Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Σωστος...Ειχα δει καποτε ενα βιντεακι που ελα παλικαρι εφτιαχνε κατι τετοια απιστευτα,απο ακριβα ξυλα,και με προφανως αστρονομικη τιμη,τα πουλουσε σε κορυφαιους σεφ.Μιλαμε για κοσμηματα.Εβαζε και ενα καρφωτο μπρουτζινο ταμπελακι επανω με το ονομα του.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ειναι Κυριακο,το ειχα ψαξει.Ακομα πιο ασφαλες ειναι το...αγνο παρθενο λινελαιο!

Ναι τραπεζάκι ψηφίζω και εγώ!!!!
Αυτά που βλέπαμε στο ιντερνετ τώρα τα βλέπουμε φτιαγμένα και από φίλους!
Άψογα!!!!
Μπράβο Ηλία!!!!

Δε μου λες όμως το ΤΕΑΚ OIL είναι ασφαλές για τρόφιμα?

Απο έναν Ιταλό στο YouTube το είδα φιλαρακι και μπήκα στον πειρασμό να το κάνω..

Η αληθεια ειναι ότι έναν ενδοιασμό τον έχω και νομίζω τελικα ότι δεν ειναι και ότι καλύτερο , μάλλον για ντεκόρ στην κουζίνα θα παει χαχαχα...

Πολύ ωραίες οι κατασκευές σας.

Ηλία, το συνηθισμένο teak oil είναι χημικό οπότε καλύτερα να το αποφύγεις. Με το λινέλαιο όπως λες είναι καλύτερα.

Επίσης αν ψάχνεις οικολογικά λάδια από φυσικά συστατικά δοκίμασε της Auro. Είναι εκπληκτικά και μοσχοβολάνε. Βέβαια το κόστος πονάει αρκετά αλλά για ψιλοδουλείες που δεν χρειάζεται πολύ θα κρατήσει χρόνια (αν δεν κάνω λάθος περί τα 27 ευρώ τα 750 ml).

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Απο έναν Ιταλό στο YouTube το είδα φιλαρακι και μπήκα στον πειρασμό να το κάνω..

Η αληθεια ειναι ότι έναν ενδοιασμό τον έχω και νομίζω τελικα ότι δεν ειναι και ότι καλύτερο , μάλλον για ντεκόρ στην κουζίνα θα παει χαχαχα...

Μπράβο Λιάκο... Είσαι μερακλής, τι να λέμε τώρα... :grinning-smiley-043

Δυό ερωτησούλες έχω...
1. Τα καφασωτά στ´ αμπάρι τα έκανες με μπάλσα;
2. Γιατί λές, για τη σκακιέρα που έφτιαξες, οτι δεν είναι και οτι καλύτερο; Τι δεν σου άρεσε;

Σε ρωτάω γιατι σκέφτομαι κι εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο με μικρά πηχάκια αλλά σαν φάτςα θα χρηςιμοποιήςω την πλαϊνή πλευρά τους, την πλευρά κοπής τη φοβάμαι στο βάψιμο. Ότι και να φτιάξω πάντως, κι όποια πκευρά κι αν χρησιμοποιήσω τελικά, θα το περάσω δυό τρείς φορές απ´ τον ξεχονδριστήρα ώστε να γίνει εντελώς ίσιο και λείο.

Τί νά λέμε Ηλία είσαι μάστορας,πολύ ωραίο,γιά τό στρογγύλεμα στίς γωνίες τί εργαλείο χρησιμοποίησες ?

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Ηλία είναι πολύ όμορφο και μερακλίδικο.

2 ερωτησούλες μόνο:
πόσο βαρύ είναι ?
τι ρόλο εξυπηρετεί το αυλάκι στο κάτω μέρος περιμετρικά? συνήθως κάνουν ένα αυλάκι στο πάνω μέρος και στο κάτω αντίστοιχα, το οποία είναι για να μαζεύει τα υγρά από το κρέας και τα λαχανικά.

