Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Οι πρώτες 2 κατασκευές με το νέο φαλτσοπρίονο.
Η ακρίβεια φυσικά είναι ακόμα μεγαλύτερη και εκτός αυτού, η ευκολία και η παραγωγικότητα αυξήθηκε δραματικά!

1) Το τελευταίο ξύλινο δεντράκι με πιο προσεγμένη κατασκευή για το σπίτι.

Ύψος περίπου 1.60 μέτρα.
Συναρμολόγηση βάσης με κόλλα και βίδες (στοκαρισμένες), συναρμολόγηση κλαδιών με καρφάκια και κόλλα.
Βάψιμο βάσης με λάδι bondex σε απόχρωση "ανοιχτός έβενος" (1 χέρι) και βάψιμο κλαδιών με λάδι bondex σε απόχρωση "πράσινο ελάτης".
Σήμερα κολλήθηκαν τα ξύλα οπότε αύριο θα περαστεί και ένα χέρι διάφανο λάδι Bondex και η κατασκευή θα είναι έτοιμη για το σαλόνι του σπιτιού.

2) Παπουτσοθήκη δικού μου design.

Για την κατασκευή χρησιμοποιήθηκαν περίπου 12 μέτρα ξύλου (4 x 6) και για τις ενώσεις χρησιμοποιήθηκαν βίδες και κόλλα.
Οι γωνίες φρεζαρίστηκαν για να δείχνει πιο όμορφη η κατασκευή σαν σύνολο.
Κατόπιν μπήκε στόκος στις τρύπες και αύριο θα τριφτεί και θα βαφτεί (σκούρο χρώμα σε λάδι η βερνίκι νερού).

Μελλοντικές βελτιώσεις:
1) Χρήση του κιτ της Wolfcraft για κρυφές ενώσεις. Η αλήθεια είναι το έχω στην κατοχή μου αλλά ακόμα δεν το βασίζομαι για όλες τις κατασκευές και δεν βρήκα χ´ρονο να το μάθω πως ακριβώς λειτουργεί. Οπότε την επόμενη φορά ίσως. Συν τοις άλλοις επειδή χρησιμοποίησα βίδες κε μικρή διάμετρο κεφαλής, δεν φαίνονται, οπότε είναι μία η άλλη.

2) Λίγο μεγαλύτερα κενά μεταξύ των παπουτσοραφιών για να χωράνε και πιο ψηλά υποδήματα χωρίς ζόρισμα.

Μάλλον θα φτιάξω και δεύτερη για φίλο οπότε, θα προσπαθήσω για καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα αλλά και λειτουργικό!

Βρε συ την ειδες σοβαρα τη ξυλουργικη! Ωραια πραματουδια, αλλα χρειαζεσαι επειγοντος σκουπα/ που να τη χρησιμοποιεις. Τις ...κακομοιρας το πριονιδι γινετε εκει!

Ένα ελαφακι ολοκληρωμένο!!!
Αύριο θα δωθει δώρο σε έναν πολύ καλό μου φίλο!!
DSC_1560.jpg

Μ αρεσεις , σσσσσσσωραιος λέμε.. χαχαχα...
Μπράβο Κυρ !

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Ένα ελαφακι ολοκληρωμένο!!!
Αύριο θα δωθει δώρο σε έναν πολύ καλό μου φίλο!!
DSC_1560.jpg

Ελπίζω να μην είναι κυνηγός ο φίλος σου και του αμολήσει καμιά δικανιά, σα ζωντανό είναι! :grinning-smiley-043

Hταν να μην πεσει η επιτραπεζια σεγα στα χερια σου...!!! :))

Βρε συ την ειδες σοβαρα τη ξυλουργικη! Ωραια πραματουδια, αλλα χρειαζεσαι επειγοντος σκουπα/ που να τη χρησιμοποιεις. Τις ...κακομοιρας το πριονιδι γινετε εκει!

Ευκολάκι ήταν αυτό σχετικά Νεκτάριε. Ναι. Θα συμμαζέψω αυτές τις μέρες και θα ρίξω νερά από κάτω να φύγει το πριονίδι γιατί έχω γεμίσει.
Λογικά την άλλη εβδομάδα θα την έχω την σκούπα οπότε δεν τίθεται θέμα... Θα ξεράσει πολύ πριονίδι από μέσα το εργαστήριο αυτό είναι το μόνο σίγουρο...
Να πλυθούν και τα χαλιά!!!

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Hταν να μην πεσει η επιτραπεζια σεγα στα χερια σου...!!! :))

Έβγαλε τον καλλιτέχνη από μέσα του. Μπράβο Κυριάκο, πολύ ωραίο.

Ευκολάκι ήταν αυτό σχετικά Νεκτάριε....

