Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Χιώτης . Ο άρχοντας της μινιατούρας . Μαζί σου . Μέχρι μεσαίου μεγέθους κατασκευές μου αρέσουν και εμένα . Έπιπλα κλπ τα βαριέμαι . Θέλουν χωρο, βρωμιζουν το εργαστήριο πολύ και κουράζουν σωματικά απλά μετακινώντας τα χωρίς να τα δουλεύεις.

χαχαχα ευχαριστω! Καπως ετσι τα βλεπω και εγω τα πραματα, τα μικρα εργακια εχουν αλλη χαρη :) :ernaehrung004:

Δοκιμαζω τωρα καποιες ακρυλικες μπογιες που αγορασα προσφατα. Τωρα θα εχουμε και εγχρωμες μινιατουρες.

Την κεφαλη του τσεκουριου κανεις δεν την κανει για ξυλο οταν την βλεπει απο κοντα, ολοι την περνανε για σιδερο. Η συγκεκριμενη μεταλλικη μπογια που μπηκε το κανει και φαινεται πραγματικα σαν ατσαλι!! Το ιδιο με ενα σφυρακι που εχω κανει.

Εδω οι δοκιμες με τα νεα χρωματα. Εχουν βαφτει τα μισα εργαλεια τα οποια ειχα φτιαξει πριν κανα μηνα.
Χρωματα τα οποια ειναι εξαιρετικα σαν αποχρωση, ιδιως τα μεταλλικα, ζωντανα, δεν χρειαζονται αραιωση, ενα χερι ειναι συνηθως αρκετο και στρωνουν κατι παραπανω απο ιδανικα!

49028452843_99c938bc4f_b.jpg

Ειναι εξαιρετικά....... αλλα θα κάνω μια παρατήρηση.. Φτιάξε μια καβιλίτσα και βάλτη στο ρολάκι... να δείχνει πιο κοντά σε κύλινδρο. Λέω τώρα..

Ευχαριστω Γιαννη!

Αυτο μπορει να γινει ξεχωριστο προτζεκτακι απο μονο του:)
Μια εξαρα καβιλια για ρολο, χερουλακι πιο κυλινδρικο, ισως στον τορνο, και συνδεση με 3αρι ατσαλοσυρμα! Τα χρωματα βαφονται τα ιδια εκτος του συρματος που δεν χρειαζεται!

Eυχαριστω συναδελφοι. Eιναι το μεταλλικο ακρυλικο χρωμα της DecoArt 'Βlack Pearl'.

To αγορασα εντελως τυχαια καθως το περασα για μαυρο και μου ετυχε αυτο το καταπληκτικο χρωμα.
Decoart-Black-Pearl-Metallic.jpg

Η ιδια φωτο τραβηγμενη με αλλη μηχανη που απεδωσε τα χρωματα διαφορετικα.
49023883681_a36dd8084f_c.jpg

Η παραπανω συνθεση θα μπει σε μικρη κατασκευη κηπου με φρακτη (διασταση κηπου 8χ16εκατοστα) που εχω ηδη αρχισει να κατασκευαζω και θα το εχω για διακοσμητικο στο εργαστηριο.
Θα ψαξω και για μινιατουρα φιγουρα του Δημητρη weatherman για να συμπληρωσει επαξια το ντεκορ :)

Gunmetal πρεπει να ειναι!
Επιμενω να βρεις απο τα μοντελιστικα μια μινιατουρα που να προσομιαζει τον Δημητρη!

Eπιμένεις εσύ,τό βιολί σου,γιά νά μπεί η αφεντομουτσουνάρα μου σφήνα στίς σφήνες :flipout:-bye-

Θα ψαξω και για μινιατουρα φιγουρα του Δημητρη weatherman για να συμπληρωσει επαξια το ντεκορ :)

Ωχ ωχ ωχ μουσιακό είδος μέ βλέπω :flipout:

Απάντηση: Re: Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Eυχαριστω συναδελφοι. Eιναι το μεταλλικο ακρυλικο χρωμα της DecoArt 'Βlack Pearl'.

To αγορασα εντελως τυχαια καθως το περασα για μαυρο και μου ετυχε αυτο το καταπληκτικο χρωμα.
Decoart-Black-Pearl-Metallic.jpg

Η ιδια φωτο τραβηγμενη με αλλη μηχανη που απεδωσε τα χρωματα διαφορετικα.
49023883681_a36dd8084f_c.jpg

Η παραπανω συνθεση θα μπει σε μικρη κατασκευη κηπου με φρακτη (διασταση κηπου 8χ16εκατοστα) που εχω ηδη αρχισει να κατασκευαζω και θα το εχω για διακοσμητικο στο εργαστηριο.
Δηλ. συγνώμη κιόλας για την πολυλογία μου... Αμα ο φράχτης είναι 8χ16 τα εργαλεία πόσο είναι..:idea:

Ορθη η απορια σου:) Το τσεκουρι ειναι περιπου 85μμ μηκος.
Ο φρακτης θα μεγαλωσει λιγο γιατι πρεπει να μπει και η θεση του ξυλοκοπου Δημήτριου και να μην στριμωχτουν τα παντα. Θα γινει ~20εκ χ 12εκ.

