Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

χεχε, αυτη η τοποθετηση λυνει ολες τις αποριες, το αθροισμα των απεναντι πλευρων πρεπει να ειναι 7.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφα Μιχάλη,αλλά μια παρατήρηση θα την κάνω κι εγώ (ως γρουσούζης):
Η αρίθμηση στα ζάρια δεν είναι σωστή!Το 2 πάει "κάτω" απ`το 4 κι όχι δίπλα.(Αντίστοιχα 6-1,5-3)

Στο ζάρι το άθροισμα των απέναντι πλευρών είναι 7. Τώρα αν δεν κατάλαβα κάτι σορυ.

:o
Θες να κάνεις και σχόλιο περίχαρε....

Ολοφρεσκα αγκυρακια απο την πριονοκορδελα, ετοιμα για καλλωπισμο των ατελειων και φινιρισμα!

35755156935_0252e5c952_b.jpg

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ολοφρεσκα αγκυρακια απο την πριονοκορδελα, ετοιμα για καλλωπισμο των ατελειων και φινιρισμα!

35755156935_0252e5c952_b.jpg
Ομορφεσ Μηχαλη και εγω αν και ο χρονοσ ειναι ελαχιστοσ εβαλα εμπροσ το καραβακι θελει πολυ δουλεια δεν πειραζει σιγα σιγα, μαζι δοκιμασα και την πατεντα που λεγαμε με το bits τησ proxxon δουλευει τελεια!!!!!!
507eadff91bd728de944b18c0f6a7d1e.jpg
f29700c9723234edc783b5ac4c75ea5e.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ξυλογλυπτικη!...ειναι λιγο ζορι φιλε, θελει και καλο χερι! Χαιρομαι που ξεκινησες Κυριακο, μπραβο!!

Ωραίες όπως πάντα θα γίνουν οι άγκυρές σου Μιχάλη, πολύ ενδιαφέρον και το σκαφάκι που ετοιμάζεις Κυριάκο. Δωσ'του το χρόνο του, πιστεύω ότι έχει προοπτικές να γίνει μια πολύ ωραία μικροκατασκευή.

Μιχάλη, πολλή σκόνη βλέπω πάνω στο τραπεζάκι της προξξον. Δεν την δουλεύεις με σκούπα?

Η σκουπα ειναι κατω απο το τραπεζι αλλα ειναι συνδεδεμενη με το τριβειο που βγαζει πιο πολυ σκονη απο την κορδελα :))

Και δεν σου στουμπώνει? Και στο δικό μου τραπέζι έτσι είναι τα πράματα, αλλά σε κάθε περίπτωση βάζω τη σωλήνα της σκούπας στο εργαλείο που χρησιμοποιώ. Με την απαγωγή σκόνης της κορδέλας όπως και με του τριβείου της DeWalt, έχω πάθει πλάκα. Πεντακάθαρη δουλειά και στις δύο περιπτώσεις. Χωρίς σκούπα πλέον δεν κάνω τίποτα.

Ωραίες οι άγκυρες Μιχάλη :a0210:

Τέλεια έγιναν Μιχάλη. Μπράβο

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Το ζητούμενο:
Ωρολόγιον σοβαρού μεγέθους για κρεβατοκάμαρα ...να μη χρειάζεσαι γυαλιά για να το δεις ...με τα μάτια μισόκλειστα .... αθόρυβο και με δυνατότητα ξεσκονίσματος χωρίς ζημιές ...δηλαδή με τζάμι μπροστά.
Να είναι κατασκευασμένο από ξύλο ....ώστε να υπάρχει και δικαιολογία για τα μηχανήματα και εργαλεία που αγοράζουμε.... και να έχει μια ευπαρουσίαστη εικόνα ....:flipout::flipout:

Εξωτερικές διαστάσεις 42χ42 cm

yJaCsaR.jpg

Η από πίσω όψη:

hH6bq2q.jpg

Λεπτομέρειες κατασκευής προς επεξήγηση μερικών σημείων του τεχνουργήματος:

