Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.
Σας ευχαριστώ και πάλι όλους για τα καλά σας λόγια.
Μπάμπη, το κοίταξα για πιο μαζεμένων διαστάσεων λύσεις, αλλά οι συγκεκριμένοι μεντεσέδες απαιτούν ταύτιση των ακμών στα τμήματα που κάνουν pivot, οπότε έπρεπε να προεξέχουν προς τα πίσω τόσο όσο προεξέχει και το καπάκι. Για λόγους συμμετρίας έκανα και το τουβλάκι του κουμπώματος στις ίδιες διαστάσεις. Σε ότι αφορά το φάρδος τους, τα έκανα τόσο όσο μου καθόταν σωστό στο μάτι, δεδομένου του βάθους τους. Το ύψος είναι όσο χρειαζόταν αντίστοιχα, προκειμένου να έχει μια επαρκή επιφάνεια για να πιάσουν γερά οι μισοχαρακτες ενώσεις (έχω κόψει ένα "δόντι" στα πλαϊνά του κουτιού και τα τουβλάκια έχουν προφίλ "Γ" αντίστοιχα). Στο επόμενο που θα φτιάξω αφ' ενός θα είναι πιο χοντρά τα πλαϊνά, αφ'ετέρου το καπάκι θα είναι περασιά με το κάτω μέρος, συνεπώς δεν θα χρειαστεί να ξαναγίνουν όλα αυτά.
Κυριάκο, όπως έγραψα και παραπάνω, όλα τα μεταλλικά μικροεξαρτήματα τα παίρνω από τον Φράγκο, είναι πολύ κοντά στο σπίτι μου και με βολεύει, παρ'ολο που δεν είναι και ο πιο οικονομικός. Τα δύο εκατοστά που ανέφερα αφορούν το μήκος, κατά προσέγγιση όμως, δεν τα μέτρησα, απλώς δίνω μια τάξη μεγέθους. Όπως έγραψα και παραπάνω, όταν προμηθευτώ άλλα θα τα μετρήσω να σας πω σίγουρα.
Στάλθηκε από το MotoG3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk