Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Ευχαριστω πολυ παιδες..Η αληθεια ειναι οτι εχω καποια εσοδα απο αυτη τη δραστηριοτητα και στο αμεσο μελλον θα ασχοληθω πιο επαγγελματικα με αυτο.Παντως οι κατασκευες αυτες αντικειμενικα δεν εχουν καποια ιδιαιτερη δυσκολια..Εδω μεσα εχουμε δει πολυ πιο δυσκολα και πιο επαγγελματικα εργα..Το δυσκολο σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι να βρεις μια ακρη ωστε να τα εμπορευεσαι..
Χριστός Ανέστη και από εμένα.... Πολύ ωραίες οι κατασκευές σου! Θέλω κι εγώ να φτιάξω κάποια παρόμοια για δωρακια. Η ερώτηση μου είναι η εξής... Με τι σέγα κόβεις; σε τι πάχος ξύλο; και πόσα μαζί;

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μιχάλη και Κώστα πολύ όμορφες οι κατασκευές σας..!!!
Στις κατασκευές αυτές φενεται και αναδεικνύεται η υπομονή,το μεράκι και το πάθος για ένα όμορφο αποτέλεσμα..
Μπράβο σας...!!!

Κυριακο σε ευχαριστω πολυ και με την ευκαιρια να σου πω οτι σε θαυμαζω οπως νομιζω ολοι μας εδω μεσα..
Μιχαλη γενικα ειμαι λατρης των μικροκατασκευων και μπορω να πω οτι οι δικες εχουν πολυ γουστο..
Και εδω μια τελευταια δικη μου λιγο πριν γυρισω παλι στο κλεινον αστυ.Παλι με σχεδιο απο stevedgood.
bf36788d769969f9b49a40544f057f29.jpg

Στάλθηκε από το IQ1019N μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πανεμορφα!
Αν μπορεις ανεβασε το λινκ με τα σχεδια!

Ευχαριστω πολυ παιδια.Δεσποινα η σεγα που χρησιμοποιω ειναι η proxxon dsh,δηλαδη αυτη
https://www.proxxon.com/en/micromot/28092.php
Εχει αρκετη δυναμη και το πιο σημαντικο ειναι οτι δεχεται ακεφαλες λαμες.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση χρησιμοποιησω κοντρα πλακε παχους 4 χιλιοστων,6 κομματια το ενα πανω στο αλλο κολλημενα με ταινια διπλης οψης,δηλαδη συνολικο παχος 24 χιλιοστα.
Παιζει ρολο ο τυπος της λαμας καθως και η σκληροτητα του ξυλου ωστε να καθορισεις τι συνολικο παχος ξυλου θα κοψεις..Εν προκειμενω μπορω να πω οτι η σεγα τα εκοψε σχετικα δυσκολα..Με την ιδια λαμα το ιδανικο παχος θα ηταν 16-18 χιλιοστα..Ελπιζω να σε καλυψα

Ευχαριστω πολυ παιδια.Δεσποινα η σεγα που χρησιμοποιω ειναι η proxxon dsh,δηλαδη αυτη
https://www.proxxon.com/en/micromot/28092.php
Εχει αρκετη δυναμη και το πιο σημαντικο ειναι οτι δεχεται ακεφαλες λαμες.
Στη συγκεκριμενη περιπτωση χρησιμοποιησω κοντρα πλακε παχους 4 χιλιοστων,6 κομματια το ενα πανω στο αλλο κολλημενα με ταινια διπλης οψης,δηλαδη συνολικο παχος 24 χιλιοστα.
Παιζει ρολο ο τυπος της λαμας καθως και η σκληροτητα του ξυλου ωστε να καθορισεις τι συνολικο παχος ξυλου θα κοψεις..Εν προκειμενω μπορω να πω οτι η σεγα τα εκοψε σχετικα δυσκολα..Με την ιδια λαμα το ιδανικο παχος θα ηταν 16-18 χιλιοστα..Ελπιζω να σε καλυψα
Ναι με κάλυψες! Σε ευχαριστώ! Μια τελευταία λεπτομέρεια μόνο. Επειδή έχει πολλές τρύπες, το βάλε-βγάλε της λαμας είναι εύκολο ή με Άλεν; παίζει καμία πατέντα να είναι σαν κούμπωτη; (εγώ έχω την dremel αλλά δεσμεύεται από τις λάμες γιατί δεν περνει ακεφαλες)

