Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Παιδες, το συγκεκριμενο (πολυ)εργαλειο/γκατζετ της Proxxon μου εδωσε μεγαλη χαρα σημερα!

Να πω με την ευκαιρια οτι η μεγγενη παγκου της Proxxon μου αφησε τις καλυτερες εντυπωσεις. Εξαιρετικα στιβαρη, ευελικτη και δυνατη, ξεπερασε καθε προσδοκια μου!

Πάλι σε πειρασμούς με βάζεις και είμαι και επιρρεπής..... :-)

Για την μέγγενη θα συμφωνήσω...αξίζει πολλά. Έχει βγάλει και μια απομίμηση το lidl, αλλά δεν πιάνει μια μπροστά στην proxxon.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα εξαρτήματα τα είχε το πακέτο ή είναι εξτρά?

Πάλι σε πειρασμούς με βάζεις και είμαι και επιρρεπής..... :-)

Για την μέγγενη θα συμφωνήσω...αξίζει πολλά. Έχει βγάλει και μια απομίμηση το lidl, αλλά δεν πιάνει μια μπροστά στην proxxon.

Τα εξαρτήματα τα είχε το πακέτο ή είναι εξτρά?

Ναι, ετσι ειναι για την μεγγενη. Εχω και γω του lidl, ειναι οκ θα ελεγα, αλλα δεν συγκρινεται με την proxxon. Με εντυπωσιασε παρα πολυ. Η διαφορα στην ποιοτητα ειναι ιδια με την διαφορα στην τιμη.

Το γωνιακο τροχουδακι ερχεται με ενα δισκο κοπης, ενα δισκο λειανσης και ενα φτερωτο δισκο γυαλοχαρτων. Τα υπολοιπα ειναι εξτρα.
Σημειωσε οτι η ποιοτητα των γυαλοχαρτων Proxxon ειναι αριστη. Πρωτο πραμα που σκεφτηκα ειναι η αγορα αυτοκολλητου γυαλοχαρτου για φτηνα αναλωσιμα. Ειδα ομως την αντοχη των original σημερα και την ξεχασα την ιδεα...

Proxxon 230/E

Συνεχιζουμε...

Ανοιξα σημερα το πακετακι με το καινουριο rotary tool της Proxxon, Micromot 230/E. Koστισε περιπου 70 ευρω, απο την εδω αγορα.

With a diameter of 37mm and just 270g it offers convenient handling second to none in its class!

Αυτος ειναι ο τιτλος που το διαφημιζει η Proxxon! Aπιστευτα μικρο και ελαφρυ, μολις 270 γραμμαρια ενω το αντιστοιχο dremel 4000 ζυγιζει 660γρ, και το μικρο dremel 3000 590 γραμμαρια. Για το παχος δεν το συζηταμε.

Αθορυβο μοτερακι στις χαμηλες στροφες που αυξανει καθως ανεβαζεις μεχρι τις 20,000. Το τσοκ βιδωνει ξεβιδωνει με το χερι. Δεν εχει κλειδι. Eχει ρυθμιζομενες στροφες και πολυ καλη αισθηση στο κρατημα.
Ερχεται σκετο μαζι με 6 collets που βλεπουμε στα αριστερα τα οποια λενε οτι ειναι απο ειδικο χαλυβα κατασκευασμενα στην Ιαπωνια και προσφερουν το πιο σταθερο σφιξιμο ειδικα στις μικρες διαμετρους τρυπανακια/bits.

Αυτο που λεει η Proxxon ειναι οτι η ροπη παραμενει σχεδον η ιδια ειτε το εργαλειο δουλευει στις υψηλες ειτε στις χαμηλες στροφες. Αυτο οντως ισχυει και ειναι σημαντικοτατο πλεονεκτημα εναντι του ανταγωνισμου.

Θελω παρα πολυ να το συγκρινω με τα dremel....:)))

20714050738_5ef6db0906_b.jpg

Ποιο θα είναι τώρα το επόμενο proxxon?

Νομιζω οτι αυτο ειναι πιο αδυναμο απο τα Dremel. Η σωστη συγκριση θα επρεπε να γινει με αυτο το μοντελο http://www.proxxon.com/en/micromot/28481.php?list .
Το 230 που πηρες ειναι συμβατο με την βαση router http://www.proxxon.com/en/micromot/28566.php?list ;

Edit Δεν ειναι συμβατο. Η λιστα με τα συμβατα εργαλεια:
  • Professional Rotary Tool IBS/E or IB/E (38481)​
  • Precision Rotary Tool FBS 115/E (38472)​
  • Rotary Tool Micromot 50 (28500)​
  • Rotary Tool Micromot 50/E (28510)​
  • Rotary Tool Micromot 50/EF (28512)​
  • Precision Rotary Tool FBS 12/EF (28462)​