για το βάψιμο είχα βρει παλιότερα το
http://www.ikea.gr/kouzina/pagoi-kouzinas/ladi-epeks-sias-ksyloy-eswter-xrisi-25577/26708/
το οποίο λέει είναι κατάλληλο για επαφή με τρόφιμα
Νερό, λινέλαιο, μεθυλιοκυτταρίνη, στεγνωτικό χωρίς μόλυβδο,
φυτικό γαλακτωματοποιητή.
Το BEHANDLA είναι εγκεκριμένο για να μπορεί να έλθει σε
επαφή με τροφές.
http://www.ikea.com/au/en/manuals/behandla-wood-treatment-oil-indoor-use__AA-1129104-1.pdf

Μπράβο Λιάκο... Είσαι μερακλής, τι να λέμε τώρα... :grinning-smiley-043

Δυό ερωτησούλες έχω...
1. Τα καφασωτά στ´ αμπάρι τα έκανες με μπάλσα;
2. Γιατί λές, για τη σκακιέρα που έφτιαξες, οτι δεν είναι και οτι καλύτερο; Τι δεν σου άρεσε;

Σε ρωτάω γιατι σκέφτομαι κι εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο με μικρά πηχάκια αλλά σαν φάτςα θα χρηςιμοποιήςω την πλαϊνή πλευρά τους, την πλευρά κοπής τη φοβάμαι στο βάψιμο. Ότι και να φτιάξω πάντως, κι όποια πκευρά κι αν χρησιμοποιήσω τελικά, θα το περάσω δυό τρείς φορές απ´ τον ξεχονδριστήρα ώστε να γίνει εντελώς ίσιο και λείο.

1. ναι Μπαμπη

2. Το "οχι και ότι καλύτερο" πήγαινε στο Teak oil . Το συγκεκριμένο ειναι ακατάλληλο για τρόφιμα απο ότι είδα μετα στο Ίντερνετ (λ@λ@κας πιαστηκα) .
Μην τις φοβηθεις τις πλευρές κοπής αν πάρεις συμπαγές σκληρο ξύλο (ειναι πιο εντυπωσιακά τα κουρμπαριστα νερά) .Στο συγκεκριμένο η επιφάνεια εγινε πολυ λεία στην αφή και πολυ επίπεδη (πατάει στον πάγκο τέλεια ) , είμαι πολυ ευχαριστημένος με την επεξεργασία αν και δεν έχω ξεχονδριστηρα .
Το τέλειο θα ήταν 2 είδους ξύλα (κάποιο ποιο σκούρο και κάποιο πιο ανοιχτό) . Το επόμενο ...

Ηλία είναι πολύ όμορφο και μερακλίδικο.

2 ερωτησούλες μόνο:
πόσο βαρύ είναι ?
τι ρόλο εξυπηρετεί το αυλάκι στο κάτω μέρος περιμετρικά? συνήθως κάνουν ένα αυλάκι στο πάνω μέρος και στο κάτω αντίστοιχα, το οποία είναι για να μαζεύει τα υγρά από το κρέας και τα λαχανικά.

Σωτήρη πρέπει να ειναι γύρω στα 2,5-3 κιλά .

Το αυλάκι εγινε για να μπει ανοξειδωτη φάσα 3 πόντους , ξέχασα να το αναφέρω ..

Τί νά λέμε Ηλία είσαι μάστορας,πολύ ωραίο,γιά τό στρογγύλεμα στίς γωνίες τί εργαλείο χρησιμοποίησες ?

Ηλεκτρική σεγα χειρός και τον ταινιολυαντηρα για το φινιρισμα .