Στάλθηκε από το MI 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Πατεντα να ειναι σαν κουμπωτη η λαμα δεν παιζει.Γι αυτο το λογο ψαχτηκα και εγω για αλλη σεγα αλλα ειναι πολυ ακριβες.Κρατηθηκα για να αγορασα αλλα μηχανηματα με αυτα τα λεφτα.Το μονο που ισως μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις μια βιδα με πεταλουδα στο κεφαλι ετσι ωστε να μη χρειαζεσαι κλειδι.Εγω προσωπικα εχω καταστρεψει παρα πολλες βιδες με το βιδωσε ξεβιδωσε και ειναι μεγαλη ταλαιπωρια..Παντως επειδη ειχα και την dremel μπορω μετα βεβαιοτητος να πω οτι δεν εχουν καμια σχεση οι δυο σεγες

Ευχαριστω Γιωργο!
Το αμαξακι οντως ξεχωριζει λογω σχεδιου, ηδη ετοιμαζω ενα μεγαλυτερο απο καρυδια που δεν θα βαφτει, μονο θα γυαλιστει και θα περαστει κερι.

Το τελευταίο μου έργο στο κομμάτι της ξυλογλυπτικής (από χειμώνα πια) ήθελα να είναι κάτι ξεχωριστό και δύσκολο.Ειναι μια κακή πλυν τίμια απομίμηση του τεράστιου orlandi.Αφου διάλεξα δύο παλετοξυλα τα πιο παλιά και με πολλές τρύπες τα κόλλησα ανά δύο για να μου βγούνε τέσσερα εκατοστά στην συνέχεια τα ένωσα μεταξύ τους.ειχα σκοπό να δώσω ένα πολύ παλιό στυλ στο έργο αλλά πολεσ από της τρύπες στο σκάλισμα εξαφανίστηκαν παρόλαυτα νομίζω ότι κάπως τα κατάφερα.οι σελίδες ανοίχτηκαν με τα φρεζακια του dremel και αυτό ήταν το πιο δύσκολο μέρος του έργου,για βάψιμο δεν έχω αποφασίσει ισωσ το περάσω μόνο με κάποιο λαδι.οι συνολικές του διαστάσεις είναι 38χ22χ3εκ ελπίζω να σας αρέσει.
c714485342d4b05d5b9bfe0b1cea17c6.jpg
6fa99e5e3757114a8afd9d33b621bed5.jpg
1478d1c72f118816fe63a4267024cba8.jpg
e90acfb6f461b434e4620d8a1d340f57.jpg
9b1622f6c593662c1f6c7d6489e61870.jpg
53e024e367c6fa23bc6f4fffe2b7781a.jpg
d45cf92e549084becd632cf54fd42fc0.jpg
275a1387132905e7fbd3770eed729c8d.jpg

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Exoυν κατσει και τα νερα σαν να ειναι μιλημενα τα ατιμα. Κατω η αμμουδια στην μεση η θαλασσα και πανω τα συννεφα!!
Φανταστικη η προσπαθεια Κυριακο, χιλια μπραβο!! Ο Ιταλος που αντεγραψες εχει φτιαζει μαγικα πραματα!

Τι να πω τώρα και εγώ ο άσχετος με τα ξύλα. Μπορεί να μην το έχω για τέτοιες κατασκευές αλλά ξέρω να εκτιμώ τις όμορφες δημιουργίες.
Πολλά μπράβο Κυριάκο !! είσαι καλλιτέχνης (όπως και άλλοι σ' αυτό το φόρουμ) . Πάντα τέτοια -bye-

Νίκο σε ευχαριστώ μάστορα μου,Μιχάλη πραγματικά τα νερά δίνουν αυτή την εντύπωση,ο nino orlandi νομίζω ότι είναι από τους κορυφαίους του είδους, Κώστα μου να είσαι καλά μακάρι όλα να πάνε καλά αυτή την φορά, Παναγιώτη, Μπάμπη,Γιοργω σασ ευχαριστώ κυριοι το ξύλο είναι το χόμπι μου αλλά έχω φτιάξει επίσης και με την πέτρα όμορφα πράγματα που κάποια στιγμή θα σασ δείξω.

Μιχάλη πολύ όμορφα το αμάξι καιι η μηχανή !!

Κυριάκο ίσως ότι πιο απίθανο έχω δεί απο εσένα ! Πολλά μπράβο!