Νομιζω οτι αυτο ειναι πιο αδυναμο απο τα Dremel. Η σωστη συγκριση θα επρεπε να γινει με αυτο το μοντελο http://www.proxxon.com/en/micromot/28481.php?list .
Το 230 που πηρες ειναι συμβατο με την βαση router http://www.proxxon.com/en/micromot/28566.php?list ;

Nαι, ειναι συμβατο με τη βαση ρουτερ. Το Proxxon 230/E ειναι το πιο προσφατο μοντελο τους και πιθανον να μην το εχουν περιλαβει στα συμβατα. Εχει ομως τον λαιμο των 20μμ που εχουν και τα υπολοιπα.
Ο λογος που αγορασα αυτο το εργαλειο, περαν απο το ελαχιστο παχος και βαρος του, ηταν επειδη ειναι συμβατο με τις βασεις ρουτερ και δραπανου της Proxxon. Σημερα το δοκιμασα και στις δυο αλλα επαιξα μονο με την βαση δραπανου.

Η βαση δραπανου ειναι το κατι αλλο! Πραγματικα, αυτη η εταιρεια δεν σταματα να με εκπλησσει.
Καμμια σχεση με την Dremel η οποια ειναι οντως καλοφτιαγμενη και εντυπωσιακη αλλα δυστυχως το συστημα συγκρατησης ειναι μαλλον αποτυχημενο για καποιον που χρειαζεται καποια ακριβεια.
Δεν συζητω για την τεραστια ταλαιπωρια να τοποθετησεις το εργαλειο πανω της...

Η βαση της Proxxon ειναι παρα πολυ στιβαρη και απλη. Το εργαλειο δενεται επανω της σε ελαχιστα δευτερολεπτα. Μπορεις να αλλαξεις bit πανευκολα πανω στη βαση, ενω στην dremel θυμαμαι οτι εχει θεμα η αλλαγη.
Η ευθυγραμμιση της βασης και του εργαλειου ειναι απολυτη. Τα νουμερα σε μοιρες που ειναι χαραγμενα στη βαση ανταποκρινονται επακριβως. Το μετρησα. Οπως μετρησα την ευθυγραμμιση του δραπανου μετα απο καμμια δεκαρια τρυπηματα. Αψογη.

Η τιμη της ειναι η ιδια με της dremel, γυρω στα 40 ευρω αλλα η ακριβεια της ειναι σαφως ανωτερη της dremel.
Καπου 14 ευρω κανει η μεγγενουλα για τη βαση. Πολυ χρησιμο εξαρτημα που κουμπωνει πανω στη ραγα της βασης.

20722719359_8e7843b057_c.jpg

Ποιο θα είναι τώρα το επόμενο proxxon?

χεχε, οτι εχω παρουσιασει προσφατα στο νημα με τα εργαλεια, συν καποια αλλα :))

Παντως αυτο που περιμενω πως και τι, ειναι η μινι πριονοκορδελα παγκου των μολις 7 κιλων!

Tελικα η βαση Proxxon για τα αντιστοιχα δραπανακια της εταιρειας (με λαιμο 20μμ) ειναι πραγματικο αστερι.

Εδω το τσεκαρισμα μετα την εργασια. Ουτε ρυθμιση χρειαζεται ουτε τιποτα. Αλφαδιασμενο αψογα.

20354012083_5c0b370c50_c.jpg

Σιγα σιγα θα παρουσιασω ολα τα εργαλεια μοντελισμου που παρελαβα προσφατα. Οπως ειπα, πολλα απο αυτα μου ηταν εντελως αγνωστα!!

Αξιζει τον κοπο να τα παρουσιασω, διοτι ο μοντελισμος γενικοτερα ειναι ενας αλλος 'κοσμος' πολυ δημιουργικος που σε ευχαριστει και σε χαλαρωνει αφανταστα!

Εδω η μεγαλη εικονα με την πρωτη φουρνια εργαλειων τα οποια να σημειωσω δεν ειναι ακριβα. πχ. το jig που φτιαχνει τα ιστια στα καραβακια (loom-a-line) κοστιζει ~11 ευρω.

20740525399_f1a6ee50b9_h.jpg

Παρακατω βλεπουμε το χειροκινητο φαλτσοπριονο :))
Eχει μια λεπιδα η οποια κοβει 90 εως 45 μοιρες μικρα ξυλαρακια απο balsa εως 5-6χιλιοστα. Ποιο σκληρα ξυλα, κοβει μεχρι 2μμ.

