γνώρισα ποτέ.Συναδέλφους δασκάλους δεκάδες..

Αν δεν την εχεις δει, δες οπωσδήποτε το Captain Fantastic με τον Viggo Mortensen
Οχι έξω, στα βουνά θα τα μεγαλώσεις.
Άντε και καλούς απογόνους.

Sent from my iPad using Tapatalk

Ο Θεός να πέψει Κωστή...Σε ευχαριστώ πολύ φίλε..

Μωρέ ο Θεός να πέψει δεν αντιλέγω, όμως κ ο Νικόλας θα πρέπει να το "σπρώξει" το όλο θέμα! :flipout:
Άντε Καλημέρα να έχουμε.

Είμαι σεσημασμένος μπυράκιας,οπότε πρέπει να κάνω τη ζωή μου ευκολότερη:
IMG_20170307_191224.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος... :ADFADF1:
Για πες ρε Δημήτρη κάτι παραπάνω... Το μηχανισμό που τον βρήκες; Την εκτύπωση στο ξύλο εσύ την έκανες;

Ναι πράγματι για πες βαρέθηκα νά ψάχνω ανοιχτηρια στα συρτάρια

Χαχα, και εμενα μου έχει δώσει ένας φίλος ένα τέτοιο ανοιχτήρι για να φτιάξω μια κατασκευή τοίχου, αλλά ακόμα την έχω στα μελλοντικά σχέδια.
Μπορεί να βρεθεί πολύ εύκολα στο ebay, και έχουν σε ασημί, σε χρυσό, σε παλαιωμένο, σε μαύρο, άσπρο, ότι θέλει κανείς.

Πολύ μου αρέσει, μπράβο!

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραίος... :ADFADF1:
Για πες ρε Δημήτρη κάτι παραπάνω... Το μηχανισμό που τον βρήκες; Την εκτύπωση στο ξύλο εσύ την έκανες;
Ανοιχτήρια θα βρείς ψάχνωντας για "ανοιχτήρι τοίχου".Εγώ το πήρα από`δω:http://barequip.gr/shop/proionta/anichtiri-anapsiktikon-tichou/ που είναι στο κέντρο της Αθήνας και με βόλευε.
Βέβαια το συγκεκριμένο είναι σχεδιασμένο για μικρά μπουκάλια (αναψυκτικά,μικρές μπύρες) οπότε το κανονικό μπουκάλι μπύρας δεν χωράει,βρίσκει πίσω.Γι`αυτό αναγκαστικά το ανοιχτήρι έπρεπε να βγει πιο έξω,πράγμα που τελικά δεν με χάλασε αφού το πρόσθετο ξύλο άλλαξε τελείως το αρχικό σχέδιο και μ`άρεσε.
H εκτύπωση Μπάμπη έγινε με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο που βρήκα για inkjet εκτυπωτή:http://woodworking.formeremortals.net/2014/03/how-to-transfer-an-inkjet-photo-to-wood-mere-mini/

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ένας μονόκερος φτιαγμένος από ξύλο οξιάς και "μπάνιο" σε λινέλαιο.
horse.jpg

Μπράβο Σπύρο. Άλλο ξύλο = άλλο επίπεδο αποτελέσματος.

Ομορφο αποτελεσμα ο Μονοκερος ! Μπραβο!

Πολυ ομορφο και το σχεδιο και το ξυλο της οξιας!
Τι διαστασεις εχει το εργο?

2 μικρά ξύλινα ρολογάκια απο κόντρα πλακέ και ακριλικά χρώματα

15-1_zpsq2obn7ro.jpg

15-3_zps3m0qk5wv.jpg

16-1_zpscbjql5cp.jpg

16-2_zpsfmke94ql.jpg