Η εγκοπή για την τοποθέτηση του υαλοπίνακος

ZYSsBri.jpg

Το κόψιμο του καδραρίσματος:

d4RJT9j.jpg

Και η προσεκτική κοπή για τα κάδρα (πατέντα) δεδομένου ότι βιδώνονται περιμετρικά του ξύλινου πάχους 18mm καντράν και πρέπει να ταιριάζουν στο "όσο περίπου"

jzymDEB.jpg

Οι αριθμοί από decomania είναι ξύλινοι 4.5 cm με χαρτί εμπρός πίσω που αν θέλεις άλλο χρώμα το βάφεις άνετα με ένα μαρκαδόρο και κολλήθηκαν επάνω στο καντράν ... και ο μηχανισμός συνεχούς κίνησης από e-clock.

Πολλά ευχαριστώ στον φίλο μου τον Κώστα που ότι του ζητάω μου το φέρνει αμέσως -bye-

Last edited:
Απάντηση: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Ωραίο Νίκο μου αρέσει πολύ. Θα σε αντιγράψω μάλλον μόλις βρω χρόνο!

Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Νικόλα το ρολόι εγινε ωραιότατο. Απλο και όμορφο.
Η πλάτη (με τους αριθμούς) ήρθε έτοιμη ή κόλλησες σανιδακια, τρίψιμο, τρίψιμο, τρίψιμο... ;
Μου άρεσε η ιδέα με τις βίδες για τις ωρες.

Sent from my iPad using Tapatalk

Re: Τι μαστορέψαμε σήμερα;

Αυτο δεν ειναι μαστορεμα ειναι ενα υπεροχο ξυλοτεχνημα! :2thumb22sup:
Απο περιεργια Νικο, ποσο χρονο σου πηρε να το τελειωσεις? :))

Θα το μεταφερω στις ξυλοδημιουργιες.

Πολύ ωραίο το ρολόι Νίκο

Χρήστο η πρώτη σκέψη ήταν να γίνει με παλετόξυλα κολλημένα ...αλλά δεν είχα τελειώσει ακόμα τις καβιλίερες που είναι στο στάδιο του κολλήματος :grinning-smiley-043
Έτσι πήρα μια επιφάνεια έλατο ή πεύκο δεν θυμάμαι τι ήταν από το Πράκτικερ 120χ40 και έκοψα για τρία ίδια ρολόγια. Τα καδρόνια κυκλοφορούσαν εδώ γύρω αρκετό καιρό και σκευρώνανε οπότε έπρεπε να χρησιμοποιηθούν.

Μιχάλη οι χρόνοι είναι σε δικό μου χρόνο οπότε δεν προσδιορίζονται :flipout:
Πάντως χθες που συνέχισα τις κορνίζες για τα άλλα δύο και είχα πάρει τον αέρα από το προηγούμενο η δουλειά στο παγκοπρίονο έγινε σε ρυθμό γραμμής παραγωγής :flipout: Τώρα θα ακολουθήσουν τα τριψίματα.
Τζάμι δεν έβρισκα 2mm.... δεν κατασκευάζουν πλέον τζάμια στην Ελλάδα λένε τα μαγαζιά και οι ξένοι δεν κατασκευάζουν 2mm διάφανο αλλά μόνο ματ για κορνιζοποιεία αλλά το ματ είναι φλου όταν δεν πατάει επάνω στο θέμα. Οπότε έβαλα 3mm και βάρυνε το πράγμα γι αυτό έγινε και η ειδική στήριξη πίσω με λαμάκι και σκάψιμο για ουπα και στραβόκαρφο.
Για λούστρο στο καντράν έβαλα δυο χέρια εμποτισμού νερού της Βεχρω και για την κορνίζα 2 χέρια ένα της Levis που έχω πάρει για την σκεπαστή πέργολα που είναι περασμένη με το ίδιο πριν 20 χρόνια και ακόμα δεν έχω αξιωθεί να την περάσω !!!! Αλλά δεν λέει να ξεβρομίσει το άτιμο με τίποτα!!!