Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολύ όμορφο κ ατμοσφαιρικό Νικόλα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πωωω καταπληκτικό σύντεκνε!!!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πανέμορφο Νίκο!

Νίκολα τα είπαν όλα οι προλαλήσαντες. Πολύ ωραίο!:SFGSFGSF:

Νίκο respect! πανέμορφο! ειδικά αναμμένο είναι τρομερό !

μια επισήμανση (ας πω και την βραδινή μου βλακεία), η μία άκρη του καλωδίου όπως μπαίνει στον διακόπτη σου έχει ξεφύγει λίγο η μόνωση, άνοιξε τον διακόπτη και χώστο μέσα να μην φαίνονται τα καλώδια.

Γειά στά χέρια σου Νίκο,καταπληκτικό φυσικό design :SFGSFGSF:

Η φυση σου χαρισε ενα πολυ ωραιο γλυπτο Νικο, εσυ με τη σειρα σου το ανεδειξες με τον ωραιοτερο τροπο. Μου αρεσει πολυ.
Ο κορμος ειχε παρει αυτην την ασπρη αποχρωση, η τον περασες με το λευκο χρωμα κιμωλιας που ειχες χρησιμοποιησει στο bandsaw box;
Επισης για τη βαση εισαι σιγουρος οτι ειναι δρυς; Τα νερα του ξυλου οπως τα βλεπω περισσοτερο σε καποιο πευκοειδες με παραπεμπουν, μπορει να λεω και βλακειες βεβαια.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Να είσαι καλά Κωστή.Ο κορμός ήταν καφέ με άπειρα σκουληκοφαγώματα,τον στόκαρα με ακρυλικό στόκο,πρέπει να έχει τουλάχιστον 300gr απο δαύτον.Μετά τον έβαψα καφέ με δύο χέρια βερνίκι εμποτισμού,και μετά με χρώμα κιμωλίας όπως πολύ σωστά έγραψες.Δρυς είναι φίλε,απλά τον έχω περάσει με πολύ συρματόβουρτσα στο κολωνάτο,έτσι ώστε να αφαιρέσω το "μαλακό" ξύλο ανάμεσα απο τα νερά και αυτά να μείνουν ανάγλυφα.Έχω κολλήσει δύο κομμάτια,και το συνολικό πάχος της βάσης είναι 5cm παρά κάτι.Μετά έγινε με ρούτερ η πατούρα για να χωνέψει ο κορμός,και στερεώθηκε η κατασκευή που στηρίζει τη λάμπα,με τάκο απο πεύκο,σωληνομαστό,και το ντουί.Η όλη κατασκευή είναι πολύ βαριά και νομίζω πως γι'αυτήν δούλεψα συνολικά πάνω απο 15 ώρες καθαρές..

Last edited:

Να σας δείξω και μερικές (κακές λόγω κινητού) φωτό απο το ξύλο πριν το δουλέψω..

Attachments

• IMG_20171014_133536.jpg
    IMG_20171014_133536.jpg
    133.3 KB · Views: 176
  • IMG_20171014_133516.jpg
    IMG_20171014_133516.jpg
    308.5 KB · Views: 176
  • IMG_20171014_133458.jpg
    IMG_20171014_133458.jpg
    277.1 KB · Views: 175
  • IMG_20171014_133431.jpg
    IMG_20171014_133431.jpg
    301.1 KB · Views: 175
  • IMG_20171014_133506.jpg
    IMG_20171014_133506.jpg
    275.5 KB · Views: 176

Wo και ξανα wow!
Ρε Νικο Πετειναρακη θαυματα κανεις! Αυτο το παρταλι που εγω θα το εκαιγα στη σομπα το εκανες ενα καλλιτεχνημα!

Πρωινο φινιρισμα και ωρα για κοινοποιηση.
Τρια ρεσο της εβδομαδας τουτης.
Απο κουτσουρο οξιας,
Φιλετα πευκουπαλετας και δρυος
Πευκπαλετοξυλο και φιλετακια σχιστολιθου Καβαλας.

Ομορφιές.
Την πέτρα πως την σμίλεψες καλλιτέχνη μου ?

Νεκτάριε κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ!Κατά δεύτερον,ο συνδυασμός με την πέτρα είναι όλα τα λεφτά!!Πολύ ιδιέταιρο!

Ομορφιές.
Την πέτρα πως την σμίλεψες καλλιτέχνη μου ?

Με τα δοντια...
:flipout:
Την εκοψα με δισκο πετρας στο «χερι» σε φιλετακια.
Μετα γωνιασμα για να μην φαινεται η κοπη.
Ολα αυτα μπηκαν στην τεχνητη εσοχη που δημιουργησα στον ογκο ξυλου, απο τρια φιλετα παλετας, το μεσαιο στενοτερο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Νεκτάριε κατ'αρχήν σε ευχαριστώ πολύ!Κατά δεύτερον,ο συνδυασμός με την πέτρα είναι όλα τα λεφτά!!Πολύ ιδιέταιρο!

Thankiyou!

Και ολα αυτα και αλλα που ετοιμαζω θα πανε για δωρακια! Μιλαμε τρελη θετικη ενεργεια (θελω να) θα δεχτω! :rip:

Την δεχεσαι και θα δεχθεις και αλλη. Εξυπνη η σκεψη για την πετρα. Ειναι και που εχεις τα υλικα μπροστα σου.
Τα λατομεια στην Καβαλα βγαζουν και σχιστολιθο; Εγω οσα ειχα δει νομιζα οτι ειναι για μαρμαρο.

Την δεχεσαι και θα δεχθεις και αλλη. Εξυπνη η σκεψη για την πετρα. Ειναι και που εχεις τα υλικα μπροστα σου.
Τα λατομεια στην Καβαλα βγαζουν και σχιστολιθο; Εγω οσα ειχα δει νομιζα οτι ειναι για μαρμαρο.
Κατά κανόνα, σχιστιυος Κ μάρμαρα μπορούν να γειτνιαζουν. Είναι και τα δύο μεταμορφωμένος πετρωματα (από διαφορετικο μητρικο) και είναι λογικό μια περιοχή που εμφανίζει σχιστολιθο να έχει Κ μάρμαρο.
Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk