Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

.....Κώστα υπέροχο το συνολάκι....

Σε ευχαριστώ. Φούστα - Μπλούζα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εκπληκτικό το σετ στυλό βάση τα σέβη μου Κώστα

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εκπληκτικό το σετ στυλό βάση τα σέβη μου Κώστα

Καλημέρα. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει.

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Να δούμε και με τις δικές σου ελιές τι θα κάνεις... Στο περίμενε μας έχεις..

Κώστα υπέροχο το συνολάκι.... :grandpa:

Ελια μου εφερες, δε μου εφερνες και κανενα κουβα με χρονο.....

Για να δουμε!

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Στό πρόγραμμα που χρησιμοποιείς υπάρχει ρύθμιση για την ταχύτητα ,το χρόνο,και το βήμα του λέιζερ .Αυτά τα δοκίμασες μήπως πηγαίνει γρηγορότερα?

Υπάρχουν τέτοιες ρυθμίσεις αλλά αν αυξήσεις την ταχύτητα και το βήμα μειώνεις πολύ την ανάλυση και σε μικρά μεγέθη αυτό είναι πολύ εμφανές , αν αυξήσεις τον χρόνο του ''καψίματος'' τότε αυξάνετε και ο χρόνος αλλά καίει και περισσότερο το υλικό , όπως είπα και πιο πάνω θέλει πολύ πειραματισμό.

Δεν έχω λέιζερ (ακόμα!!) αλλά κοίταζα το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, είδα τις ρυθμίσεις και ρώτησα να δώ αν έκανε διαφορά !

Συγχαρητήρια για μια ακόμη φορά στον Κώστα παππού!

Για όσους δεν έχουμε τόρνο αλλά θέλουμε να "γυρίζουμε" ορίστε η λύση από το παρελθόν...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Καλό βράδυ.
Ρεσώ από ελιά με πολύ όμορφα νερά.

Κανονικά πρέπει να δημιουργηθεί θέμα: ¨Το καληνύχτισμα του παππού Κώστα" και να ποστάρεις εκεί.

Κανονικά πρέπει να δημιουργηθεί θέμα: ¨Το καληνύχτισμα του παππού Κώστα" και να ποστάρεις εκεί.

Σιγά μην περίμενα εγώ να φτιάχνω τέτοια πράγματα πριν από λίγο καιρό.

Οπότε αντί να είμαι στο Καφενείο & να παίζω ...κολιτσίνα !!!! ανέβηκα στις 20.15´ & τελείωσα (+ σκούπισμα) στις 21.35´.

-bye- -bye- -bye-

Απιθανο Κωστα!!

:a0210:

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Σιγά μην περίμενα εγώ να φτιάχνω τέτοια πράγματα πριν από λίγο καιρό.

Οπότε αντί να είμαι στο Καφενείο & να παίζω ...κολιτσίνα !!!! ανέβηκα στις 20.15´ & τελείωσα (+ σκούπισμα) στις 21.35´.

-bye- -bye- -bye-
Μήπως το περίμενα εγώ;
Χαχαχα.
Καλό βράδυ!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές κ

Μήπως το περίμενα εγώ;
Χαχαχα.
Καλό βράδυ!

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Γεια σου ...ηθικέ αυτουργέ.

Aπ' τα ομορφότερα ρεσό που έχω δει, τα νερά τις ελιάς είναι μια ζωγραφιά.

Ελπίζω η καθημερινή αυτή δημιουργία να μην σε κάνει σύντομα να βαρεθείς.

ΑΞΙΟΣ !

Aπ' τα ομορφότερα ρεσό που έχω δει, τα νερά τις ελιάς είναι μια ζωγραφιά.

Ελπίζω η καθημερινή αυτή δημιουργία να μην σε κάνει σύντομα να βαρεθείς.

ΑΞΙΟΣ !

Σε ευχαριστώ.

Πω πω... Ζωγραφιά. :SFGSFGSF:

Ρε φίλε, είδα μέσα στη σακκούλα και μια ολόσωμη φόρμα... Τρομερή βοήθεια για τα "φτυσίματα" του τόρνου.
Και πρίν μια βδομάδα στο χωριό που είχα γίνει χάλια σκεφτόμουν οτι κάποτε πρέπει να μου είχες δώσει μία και δεν θυμάμαι που την έβαλα.
Σλ ευχαριστώ πολύ. :grandpa:

Πω πω... Ζωγραφιά. :SFGSFGSF:

Ρε φίλε, είδα μέσα στη σακκούλα και μια ολόσωμη φόρμα... Τρομερή βοήθεια για τα "φτυσίματα" του τόρνου.
Και πρίν μια βδομάδα στο χωριό που είχα γίνει χάλια σκεφτόμουν οτι κάποτε πρέπει να μου είχες δώσει μία και δεν θυμάμαι που την έβαλα.
Σλ ευχαριστώ πολύ. :grandpa:

:a0210:

Εμένα στην video κλίση με είδες πως ήμουν. Δεν γίνετε χωρίς την φόρμα αυτήν.

.........Άσε που διαφορετικά θα έχω γκρίνια στην πόρτα κατά το face control στην είσοδο μου από την ταράτσα.

Η ομορφιά προσωποποιημένη επάνω σέ ένα κομμάτι ξύλο,μπράβο "σειρά" Κώστα :SFGSFGSF:

Πανέμορφα νερά η ελιά και με το Γιορκσάιρ γριτ φάνηκαν πολύ ωραία. Σας ζηλεύω που έχετε τη δυνατότητα του χώρου ώστε να βάλετε τόρνο. Είναι από τα εργαλεία που πάντα ήθελα να έχω, αλλά...

Πίσω στα δικά μου, ένα update σχετικά με την κατασκευή που δουλεύω τις τελευταίες 1-2 βδομάδες. Αφού πλανισα και ίσιωσα ολα τα επιμέρους ξυλάκια στις διαστάσεις που ήθελα, την περασμένη Τρίτη με την αγορά της βάσης για ρουταρίσματα της proxxon, έφτιαξα μικροσκοπικά μορσα, πράγμα που δεν μπορούσα να κάνω πριν. Σήμερα ολοκλήρωσα τα ρουταρίσματα και έκανα τις συνδέσεις για το κάτω μέρος του κουτιού. Σειρά έχει τώρα το καπάκι στο οποίο θα δοκιμάσω κάποια νέα για εμένα πράγματα. Λίγες φωτό του κάτω μέρους όπως είναι αυτή τη στιγμή.

Τα ποδαράκια είναι από δρυ και στα οποία σκαφτηκαν πρώτα τα μορσα και κατόπιν κόπηκαν οι αντίστοιχες πλευρές τους στην κορδέλα ώστε να πάρουν το σχήμα που βλέπετε. Οι πλευρές είναι οξιά στις οποίες επίσης διαμορφώθηκαν οι γλώσσες και τα αυλάκια στο ρούτερ και μετά συνδέθηκαν όλα μαζί. Ο πάτος ειναι από κπ συμήδα. Εδώ δεν πήγα σε μασιφ ξύλο, μιας και λόγω σχεδίασης του κουτιού δεν φαίνονται τα σοκορα του και υπάρχει το όφελος της σταθερότητας του σε συστολές-διαστολες. Η απόχρωση του συγκεκριμένου είναι αρκετά κοντά στην οξιά, οπότε δεν χτυπάει καθολου άσχημα.

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk