Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Δυναμη η μεγαλη επιτραπεζια σεγα της proxxon.
Oμως επειδη ειναι πολυ βαρεια, λογω μεταφορικων ερχεται σχεδον ιδια τιμη με την πριονοκορδελα

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Όμορφα είναι παιδιά! Μπράβο!

Ευχαριστώ Κυριάκο!
:-)

Δυναμη η μεγαλη επιτραπεζια σεγα της proxxon.
Oμως επειδη ειναι πολυ βαρεια, λογω μεταφορικων ερχεται σχεδον ιδια τιμη με την πριονοκορδελα

Ναι φαίνεται καλό μηχάνημα και η πριονοκορδέλα.
Δυστυχώς πρέπει να επιλέξω ένα από τα δυο και λόγο ακριβείας θα πάω στην σεγα.
Π.χ. το παρακάτω σχέδιο αν και δεν είναι πολύπλοκο θα το έκοβα πολύ καλύτερα με την DSH.

11267760_1647109442177500_2085211049247818522_n.jpg

Αν κοβεις αργα μια χαρα ειναι και η Dremel. Αν εξαιρεσουμε τους τακους μπρος πισω, ολα, καπακια, πλαινα, οπλισμος, κοπηκαν με την σεγα dremel.
DSC03958

Λειτουργικη κιθαρα ειναι αυτη? Μπραβο! Πες καμμια λεπτομερια για τον ρολο των ξυλινων κομματιων πανω στα καπακια

Λειτουργικη κιθαρα ειναι αυτη? Μπραβο! Πες καμμια λεπτομερια για τον ρολο των ξυλινων κομματιων πανω στα καπακια
Λειτουργικοτατη, θεωρητικά, γιατι εχω φτιαξει μονο το σωμα και το μπρατσο λογο capital controls εμεινε στη μεση. Οποτε δεν ξερω πως ακουγεται... Μιση κιθαρα αυτη τη στιγμη. Ειναι η πρωτη κιθαρα που φτιαχνω.

Λογικα περιοριζουν τον συντονισμο των επιπεδω επιφανειων.
Ο ρολος τον μικρων ξυλινων κομματιων, που ονομαζεται "οπλισμος" ειναι να μεταδωσουν τις δονησεις των χορδων πανω στο καπακι , ωστε να παραχθει ηχος με συγκεκριμενο ηχοχρωμα. Υπαρχουν πολλα σχεδια οπλισμου απο μεγαλους κατασκευαστες και αλλα απο πειραματισμους. Το συγκεκριμενο δεν θα το βρεις σε κιθαρα του εμποριου. Ισως σε καποια χειροποιητη των 8000 ...Και επειδη δεν εχω παιξει ποτε με τετοια κιθαρα, ειπα να το φτιαξω εγω. Το συγκεκριμενο ονομαζεται kasha schneider και ειναι απο τους δύσκολους οπλισμους. Φυσικα εχουν και ρολο ενισχυτικό αφου μιλαμε για ενα καπακι 2-2,5 χιλιοστα που θα ασκουνται μονιμα πιεσεις χορδων , οταν δεν παλονται γυρω στα 40-50 κιλα... Τα νερα των ξυλων πρεπει να ειναι ισοβενα. Δηλαδη παραλληλα μεταξυ τους και καθετα προς το καπακι. Γι αυτο υπαρχουν ξυλα για οργανοποιια που ειναι κομμενα ετσι ακριβως. Τα μικρα ξυλακια ειναι ελατο και βγηκαν ολα απο ενα δοκαρακι 2.5x 12 x 60 cm. Κοπηκαν ολα με την Dremel και διαμορφωθηκαν μετα με σκαρπελα και γυαλοχαρτα.
Πρωτη φορα δουλεψα ξυλο, πρωτη φορα οργανο.

Και αυτα ειναι το ευκολο μερος της κιθαρας :p Επεσα στα βαθια με την πρωτη...

Αν δουλευεις πρωτη φορα ξυλλο σου αξιζουν συγχαρητηρια φιλε μου!
Ευχαριστω. Ειμαι της υπομονης. Πιστευω η ενασχοληση μου μικρος με τη ζωγραφικη βοηθησε. Τα εργαλεια μου λειπουν βεβαια. αλλα σιγα σιγα.

Απάντηση: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Μπράβο!
Πολύ ωραία είναι η κιθάρα!

:a0210:

Αν κοβεις αργα μια χαρα ειναι και η Dremel. Αν εξαιρεσουμε τους τακους μπρος πισω, ολα, καπακια, πλαινα, οπλισμος, κοπηκαν με την σεγα dremel.
DSC03958

Ωραία δουλειά.

για songless bird καλά το πας το όργανο...και από ότι φαίνεται δεν θα είναι songless!!!

για songless bird καλά το πας το όργανο...και από ότι φαίνεται δεν θα είναι songless!!!
εχει παγώσει ομως.... Με τρώει να ακούσω τον ήχο. Οταν τελειώσει σίγουρα θα βάλω ήχο εδώ. Αλλα μένει το μανίκι που ειναι "μανίκι" .... Οποίος θέλει παντως μπορω να του δώσω βιβλία κατασκευής με pm. Και το Ίντερνετ εχει άπειρες οδηγίες με video.

εχει παγώσει ομως.... Με τρώει να ακούσω τον ήχο. Οταν τελειώσει σίγουρα θα βάλω ήχο εδώ. Αλλα μένει το μανίκι που ειναι "μανίκι" .... Οποίος θέλει παντως μπορω να του δώσω βιβλία κατασκευής με pm. Και το Ίντερνετ εχει άπειρες οδηγίες με video.
Για πες για τα βιβλία!

και μία λάμπα γραφείου από κοντραπλακέ και με αυτόνομο φωτάκι led, που βρίσκουμε στα jumbo...

Attachments

• 100_3008[1].jpg
    100_3008[1].jpg
    51.9 KB · Views: 146
  • 100_3010[1].jpg
    100_3010[1].jpg
    62 KB · Views: 144
  • 100_3011[1].jpg
    100_3011[1].jpg
    57.3 KB · Views: 145

Πολύ όμορφο!!!

Θα μπορούσες να βάλεις βέβαια και κανονικό ντουί με καλώδιο (κόστος κοντά στο 2ευρο).

Απάντηση: Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεί

Λιτό, απέριττο, και όμορφο!

WoW! Αυτο θα πει εμπνευση και κατασκευη!
Το κελυφος του led πως ειναι κατασκευασμενο?

Πολυ καλο Τζιμαρα !