Εδω ενα teaser με την προοδο του εργου..:)))
49034939801_d3b5f1ee20_c.jpg

Ο φρακτης θα στερεωθει, θα βαφτει και η αυλη θα στρωθει με γαρμπιλι (αυτο στο βαζο) η χωμα η κατι αλλο αν σκεφτω καλυτερο.
H θεση που θα τοποθετηθει για να ξαποστασει ο ξυλοκοπος ειναι πανω σε ενα κορμο επανω δεξια στην αυλη, στην δεξια γωνια του φρακτη.

Εδω οι δοκιμες με τα νεα χρωματα. Εχουν βαφτει τα μισα εργαλεια τα οποια ειχα φτιαξει πριν κανα μηνα.
Χρωματα τα οποια ειναι εξαιρετικα σαν αποχρωση, ιδιως τα μεταλλικα, ζωντανα, δεν χρειαζονται αραιωση, ενα χερι ειναι συνηθως αρκετο και στρωνουν κατι παραπανω απο ιδανικα!

49028452843_99c938bc4f_b.jpg

Φοβερή δουλειά... ειδικά τα χρώματα αδικούνται από την φωτο....όποιος τα δει από κοντά θα καταλάβει.

Ορθη η απορια σου:) Το τσεκουρι ειναι περιπου 85μμ μηκος.
Ο φρακτης θα μεγαλωσει λιγο γιατι πρεπει να μπει και η θεση του ξυλοκοπου Δημήτριου και να μην στριμωχτουν τα παντα. Θα γινει ~20εκ χ 12εκ.

Εδω ενα teaser με την προοδο του εργου..:)))
49034939801_d3b5f1ee20_c.jpg

Ο φρακτης θα στερεωθει, θα βαφτει και η αυλη θα στρωθει με γαρμπιλι (αυτο στο βαζο) η χωμα η κατι αλλο αν σκεφτω καλυτερο.
H θεση που θα τοποθετηθει για να ξαποστασει ο ξυλοκοπος ειναι πανω σε ενα κορμο επανω δεξια στην αυλη, στην δεξια γωνια του φρακτη.

Μιχαλη (με βαζει ο διαολος να σου πω οτι) μου φαινονται λιγο off οι αναλογιες στα μεγεθη, τουλαχιστον απο αυτη τη φωτο. Ο φραχτης ειναι πολυ μικρος για το τσεκουρι. Πρεπει να μεγαλωσει λιγο ολο το "οικοπεδο", σε σχεση με τους κορμους και το τσεκουρι.
Κατα τ' αλλα...μια ζωγραφια. Βαλε και κανα ζωακι αμα εχεις. Σκυλο, χελωνα, ο,τι υπαρχει προχειρο.

Το ουσιωδες θεμα δεν ειναι αυτο. Το ερωτημα ειναι ποσο μεγαλος πρεπει να ειναι ο ξυλοκοπος που θα μπει εκει μεσα σε σχεση με το τσεκουρι... :))

Φοβερή δουλειά... ειδικά τα χρώματα αδικούνται από την φωτο....όποιος τα δει από κοντά θα καταλάβει.

Διαφωνώ.
Τα χρώματα από τις φωτό του Μιχάλη είναι πιο ζωντανά και αληθοφανή ακόμα και απ την πραγματικότητα. το λέω μετά γνώσης αυτό.
Άμα έχεις την κατάλληλη κάμερα και τις απαραίτητες γνώσεις κάνεις παπάδες !!

Μιχαλη θα γινει σουπερ το διοραμα!!!!

Ευχαριστω Κυριακο, δεν ηξερα οτι οι μινιατουρες αυτου του ειδους λεγονται και διοραματα! Βρηκα αρκετες ωραιες ιδεες κατω απο αυτον τον ορισμο!!
Δεν θα μπει 'Μητσαρας' ομως καθως οι αναλογιες ανατρεπονται εντελως και το τσεκουρι θα ειναι μεγαλυτερο... κανα κατοικιδιο θα βαλω που βρισκεται και πιο ευκολα :)

Πολύ όμορφα Μιχάλη στο είχα πει ότι το έχεις με αυτού του είδους κατασκευές.Κωστα όπως πάντα τέλεια δουλειά ,που βρίσκεις τα γυαλακια;

Στάλθηκε από το CUBOT_NOTE_S μου χρησιμοποιώντας Tapatalk