Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

χαχαχα, ετσι ειναι Κωστα, μωραινει Κυριος ον βουλεται απολεσαι, 'καλη ψυχη' θα λεμε πλεον σαν ευχη τωρα συνομιληκους οτι προλαβαμε, προλαβαμε.. :))

Σημερα εκατσα και εφτιαξα δοκιμαστικα μια μικρη βαση για τα αρκετα μικροπραματακια που εχω κανει στο παρελθον που εχουν μικρο παχος και δεν στεκονται ευσταθως μονα τους.
Τα περισσοτερα εργακια αναδεικνυονται καλυτερα οταν υπαρχει μια εγκοπη στην βαση και να σφηνωνουν παρα να ειναι κολλημενα. Ειναι καλο να μπαινοβγαινουν στη βαση κατα το δοκουν.

Εδω βοηθησε η βαση ακριβειας της proxxon. Το τεμαχιο πιαστηκε στην μεγγενη και η μεγγενη στη βαση. Ρυθμιστηκε το βαθος της φρεζας και με δυο περασματα εγινε το λουκι των ~6μμ.
Το ξυλο ειναι οξια και αποτελειται απο δυο μικρα σανιδακια κολλημενα με ξυλοκολλα. Οι γωνιες των 45 μοιρων εγιναν στο κυκλικο τριβειο με την βοηθεια του εξαρτηματος μοιρογνωμονιου.

35068087961_2eeb5c7451_c.jpg

Εδω ειναι σφηνωμενο καλα το κινεζικο ιδεογραμμα που σημαινει 'φιλια'.
35158058576_9bc2bb37a7_c.jpg

Και εδω οπως θα φαινεται στο σπιτι η στο γραφειο του παραληπτη. Η βαση περαστηκε με λινελαιο με ελαχιστο βερνικι μεσα. Το γραμμα ηταν βερνικωμενο κανονικα απο παλια.
35033190202_578cc929c4_c.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραίος (πολύ) κ ο άλλος "μεγαλοκύριος" του forum.

Πολύ έξυπνη κ η γωνιά των 45 μοιρών της βάσης. Δίνει άλλο κύρος σε όλη την κατασκευή.
Τυχερός λοιπόν ο παραλαβών.

Ευχαριστω Νικο!

Φιλία γραφει (...που ειθε να καταληξει σε φιλιά:)))

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ωραιο Μηχαλη

Ευχαριστω Κυριακο, θελω να αρχισω να φτιαχνω ξυλινες αγκυρες παλι.
Ειχα φτιαξει καμμια 10αρια αλλα τις εχω χαρισει ολες. Ειναι πολυ ομορφο δημιουργημα, ειδικα για μας τους θαλασσινους!!

Ειχα δει Μηχαλη οπωσ και την κούπα στην αρχή όταν έψαχνα πατέντα για ξυλοτορνο πριν χρόνια.Τα ναυτικά θέματα πάντως είναι πολύ όμορφα.Αληθεια με τόσα εργαλεία μοντελισμού που έχεις πως και δεν ασχολήθηκεσ με αυτό?

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εχω αγορασει σχεδια με καραβια αλλα δεν το εχω αποφασισει ακομα, ειναι ιδιαιτερα απαιτητικη ενασχοληση που θελει υπομονη και επιμονη. Δεν διαθετω τιποτα απο αυτα, αλλα θελω να το ξεκινησω.
5-6 μινιατουρες εχω φτιαξει μονο, μαξιμουμ 10 εκατοστα μηκος, απλα πραματακια σαν αυτο.
20738799743_914235a4fe.jpg

Έχω μια αδυναμία στην Άπω Ανατολή είμαι και του μοντέρνου , οπότε Μιχάλη
με αυτό χτύπησες κόκκινο για εμένα !Τέλειο !!!!!!!!!!!!!!!!:SFGSFGSF:

Ωραία ανέδειξε η βάση το ιδεόγραμμα, αλλά περισσότερο ενδιαφέρον θα έχουν τα καραβάκια. Αν όχι τώρα, σίγουρα τις κρύες νύχτες του χειμώνα πιάσε και φτιάχνε, είναι να γίνει η αρχή.

Έκανα κι εγώ μία μικρή κατασκευή τσέπης σήμερα. Από ρετάλια άλλων ρεταλιών παλέτας έκανα αυτήν τη μικρή βάση για το κινητό. Σκέφτηκα για μια στιγμή να φτιάξω τη σύνδεση με χελιδονοουρά, αλλά είπα να μην το κάψω απόψε και το έκανα με κάτι σαν μισοχάρακτη. Φινίρισμα με λινέλαιο.

IMG_20170610_012939172.jpg

IMG_20170610_012954605.jpg

IMG_20170610_013110532.jpg

IMG_20170610_013139573.jpg

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Όμορφο έγινε Vrass.

Industrial Edison Lamp - Cactus

Υλικά
View attachment 141781View attachment 141789View attachment 141788View attachment 141787View attachment 141786
Υδραυλικά: (όλα γαλβανιζέ)
3 συστολές 2'' χ 3/4''
3 ταυ 3/4''
3 καμπύλες 90 μοιρών 3/4''
9 μαστοί 3/4''
1 τάπα αρσενική 3/4'' (δεν έχει μπει ακόμα)
1 φλάντζα τελική 3/4'' (δεν έχει μπει ακόμα)

Ξυλεία:
Σύνθετη ξυλείας οξιάς 200 x 200 & με πάχος 40 mm.

Ηλεκτρολογικά:
3 ντουί βακελίτη Ε27
3 Λαμπτήρες νήματος Ε27, τύπου "Edison" για να ντιμάρονται (σχήματος "αχλαδιού")
Dimmer
Κόλλα 2 συστατικών για στερέωμα των ντουί στις συστολές των 3''.

Ελπίζω να μην ξέχασα κάτι.

Δεν είναι δύσκολο & δίνει χαρά !!!
Δοκιμάστε το ................

Δεν ξέρω πως ανακατεύτηκαν οι φωτο.

Πολυ ιδιαιτερη συσταση φωτιστικου με ξυλο και σιδερο! Και πολυ καλη φωτοπεριγραφη και αναφορα υλικων που δινουν πληρη εικονα του εργου.

Με τι το εβαψες? Υπαρχει μπρουτζινο χρωμα σαν του χαλκοσωληνα?

Όπως είναι αγορασμένα τα υδραυλικά τα καθαρίζω με ένα υγρό πανάκι κ αν είναι κάπου λερωμένα τα τρίβω με το Dremel. Μετά τα παιρνάω πάντα 2 χέρια βερνίκι σατινέ έτσι ώστε να μείνει "εγκλωβισμένη" η γυαλάδα τους.

Αν είναι εφικτό κ δεν κουράζει τους αναγνώστες βάλε σε σωστή σειρά κείμενο κ φωτο.

Μπράβο το Παππού!
Σούπερ τελικό αποτέλεσμα!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Μπράβο το Παππού!
Σούπερ τελικό αποτέλεσμα!

Τελικά έγινε καλούλι Νικόλα & με το dimmer κάνει πολύ ωραία κόλπα.

Πάμε για άλλα.............................................................

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Τελικά έγινε καλούλι Νικόλα & με το dimmer κάνει πολύ ωραία κόλπα.

Πάμε για άλλα.............................................................

Ξέρεις την φράση "Αν δεν ευλογίσουμε τα γένια μας"...