Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες και κατασκευές.

Re: Χόμπυ Ξυλογλυπτική & μικροξυλοκατασκευές! Ιδέες, κατασκευές και εργαλεία.

Απο ποιο καταστημα μινιατουρων τα πηρες Χιωτη? :flipout:

Πολυ ωραια, ευγε για την υπομονη σου!:worshippy:

Όλα είναι πολύ όμορφα και προσεγμένα φίλε Μιχάλη. Τα δύο που ξεχωρίζω είναι ο γάτος και η σημαία.. Ο γάτος θα ήταν πολύ ωραίος και σε μεγάλη κλίμακα για διακοσμητικό τοίχου..

Μπαμπη φιλε, μερσι!
Η σημαια εκατσε καλυτερα απο οτι φανταζομουν, σε ολες τις λεπτομερειες. Ηταν πιλοτικη κατασκευη (κονταρι, σταυρος, κυμματιστη σημαια) να δω τι/πως γινεται. Τωρα ξερω τι να διορθωσω στο επομενο.
Το προβλημα ειναι πως χρωματιζω σωστα την γαλανολευκη πανω σε αυτο το κυμματιστο... :))

O γατος και μενα μου αρεσει πολυ, εγινε και αυτος δοκιμαστικα στο 30% της κλιμακας, απο μαλακο balsa. Θα τον κανω σε καποια φαση σε σκληρο ξυλο ~2εκ. παχος, στο κανονικο μεγεθος.

Επειδη η μικρη σεγα proxxon θα εχει θεμα στα 2εκ. παχος σκληρου ξυλου, περιμενω ποτε θα αλλαξω την κορδελα της πριονοκορδελας σε πιο λεπτη ωστε να γινουν ευκολα οι κλειστες καμπυλες κοπες.

Tελειωσε η χοντρη δουλεια στο παλετονι και σε μια μικρη γεφυρα.

Διαπιστωνω οτι αφηνω πισω πολυ πραμα αφινιριστο και ατελειωτο, χωρις τελικο τριψιμο δηλαδη και αβαφτο. Η μεγαλη χαρα βλεπω οτι ειναι στη βασικη κατασκευη :)))

22099309380_7ce1efd89e_b.jpg

Και εδω η γεφυρα, σε μια φωτοσυνθεση που μου αρεσε, με το πιο χρησιμο και πολυδουλεμενο εργαλειο μετα τη σεγα, το αναποδο μινι τριβειο.

21664617484_3e6e98c12e_b.jpg

Ωραιος ο Μιχαλης!!!!

Θα σε παρω στην χιο να φτιαξουμε μια φυσικου μεγεθους περι τα 3 μετρα να συνδεσουμε ενα οικοπεδο με ενα αλλο που χωριζονται απο ταφρο????

Αληθεια γιατι εχουν τρυπες τα καγκελακια???

Χιώτη πολύ όμορφα πραγματάκια έφτιαξες εκεί πέρα. Η άτιμη η σέγα είναι πειρασμός, μόλις ξεκινήσεις κάτι το βλέπεις στον ύπνο σου πότε θα το τελειώσεις.

Χιώτη πολύ όμορφα πραγματάκια έφτιαξες εκεί πέρα. Η άτιμη η σέγα είναι πειρασμός, μόλις ξεκινήσεις κάτι το βλέπεις στον ύπνο σου πότε θα το τελειώσεις.

Oπως ακριβως το'πες!! Η σεγα ειναι πειρασμος και δεν την χορταινεις!!! Αφου σκεφτομαι να παρω και δευτερη να εχω πανω της αλλη λαμα, να μη χανω χρονο :))

Ακομα ενας πειρασμος ειναι και η πριονοκορδελα απο την οποια κοβεις και δημιουργεις την πρωτη υλη!! Ηδη εχω κοψει απειρα σανιδακια απο 1 χιλιοστο μεχρι 1 εκατοστο παχος...μεγαλη χαρα :))

Κυριακο,
Οι τρυπες στα πασαλακια ειναι για μελλοντικη μετατροπη της γεφυρας, αν χρειαστει, σε κρεμαστη.

Για να σου πω ομως την μαυρη αληθεια, αρχικα ηθελα να περασω αντι κουπαστης, μια μονοκομματη καβιλια Φ1μμ, αλλα οι τρυπες με το κολωνατο ΔΕΝ ανοιχτηκαν με την καταλληλη γωνια.
Δεν υπολογισα το αψιδωτο/καμπυλη της γεφυρας. Βεβαια σε μια ευθεια γεφυρα, θα δουλευε μια χαρα....:))

επειδή τελευταία έγινε μόδα η άγκυρα, είπα να τολμήσω και εγώ κάτι.

Φυσικά δεν είναι ολοκληρωμένη η κατασκευή αλλά στις επόμενες μέρες θα έχει τελειώσει.

Προσεχώς

Attachments

• 20151023_115411[1].jpg
    20151023_115411[1].jpg
    122 KB · Views: 152

Μπράβο Μιχάλη καί συνονόματε,ωραία πράγματα φτιάχνεται μέ μεράκι.

Τις λεπτομέρειες θα τις ανέλυα όταν θα την παρουσίαζα ολοκληρωμένη, αλλά αφού υπάρχει αίτημα τότε ευχαρίστως να αναλύσω την μέχρις εδώ κατασκευής της.
Το ξύλο είναι από το γνωστό πεύκο-ρετάλι του praktiker. το σχέδιο το κατέβασα από το νετ και κόπηκε στην επιτραπέζια σέγα. Το στρογγύλεμα έγινε με το ντρεμελοειδές einhell με το μπιτ που είχε η συσκευασία που έχει το γυαλόχαρτο και το σκάλισμα με το ανάλογο μπιτ χάραξης που είχε στο σετ για να φαίνεται το σχοινί γύρω από την άγκυρα.

Ε, ειναι αστερι ο ανθρωπος..μπραβο τζιμμυ!!

Μου αρεσει πολυ το στρογγυλεμα της αγκυρας, της δινει αλλη χαρη. Οσο για το ξυλινο σκοινακι...χαρα στο κουραγιο σου φιλε για την μικροδουλεια που θα χρειαστει. Θα γινει ομως σουπερ!!

Στις μεγαλουτσικες αγκυρες που εχω κανει, βαζω κανονικο σκοινι, ουτε που τολμω να σκεφτω το ξυλινο:))

Ευχαριστώ Χιώτη. Είναι η πρώτη μου προσπάθεια στην ξυλογλυπτική αυτού του είδους και αν και λίγο χοντροκομμένη ελπίζω να βγει όπως το σκέφτομαι.

7bcabdb139f9f735d05e86dd8c6dd09f.jpg
πρώτη προσπάθεια δοκιμής για τα στολιδια των Χριστουγέννων. Η σεγα της dremel σε περιορίζει με τις λαμες και το ύψος κοπής. Θέλει μετά τελείωμα με το πιλυεργαλειο.