Κάποιες ατέλειες βλέπω στη χρήση του router... Το ξύλο φταίει ή το κοπτικό;

99% δεν σου παταγε σταθερα η βαση του ρουτερ και στα γυρίσματα σου έφευγε στραβά , ε Νικόλα ;

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Κάποιες ατέλειες βλέπω στη χρήση του router... Το ξύλο φταίει ή το κοπτικό;

Παιδιά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς φταίει.
Αυτό συμβαίνει μόνο από την μία πλευρά κάθε φορά του ξύλου και όχι στις άλλες.
Έχω κάνει χίλιεςδυο κατασκευές και μόνο στην μία βγαίνει.
Δοκίμασα να την κάνω και ανάποδα και πάλι τα ίδια...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ορίστε και η παπουτσοθήκη βαμένη.

Βάψιμο με 1 χέρι λάδι Vivechrom Diaxyl σε απόχρωση Τικ. Έμεινα ευχαριστημένος από το λάδι αλλά σε πολλά σημεία μου θύμισε αυτό του Lidl (2.5 λίτρα 15 ευρώ).
Με διπλάσια πτητικότητα από το Bondex μου φαίνεται ότι δεν θα το ξαναπροτιμήσω.

Σκέφτομαι να αφαιρέσω την μία οριζόντια μπάρα γιατί μπορεί να μην χωράνε καλά τα παπούτσια μου... :p
Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερη!!! :)

Re: Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργ

Παιδιά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι ακριβώς φταίει.
Αυτό συμβαίνει μόνο από την μία πλευρά κάθε φορά του ξύλου και όχι στις άλλες.
Έχω κάνει χίλιεςδυο κατασκευές και μόνο στην μία βγαίνει.
Δοκίμασα να την κάνω και ανάποδα και πάλι τα ίδια...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ορίστε και η παπουτσοθήκη βαμένη.

Βάψιμο με 1 χέρι λάδι Vivechrom Diaxyl σε απόχρωση Τικ. Έμεινα ευχαριστημένος από το λάδι αλλά σε πολλά σημεία μου θύμισε αυτό του Lidl (2.5 λίτρα 15 ευρώ).
Με διπλάσια πτητικότητα από το Bondex μου φαίνεται ότι δεν θα το ξαναπροτιμήσω.

Σκέφτομαι να αφαιρέσω την μία οριζόντια μπάρα γιατί μπορεί να μην χωράνε καλά τα παπούτσια μου... :p
Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερη!!! :)

Κατά πρώτον, καλημέρα σε όλους και πολλά μπράβο για τις δημιουργίες σας. Έτσι, να είμαστε καλά και να δημιουργούμε όμορφα πράγματα.
Κατά δέυτερον, φίλε διαβολάκοτο παθαίνω και εγώ αυτό όταν δουλεύω πεύκο. Επειδή´έχει ρετσίνι και σε συνδυασμό με τα κενά που δημιουργεί ανάμεσα στα νερά και λόγω της ανάποδης φοράς έχεις αυτό το αποτέλεσμα. Αν το κανεις σε οξυά που είναι πολύ πιο ποιοτικό και σκληρό ξύλο δεν θα έχεις τέτοια αποτελέσματα. Βέβαια αν πειραματιστείς με τις στροφές του εργαλείου θα πετύχεις πιο καθαρό αποτέλεσμα, μεγάλη βέβαια σημασία έχει και η κατάσταση και ποιότητα των κοπτικών αλλά και το αν πατά καλά την βάση του ρούτερ όταν το κινέις πάνω στο ξύλο.

Το πατάω πολύ καλά και το κοπτικό είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση...
Θα την βρούμε την λύση που θα πάει....

Το πατάω πολύ καλά και το κοπτικό είναι ακόμα σε πολύ καλή κατάσταση...
Θα την βρούμε την λύση που θα πάει....

Eιναι το ξυλο. Στις μικροκατασκευες μου απο παλετοξυλο (μαλακο ξυλο), αν δεν ειμαι εξαιρετικα προσεκτικος σε καποια σημεια, το ξυλο υποχωρει/μαδαει στην επεργασια.
Ειναι τεραστια η διαφορα σε αντοχη στην επεξεργασια με οξυα πχ, που λεει ο τζιμαρας παραπανω.

Η παπουτσοθήκη στην τελική της θέση και φορτωμένη...

Τα πήρε ακριβώς τα παπούτσια πλην μερικών ψηλών που είχα και ζορίστηκε λίγο. Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερη σίγουρα...

Η παπουτσοθήκη στην τελική της θέση και φορτωμένη...

Τα πήρε ακριβώς τα παπούτσια πλην μερικών ψηλών που είχα και ζορίστηκε λίγο. Την επόμενη φορά θα είναι καλύτερη σίγουρα...

Super δουλειά, μπράβο!