20953425536_4568a01ee4_b.jpg

Το ματι μου επεσε κατευθειαν στο φαλτροπριονακι στην στοιβα με τα κουτια :p Ποσο κοστισε; Ποσο θα μου κοστισει να μου στειλεις ενα; :p

Το ματι μου επεσε κατευθειαν στο φαλτροπριονακι στην στοιβα με τα κουτια :p Ποσο κοστισε; Ποσο θα μου κοστισει να μου στειλεις ενα; :p

19 ευρω μου κοστισε + 1 ευρω το μπαξισι μου, 20 ευρω θα σου στοιχισει :))
Mπορω να σου φερω ενα οταν ερθω Ελλαδα, γυρω στις 18 Σεπτεμβριου και να το παραλαβεις απο το σπιτι μου.
Διαφορετικα θα σου στοιχισει υπερδιπλασια απο amazon...:))

http://www.fasmamodels.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=14&products_id=558 Απο Ελλαδα βρισκω αυτο. Δεν ξερω απο ποιοτητα τι λεει και θα μου κοστισει 26,5 . Το δικο σου φαινεται καλης ποιοτητας και αν μου το στειλεις με ΕΛΤΑ θα μου κοστισει 25 . Θα σε ενημερωσω με pm αν το χρειαζομαι συντομα για να μου το φερεις.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραιος οπως παντα μιχαλη! αν και νομιζω (αν δεν με ξεγελαει το ματι μου η η φωτο) οτι χανει λιγο δεξια το τρυπανακι.

http://www.fasmamodels.gr/index.php?main_page=product_info&cPath=14&products_id=558 Απο Ελλαδα βρισκω αυτο. Δεν ξερω απο ποιοτητα τι λεει και θα μου κοστισει 26,5 . Το δικο σου φαινεται καλης ποιοτητας και αν μου το στειλεις με ΕΛΤΑ θα μου κοστισει 25 . Θα σε ενημερωσω με pm αν το χρειαζομαι συντομα για να μου το φερεις.

Ιδιο ακριβως μου φαινεται, ακομα και το ανταλλακτικο λαμακι!!!

Ωραιος οπως παντα μιχαλη! αν και νομιζω (αν δεν με ξεγελαει το ματι μου η η φωτο) οτι χανει λιγο δεξια το τρυπανακι.

Μπορει και να χανει, μπορει να ειναι η γωνια της ληψης της φωτο, αλλα μπροστα στην βαση της dremel ειναι μερα με τη νυχτα..:))

Εδω ειναι δυο μικρα εργαλειακια για ..μικροχειρουργικη :))

Πανω ειναι ενα ειδος χουφτας που βγαινει και πιανει μικροσκοπικα εξαρτηματα οταν πιεζεις το πανω μερος.
Κατω ειναι ενα εργαλειο που καρφωνει τα μικρα καρφια σε ξυλο. Το καρφακι που βλεπεται εχει μηκος 7μμ. Υπαρχει και μικροτερο καρφακι στα 5μμ!!
Η λειτουργια του ειναι απλη. Βαζεις το καρφακι μεσα στο στομιο του εργαλειου και μετα πιεζεις το εργαλειο πανω στο ξυλο.

20357078114_d4f7415d73_b.jpg

Εδω ειναι το πιαστηρι (grabber), ετοιμο να πιασει!
20987153431_d00d5efb7d_c.jpg

Τι να βαλω λινκ, αφου ειναι αγορασμενα απο την ντοπια αγορα που δεν παραδιδει Ελλαδα.

Παντως στο amazon που κοιταξα οι τιμες εχουν αρκετη διαφορα προς τα πανω -χωρις μεταφορικα βεβαια.

http://www.amazon.co.uk/Amati-Pin-P...?ie=UTF8&qid=1441280850&sr=8-6&keywords=amati (25 ευρω)

http://navomodelism.ro/product.php?id_product=776 (15 ευρω)

Ε αυτο δε το εγραψες και λεω απο εξω τα εφερε...

χεχε το εγραψα πιο πισω αγαπητε Κυριακο.

Τωρα με τα capital controls υπαρχει θεμα. Μονο αντικαταβολη και πληρωμη σε ντοπιο νομισμα, ειτε εισαι Ελλαδα, ειτε εκτος.

Μπορω ομως να φερω κατι αν θες. Αν υπαρχει στοκ, διοτι επειδη εδω δεν φαινεται να ασχολουνται πολυ με τον μοντελισμο, δεν εχουν πολλα αποθεματα και αυτα που εχουν τα σκοτωνουν....
Ο τυπος ειναι ο μοναδικος εισαγωγεας απο την Ιταλικη Amati που εχει μεγαλη και καλη συλλογη απο εργαλεια και μοντελιστικα γενικοτερα.

Ενα απο τα καλύτερα καταστήματα για μοντελισμό είναι αυτό από εκεί αγόρασα το 1ο κιτ καραβιου και όλα τα μικροεργαλεια .Δυστυχώς είμαι από κινητό και δεν μπορώ να ανεβάσω φωτογραφίες από το καραβάκι και τα εργαλειακια

http:// www.pla.gr/nail-nailer-p-2604.html