Ξύλο κοπής κουζίνας απο δοκαρακι 5x5 .
Η διαδικασία , αφου το πλανισα-γωνιασα , εγινε 4,5x4,5 . Κόπηκαν τακακια 4,5x4,5x4,5 τα οποία κολληθηκαν κατα μήκος ανά 10 ώστε να φαίνονται οι πλευρές κοπής . Τα 9 καινούργια δοκαρακια (4,5x4,5x45) που δημιουργήθηκαν τα πλανησα-γωνιασα πάλι και κατόπιν κολληθηκαν μεταξύ τους ώστε όλες οι πλευρές κοψιματος να φαίνονται επάνω και κάτω . Κόψιμο περιμετρικα της ενιαίας πλέον επιφάνειας (40x40x4,5) στρογγυλεμα γωνιων , πέρασμα απο ρουτερ για το πλαινο αυλάκι και τριψιμο αρχικά με ταινιολυαντηρα και μετα με παλμικο εώς 400 γκριπ . Χρονοβορα διαδικασια 10 ημερων . Φινιρισμα με Teak oil μονο , για να "δείξουν" οι εγκαρσιες κοπές σαν επιφάνεια . Εδω στο πρώτο χέρι .

Άψογο δείχνει!! Αλλά το teak oil κάνει για αυτήν την κατασκευή?? Εννοώ ότι το ξύλο κοπής το χρησιμοποιούμε για "φαγώσιμα" και φθείρεται εντονα και συντομα (από την πρώτη κιολας κοπή). Δεν έχει θέμα με την υγεία μας?

Ωπ...άστο είδα την απάντησή σου. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ κατάλληλο.

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Το τέλειο θα ήταν 2 είδους ξύλα (κάποιο ποιο σκούρο και κάποιο πιο ανοιχτό) . Το επόμενο ...

Ήθελα να το πω και προηγούμενα αυτό αλλά αφενός δεν ήθελα να χαλάσω το εορταστικό κλίμα και αφετέρου και έτσι είναι καταπληκτικό.
Μία διαφορά στο χρώμα δεν θα έβγαινε εάν τα κυβάκια του δοκαριού τοποθετούνταν το ένα με την επιφάνεια που είναι κομμένο προς τα πάνω και το άλλο όχι?

2. Το "οχι και ότι καλύτερο" πήγαινε στο Teak oil . Το συγκεκριμένο ειναι ακατάλληλο για τρόφιμα απο ότι είδα μετα στο Ίντερνετ (λ@λ@κας πιαστηκα) .
Μην τις φοβηθεις τις πλευρές κοπής αν πάρεις συμπαγές σκληρο ξύλο (ειναι πιο εντυπωσιακά τα κουρμπαριστα νερά) .Στο συγκεκριμένο η επιφάνεια εγινε πολυ λεία στην αφή και πολυ επίπεδη (πατάει στον πάγκο τέλεια ) , είμαι πολυ ευχαριστημένος με την επεξεργασία αν και δεν έχω ξεχονδριστηρα .
Το τέλειο θα ήταν 2 είδους ξύλα (κάποιο ποιο σκούρο και κάποιο πιο ανοιχτό) . Το επόμενο...

Σ´ ευχαριστώ πολύ Ηλία.

Έτοιμο και με εμένα να αντανακλωμαι μέσα!!!!
Ανεκτιμητο λέμε!!!
Χεχεχεχε
IMG_20160119_204707.jpg

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Πολυ ωραιο Κυριακο! Γεια στα χερια σου! Τυχερη η γυναικα που θα σε παρει. :Banane0:

Τέλειο Κυριάκο !!! και τα φυσίγγια άλλη νότα ....:award:

Like και like λέμε !

Ευχαριστω πολυ παιδια!
Πρεπει να βγει μια φωτο σε φυσικο φως καθως αυτη με την τηλεοραση απο πισω το αδικει πολυ!

Κυριακο μιλαμε εισαι καλλιτεχνης, μπραβο πατριωτακι. Η ενσωματωση καθρεπτη και ammunition ειναι το κερασακι στην τουρτα!!!
Καποιες λεπτομεριες τις εχεις κανει με μαρκαδορακι η πυρογραφο?

:worshippy: