Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

7 ευρω τα 75 ml????
Πάμε καλά?
Μόλις παράγγειλα 2000 ml με 50 ευρώ από το Χιωτικο μαγαζι.

Την χρήση κ την γνωριμία για το προϊόν έδειξα με το link από το Πλαίσιο. H επιλογή της κάθε αγοράς είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εσύ Κυρ. με 2 λίτρα τι θα στεγανοποιήσεις τον Τιτανικό ? ! :flipout:

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Το υγρο γυαλι θελει και τον καταλυτη δηλαδη άλλα 6,99 ευρω, απο το πλαισιο. Η τιμη ειναι μαλλον καλη.
Κυριακο εσυ αγορασες απλη ρητινη (την κιτρινη) ή υγρο γυαλι? Εδωσες 25 ευρω για 1 lt υγρο γυαλι και 25 ευρω για 1 lt για καταλυτη?
Η απλη ρητινη (πολυουρεθανης) κανει μια χαρα για στεγανοποιηση του ξυλινου βαζου και ειναι πολυ πιο φτηνη απο το υγρο γυαλι.

"Τα πάθη και τα λάθη" πληρώνονται !

Αυτή είναι η δύναμη στο φόρουμ.

Από μια Εφαρμογή - > Απορίες - > Εξηγήσεις - > Γνώμες - > Προτάσεις - > Επιλογές - > Βελτίωση όλων.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Παρα πολυ καλη η τιμη της ρητινης για να κανει αυτα που υποσχεται. Ενημερωσε μας οταν τη χρησιμοποιησεις και κυριως εαν ειναι διαφανη.

Παύλο πως το χρησιμοποιείς αυτό;
Αν και είχα πάρει κάποτε για δοκιμή αυτό του Πλαισίου, μαζί με καταλύτη, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί δεν μου έτυχε κάποια εφαρμογή που να το χρειάζομαι. Είχα την εντύπωση όμως οτι αυτό είναι παχύρευστο υγρό και χρειάζεται απόλυτα οριζόντια επιφάνεια ή καλούπι για να χυθεί.
Εσύ που το χρησιμοποιείς και πώς;
Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ανθοδοχείο όπως αυτό που έφτιαξε ο Κώστας. Πως θα χύσουμε και θα απλώσουμε το υγρό γυαλί ώστε να το στεγανοποιήσουμε; Δεν θα καθήσει όλο στον πάτο;

Μωρέ στο λίγο πιο πάνω βίντεο φαίνεται πως το απλώνουμε. Δεν είναι επιστήμη.

ή Βλέπε τον Diresta που το χρησιμοποιεί πολύ συχνά.
https://youtu.be/oSPoYnTTfQk

Last edited:

Δεν είπα οτι είναι επιστήμη αλλά άλλο το video κι άλλο η γνώμη κάποιου που το έχει δουλέψει.
Όσο για τον Diresta τι να δώ; Στο συγκεκριμένο video με καλούπι δουλεύει.

Έχει καλώς.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλά το άτομο έβαλε ψόφιο ποντίκι;Θα τρελαθώ.Αλλά άμα σε λένε Diresta ότι μ@λακία και να κάνεις γίνεται έργο τέχνης...

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Καλά το άτομο έβαλε ψόφιο ποντίκι;Θα τρελαθώ.Αλλά άμα σε λένε Diresta ότι μ@λακία και να κάνεις γίνεται έργο τέχνης...

+1
Αηδίες καί ξεράσματα πού λέμε.

Ο Αντώνης έχει χρησιμοποιήσει από όσο ξέρω πολλές φορές τέτοιες ρητινες!

Κι ο Παύλος χρησιμοποιεί ρητίνες, και μάλιστα σε διάφορα χρώματα απ´ ότι έχω δεί.
Λεπτομέρειες για το πως το κάνει όμως ακόμα τον περιμένω να μας πεί.

Παύλο πως το χρησιμοποιείς αυτό;
Αν και είχα πάρει κάποτε για δοκιμή αυτό του Πλαισίου, μαζί με καταλύτη, δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα γιατί δεν μου έτυχε κάποια εφαρμογή που να το χρειάζομαι. Είχα την εντύπωση όμως οτι αυτό είναι παχύρευστο υγρό και χρειάζεται απόλυτα οριζόντια επιφάνεια ή καλούπι για να χυθεί.
Εσύ που το χρησιμοποιείς και πώς;
Ας πάρουμε για παράδειγμα ένα ανθοδοχείο όπως αυτό που έφτιαξε ο Κώστας. Πως θα χύσουμε και θα απλώσουμε το υγρό γυαλί ώστε να το στεγανοποιήσουμε; Δεν θα καθήσει όλο στον πάτο;

εξαρτάται τι θέλεις να κάνεις. για καλούπι χρησιμοποιώ φύλλο pvc μεγέθος Α3 ή Α4 ότι βρω (το παίρνω από χαρτοπωλείο) βέβαια κυκλοφορεί και σε ποιό μεγάλα μεγέθη με την ονομασία χρωμοφαν, γκουγκλαρισε το και θα το βρεις.

τώρα για την στεγανοποίηση του βάζου που λες, αν την απλώσεις με ένα πινέλο πριν το κολήσεις πιστεύω θα γίνει η δουλειά. εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η ρητίνη είναι και μια δυνατή κόλλα οπότε απλώνεις και ενώνεις τα κομμάτια που θέλεις ώστε να στεγανοποιηθεί εσωτερικά. και επειδή θα σου τρέξει λίγο βάλε τα ξύλα επάνω σε μια επιφάνια σιλικόνης (1,5 από τα τζάμπο). στην σιλικόνη δεν πιάνει η ρητίνη.
είχα ανεβάσει φώτο από ένα ρεσώ πριν λίγο καιρό.
αν θες εξωτερικά του βάζου κάποια σχέδια με ρητίνη, φάε το ξύλο με ρούτερ, ντρέμελ ότι άλλο νομίζεις και γέμισε με ρητίνη. επίσης χρωματίζεται πολύ εύκολα με ακρυλικά χρώματα. βασικά θέλει να πειραματιστείς λίγο και θα βρεις την άκρη. εγώ έφαγα 1 κιλό για να ψιλομάθω και ακόμα είμαι στην αρχή, γιαυτό και προτίμησα να πάρω αυτή την συγκεκριμμένη που έρχεται 10 το κιλό.
και εχθές παρέλαβα σκόνη που φωσφορίζει ( δοκιμές θα γίνουν το ερχόμενο σαβ/κο). δεν ανέβασα φώτο γιατί βάφω το σπίτι και είμαι άστα να πάνε.
για ότι άλλο εδώ είμαστε για ρωτάμε και να μαθαίνουμε.

Attachments

• IMG_20170929_132503_1.jpg
    IMG_20170929_132503_1.jpg
    63.2 KB · Views: 157
  • IMG_20170929_131605_1.jpg
    IMG_20170929_131605_1.jpg
    94.8 KB · Views: 157
  • IMG_20170929_133158.jpg
    IMG_20170929_133158.jpg
    84.1 KB · Views: 157
  • IMG_20170929_133604_1.jpg
    IMG_20170929_133604_1.jpg
    94.8 KB · Views: 158

Κι ο Παύλος χρησιμοποιεί ρητίνες, και μάλιστα σε διάφορα χρώματα απ´ ότι έχω δεί.
Λεπτομέρειες για το πως το κάνει όμως ακόμα τον περιμένω να μας πεί.

http://avclub.gr/forum/showthread.p...γαλεία?p=1057978539&viewfull=1#post1057978539