Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εξειρετικη η πιατελα Νικο!
Ωραιοτατη!

Ευχαριστώ Κυρ!

Υ.Γ: Δες λίγο γιατί δεν μου κάνει merge τα ποστ όπως παλιά... Πρέπει να το ρυθμίσω εγώ ή κάτι έγινε με τον λογαριασμό μου;

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Γρήγορη δουλειά Κυριάκο, απλά να είσαι προετοιμασμένος να γίνεις μέσα στην σκόνη (ειδικά στο τρίψιμο με γωνιακό τροχό!).
Οτι πρεπει για εμενα που τα φτιαχνω στο υπνοδωματιο.

Πολυ ωραιες ολες οι κατασκευες.
Περιμενω να δω τα σπιτακια του παππου, το εχω και εγω στο προγραμμα αυτο το σχεδιο, αλλα δεν το προχωρησα μεχρι να βρω μασιφ ξυλα που να εχουν διαφορετικα χρωματα.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Ευχαριστώ Παππού.
Εννοείς το τραπέζι; Είναι από πέτρα και το έφτιαξε ο δικός μου Παππούς!

Για την βάση την ξύλινη, του δικού σου έργου, θέλω πληροφορίες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

πέρασε ένα αρκετά δημιουργικό σαβ/κο. βάζο από ελιά, ανδοδοχείο από ελιά εδικών προδιαγραφών και ένα ανθοδοχείο από καρυδιά. όλα δουλεμένα στον τόρνο. πέρασμα με παραφινέλαιο και μετά κερί χειροποίητο.

Κάτι ξεκίνησα (δώρο για το δωμάτιο της εγγονής), αλλά θέλει πολύ ακόμα δουλειά το άτιμο. Δεν το περίμενα.

Μια ματσολα που είχα καιρό στο πρόγραμμα

Και η δική μου προχθεσινή κατασκευή (εδώ και 2 μέρες στέγνωνε το φινίρισμα).

Μίνι πιατέλα από μαονοειδές.

Τι όμορφες δημιουργίες! Μπράβο σε όλους!

Οτι πρεπει για εμενα που τα φτιαχνω στο υπνοδωματιο.

Πολυ ωραιες ολες οι κατασκευες.
Περιμενω να δω τα σπιτακια του παππου, το εχω και εγω στο προγραμμα αυτο το σχεδιο, αλλα δεν το προχωρησα μεχρι να βρω μασιφ ξυλα που να εχουν διαφορετικα χρωματα.

Με το ρούτερ θέλει πολύ προσοχή γιατί είναι λεπτά τα ξύλα & πολύ μικρά τα κομμάτια που αποτελούν την παιδική κρεμάστρα.
Εγώ τα έκανα χθες βράδυ & βγήκαν πολύ όμορφα αλλά με το mini τραπέζι του Dremel & το δικό του κοπτικό. Αξίζει τον κόπο.

Το site αυτό έχει ωραία πραγματάκια & δίνει αρκετά όμορφα Free Patterns σε Pdf. Το "ακολουθώ" & στο YouTube.

Τον παρακολουθω και εγω. Φτιαχνει πολλα ωραια αυτοκινητακια καθε τοσο.

Ευχαριστώ Κυρ!

Υ.Γ: Δες λίγο γιατί δεν μου κάνει merge τα ποστ όπως παλιά... Πρέπει να το ρυθμίσω εγώ ή κάτι έγινε με τον λογαριασμό μου;

Καταργηθηκε το auto merge Νικο.
Το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να απαντας με πολλαπλη παραθεση φιλε.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Κάτι τέτοιο υπέθεσα αλλά το αποτέλεσμα ειναι καταπληκτικό.
Κάποια στιγμή αν κανείς κέφι, ανέβασε τη διαδικασία segmentation turning σε κάποιο έργο σου. Στο βάζο του κυριακου π.χ. πως κολληθηκαν τα κομμάτια ώστε να αφήσουν και κενά όταν κατεργαστηκε στον τορνο ;

