Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Καλημέρα. Καλό βγήκε. Μάλλον πέρασε τις .....εξετάσεις!
Είδα ότι του είχε βάλει κ κεράκι τώρα το πρωί πριν φύγω.

Αρα πάει γιά ρεσώ τό κολωνάτο καί,καί δέν θέλει νά τά δεί 6άδα,καλημέρα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστααααα δεν έχεις να μας δείξεις καμιά σημερινή δημιουργία ;

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Κώστααααα δεν έχεις να μας δείξεις καμιά σημερινή δημιουργία ;

Καλό βράδυ. Για 3 ημέρες τουλάχιστον κοιμήσου ήσυχος ή ξεκίνα κάτι για να καλύψεις το κενό ...........!!!

http://avclub.gr/forum/showthread.p...στόρων?p=1058056241&viewfull=1#post1058056241

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Εγώ εξακολουθώ να δουλεύω το κουτάκι των τελευταίων ημερών (μάλλον εβδομάδων θα πρέπει να λέω)... Αφού κόπηκαν πέντε "φιλέτα" δρυός και οξιάς στα επιθυμητά πάχη, κολλήθηκαν μεταξύ τους, σήμερα είχε σταθεροποιηθεί τελείως η κόλληση, οπότε άρχισα το body building με την πλάνη... Ίσιο βγήκε, αλλά μου άνοιξε η όρεξη και πρέπει να ξαναφάω τώρα... :-P

....και συνεχίζουμε...

Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Καλή συνέχεια Vrass.

Κώστα, αυτή η δουλειά είναι ταμάμ για ξεχονδριστήρα... Αλλά... Πολλά τα λεφτά και καθόλου χώρος... Δυστυχώς.

Αυτό ακριβώς. Θα ήταν όλα πολύ καλύτερα με ένα παγκοπρίονο και ένα ξεχονδριστήρα, αλλά από χώρο και χρήμα δεν... Οπότε χειροκίνητα...

Σας ευχαριστώ.
Τα συγχαρητήριά μου για τις κατασκευές σας είναι αυτονόητα, δεν τα γραφω συνέχεια για να μην επαναλαμβάνομαι.:a0210:

Προχθεσινή κατασκευή κλεψύδρας για τον έλεγχο του μελάτου αυγού της εγγονής !!! -bye-

Bonus το υπόλοιπο ξύλο = ρεσώ.

Last edited by a moderator:

Πολυ ωραιο η κλεψυδρα παππου!
Τι ξυλο ειναι το κουτσουρο?

ωραία η κλεψύδρα, δένει και ωραία με το ξύλο.

η araldite φαντάζομαι είναι εποξική έτσι ; κάνει δουλειά ; ρωτάω γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. συνήθως δουλεύω Bison

ωραία η κλεψύδρα, δένει και ωραία με το ξύλο.

η araldite φαντάζομαι είναι εποξική έτσι ; κάνει δουλειά ; ρωτάω γιατί δεν την έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. συνήθως δουλεύω Bison

Ευχαριστώ Αγρότη.

Το μαγαζί που ψωνίζω είχε ξεμείνει από Bison (που & εγώ προτιμώ).
Η Araldite είναι εξίσου δυνατή κόλλα αλλά εμένα δεν με εξυπηρετεί.
Στα αρνητικά της:
α.ο τρόπος συσκευασίας/αποθήκευση της. Δύο σωληνάρια κ όχι ένα, που δεν στέκονται όρθια από μόνα τους.
β.η ΜΗ αυτόματη ανάμιξη της.
γ.η ΜΗ διάφανη συσκευασία της ώστε να ελέγχεις την στάθμη της συνεχώς.

Ηλικιας? Αποξηραμενο?

Κοίταξε, ταυτότητα να σου πω την αλήθεια δεν μου έδειξε, αλλά μικρό κλαρί ήταν, κομμένο πέρυσι.

Και η κλεψύδρα είναι αγορασμένη από τα Τiger Store στην Πάτρα στην Αγ. Νικολάου, με μόλις 2 .
Δεν έχει ή δεν μπορώ να βρω ένα ενεργό link για να το βάλω.
Ένα που βρίσκω δεν μου ανοίγει !!!
https://gr.pinterest.com/pin/293578469437313407/

Last edited by a moderator:

Φανταστικο γκατζετακι η κλεψυδρα με την ελια!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Φανταστικο γκατζετακι η κλεψυδρα με την ελια!!

:a0210:
Η όλη εργασία γίνετε κ με ποτηροτρύπανο ή σέγα, χωρίς τόρνο, & με έτοιμες καβίλιες των 6 mm.

Εχω φτιαξει κλεψυδρες , ειναι πολυ απλη κατασκευη, αλλα απο οξυα. Η ελια ειναι αλλο πραμα!

Ωραια η κλεψυδρα και πολυ εξυπηρετικη. Εγω την μεγαλη που ειχα φτιαξει περσι (αδειαζει σε μιση ωρα), τη χρησιμοποιω για το ψησιμο της πιτσας.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ωραια η κλεψυδρα και πολυ εξυπηρετικη. Εγω την μεγαλη που ειχα φτιαξει περσι (αδειαζει σε μιση ωρα), τη χρησιμοποιω για το ψησιμο της πιτσας.

Στάλθηκε από το Lenovo A5500-H μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

:a0210:
Ωχ! μη μου λες τέτοια τώρα & πεινάω αλλά (προσπαθώ να) είμαι σε δίαιτα.

Ρε, ρολόγια δεν έχετε; :flipout:

Αυτό το κλωναράκι η ελίτσα μάστορα έχει ιδιαίτερα όμορφα νερά.