Sent from my iPhone using Tapatalk

εννοείς στο βάζο του Κώστα(παππού) μάλλον Χρήστο. για να δημιουργήσεις το κενό στον κύκλο που αποτελείται από 12 κομμάτια, προσθέτεις ακόμα 12 π.χ πάχους 6 χιλ. και τα σφίγγεις όλα μαζί χωρίς να βάλεις κόλα ανάμεσα. στην συνέχεια τα τοποθετείς στη βάση που έχεις επιλέξει βάζοντας κόλα μόνο στα κομάτια που θες να κρατήσεις και αφαιρείς τα 6 χιλ. οπότε δημιουργείται το κενό. κάθε δύο κύκλους τορνάρεις προσεκτικά αν και νομίζω ότι αν η κόλα είναι καλή δεν έχουν θέμα να ξεκολήσουν.
ελπίζω να έγινα κατανοητός.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

εννοείς στο βάζο του Κώστα(παππού) μάλλον Χρήστο. για να δημιουργήσεις το κενό στον κύκλο που αποτελείται από 12 κομμάτια, προσθέτεις ακόμα 12 π.χ πάχους 6 χιλ. και τα σφίγγεις όλα μαζί χωρίς να βάλεις κόλα ανάμεσα. στην συνέχεια τα τοποθετείς στη βάση που έχεις επιλέξει βάζοντας κόλα μόνο στα κομάτια που θες να κρατήσεις και αφαιρείς τα 6 χιλ. οπότε δημιουργείται το κενό. κάθε δύο κύκλους τορνάρεις προσεκτικά αν και νομίζω ότι αν η κόλα είναι καλή δεν έχουν θέμα να ξεκολήσουν.

Καλλιτέχνη αυτό το καταπληκτικό φινίρισμα - βάψιμο πως έχει γίνει ?
Λες & είναι πλαστικοποιημένο ! ! !

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευ

Για την βάση την ξύλινη, του δικού σου έργου, θέλω πληροφορίες.

Της οθόνης;

Καλλιτέχνη αυτό το καταπληκτικό φινίρισμα - βάψιμο πως έχει γίνει ?
Λες & είναι πλαστικοποιημένο ! ! !

απλά πράγματα, τίποτε ιδιαίτερο.
αστάρι πολυουερεθάνης με πινελάκι και μετά βερνίκι με σπρέυ.

απλά πράγματα, τίποτε ιδιαίτερο.
αστάρι πολυουερεθάνης με πινελάκι και μετά βερνίκι με σπρέυ.

Ανέβασε την "μάρκα" & των δύο υλικών ή στείλε τα μου σε Pm.

Πολύ όμορφα όλα, μπράβο σας.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ι

Ρε πανάθεμα σε με τρολάρεις από το πρωί ?

Θα σου στείλω φωτό απο κάτω σήμερα!

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Ναι Παύλο ευχαριστώ για τις πληροφορίες.
Δεν θυμόμουν σε ποιον πήγε το βάζο. Έκανα λάθος προφανώς.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Άργησα λίγο να γυρίσω σπίτι & μόλις κόλλησα την παιδική κρεμάστρα.
Θα στεγνώσει & θα φινιριστεί όπου χρειαστεί αύριο.

Μάλλον καλούλα έγινε. Ελπίζω να χαρεί η μικρή.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Άντε & μια μπιζουτιέρα, έτσι για να μην έχω ............γκρίνιες.

Πολυ ωραια βγηκε η κρεμαστρα, μου αρεσουν οι αποχρωσεις που εδωσες με τα διαφορα stains. Ισως να ηθελα ακομα πιο στρογγυλεμενες τις ακμες για να θυμιζει κατι απο σοκολατενιο-ζαχαρωτο, αλλα και ετσι ειναι πολυ ωραιο το αποτελεσμα.
Respect!